chrissk2 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Μην το λες αυτο!!!! Το Linux δεν ειναι μασονικη οργανωση, να ειναι κλεισμενο σε ενα καβουκι. Επειδη ακριβως δεν ειναι μασονικη οργανωση, οι linuxαδες διοργανωνουν τα χειροτερα parties σε καθε release... Αλλωστε δεν εχεις δει τι καλα που περναγανε οι μασονοι στο "Ματια ερμητικα κλειστα" ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 nske δεν θα απαντήσω γιατι είναι απο τις κουβέντες δίχως τέλος. Κάτι σαν Πασοκ ΝΔ. Εγω κρίνω ένα λειτουργικό βάσει της αποτελεσματικότητας που μπορεί να έχει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μου. Οπότε δίνω στα Windows 7 την ψήφο μου. Δεν κάνω συμβιβασμούς και δεν φοβάμαι να αμοίψω με την αγορά των Windows τους προγραμματιστές που δούλεψαν για να το βγάλουν ( όχι τον bill gates αλλα τους προγραμματιστες σαν και μένα).Πραγματικά τα windows 7 είναι πολύ καλά ότι και να λέμε. Απλά κάντε ένα surf στο google και θα δείτε την αίσθηση που έχουν αφήσει και που θα την δείτε και απο μόνοι σας. Τελιώνοντας να πω ότι αν έθιξα κάποιον δεν το έκανα με προθεση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Aztec, δε μπορεί να σου πει κανείς ότι δεν έκανες μια μελετημένη απόφαση για τις δικές σου ανάγκες, αλλά δε μπορείς κι εσύ με τη στάση σου να αμφισβητείς ότι κάναμε το ίδιο κι εμείς οι υπόλοιποι. Η άποψή σου ότι το Linux δεν είναι για δουλειά, αλλά μόνο "για διασκέδαση" για μένα δείχνει άγνοια και προκατάληψη. Windows 7 έβαλα πρόσφατα σε ένα μηχάνημα για να παίξω την beta του Alganon που δεν τρέχει μέσω Wine (-σύμπτωση, βλέπεις ότι για κάποιους άλλους τα Windows είναι αποκλειστικά για παιχνίδι και όχι για άλλη χρήση) Είναι ένα ελκυστικό, intuitive, γραφικό περιβάλλον και έχουν πολλά θετικά σημεία, πολλά από τα οποία δεν οφείλονται στο λειτουργικό αλλά στην υποστήριξή του από τους κατασκευαστές hardware (συγκεκριμένα ζήλεψα τη σωστή υποστήριξη ACPI S2 και τη λεπτομερή παραμετροποίηση των εξόδων ήχου μέσω του HD Audio manager της Realtec). Καταλαβαίνω γιατί το βρίσκεις βολικό και γιατί έχουν αποσπάσει τις θετικές κριτικές που αναφέρεις. Αλλά τόσο το ίδιο το λειτουργικό όσο και οι εφαρμογές που με ενδιαφέρουν δεν έχουν ούτε τις ευκολίες ούτε δυνατότητες που έχουν στο Linux, και το περιβάλλον δεν είναι τόσο παραμετροποιήσιμο όσο θέλω. Όπως εσύ δεν δουλεύεις στο Linux γιατί δεν είναι όπως το θέλεις, έτσι εγώ και άλλοι δεν δουλεύουμε στα Windows γιατί δεν είναι όπως θέλουμε. Όσο για τα text configuration files, για σένα είναι μειονέκτημα αλλά έχουν και σημαντικά πλεονεκτήματα. Μπορείς π.χ. εύκολα να τροποποιήσεις μαζικά μία ρύθμιση σε 20 υπολογιστές, ή να διαχειριστείς ιστορικό των αλλαγών των configurations με ένα οποιοδήποτε VCS σαν το Mercurial. Αν δε σε ενδιαφέρει τέτοια ευελιξία οκ, άλλους τους ενδιαφέρει. Αν όντως πιστεύεις ότι τα Windows δεν έχουν μειονεκτήματα τα οποία για κάποιους βαρύνουν περισσότερο από τα πλεονεκτήματά τους απλά απατάσαι. Επίσης απατάσαι αν όντως πιστεύεις ότι υστερεί τεχνολογικά ή ότι δεν το εμπιστεύονται τεράστιες εταιρίες και οργανισμοί. Το οποίο βέβαια είτε ισχύει είτε δεν ισχύει δεν αποτελεί επιχείρημα για την χρησιμότητα του λειτουργικού σε κάποιο desktop, όπως επισημαίνω στην παράθεση του προηγούμενου post μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stathakis21 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 παιντως μερικους απο σας δε μπορω να σας καταλαβω... λετε για ατι και λινουξ...το λινουξ φταιει αν η ατι βγαζει drivers του κ@λου??? λετε για τα παιχνιδια...το γεγονος οτι δε βγαινουν για λινουξ δεν παει να πει οτι δεν εχει δυνατοτητα να τα τρεξει....προφανως η εταιριες σκοπο εχουν το κερδος και η αγορα των χρηστων λινουξ ειναι πολυ μικρη... εγω αυτο που ξερω...ειναι με λινουξ το pc μου εχουν περασει 3 χρονια κι ακομα ανοιγει σε οσο χρονο ανοιγε και οταν το πρωτοεβαλα(ισως και πιο γρηγορα)...απο θεμα σταθεροτητας ειναι μια χαρα(αλλο αν καμια φορα μας πιανει η μανια να δοκιμασουμε πραγματα και τα γ@μ@με ολα...)...εχω ενα συστημα αρχειων απιστευτα καλυτερο απο το αρχαιο ntfs...δε με νοιαζουν ουτε ιοι και τετοια θεματα...και τοοσα αλλα που δεν μπορω να σκεφτω τωρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 @Aztec Τελιώνοντας να πω ότι αν έθιξα κάποιον δεν το έκανα με προθεση αφού τα έθεσες ευγενικά ρε Aztec κανένα πρόβλημα κατά βάθος είσαι δικός μας ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Η άποψή σου ότι το Linux δεν είναι για δουλειά, αλλά μόνο "για διασκέδαση" για μένα δείχνει άγνοια και προκατάληψη. Πρώτος χαρακτηρισμός προς εμένα άγνοια και προκατάληψη. Δεν είπα ότι δεν είναι για δουλειά . Εννοείται πως μπορείς να ασχοληθείς και με προγραμματισμό και από όλα.Πρότεινε μου λοιπόν μία εταιρεία που έχει Linux σταθμούς εργασίας να πάω να δουλέψω. Αν όντως πιστεύεις ότι τα Windows δεν έχουν μειονεκτήματα τα οποία για κάποιους βαρύνουν περισσότερο από τα πλεονεκτήματά τους απλά απατάσαι. Δεύτερος χαρακτηρισμός προς εμένα ότι απατάμαι. Για πες μας όμως και πόσους βαραίνουν τα προβλήματα του Linux. Επίσης απατάσαι αν όντως πιστεύεις ότι υστερεί τεχνολογικά ή ότι δεν το εμπιστεύονται τεράστιες εταιρίες και οργανισμοί. Τριτος χαρακτηρισμός ότι απατάμαι . Επίσης χρησιμοποιούν Microsoft προιοντα πολλοί οργανισμοί. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:17 ---------- @Aztec αφού τα έθεσες ευγενικά ρε Aztec κανένα πρόβλημα κατά βάθος είσαι δικός μας ! . Είπαμε Fedora rules ... Και αν γουστάρω το linux φαίνεται από το ότι τα μόνα Post που έχω κάνει είναι στο Linux forum σε ερωτήσεις φίλων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δεν είπα ότι δεν είναι για δουλειά . Είπες συγκεκριμένα: Όσον αφορά τα προγρ'αμματα πες μου λοιπόν που θα βρώ το αντίστοιχο visual studio( free το express edition) στο linux όλα σε ένα για πραγματικό RAD( c, c++ , c# ,vb). Δώσε μου για την oracle το alternative του pl/sql developer ( μην ακούσω κάνα sql developer ). Τον υπολογιστή δεν τον χρησιμοποιεί κάποιος μόνο για διασκέδαση. Δουλειά δεν είναι μόνο τα παραδείγματα που παρέθεσες, η γενίκευσή σου είναι αστήριχτη. Πρότεινε μου μία εταιρεία που έχει Linux σταθμούς εργασίας να πάω να δουλέψω. Δηλαδή το ότι σε ελάχιστες εταιρίες χρησιμοποιούνται Linux workstations τι σημαίνει; Υπάρχουν και παράγοντες όπως ότι - οι περισσότεροι υπάλληλοι δεν έχουν επαφή με το συγκεκριμένο λειτουργικό και η επιλογή του θα δυσχέραινε την εργασία τους ή θα εισήγαγε πρόσθετο κόστος για εκπαίδευση ή - οι περισσότερες εταιρίες είναι ούτως ή άλλως locked-in στην πλατφόρμα της microsoft λόγω κάποιας συγκεκριμένης εφαρμογής και η συντήρηση ενός ανομοιογενούς δικτύου, ώστε τα μηχανήματα που δε χρειάζεται να τρέχουν Windows να μην τα τρέχουν, θα εισήγαγε πρόσθετο κόστος και περιπλοκότητα Αλλά δεν σημασία! Δουλειά δεν κάνει μόνο ο υπάλληλος μιας εταιρίας που κάθεται στον workstation του... Ξαναπαραθέτω: Δουλειά κάνει ο φοιτητής που θα γράψει την εργασία του' date=' δουλειά κάνει ο προγραμματιστής που γράφει την εφαρμογή του, δουλειά κάνει ο administrator που θα συνδεθεί από το σπίτι του για να συντηρήσει τα μηχανήματά που προσέχει, ακόμη και ο χρήστης που θα κάνει μια αγορά μέσω internet. Δουλειά στον υπολογιστή κάνουμε όλοι καθημερινά. Από πού και ως πού έφθασε να ταυτίζεται η αποτελεσματικότητα του ελεύθερου λογισμικού με την ανταγωνιστικότητά του στις προτιμήσεις συγκεκριμένου μεγέθους επιχειρήσεων και οργανισμών [...'] το να μη μπει κάποιος, ιδιώτης ή επαγγελματίας, στη διαδικασία να κάνει τη δική του μελετημένη εκτίμηση της καταλληλότητας του community - driven/supported ελεύθερου λογισμικού με βάση τις δικές του ανάγκες, αλλά να προσπαθήσει να βγάλει γενικά συμπεράσματα με βάση τι κάνουν οι μεγάλες εταιρίες δεν έχει νόημα. Τα δεδομένα και οι κανόνες απλά διαφέρουν. Δεύτερος χαρακτηρισμός προς εμένα ότι απατάμαι. Για πες μας όμως και πόσους βαραίνουν τα προβλήματα του Linux. Τους περισσότερους -ή σχεδόν όλους. Ορισμένα μειονεκτήματα μάλλον αφορούν και όλους ανεξαιρέτως. Προφανώς τίποτα δεν είναι τέλειο, όλα έχουν trade offs. Το θέμα είναι ότι για κάποιους, ας είναι ένα μικρό ποσοστό αυτή τη στιγμή, αφού ζυγίσαμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, η ζυγαριά έγειρε στη μεριά του Linux (ή κάποιου άλλου συγγενικού λειτουργικού). Δεν είναι δυνατό να συμφωνήσουμε ότι "όχι, είναι χειρότερο γιατί πρέπει να πειράζεις text configuration files, δεν τρέχουν οι τάδε εφαρμογές σε αυτό και δεν το χρησιμοποιούν οι τράπεζες". Άλλωστε αν ήταν συνολικά χειρότερο σύμφωνα με κάποια υποτιθέμενα αντικειμενικά κριτήρια που αφορούν όλους, χωρίς να έχει κάποια σημαντικότερα πλεονεκτήματα, τότε πώς εξηγείς ότι το προτιμάμε; Τριτος χαρακτηρισμός ότι απατάμαι . Επίσης χρησιμοποιούν Microsoft προιοντα πολλοί οργανισμοί. Μα δεν είπα εγώ το αντίθετο, εσύ απαξίωσες την αντιμετώπιση του Linux από "τράπεζες και οργανισμούς"... Όσο για τους "χαρακτηρισμούς", δεν τους θεωρώ προσβλητικούς, δεν τους είπα για να σε θίξω και λυπάμαι αν τους εξέλαβες έτσι, νομίζω άγνοια και προκατάληψη δείχνουμε όλοι σε κάποια θέματα άθελά μας. Απλά κάποια σχόλιά σου μου αφήνουν την εντύπωση ότι είσαι προκατειλημμένος και δύσπιστος σχετικά με τη αντικειμενική χρησιμότητα του λειτουργικού απλά και μόνο επειδή δεν στηρίζεται από κάποιο "κεφάλαιο" ή "μερίδιο αγοράς" και δε δίνει έμφαση στα γραφικά interfaces (αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη στάση, αλλά αυτό δεν την κάνει και σωστή). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas_g Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Καλα μου ξυπνητουρια!!! Μαμα δεν θελω να παω σχολειο σημερα!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Καλημέρα και από μένα! Επειδή βαριέμαι επιτέλους κα κάνω παράθεση στην παράθεση το Linux τα σπάει και ο bill gates και ο steve jobs έχουν λειτουργικά για τα σκουπίδια. Για αυτό και φυσικά είναι περισσότεροι οι χρήστες του Linux , για αυτό κανείς δεν κάνει dual boot, για αυτό στην τελική πολλοί βλέπουν το linux και μετα ξαναγυρίζουν στα windows. Γιατί είναι καλύτερο σε κάθε τομέα. Μα να δίνουμε free την ferrari και αυτοί να θέλουν το yugo επι πληρωμής ????? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:02 ---------- nske Δουλειά δεν είναι μόνο τα παραδείγματα που παρέθεσες, η γενίκευσή σου είναι αστήριχτη. Αυτό πάει στο ότι υπάρχουν προγράμματα στα Windows που είναι καλύτερα από το Linux και δεν μπορείς να βρεις το ίδιο καλά εκεί. Αυτή ήταν η πρώτη τεκμηρίωση μου. Εννοείται πως υπάρχουν και cross platform περιβάλλοντα ανάπτυξης. Έδωσα ένα παράδειγμα όπως πχ είναι και τα Office, Visual Studio. Είναι το καλύτερα όπως και να έχει. Δεν είναι δυνατό να συμφωνήσουμε ότι "όχι, είναι χειρότερο γιατί πρέπει να πειράζεις text configuration files, δεν τρέχουν οι τάδε εφαρμογές σε αυτό και δεν το χρησιμοποιούν οι τράπεζες". Οι τράπεζες δεν εχόυν σχέση καθώς λίγες έχουν περιβάλλον ανάπτυξης visual studio για το core banking κομμάτι. Γιατί κάπου ακούστηκε ότι ξέρω μόνο visual studio. Το να πειράζεις configuration files είναι θέμα φιλικότητας και φυσικά δεν αφορά του hard core users. Όσον αφορά τις εφαρμογές δεν νοείται να βάλω ένα λειτουργικό και να με δεσμεύει να βάλω ένα πρόγραμμα που γουστάρω και για αυτό να κάνω συμβιβασμούς ή να καταφύγω στο partition των windows.Όποιο και αν είναι αυτό το πρόγραμμα, μην κολλάτε σε ονόματα. Αυτά ήταν τρανταχτά παραδείγματα. Μα δεν είπα εγώ το αντίθετο, εσύ απαξίωσες την αντιμετώπιση του Linux από "τράπεζες και οργανισμούς"... Για critical συστήματα μιλήσαμε αν δεν κάνω λάθος. Δεν έφτασα να πω για z/os με Db2 για απλή χρήση. Όσον αφορά τις δουλειές και τα Linux workstations μην ξεχνάς πως δεν είναι θέμα μόνο του λειτουργικού αλλα και των προγραμμάτων που το απαρτίζουν πχ outlook. Τώρα αν μιλάμε για δουλειά στο σπίτι φυσικά και μπορώ να πάω να γράψω σε emacs για να γράψω το extension του zoomla ή να αρχίσω να ασχολούμαι με Python ή να γράψω java ktl. ΥΓ.Η συζήτηση δεν αφορά System Admins τέτοιων λειτουργικών καθώς για αυτούς είναι η δουλεία τους. Και θαπαρακαλούσα να σταματήσει η προσωπική αντιπαράθεση ή τουλάχιστον τα μυνήματα να είναι πιο μικρά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Aztec όσον αφορά το development, το visual studio είναι για μένα λάθος παράδειγμα. Το αν μπορείς να γράψεις c, c++, java, python κτλ εξαρτάται αποκλειστικά από τον compiler που έχεις διαθέσιμο. Και άποψή μου είναι οτι οι περισσότεροι από τους gnu compilers παράγουν πολύ καλύτερο κώδικα από αυτόν της intel που αν δεν κάνω λάθος υπάρχει στο visual studio, ή τουλάχιστον αυτός υπήρχε στο πρώτο .NET visual studio το 2000. Τα υπόλοιπα είναι απλώς βοηθήματα για τον text editor και εκεί πολύς κόσμος είτε το πιστεύεις είτε οχι βολεύεται περισσότερο με editors του στυλ vi και emacs (εμου συμπεριλαμβανομένου). Αλλά αν επιμένεις για κάποιο περιβάλλον που να τα περιλαμβάνει όλα, το eclipse είναι πολύ καλύτερο γιατί 1. παρέχει υποστίρηξη για πάρα πολλές γλώσσες προγραμματισμού και 2. ενσωματώνει πολλά καλλά εργαλεία όπως ο gdb. Σύν οτι μπορείς με ένα μικρό plugin να προσθέσεις vi style editing το οποίο για μένα είναι αξεπέραστο. Επίσης, από πότε δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις oracle στο Linux? Αλλά και πάλι, όλα αυτά δεν είναι θέμα λειτουργικού. Είναι θέμα εφαρμογών και αυτές είναι που ορίζουν ποιό λειτουργικό θα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις τη δουλειά σου. Στην περίπτωση που αυτές δεν σε περιορίζουν η προσωπική μου προτίμηση είναι τα open source λειτουργικά γιατί μπορώ να φτιάξω ότι χαλάει και για μένα αυτή η δυνατότητα είναι ανεκτίμητη. Και αυτό είναι ένας από τους λόγους για τους οποίθς λέω οτι τα Linux και BSD είναι ανώτερα λειτουργικά από τα Windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Οταν τελειωσετε με τις αντιπαραθεσεις, πειτε μου να αναφερω μερικους λογους για τους οποιους τα windows (γενικα, οχι μονο τα 7) ειναι καλυτερα απο το linux και το αντιστροφο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Οταν τελειωσετε με τις αντιπαραθεσεις, πειτε μου να αναφερω μερικους λογους για τους οποιους τα windows (γενικα, οχι μονο τα 7) ειναι καλυτερα απο το linux και το αντιστροφο. ΠΑΝΤΑ υπάρχουν τρόποι να πείσεις πως τα windows είναι καλύτερα από το linux, αλλά και ότι το linux είναι καλύτερο από τα windows. Αυτή τη δουλειά κών τόσο καιρό σε μερικά φόρουμς, όταν λένε "ζήτω το ένα" απαριθμώ τις αρετές του ενός και τα χοντρά ελλατώματα του άλλου και το αντρίστροφο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrissk2 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Το μονο που εχω να πω ειναι οτι ο αριθμος χρηστων που βλεπουν τωρα το forum λειτουργικα συστηματα ειναι Windows 42 - Linux 36. Προφανως δεν ειναι αντιπροσωπευτικο (συνηθως ειναι 1 προς 3 ή 1 προς 4) αλλα ακομα και ετσι το νουμερο λεει πολλα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:16 ---------- Πρότεινε μου λοιπόν μία εταιρεία που έχει Linux σταθμούς εργασίας να πάω να δουλέψω. Για εταιρια δεν ξερω (ή καλυτερα ξερω καποιες που δουλευουν web projects), γνωριζω ομως αρκετους πελατες που θελουν να γυρισουν τα συστηματα τους σε Linux (αναφερομαι και σε clients διοτι οι servers γυρνανε σχετικα ευκολα). Ομως με δεδομενο οτι ενας μεγαλος αριθμος απο legacy εφαρμογες ειναι γραμμενος σε delphi - MFC, η μετατροπη απαιτει full re-write πραγμα απαγορευτικο απο αποψη κοστους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Για εταιρια δεν ξερω (ή καλυτερα ξερω καποιες που δουλευουν web projects), γνωριζω ομως αρκετους πελατες που θελουν να γυρισουν τα συστηματα τους σε Linux (αναφερομαι και σε clients διοτι οι servers γυρνανε σχετικα ευκολα). Ομως με δεδομενο οτι ενας μεγαλος αριθμος απο legacy εφαρμογες ειναι γραμμενος σε delphi - MFC, η μετατροπη απαιτει full re-write πραγμα απαγορευτικο απο αποψη κοστους Και εγώ ξέρω άτομα που θέλουν να πάνε σε Microsoft πλατφόρμα από πιο δυνατά λειτουργικά απο linux για server κατάσταση μιλάω φυσικά. Και οι καινούργιες δηλαδή εφαρμογές δεν αναπτύσσονται πλέον σε .net? οπότε μιλάμε για παλιές εφαρμογές ή ότι ακόμα και τώρα πολλοί επιλέγουν για την ανάπτυξή τους αυτά τα εργαλεία. Και μάλιστα μιλάμε για την Ελλάδα που για entreprize καταστάσεις την PHP την έχουν για τα μπάζα και προτιμούν full .net . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Επειδή βαριέμαι επιτέλους κα κάνω παράθεση στην παράθεση το Linux τα σπάει και ο bill gates και ο steve jobs έχουν λειτουργικά για τα σκουπίδια. Για αυτό και φυσικά είναι περισσότεροι οι χρήστες του Linux , για αυτό κανείς δεν κάνει dual boot, για αυτό στην τελική πολλοί βλέπουν το linux και μετα ξαναγυρίζουν στα windows. Γιατί είναι καλύτερο σε κάθε τομέα. Μα να δίνουμε free την ferrari και αυτοί να θέλουν το yugo επι πληρωμής ????? Ποιος είπε ότι το Linux (ή κάποιο *BSD) είναι καλύτερο σε κάθε τομέα; Αυτό που λέω είναι ότι είναι καλύτερο για κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες, οπότε οι γενικεύσεις ότι υστερεί δεν ισχύουν. Αυτό πάει στο ότι υπάρχουν προγράμματα στα Windows που είναι καλύτερα από το Linux και δεν μπορείς να βρεις το ίδιο καλά εκεί. Μα ναι, αλλά ισχύει και το αντίστροφο για κάποια άλλα. Εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε ενός. Το να πειράζεις configuration files είναι θέμα φιλικότητας και φυσικά δεν αφορά του hard core users.[...] Η συζήτηση δεν αφορά System Admins τέτοιων λειτουργικών καθώς για αυτούς είναι η δουλεία τους. Από πού κι ως που οι system admins και οι "hard core" users να εξαιρούνται από τη συζήτηση; Μπορείτε να ρίχνετε στη συζήτηση ως επιχειρήματα από το ότι το MS Office είναι καλύτερη σουίτα γραφείου' date=' μέχρι το ότι τα εμπορικά παιχνίδια γράφονται για Windows μέχρι ότι το Z/OS με DB2 αποδίδει καλύτερα, αλλά οι ανάγκες admins και οι power users (όπως κι αν ορίζονται αυτοί) δεν ενδιαφέρουν; Εξαιρούνται από τη συζήτηση όσο εξαιρούνται και οι .NET developers. Για critical συστήματα μιλήσαμε αν δεν κάνω λάθος. Δεν έφτασα να πω για z/os με Db2 για απλή χρήση. Και επαναλαμβάνω ότι αν όντως πιστεύεις ότι το Linux δε χρησιμοποιείται σε critical συστήματα κάνεις λάθος. Εκτός αν θεωρείς τέτοια παραδείγματα μη critical... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.