Προς το περιεχόμενο

vibram fivefingers

FarCry

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
His research shows that barefoot runners, who tend to land on their fore-foot, generate less impact shock than runners in sports shoes who land heel first.

Ανθρωπος που κάνει αυτή την συσχέτηση δεν ξέρει να τρέχει :P

Δεν υπάρχει τεχνική τρεξιματος από τον τελευταίο χομπίστα , μέχρι και τον πρώτο αθλητή , που να προσγειώνεται με την φτέρνα. Τι μ@κιες είναι αυτές.

Ο προφέσορας έπρεπε να βγάλει τα παπούτσια του για να καταλάβει οτι τρέχουμε πάντα με το πέλμα ; Πω ρε φίλε να χαρώ εγώ το phd :lol:

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι οτι τα ίδια τα παπούτσια φέρνουν το πόδι σε τέτοια θέση που ακουμπάει πρώτα με τη φτέρνα. Επίσης πλήρες πάτημα νομίζω οτι μας δασκαλεύανε σε κάτι μήκη και τέτοια στο τελευταίο βήμα.. (άσχετα με το τι είναι σωστό). Θα ρίξω μια ματιά στην (πιθανότατα λανθασμένη) βιβλιογραφία μας :P

FooterRunning072209-735560.jpg

Δημοσ.

Εγώ έχω να πώ δουλειά δεν είχε ο διάολος μαμούσε τα παιδιά του. Άλλο ένα κόλπο του μαρκετιγκ επειδή ο κόσμος βαρέθηκε τις αεροσόλες και ελατήρια.

Θέλω να δω τους μάγκες που υποστηρίζουν το γυμνό πόδι πως θα τρέξουν ανώμαλο,ή καλύτερα σε έναν καθημερινό δρόμο που έχει κάθε λογής σκουπίδια κ ΚΥΡΙΩΣ σπασμένα γυαλιά που τα βλέπουμε κάθε μέρα.Μόνο αν τρέχεις σε απόλυτα ελεγχόμενο τάπητα μπορείς χωρίς παπούτσια.Δε πειράζει ας πουλήσουν λίγο τα αντιτετανικά,οι γάζες και τα Betadine. Τη "σόλα" του γύφτου οι λαπάδες που τα υποστηρίζουν δε πρόκειται να τη φτάσουν.

Δημοσ.

Στο κοινό τρέξιμο , ακόμα και απο τα πολύ παλιά χρόνια κανείς δεν έλεγε να τρέχουμε με τις φτέρνες , καλά δεν το συζητάμε για όσους έχουν κάνει στίβο , δρόμους. Ακόμα και για το jogging στοιχειωδώς είναι γνωστό οτι το πάτημα γίνεται με επιβάρυνση στο πέλμα , ΠΟΤΕ στην φτέρνα. Το παπούτσι δεν εμποδίζει αυτήν την απλή τεχνική. Αντίθετα , είναι έτσι ενισχυμένο για να συνησφέρει αντικραδασμικά , όπως ακριβώς κάνει το πέλμα , όπως ο χόνδρος , όπως τα μαλακά μόρια και κάθε λογής βιολογικό στοιχείο του μυοσκελετικού στην κάτω αλυσιδα (ποδια)..

Αν τώρα η τεχνική ενός άλλου αθλήματος επιβάλει κάποια πατήματα με φτέρνα πρώτα , αυτό είναι άσχετο ζήτημα γιατί είτε φοράει ο αθλητής παπούτσια έιτε όχι , η τεχνική έχει βιομηχανική βάση για τους σκοπούς του αθλήματος . Στο μήκος/τριπλουν δηλαδή δεν μπορείς να αλλάξεις το είδος πατήματος σε έναν συγκεκρισμένο διασκελισμό λίγο πριν το άλμα ,αλλιώς δεν θα έχεις απόδοση. (το ίδιο ισχύει για τις αθλοπαιδιές που βασικό τους στοιχειο είναι τα αλτικά μοτιβα.)

Αν όλοι αυτοί οι αθλητές αυριο πετάξουν τα παπουτσια τους , θα αποσύρονται ο ένας πίσω από τον άλλον από υπερχρήσεις στην ποδοκνημική τους.

Δημοσ.
Στο κοινό τρέξιμο , ακόμα και απο τα πολύ παλιά χρόνια κανείς δεν έλεγε να τρέχουμε με τις φτέρνες , καλά δεν το συζητάμε για όσους έχουν κάνει στίβο , δρόμους. Ακόμα και για το jogging στοιχειωδώς είναι γνωστό οτι το πάτημα γίνεται με επιβάρυνση στο πέλμα , ΠΟΤΕ στην φτέρνα. Το παπούτσι δεν εμποδίζει αυτήν την απλή τεχνική. Αντίθετα , είναι έτσι ενισχυμένο για να συνησφέρει αντικραδασμικά , όπως ακριβώς κάνει το πέλμα , όπως ο χόνδρος , όπως τα μαλακά μόρια και κάθε λογής βιολογικό στοιχείο του μυοσκελετικού στην κάτω αλυσιδα (ποδια)..

Αν τώρα η τεχνική ενός άλλου αθλήματος επιβάλει κάποια πατήματα με φτέρνα πρώτα , αυτό είναι άσχετο ζήτημα γιατί είτε φοράει ο αθλητής παπούτσια έιτε όχι , η τεχνική έχει βιομηχανική βάση για τους σκοπούς του αθλήματος . Στο μήκος/τριπλουν δηλαδή δεν μπορείς να αλλάξεις το είδος πατήματος σε έναν συγκεκρισμένο διασκελισμό λίγο πριν το άλμα ,αλλιώς δεν θα έχεις απόδοση. (το ίδιο ισχύει για τις αθλοπαιδιές που βασικό τους στοιχειο είναι τα αλτικά μοτιβα.)

Αν όλοι αυτοί οι αθλητές αυριο πετάξουν τα παπουτσια τους , θα αποσύρονται ο ένας πίσω από τον άλλον από υπερχρήσεις στην ποδοκνημική τους.

Συμφωνώ απόλυτα.Ακόμα και το παπούτσι από αθλητή σε αθλητή διαφέρει.Δεν είμαι αθλητής αλλά ερασιτέχνης και τα παπούτσια από τότε που άρχισα και έτρεχα πάνω από 2 χιλιόμετρα άρχισαν να παίζουν τρομερό ρόλο.Βρήκα την υγειά μου με τα shox που πήρα,άσχετα το πόσο θάψιμο τρώνε τα παπούτσια αυτά από την μεγαλύτερη μερίδα(όχι χοντρά είναι,όχι έχουν τεράστια αμορτισερ, είναι μόνο για μόστρα,ο καθένας την παπάτζα του και χωρίς να τα έχει δοκιμάσει).Επίσης στην γκαρνταρόμπα έχω τα tiger για το καλοκαίρι κυρίως.Για μένα τα πιο άνετα είναι 1)Pegasus 2) Shox 3)Tiger.

Χειρότερα παπούτσια για τρέξιμο τα αντιστοιχα του tiger απο puma και adidas. Είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα πως βολεύεται κάποιος. Θα μου πείτε τώρα το ίδιο κάνω μην έχοντας δοκιμάσει τα fivefingers,τα θάβω αλλά έχω δοκιμάσει το ξυπόλητο αρκετές φορές.Το μόνο μέρος που μπορώ να τρέξω σχετικά άνετα είναι η βρεγμένη άμμος στην παραλία.Χώρια ότι με τόσο λεπτό πέλμα η απόσβεση των κραδασμών,πάει περίπατο.

Δημοσ.
Συμφωνώ με τα χίλια οτι είναι ΠΟΛΥ πιο βολικό να τρέχεις barefoot. Το μόνο πρόβλημα είναι στα προφανή χλεμπονίδια/καρφιά/πινέζες/γατοκάτουρα με τα οποία θα έχει στενές επαφές το πόδι σου.

Ειδάλλως είναι τρομέρα πιο άνετο. Ακριβώς την ίδια έρευνα είχαμε κάνει στην Βιοκινητική αξιολόγηση κάποτε στο τέξας.

Auth>Harvard bitches :P

«Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα νομίζουν ότι το ξυπόλυτο τρέξιμο είναι επικίνδυνο και τραυματίζει το πόδι, όμως στην πραγματικότητα μπορείς να τρέξεις ξυπόλυτος στις πιο σκληρές επιφάνειες του πλανήτη χωρίς την παραμικρή δυσφορία και πόνο. Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι λίγους κάλλους για να αποφύγεις το γδάρσιμο του δέρματος στα πόδια σου», δήλωσε ο καθηγητής Λίμπερμαν.

Ο Λίμπερμαν προειδοποίησε πάντως να μην πιάσει καμία μανία τους ανθρώπους να βγάλουν ξαφνικά τα παπούτσια τους καινα πάρουν τα βουνά, αλλά συνέστησε να το κάνουν σιγά-σιγά για να συνηθίσουν οι γάμπες και τα πόδια τους κατά την μεταβατική φάση.

http://news.pathfinder.gr/health/608875.html

Μερικές πάντως εταιρίες υποδημάτων, διαβλέποντας μια νέα αγορά, άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν στην αγορά παπούτσια με σόλα τόσο λεπτή όσο το δέρμα του πέλματος.

Δημοσ.

Ο Λίμπερμαν προειδοποίησε πάντως να μην πιάσει καμία μανία τους ανθρώπους να βγάλουν ξαφνικά τα παπούτσια τους καινα πάρουν τα βουνά, αλλά συνέστησε να το κάνουν σιγά-σιγά για να συνηθίσουν οι γάμπες και τα πόδια τους κατά την μεταβατική φάση.

Όση ώρα διαβάζω το topic, σκεφτόμουν μια στοιχειώδη ανάβαση σε ένα λόφο. Από μονοπάτι ρε παιδί μου, να δεις τη θέα. Και βλέπω αυτό!!!!!!! :lol::lol::lol:

Θέλω να δω ένα παιδί της πόλης να πάρει τα βουνά χωρίς παπούτσια.

Έχουμε μπλέξει μέσα στο topic αθλητισμό, πρωταθλητισμό και κανονική διαβίωση.

Άλλα θέλει το κάθε πράγμα.

Η προστασία που προσφέρει το παπούτσι είναι αναντικατάστατη. Μπορεί να χάνεις σε τεχνική αλλά κάθε φορά που γυρίζεις σπίτι σου, το πόδι σου είναι στην ίδια κατάσταση.

Πάντως μετά από όλα αυτά, κατάλαβα γιατί δεν μπορώ να τρέξω στους δρόμους. Στο γυμναστήριο έτρεχα πάντα ξυπόλυτος. Σε τάπητα όμως, ε? Όχι πλακάκια, γιατί θα είχαμε τρελό πατινάζ. Γιατί έχω επιχειρήσει να τρέξω και στο σπίτι μου και... fail.

Τέλος... είδατε τι έγινε όταν εκτέθηκε γυναίκα σε αυτό το θέαμα. Έχει χτιστεί στο DNA τους το παπούτσι. Στην κλασσική ερώτηση τι κοιτάς πρώτα σε έναν άντρα, είχα πάρει και απάντηση... το παπούτσι!!!!! Και παίζει και να μην έκανε πλάκα αυτή.:-)

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τα είδα στα Notos Galleries αλλά κάπως τσιμπημένη η τιμή τους δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά νομίζω κάπου κοντά στα 90 ευρώ

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σε λουστρινι βγαινουνε? :P

Δεν υπηρξα ποτε μου δρομεας για να ξερω οτιδηποτε για την ανατομια των συγκεκριμενων ...υποδηματων.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι προκειται για τον απόλυτο θάνατο της αισθητικής (ξεπερνουν ακομη και τα crocs!).

Αλλο η εξειδικευμενη χρηση και αλλο η καθημερινοτητα.

• 1 μήνα μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...