Προς το περιεχόμενο

Linux vs Windows 7

chrissk2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γιατί έχει λιγότερα bug από ότι το linux. Εδώ κρασάρουν οθόνες απο το πουθενά στο linux

Δεν είναι αντικειμενικό να συγκρίνεις και να λες ξερά "το linux έχει περισσότερα bugs". Ποιο Linux; O Kernel που upstream αλλάζει μέρα με τη μέρα; Bleeding edge ή rolling διανομές; Προφανώς εκεί θα δεις περισσότερα bugs γιατί τα πράγματα αναπτύσσονται διαρκώς, αντίθετα με μία έκδοση των Windows. Αν σε ενδιαφέρει η στασιμότητα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία "sta(b)le" διανομή, στην οποία θα έχεις παλιές εκδόσεις με λιγότερα bugs -ή να φτιάξεις το σύστημά σου όπως το θέλεις και να μην το αναβαθμίζεις αν δεν είναι ανάγκη.

Φυσικά και αυτό έχει τα trade-offs του. Το μοντέλο των Windows πράγματι έχει βρει κάποιο sweet spot που αντιπροσωπεύει τους περισσότερους, αλλά όχι όλους.

Εκτός από το χρηματιστήριο στην Νέα Υόρκη υπάρχουν και τράπεζες στην Ελλάδα και δημόσιοι οργανισμοί που χρησιμοποιούν ΑΙΧ, Solaris. Εσένα αν σε ρωτήσουν πρότεινε Ubuntu με Mysql.

Linux δεν είναι μόνο το Ubuntu, οι περισσότεροι enterprise Linux database servers είναι Oracle -όχι MySQL, και μπορείς εύκολα να δεις παραδείγματα τραπεζών, χρηματιστηρίων και μεγάλων εταιριών που χρησιμοποιούν Linux... Το Linux χρησιμοποιείται σε κρίσιμα περιβάλλοντα (πραγματικά το αμφισβητείς; ).

Όσον αφορά τα προγρ'αμματα πες μου λοιπόν που θα βρώ το αντίστοιχο visual studio( free το express edition) στο linux όλα σε ένα για πραγματικό RAD( c, c++ , c# ,vb). Δώσε μου για την oracle το alternative του pl/sql developer ( μην ακούσω κάνα sql developer ). Τον υπολογιστή δεν τον χρησιμοποιεί κάποιος μόνο για διασκέδαση. Μπορεί να ήταν ατυχες το παράδειγμα του Photoshop αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Δηλαδή κάποιος που προγραμματίζει σε python/django με emacs δεν κάνει δουλειά; Ο καθένας χρησιμοποιεί τα εργαλεία που θεωρεί καλύτερα για τη δουλειά που κάνει. Και οι δύο πλατφόρμες προσφέρουν εργαλεία για διαφορετικά γούστα και απαιτήσεις, το να υποτιμάς συνολικά τα εργαλεία μιας πλατφόρμας απλά επειδή δεν τυχαίνει να τα χρησιμοποιείς για τις δικές σου δουλειές δεν στέκει.

Και τέλος πάντων δεχτείτε κάποια στιγμή πως το Linux είναι μια καλή προσπάθεια αλλά έχει ακόμα δρόμο.

Ανάλογα τι ψάχνεις. Για τις ανάγκες κάποιων, τα Windows έχουν περισσότερο δρόμο μπροστά τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δεν είναι αντικειμενικό να συγκρίνεις και να λες ξερά "το linux έχει περισσότερα bugs". Ποιο Linux; O Kernel που upstream αλλάζει μέρα με τη μέρα; Διανομές που αλλάζουν κάθε 6 μήνες; Προφανώς εκεί θα δεις περισσότερα bugs γιατί τα πράγματα αναπτύσσονται διαρκώς, αντίθετα με μία έκδοση των Windows. Αν σε ενδιαφέρει η στασιμότητα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία στάσιμη διανομή, στην οποία θα έχεις παλιές εκδόσεις με λιγότερα bugs -ή να φτιάξεις το σύστημά σου όπως το θέλεις και να μην το αναβαθμίζεις αν δεν είναι ανάγκη.

Εεεεεεεε αδικία,αποφασίστε :P,στα features όμως μπαίνει και το SELinux που είναι της RH και το apparmor που είναι της Novell.

Εξαρτάται και τη στασιμότητα έτσι,αν είναι να είμαι με τον Firefox 1.5 και το GIMP 0.003 τότε τι να την κάνεις τη σταθερότητα.

Εγώ πάλι συμφωνώ με τους δύο κυρίους,το Linux δεν χρειάζεται νέους χρήστες,να banαρει το ubuntu χρειάζεται :P

εεεεεεε αδικία,αποφασίστε :P,στα features όμως μπαίνει και το SELinux που είναι της RH και το apparmor που είναι της Novell.

Αφού τόσο το SELinux όσο και το Apparmor μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε διανομή, γιατί να μη μπουν; Δεν υπάρχουν distro-specific τεχνολογίες, απλά κάποιες διανομές κάνουν περισσότερο εύκολο να υλοποιήσεις κάποιες τεχνολογίες.

Εξαρτάται και τη στασιμότητα έτσι,αν είναι να είμαι με τον Firefox 1.5 και το GIMP 0.003 τότε τι να την κάνεις τη σταθερότητα.

Υπάρχει και το FreeBSD, όπου υπάρχει απόλυτη σταθερότητα στο κυρίως σύστημα, αλλά στις εξωτερικές εφαρμογές μπορείς να ακολουθείς τις τελευταίες εκδόσεις.

Αφού τόσο το SELinux όσο και το Apparmor μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε διανομή, γιατί να μη μπουν; Δεν υπάρχουν distro-specific τεχνολογίες, απλά κάποιες διανομές κάνουν περισσότερο εύκολο να υλοποιήσεις κάποιες τεχνολογίες.

Αλλιώς το εννοούσα,μη παίρνουμε τα θετικά της κάθε διανομής για να συγκρίνουμε με τα windows

Δηλαδή κάποιος που προγραμματίζει σε python με emacs δεν κάνει δουλειά; Ο καθένας χρησιμοποιεί τα εργαλεία που θεωρεί καλύτερα για τη δουλειά που κάνει. Και οι δύο πλατφόρμες προσφέρουν εργαλεία για διαφορετικά γούστα και απαιτήσεις, το να υποτιμάς τα εργαλεία μιας πλατφόρμας απλά επειδή δεν τυχαίνει να τα χρησιμοποιείς για τις δικές σου δουλειές δεν στέκει.

Python και emacs ????????????? Για ποιο μέρος στην Ελλάδα μιλάς και για ποιά δουλειά ? Δεν ξέρω αλλα μέχρι τώρα δεν μου έχει ζητήσει να γράψω κανείς Python. Πολλά άλλα αλλα όχι Python. RAD emacs????? Σου ζητάνε δηλαδή να έχεις νέα οθόνη για το τραπεζικό συστημα άυριο ανοίγεις emacs και ξεκινάς ?

Linux δεν είναι μόνο το Ubuntu, οι περισσότεροι Linux database servers είναι Oracle, και μπορείς εύκολα να δεις παραδείγματα τραπεζών, χρηματιστηρίων και μεγάλων εταιριών που χρησιμοποιούν Linux... Το Linux χρησιμοποιείται σε κρίσιμα περιβάλλοντα (πραγματικά το αμφισβητείς; ).

Ο καθένας μπορεί να βάλει ότι θέλει. Απλά για μένα zos με db2 δεν παίζεται σε performance. Επομένως έιναι τι ανάγκες έχει ο καθένας. A μήπως να πούμε και ότι είναι καλύτερο και από τα υπόλοιπα unix based συστήματα????

Ανάλογα τι ψάχνεις. Για τις ανάγκες κάποιων, τα Windows έχουν περισσότερο δρόμο μπροστά τους.

Σε ποιο επίπεδο......? Το κεφάλαιο δεν το νικάς δυστυχώς

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:13 ----------

Μάλλον είμαι ένας εναντίον όλων των λινουξάδων του forum επομένως σταματάω ... :)

Μάλλον είμαι ένας εναντίον όλων των λινουξάδων του forum επομένως σταματάω ... :)

οχι ρε Ατζέκε

συζήτηση κάνουμε !

άλλωστε το μπλουζάκι γράφει fedora ! :mrgreen:

Εγώ πάλι συμφωνώ με τους δύο κυρίους,το Linux δεν χρειάζεται νέους χρήστες,να banαρει το ubuntu χρειάζεται

thanks elven

.

Εγώ πάλι συμφωνώ με τους δύο κυρίους,το Linux δεν χρειάζεται νέους χρήστες,να banαρει το ubuntu χρειάζεται

Και οι τρεις σας, να τραβήξετε κατά windows μεριά, γιατί εκεί περνάνε οι "φασιστικές" αντιλήψεις. Μεταξύ της open source κοινότητας επικρατεί ελευθερία και το δικαίωμα της επιλογής. Ο καθένας κάνει developement όπου θέλει και ό,τι θέλει και ο καθένας χρησιμοποιεί ό,τι του ταιριάζει. Και στο κάτω κάτω το ότι μπορείς και συνομιλείς με χ άτομα στα forum, στο ubuntu το οφείλεις, αλλιώς θα έψαχνες linux thread ή αναφορά σε tech site με μεγεθυντικό φακό...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:42 ----------

Και από μένα να banaristei το ubuntu και να αρχίσει να χρησιμοποιείται περισσότερο η Fedora

Τα ίδια και σε σένα

Και οι τρεις σας, να τραβήξετε κατά windows μεριά, γιατί εκεί περνάνε οι "φασιστικές" αντιλήψεις. Μεταξύ της open source κοινότητας επικρατεί ελευθερία και το δικαίωμα της επιλογής. Ο καθένας κάνει developement όπου θέλει και ό,τι θέλει και ο καθένας χρησιμοποιεί ό,τι του ταιριάζει. Και στο κάτω κάτω το ότι μπορείς και συνομιλείς με χ άτομα στα forum, στο ubuntu το οφείλεις, αλλιώς θα έψαχνες linux thread ή αναφορά σε tech site με μεγεθυντικό φακό...

Τελικά προωθούμε τα προιόντα της canonical και της red hat κανονικά :)

chrissk

Εκτός από το χρηματιστήριο στην Νέα Υόρκη υπάρχουν και τράπεζες στην Ελλάδα και δημόσιοι οργανισμοί που χρησιμοποιούν ΑΙΧ, Solaris. Εσένα αν σε ρωτήσουν πρότεινε Ubuntu με Mysql.

Ναι μεγαλε και εγω αυτα κανω και ξερω, δεν ειμαι ουτε βλακας ουτε ασχετος γιαυτο κοψε την ειρωνια. Αλλωστε αυτο που ελεγα ειναι οτι πλεον ελαχιστα περισσοτερα ή και λιγοτερα εχουν να προσφερουν αυτα σε σχεση με το Linux. Παρε για παραδειγμα τα χαλια του Solaris και πως παραπαιει. Εγω ο χαζουλης δεν την ξερω αυτη την ...πως την λενε..oracle νομιζω. Βαζω μονο Mysql και sqlite

Όσον αφορά τα προγρ'αμματα πες μου λοιπόν που θα βρώ το αντίστοιχο visual studio( free το express edition) στο linux όλα σε ένα για πραγματικό RAD( c, c++ , c# ,vb). Δώσε μου για την oracle το alternative του pl/sql developer ( μην ακούσω κάνα sql developer ). Τον υπολογιστή δεν τον χρησιμοποιεί κάποιος μόνο για διασκέδαση. Μπορεί να ήταν ατυχες το παράδειγμα του Photoshop αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Μαλιστα, εσυ τα ξερεις και εμεις κολλαμε μπρικια. Ωραια. Δηλαδη επειδη εσυ ξερεις μονο το visual studio + clones δεν υπαρχει κατι αλλο ? και βεβαια για c# και vb στο linux θα πας ? ως γνωστον δεν ειναι και το καλυτερο περιβαλλον για αυτο. Μπορεις να βαλεις Netbeans ή Eclipse, αλλα προφανως δεν σου κανουν οποτε...

Όσον αφορά το configuration πες μου πως θα σετάρω γραφικά τον vsftpd και είμαι ok.

Νομιζω το webmin αλλα δεν το εχω δουλεψει. Σχετικα με τετοιου ειδους configs (ftp servers κλπ) με απασχολουν τα βασικα, ισα - ισα να κανω την δουλεια μου

Επίσης τα γραφικά τι να τα κάνω αν δεν μπορώ να παίζω παιχνίδια. Να παίζω με το compiz??????

Δεν ξερω, οτι θελεις εσυ. Αμα δεν σου αρεσουν μην τα χρησιμοποιεις. Προφανως ουτε το aero χρησιμοποιεις αρα whats the point...

Μα κανένα επιχείρημα?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:52 ----------

Αν είδες παραπάνω ανέφερα και z/os με db2 τι λες είναι καλό να το προτιμήσω?

Και αν θυμάμαι καλά εσύ μίλησες αρχικά επιθετικά

Αλλιώς το εννοούσα,μη παίρνουμε τα θετικά της κάθε διανομής για να συγκρίνουμε με τα windows

Κοιτα λογικα θα πρεπει να δεις πως δουλευει το πραγμα. Τα windows βγαζουν 1 εκδοση καθε 5 χρονια που την πληρωνεις ενω το linux 1-2 το χρονο που ειναι free. Λογικα λοιπον ο καθενας αναβαθμιζει οσο συχνοτερα μπορει ή θελει. Ειναι θεμα επιλογης. Και μην ξεχνας οτι με δεδομενο οτι το gui ειχε να καλυψει πολυ περισσοτερο χρονο για να φτασει τα windows (αλλωστε τα Windows 1 βγηκαν το 1985 μην το ξεχνας ασχετα αν κανεις δεν τα δουλεψε, η microsoft μπορεσε να κανει τα πειραματα της) ενω το gnome το 1998-99, ειναι λογικο να βγαζει συχνοτερα εκδοσεις. Δεν εχει λοιπον νοημα να μεινεις στον firefox 1 οπως λες

Πραγματικα πιστευω οτι μονο τα 2 τελευταια χρονια οι διανομες ειναι αρκετα usable ωστε να μπορει κανεις να τις κρατησει για αρκετο χρονο

Python και emacs ????????????? Για ποιο μέρος στην Ελλάδα μιλάς και για ποιά δουλειά ? Δεν ξέρω αλλα μέχρι τώρα δεν μου έχει ζητήσει να γράψω κανείς Python. Πολλά άλλα αλλα όχι Python. RAD emacs????? Σου ζητάνε δηλαδή να έχεις νέα οθόνη για το τραπεζικό συστημα άυριο ανοίγεις emacs και ξεκινάς ?

Έχεις μανία για τα τραπεζικά συστήματα :P Το να φτιάχνεις δυναμικά web sites σε python/php/οτινανε π.χ. δε μετράει για δουλειά;

Ο καθένας μπορεί να βάλει ότι θέλει. Απλά για μένα zos με db2 δεν παίζεται σε performance.

Ναι, αν χρειάζεσαι μία βάση εκατοντάδων gigabytes, πιθανόν. Όποιος έχει αυτή την ανάγκη, θα κάνει την έρευνά του σχετικά, προσωπικά δεν την έχω και δεν την έχω κάνει.

A μήπως να πούμε και ότι είναι καλύτερο και από τα υπόλοιπα unix based συστήματα????

Είναι εξαιρετικά απίθανο να είναι "καλύτερο" στα πάντα. Για παράδειγμα, από τα NET_* features του Linux kernel δεν φαντάζομαι να έχει ούτε τα μισά...

Σε ποιο επίπεδο......? Το κεφάλαιο δεν το νικάς δυστυχώς

1) Το κεφάλαιο επενδύεται με προτεραιότητα της προτιμήσεις της μάζας κάποιας αγοράς. Αυτές οι προτιμήσεις συχνότατα είναι αντιφατικές με άλλες προτιμήσεις κάποιας μειοψηφίας. Πάρε μία επιτυχημένη εμπορική εφαρμογή συμπίεσης video ή ένα windows "firewall" ας πούμε. Τι χαρακτηριστικά θα έχει πιθανότατα; Θα είναι φιλική, όμορφή και αυτόματη πάνω απ' όλα, θα έχει φυσικά κάποια χαρακτηριστικά που ικανοποιούν κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις, μέσω κάποιων intuitive interfaces που θα απαιτούν ελάχιστο ως καθόλου διάβασμα. Όλα αυτά δεν θα τα έχει χωρίς κόστος. Θα είναι scriptable; Θα συνεργάζεται με άλλα εργαλεία; Θα μπορεί π.χ. να διαβάσει δεδομένα από κάποιο stdin και να γράψει σε κάποιο stdout; Σύγκρινε με τον mencoder/ffmpeg και με τα iptables αντίστοιχα.

2) Το Linux δεν υπάρχει χάρη του κεφαλαίου, όμως κεφάλαιο επενδύεται και στο Linux, σε τομείς που ενδιαφέρουν την αγορά.

3)

[...]

κατά τη γνώμη μου ξέφυγε το θέμα: "δουλειά" δεν είναι μόνο αυτό που κάνει ο θείος μου, η μεγαλομεσαία εταιρία ή η κτηνώδης google. Δουλειά κάνει ο φοιτητής που θα γράψει την εργασία του, δουλειά κάνει ο προγραμματιστής που γράφει την εφαρμογή του, δουλειά κάνει ο administrator που θα συνδεθεί από το σπίτι του για να συντηρήσει τα μηχανήματά που προσέχει, ακόμη και ο χρήστης που θα κάνει μια αγορά μέσω internet. Δουλειά στον υπολογιστή κάνουμε όλοι καθημερινά.

Από πού και ως πού έφθασε να ταυτίζεται η αποτελεσματικότητα του ελεύθερου λογισμικού με την ανταγωνιστικότητά του στις προτιμήσεις συγκεκριμένου μεγέθους επιχειρήσεων και οργανισμών που χρειάζονται εξωτερικές εγγυήσεις; Προσωπικά δε με απασχολεί πώς κάνουν το risk assessment τους, όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια.

Αυτό που ξέρω είναι ότι εγώ έχω κάνει δουλειά αμέτρητες φορές με ελεύθερο λογισμικό στο οποίο δεν έχει συνεισφέρει οποιαδήποτε εταιρία ούτε μισή γραμμή κώδικα. Αυτό κατ' εμένα αρκεί για να μη μπορεί να πει κάποιος, αναφερόμενος γενικά και αόριστα στο ελεύθερο λογισμικό "χωρίς εταιρίες δουλειά δε γίνεται".

Τώρα, το να μη μπει κάποιος, ιδιώτης ή επαγγελματίας, στη διαδικασία να κάνει τη δική του μελετημένη εκτίμηση της καταλληλότητας του community - driven/supported ελεύθερου λογισμικού με βάση τις δικές του ανάγκες, αλλά να προσπαθήσει να βγάλει γενικά συμπεράσματα με βάση τι κάνουν οι μεγάλες εταιρίες δεν έχει νόημα. Τα δεδομένα και οι κανόνες απλά διαφέρουν.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=277695

Αν είδες παραπάνω ανέφερα και z/os με db2 τι λες είναι καλό να το προτιμήσω?

Ναι δεν το προλαβα. Μιλαμε τωρα για mainframes ??? Υποθετω οτι εχεις ενα στο σπιτι σου για να παιζεις παιχνιδια με ωραια γραφικα...Sorry αλλα υποτιθεται οτι αναφερομαστε σε general purpose os. Αν πας σε specialized περιβαλλον τοτε θα εχεις optimum performance σε βαρος πολλων αλλων πραγματων.

Αλλα τωρα χωρις πλακα, σιγουρα τα ξερεις και καταλαβαινεις τι θελω να πω οποτε μην οδηγουμε την κουβεντα σε δρομους που ειναι αδιεξοδα...

Και αν θυμάμαι καλά εσύ μίλησες αρχικά επιθετικά

Που ακριβως ??

Δεν χρειάζεται τίποτε. Ούτε καν νέους χρήστες.

Μην το λες αυτο!!!! Το Linux δεν ειναι μασονικη οργανωση, να ειναι κλεισμενο σε ενα καβουκι.

Στην τελική ο καπιτάλας βαράει και ενα Mac και είναι κύριος.

Ελεος πια με αυτο το mac!!!! Καλυτερα win, γιατι τουλαχιστον αυτα εχουν να σου προσφερουν και κατι!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...