sd2536 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Γεια σας παιδιά! Είμαι νέος στο χώρο των pc και θέλω να αγοράσω ένα σύστημα που να μου κρατήσει για 3-4 χρόνια. Ένας φίλος μου έφτιαξε την παρακάτω σύνθεση και μου πρότεινε να την ποστάρω εδώ στο forum για να μου πείτε προτάσεις για πιθανές αλλαγές. Τα χρήματα που διαθέτω είναι 1000€ μέγιστο (για τα πάντα). Όσον αφορά τη χρήση, δεν έχω σκοπό στο άμεσο μέλλον να παίξω κάποιο βαρύ παιχνίδι. Θα χρησιμοποιήσω των υπολογιστή κυρίως για internet, μουσική, ταινίες και κάποια προγράμματα για τη δουλειά μου, όπως το matlab. Επίσης θα ήθελα να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αθόρυβο ώστε να μπορώ να κοιμηθώ άνετα το βράδυ με τον υπολογιστή δίπλα ανοιχτό. Η σύνθεση είναι η εξής: Και κάποιες ερωτήσεις: 1) Όπως βλέπετε στη σύνθεση υπάρχει επεξεργαστής amd. Πιστεύεται πως αξίζει να πάω σε i5 για τη χρήση που το θέλω και με δεδομένου ότι θα μείνω και μέσα στο budget; 2) Επίσης η σύνθεση δεν περιέχει κάρτα γραφικών γιατί έχει πάνω της η μητρική. Πιστέυεται πως θα καλύψει τις ανάγκες μου και αν όχι ποια κάρτα προτείνετε; 3) Είναι απαραίτητο να βάλω ψύκτρα και αν ναι ποια προτείνετε; Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να μη κούρασα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:13 ---------- Α και μια ακόμη ερώτηση. Έχω σκοπό να εγκαταστήσω στον υπολογιστή και το linux εκτός από τα windows 7. Αν λοιπόν έχει εμπειρία κανείς από κάποια ασυμβατότητα με κάποιο από τα παραπάνω (π.χ. webcam) ας προτείνει κάτι εναλλακτικό. Ευχαριστώ και πάλι.
liopyr Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Μια χαρά είναι η σύνθεση. Αν θες να φέρεις το budget στα όριά του, μπορείς είτε να μεταβείς σε i5 είτε να πάρεις έναν καλό ssd. Ψηφίζω το δεύτερο. H onboard κάρτα της σύνθεσης, αν δεν παίζεις games θα σε καλύψει απόλυτα.
nikos21aek Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Άψογο για τις ανάγκες σου σε δυνατότητες. Αθόρυβο.Πολύ ποιοτικό κουτί(που μένει),πολύ ποιοτικό και αθόρυβο τροφοδοτικό(που μένει και αυτό),αθόρυβη κάρτα γραφικών. Πολύ καλά περιφερειακά να χαρείς λίγο το pc.Πολλοί κάνουν το λάθος και δίνουν όλο το budget στο κουτί και τα υπόλοιπα κοιτάν να βάλουν ότι πιο φθηνό υπάρχει.Αν το συνειδητοποιήσουν δίνουν και άλλα παραπανίσια λεφτά και αγοράζουν τα περιφερειακά που έπρεπε να είχαν πάρει από την αρχή.Μπορεί άνετα να μπεί και ένας ssd αν γίνουν περικοπές στα περιφερειακά και σε κουτί-τροφοδοτικό να βγάλουν και τον εξωτερικό που αν δεν έχεις είναι πανχρήσιμος.Αλλά προτίμησα σε αυτή τη σύνθεση να γεμίσω ποιότητα τα υπόλοιπα κομμάτια που έχεις άμεση επαφή και να βάλω και τον εξωτερικό να είσαι τελείως κομπλέ.(αν έχεις τον βγάζεις και πας καρφί σε περικοπές για ssd ) Λογικά θα στην κάνει κανένας άλλος την σύνθεση με ssd.
sd2536 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις σας. nikos21aek,εξωτερικό σκληρό έχω ήδη και μάλιστα αυτόν που πρότεινες οπότε τα χρήματα αυτά θα πάνε μάλλον σε κάποια περιφερειακά όπως webcam και ακουστικά που θέλω. Για τον ssd απ'ότι διάβασα και στο forum οι απόψεις διίστανται κυρίως λόγω της μεγάλης του αξίας, οπότε λέω να μη τον πάρω από τώρα και να το αφήσω για κάποια μελλοντική αναβάθμιση. Όσον αφορά την οθόνη τώρα, θα προτιμούσα για λόγους ευχρηστίας η webcam να είναι ξεχωριστή και να μη βρίσκεται πάνω στην οθόνη οπότε μάλλον θα επιμείνω στην αρχική 23" και μια ξεχωριστή webcam. Για κουτί και τροφοδοτικό θα ακούσω τη συμβουλή σου μιας και τα προτείνεις ως αθόρυβα. Τα μόνα που δεν έχω καταλήξει ακόμη είναι ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών. Αν μπορεί ας προτείνει κάποιος ένα σύστημα με i5 και κάρτα γραφικών nvidia(λόγω linux).
nikos21aek Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Εγώ θα σου έλεγα πάντως να αφήσεις τον i5 και να πάρεις τον ssd και μην κοιτάξεις πίσω.Θα πάθεις την πλάκα σου.Για κάρτα γραφικών αυτή αλλά είναι σχετικά ακριβή για αυτό που παίρνεις.Δεν ξέρω τι μπορείς να φτιάξεις σε καλύτερη κάρτα με aftermarket ψύξη στα ίδια λεφτά.Όχι ότι θα χρειαστείς δυνατότερη απλά για την αντιστοιχία €/performance. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 07:10 ---------- Αλλιώς κάτι τέτοιο από εμένα.Καλές αγορές.
sd2536 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 nikos21aek τί λες για αυτή τη κάρτα γραφικών; Και συγκεκριμένα τί λες για το παρακάτω σύστημα που έφτιαξα; και περισσεύουν και 4€ για μια μπύρα Τώρα όσον αφορά τον ssd δεν αμφιβάλλω ότι θα δω διαφορά στην ταχύτητα αλλά από την άλλη λυπάμαι να δώσω και 200€ για να μειώσω απλά το χρόνο εκκίνησης κατά κάποια δευτερόλεπτα. Θα το έχω πάντως στο μυαλό μου για όταν μαζευτούν κι άλλα χρήματα.
liopyr Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Με την GT220 ξεχνάς οποιοδήποτε σύγχρονο 3dgame. Αν είσαι αποφασισμένος να μην παίξεις παιχνίδια, παίρνεις αυτή την μητρική και καλύπτεσαι με την onboard.
sd2536 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Ούτως ή άλλως δεν έχω σκοπό να παίξω σύγχρονα 3d παιχνίδια, αλλά με δεδομένο ότι φοβάμαι τυχόν ασυμβατότητες της onboard κάρτας με το linux τί κάρτα nVidia θα πρότεινες; Καλό θα ήταν να έχει και θύρα hdmi για πιθανή σύνδεση με την tv (για καμιά ταινία).
sd2536 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Ok ευχαριστώ, απλά επειδή δεν είναι άμεσα διαθέσιμη λέω να βάλω αυτή (δεν νομίζω να έχει διαφορά). Κατά τα άλλα; Η ψύκτρα χρειάζεται ή να τη βγάλω;
liopyr Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Αυτή έχει ενεργητική ψύξη, και δεν φαίνεται και της προκοπής, γι'αυτό εξ'αρχής διάλεξα την gainward. Εγώ θα σου πρότεινα να δώσεις μία ευκαιρία στην οnboard της Msi που σου παρέθεσα παραπάνω, και αν δεν γουστάρει linux, διαλέγεις τότε κάρτα (που λογικά θα βρεις διαθέσιμη ).
sd2536 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Ok με έπεισες, θα της δώσω μια ευκαιρία. Οπότε αλλάζω την μητρική με την Msi που πρότεινες, βγάζω την κάρτα γραφικών που έβαλα, βγάζω και την ψύκτρα. Και μια τελευταία ερώτηση πριν το παραγγείλω. Αν το παραγγείλω online από το πλαίσιο μου το φτιάχνουν έτσι όπως είναι ή πρέπει να πάρω και λειτουργικό;
liopyr Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Θα σου το φέρουν όπως είναι. Αν γράψεις σημείωση να έρθει συναρμολογημένο, θα το συναρμολογήσουν χωρίς κάποιο extra κόστος, αλλά πάντα με κάποιο μικρό ρίσκο να σου πετάξουν τίποτα μεταχειρισμένο μέσα... Αν δεν θες λειτουργικό, δεν τους λες να σου βάλουν, και δεν σου βάζουν. Απλά.
sd2536 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Ωραία, πάω να το παραγγείλω λοιπόν. Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.