Προς το περιεχόμενο

Μεγάλο Πρόβλημμα με Σκληρό Δίσκο

Vice

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καίγομαι.

Έχουμε ενα δικτυακό δίσκο στο μαγαζί για να αποθηκευουμε αρχεία της δουλειάς. Ειναι της Raidsonic το NAS ICY BOX (δεν θυμάμαι ακριβώς) και περιέχει 2 500αρηδες δίσκους σε RAID για να γράφουν τα ίδια αρχεία και στους 2 δισκους για ασφάλεια. Δεν ξέρω ποιο raid είναι αυτό.

Σημερα λοιπον το μηχάνημα τα έπαιξε και δεν ανοιγει με την καμία. Δοκιμάσαμε και τους 2 σκληρους σε USB DOCK και πάλι δεν τους βλέπει. Πρέπει να το γυρίσω σε κανονικό MODE για να μην ειναι RAID για να τους δώ;

Τι να κάνω;

Ουτε με Linux δεν μπορει να τους δει.

Δημοσ.
και περιέχει 2 500αρηδες δίσκους σε RAID για να γράφουν τα ίδια αρχεία και στους 2 δισκους για ασφάλεια. Δεν ξέρω ποιο raid είναι αυτό.

(RAID-1)

Σημερα λοιπον το μηχάνημα τα έπαιξε και δεν ανοιγει με την καμία. Δοκιμάσαμε και τους 2 σκληρους σε USB DOCK και πάλι δεν τους βλέπει. Πρέπει να το γυρίσω σε κανονικό MODE για να μην ειναι RAID για να τους δώ;

Τι να κάνω;

Ουτε με Linux δεν μπορει να τους δει.

δοκίμασε είτε με Active@ Partition Recovery

είτε με File Scavenger

που είναι δύο από τα recovery apps που εγώ ξέρω να έχουν και RAID recovery feature

(αν και δεν είμαι σίγουρος αν αυτό που κάνουν είναι RAID reconstruction ή απλά βλέπουν/κάνουν ανάκτηση αρχείων από broken RAID arrays, που νόημα έχει σε RAID-0...)

Δημοσ.

διαλεξα το file scavanger τελικά.

είμαι έτοιμος να αρχίσω την διαδικασία. Να επαναλάβω οτι δεν είναι κατεστραμένοι οι δίσκοι. απλώς ειναι σε raid 1 και έχει χαλάσει το server box

λογικά για ενα recover utility η μόνη δουλειά που χρειάζεται να κάνει ειναι να προσπεράσει το raid και να διαβάσει τα αρχεία.

ελπίζω να γίνει η δουλειά γιατι....:eek:

Δημοσ.

Αν ο σκοπός είναι η ανάκτηση αρχείων, βεβαίως και θα γίνει.

...Όμως τα αρχεία ήδη υπάρχουν και στους δύο δίσκους για να φαίνονται ως standalone - γι' αυτό είπα ότι νόημα έχει η ανάκτηση σε RAID-0... Εκτός κι αν, τί να πω, έχουν τραβήξει και άλλο ζόρι τα file systems τους...

Αν βέβαια ο σκοπός είναι να επιδιορθωθεί η συστοιχία, και να συνεχίσει να υπάρχει όπως και πριν, το ξαναλέω πως δεν ξέρω αν αυτό που μπορούν να κάνουν τα συγκεριμένα recovery apps είναι η ανακατασκευή της. Θα το μάθεις οσονούπω βέβαια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...