fullon Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 εκανα εναρξη εργασιας σημερα στο τεβε και εχω ορισμενες αποριες σχετικα με την επιστροφη φορου.. εδωσα το Ε9 που δειχνει οτι εχω σπιτι στο ονομα μου ως "εδρα" της επιχειρησης μου.. το σπιτι αυτο ενοικιαζεται και τα χρηματα τα παιρνουν οι δικοι μου.. εγω απλα το εχω στο ονομα μου.. λογω αυτου θα δικαιουμαι επιστοφη φορου η οχι? ( επειδη φαινεται οτι λαμβανω ενα ποσο απο τα ενοικια στην φορολογικη μου δηλωση ) μηπως ειναι ασχετο με την ολη φαση επιστροφης φορου? επισης ποσο ειναι το ποσο εισφορας στο τεβε? ειναι καποιο συγκεκριμενο η δινω οτι μπορω? ειμαι γραμμενος ως γραφιστας αν παιζει ρολο...
free-s Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 επισης ποσο ειναι το ποσο εισφορας στο τεβε? ειναι καποιο συγκεκριμενο η δινω οτι μπορω? ειμαι γραμμενος ως γραφιστας αν παιζει ρολο... Συγκεκριμένο ποσό ανάλογα την κατηγορία που θα σε βάλουνε! Ασφαλώς και αρκετά λιγότερα απο κάποιον που είναι στο ΤΕΒΕ χρόνια! Με τα χρόνια βέβαια θα σε αλάζουν σταδιακά κατηγορία και θα πληρώνεις ανάλογα Μην τολμήσεις και δεν τα πληρώνεις στην ώρα τους , τα πρόστιμα είναι τσουχτερά! Οτι μπορείς σε καμία περίπτωση .... συγκεκριμένο ποσό (που θα σου έρχεται με ταχυπληρομή) και εντος προθεσμίας Επι 17 συναπτά έτη δεν έχω αμελήσει ποτέ την πληρωμή μου και το ίδιο σου προτείνω και εσένα
fullon Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 και γαμω τις διαδικασιες να πουμε! χαχαχα πανικος! θαθελα να ξερα ποια σαινια εστησαν την ολη διαδικασια.. πως μπορω να μαθω σε ποιο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ανηκω σαν γραφιστας ? ( η multimedia η κατι παρεμφερες τελως παντων.. ) Το επάγγελμα του γραφίστα τι ΚΑΔ έχει στην εφορία??? WTF βρηκα και αυτες τις οδηγιες.. απο τις πιο προσφατες και ευκολονοητες... Τα 7 βήματα για την έναρξη επαγγέλματος
black_widow Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Πολύ χρήσιμο το link, θα του κάνω μία εκτύπωση γιατί του χρόνου θα τις κάνω και εγώ όλες αυτές τις διαδικασίες. Έχεις ένσημα ΙΚΑ; Ξέρω ότι οι νέοι ασφαλισμένοι μετά το 1993 ( όπως και εγώ ) μπορούν να πάρουν απαλλαγή από ΤΕΒΕ(ΟΑΕΕ) και να έχουν ΙΚΑ μόνο. Θα το ψάξω το θέμα γιατί μετά από κάτι χρόνια οι εισφορές στο ΤΕΒΕ(ΟΑΕΕ) είναι ΠΟΛΛΕΣ, τα ξέρω από τους γονείς μου τι πληρώνουνε
fullon Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 εχω ενσημα ΙΚΑ ναι αλλα ειναι απο περιοδο 2000 -2002. δεν εχω ιδεα αν παιζει απαλλαγη..
black_widow Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 εχω ενσημα ΙΚΑ ναι αλλα ειναι απο περιοδο 2000 -2002. δεν εχω ιδεα αν παιζει απαλλαγη.. Δεν το κόβω, εμένα ο αδερφός μου πήρε απαλλαγή αλλά εργάζεται. Επειδή είπες ότι κάνεις έναρξη ως γραφίστας έλεγα μήπως ήσουν και υπάλληλος κάπου ταυτόχρονα.
cbr600RR Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Το επάγγελμα του γραφίστα τι ΚΑΔ έχει στην εφορία??? WTF για δές http://forum.joomla.gr/viewtopic.php?f=40&t=3646 62.01.11.04 --> Υπηρεσίες δημιουργίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο ΚΑΔ 2008 http://www.gsis.gr/kad/pdf/2_Onomatologia_2008.pdf
fullon Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 cbr600RR νασαι καλα ! και κατι εξτρα : ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ εφοσον κανεις εναρξη με εδρα ΤΟ ΣΠΙΤΙ α) δεν ανηκεις στο εμπορικο επιμελητηριο (δεν σου εγκρινει κατι τετοιο η εφορια, ουτε και μπορεις να συμπληρωσεις κωδικους επαγγελματος για λιανικο εμποριο καρτων π.χ) ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ. wish me luck.. απο αυριο αρχιζει ο μαραθωνιος ...
kfyros Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Καλό θα ήταν να ρωτήσεις και ένα λογιστή με σχετικές γνώσεις. Αν κάνεις τις διαδικασίες μόνος σου πρόσεξε γιατί μπορεί να κάνεις λάθη που θα σε κυνηγάνε για χρόνια. Με τα φορολογικά δεν παίζουν. Το επιμελητήριο σου είναι το επαγγελματικό επιμελητήριο αθηνών (αν είσαι στην Αθήνα). http://www.eea.gr Αυτό είναι το επιμελητήριο για όλους όσους παρέχουν υπηρεσίες (και για εταιρίες και όχι μόνο για ελ. επαγγελματίες). Άλλο ένα χαράτσι για ένα οργανισμό χαραμοφάηδων που θεωρητικά είναι επίσημος φορέας εκπροσώπησης των μελών του σε κλαδικές διαπραγματεύσεις με το δημόσιο κλπ. Και φυσικά, στην κατ' ευφημισμόν ελληνική δημοκρατία, τους πληρώνουμε υποχρεωτικά, όπως και το άθλιο ΤΕΒΕ.
black_widow Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Είχα πληρώσει στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά 49 ευρώ για άδεια δόκιμου ασφαλιστή Συμφωνώ με τον kfyros που λέει ότι σε αυτά χρειάζεται η γνώμη λογιστή και επαυξάνω λέγοντας ότι χρειάζεται ένας ΚΑΛΟΣ λογιστής, αν ξέρεις κάποιον που να κάνει το ίδιο επάγγελμα με σένα και έχει ΚΑΛΟ λογιστή πήγαινε σε αυτόν. Πολλά συγχαρητήρια στην καταπληκτική Εφορία μας που έχασε... όλες τις αποδείξεις που είχε καταθέσει ένας συγγενής μας και πήγανε να το παίξουνε και ανήξεροι ότι δεν έχει βάλει αποδείξεις ενώ ούτε που θυμόντουσαν την δήλωση του συγγενή μου όπως αργότερα αποδείχτηκανε και πολλά συγχαρητήρια στην εφορία που μας έβγαλε ότι πρέπει να πληρώσουμε ενώ περιμέναμε επιστροφή φόρου. Καλά τα πήγατε πάλι κύριοι!!!!:X
cbr600RR Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 ΠΡΟΣΟΧΗ . οσοι κανουν εναρξη εργασίας ΛΟΓΩ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ( το οποιο εχει συγκεκριμενη διαρκεια ) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ και επισης, στις συμβασεις εργων δημοσιου, η ειδικοτητα ειναι ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .
Deorum Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 H επιστροφή του 20% που παρακρατείται, έρχεται αφού συμψηφιστούν όλα σου τα έσοδα - έξοδα και δούν που βρίσκεσαι. Δεν ξέρω τις κλίμακες απέξω, αλλά μέχρι 12.000 ευρώ καθαρά (κάπου εκεί) σου επιστρέφονται όλα, απο εκεί και πάνω σου επιστρέφονται όλο και λιγότερα, απο ένα σημείο και μετά βάζεις κιόλας απο την τσέπη σου. Επίσης να μην ξεχνάς πέρα απο το ΤΕΒΕ και την περιοδική δήλωση ΦΠΑ. Άλλο μανίκι αυτό, και πρέπει να συμπληρώνεις και χαρτιά όταν την κάνεις, όχι απλά ταχυπληρωμή. Γενικά πήγαινε σε κάποιον λογιστή να σου κάνει ένα φροντιστήριο. Χρειάζεται. Είναι 2-3 πραγματάκια πρέπει να τα μάθεις, θα σου χρειάζονται συνέχεια.
cbr600RR Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 για την υπαγωγη φπα μιλας? γιατι γινεται να παρει απαλαγη ΦΠΑ κατω απο ορισμενες προυποθεσεις..
kfyros Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Πάντως αν ξεπερνάς το αφορολόγητο δεν σε συμφέρει με τίποτα η ατομική επιχείριση, γιατί πας σε μεγάλη κλίμακα φόρου. Αν μπορείς φτιάξε μια ΟΕ με κάποιον άλλο.
Deorum Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 για την υπαγωγη φπα μιλας? γιατι γινεται να παρει απαλαγη ΦΠΑ κατω απο ορισμενες προυποθεσεις.. Απαλλαγή ΦΠΑ δικαιούσαι κάτω απο πολύ περίεργες συνθήκες (κυρίως εκπαιδευτικές υπηρεσίες κτλ). Όχι μιλάω για περιοδική δήλωση ΦΠΑ. Είναι υποχρεωτική, κάθε δίμηνο, και είναι σαν μια μίνι φορολογική δήλωση όπου πληρώνεις όλα τα ΦΠΑ που έχεις εισπράξει (μείον εκείνα τα ΦΠΑ που έχεις ξοδέψει)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.