Προς το περιεχόμενο

θερμοσιφωνιο προβλημα!!!

mithrid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αν ηξερα τι σημαινουν αυτα που λες θα σου απαντουσα :P κατεβασα το μπλε λαστιχακι και παρατηρησα τη ροη του νερου.

στην αρχη εσφιξα τον συνδεσμο με καβουρα επειδη νομισα οτι ετρεχε απο κει,αλλα αδικως το εκανα.πηγα πιο ψηλα και το εντοπισα και πολυ φοβαμαι οτι γινεται η ολη δουλεια εκ των εσω.βεβαια δεν γνωριζω αν θα επρεπε το μπλε και το κοκκινο λαστιχο θα επρεπε να ειναι καλα κολλημενα πανω στο δοχειο,οποτε και λυνεται αυτοματως το προβλημα.κανεις υδραυλικος?

Δημοσ.

απλα σταζει ο σωληνας που βγαινει απο το δοχειο(μπλε ταπα).η διαρροη ειναι μεσα στο δοχειο και κυλαει το νερακι προς τα κατω στο σωληνα,εξωτερικα δεν βλεπω κατι...

Δημοσ.

λεω να μην μπω σε παραπανω εξοδα αν μπορω να το επισκευασω κ μονος.εχω αρκετα εργαλεια.το θεμα ειναι οτι μαλλον θα χρειαστει να ανοιξω τον θερμοσιφωνα για μπαλωμα,γιατι η διαροη ειναι απο το σωληνα εντος.ξερει κανεις πως?

Δημοσ.

Μέσα από το καπάκι, το μόνο που φτιάχνεται είναι η αντίσταση (αν χάνει από εκεί), αλλά συνήθως δεν συμφέρει η αλλαγή τους (Με λίγα παραπάνω χρήματα αλλάζεις όλο το θερμοσίφωνα).

Το πιο πιθανό είναι ότι έχει τρυπήσει το βαρέλι και το νερό γλύφει τη σωλήνα.

Ή χάνει από την αντίσταση ή τον θερμοστάτη (που είναι ακόμα χειρότερο).

Δεν θα βρεις άκρη αν δεν λύσεις το καπάκι.

Σε κάθε περίπτωση η ασφάλεια του θερμοσίφωνα πρέπει να είναι κλειστή.

Όσο για αν μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου, αν δεν ξέρεις τι είναι το τεφλόν και το δαχτυλίδι, καλύτερα να μην ρισκάρεις.

Στη θέση σου θα άλλαζα το θερμοσίφωνα , γιατί κατά 99% δεν σε συμφέρει να κάνεις τίποτα άλλο.

Αν χάνει το βαρέλι, δεν μπορείς να το κολλήσεις, αν χάνει από την αντίσταση συνήθως δεν αξίζει τον κόπο να την αλλάξεις,

και αλλάζεις όλο το θερμοσίφωνα και ξεμπερδεύεις.

Το επικίνδυνο του πράγματος είναι αν το νερό πηγαίνει στα καλώδια που είναι μέσα στο καπάκι, οπότε δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο.

Γενικά ο χρυσός κανόνας είναι να μην είναι αναμένος ο θερμοσίφωνας όταν κάνουμε μπάνιο, ιδιαίτερα όταν είναι πάνω από το κεφάλι μας.

Δημοσ.

σεβομαι τους χρυσους κανονες αλλα πιστευω οτι ειναι ο σωληνας και οχι το βαρελι.αλλα ακομα και αν ηταν το βαρελι,γιατι να μην μπορω να το κολλησω?η ερωτηση μου ειναι αν ανοιγει ο ασπρος τενεκες.και φυσικα ολα αποσυνδεδεμενα!!!

Δημοσ.

Αν χάνει από το σωλήνα ή το βαρέλι, απλά ξέχασέ το.

Αντίσταση και θερμοστάτη τα αλλάζεις εύκολα και με πολύ λίγα χρήματα. ,

Μήπως ο θερμοσίφωνας είναι μέσα στην εγγύηση;

Δημοσ.

τρελη περιπετεια το ξεκαρφωμα απο τον τοιχο του 80λιτρου θερμοσιφωνα!τον αδειασα πρωτα φυσικα επειτα απο πολυυυυ χρονο και με ενα μπανιο...πισινα!!να προσθεσω οτι στο τελος του αδειασματος εβγαλε καφε και οχι νερο :o

σε αυτη τη φωτο δειχνω απο εβγαινε το νερο (αυτο εννοειτε οταν λετε οτι εχει τρυπησει το εσωτερικα?) http://img20.imagehosting.gr/out.php/i1199183_100-1465.jpg

σε αυτη δειχνω κ ερωτω πως μπορω να βγαλω τις βιδες για να αφαιρεσω το πλαστικο καπακι http://img20.imagehosting.gr/out.php/i1199184_100-1468.jpg

και η ερωτηση μου σχετικα με τα σπιραλ.τα εχω βαλει καλα?αφαιρεσα το ενα(το αριστερο,γιατι ετρεχε βρυση οταν ανοιγα τον γενικο!)και το συνδεσα με το αλλο. http://img20.imagehosting.gr/out.php/i1199198_100-1470.jpg

Δημοσ.

Αυτά που θες να βγάλεις δεν είναι βίδες αλλά πριτσίνια.Ο μόνος τρόπος για να βγουν είναι η καταστροφή τους με τρυπανάκι. Βρίσκεις τρυπανάκι ίδιου διαμετρήματος όσο είναι η οπή τους και λίγο μεγαλύτερο και τρυπάς στο κέντρο μέχρι να χαλαρώσει κ να βγεί με την πένσα. Μετά θα χρειαστείς καινούρια ίδια πριτσίνια και πριτσιναδόρο για τα κουμπώσεις. Ο καλός πριτσιναδόρος είναι ακριβός.

Δημοσ.

το σπιράλ φαίνεται πως καλά το έκανες. Λογικά η βρύση όπου έβγαζε ζεστό τώρα βγάζει κρύο.

Για τα πριτσίνια τα είπε ο death lord.

Πριν κατεβάσεις τον θερμοσίφωνα όμως έπρεπε να βρεις πού ακριβώς είναι η διαρροή. Αν την έβρισκες, είχες μια κάποια πιθανότητα να το κολλήσεις. Όχι εσύ, ηλεκτροσυγκολλητής λογικά. Τώρα που δεν ξέρεις πού ακριβώς είναι η διαρροή, τι θα πας να κολλήσεις;

προσωπικά, θα στοιχημάτιζα ακόμα και το μισό μου βασίλειο ότι τελικά θα πάρεις καινούριο θερμοσίφωνα :-)

Δημοσ.

Πέταξε τον αγόρι μου και πάρε άλλον. 100 ευρώ έχει καινούργιο το ρημάδι !!!:confused:

Είναι σάπιος τελείως δεν το βλέπεις?

Οι μαυρίλες που φαίνονται πάνω στο βαρέλι τι νομίζεις ότι είναι??

Μπογιά ?

Είναι διαρροές .... Από μέσα το βαρέλι πρέπει να είναι έχει λιώσει!!

Αν θες να μην ξαναασχοληθείς, πάρε κανένα της Elco (duro glass με κράμα μετάλλου γυαλιού) που θα χαλάσει σε 20 χρόνια το λιγότερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...