Προς το περιεχόμενο

Linux vs Windows 7

chrissk2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποια εταιρια κατασκευης antivirus θα κατσει να φτιαξει ιο για το λινουξ; Ειμαστε σοβαροι;

Εκτος και αν πιστευουμε οτι αληθεια ακομη τους ιους τους δημιουργουν παρανοϊκοι χακεραδες, μεσα σε υπογεια περιτριγυρισμενοι απο οθονες που περνανε ατελειωτα κειμενα σε κονσολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Κατι το οποιο βελτιωθηκε κατα πολυ στα 7 αν κρινω απο την ομιλια του Russinovich και τον dispatcher lock.Απο απορια,windows 7 τρεχετε στην δουλεια σου?Πολυ γρηγορο adaptation..

Οχι windows xp και μερικα vista. Ενδιαφερουσα ομιλια θα ριξω μια ματια να δω τι λεει..

Ωχ ρε φιλε τωρα το ειδα...οι βλακες ειχαν global lock στον scheduler. Γιαυτο δεν ειχαν καλο scalability με πανω απο 4 cpu (ασε τα 64 που λεει ο Ινδος). Δεν το ηξερα..

Για γελια ειναι η φαση...καλα καποιοι τους πληρωνουν κιολας. Καλα που υπαρχει ο bill gates θα εχουν δουλεια και τα εγγονια μου να διορθωνουν τις μαλ**κιες του...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 04:12 ----------

Μα τα virus δεν παίζουν κανένα ρόλο σχετικά με την ασφάλεια.

Κι επειδή έχω μείνει πίσω στην ασφάλεια του UNIX,οι 'r' commands δεν θεωρούνται πλέον έμπιστες ;

Δλδ αν στείλω ένα request σε TCP/IP πόρτα πάνω απο την 1024 δεν θα με θεωρήσει έμπιστο;

Δεν ειρωνεύομαι,ρωτάω

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις. Τι "r" command ?

• Moderators
Οχι windows xp και μερικα vista. Ενδιαφερουσα ομιλια θα ριξω μια ματια να δω τι λεει..

Ωχ ρε φιλε τωρα το ειδα...οι βλακες ειχαν global lock στον scheduler. Γιαυτο δεν ειχαν καλο scalability με πανω απο 4 cpu (ασε τα 64 που λεει ο Ινδος). Δεν το ηξερα..

Για γελια ειναι η φαση...καλα καποιοι τους πληρωνουν κιολας. Καλα που υπαρχει ο bill gates θα εχουν δουλεια και τα εγγονια μου να διορθωνουν τις μαλ**κιες του...

Aρα λοιπον το επιχειρημα σου αναφερεται σε προηγουμενες εκδοσεις των windows και οχι συγκεκριμενα στα 7 στα οποια αναφερομαστε και στο τοπικ ε?:-)

Ποια εταιρια κατασκευης antivirus θα κατσει να φτιαξει ιο για το λινουξ; Ειμαστε σοβαροι;

Εκτος και αν πιστευουμε οτι αληθεια ακομη τους ιους τους δημιουργουν παρανοϊκοι χακεραδες, μεσα σε υπογεια περιτριγυρισμενοι απο οθονες που περνανε ατελειωτα κειμενα σε κονσολα.

Γιαυτο και εγω λεω οτι δεν εχει νοημα να το συζηταμε. Ας γινει κατι πρωτα και βλεπουμε

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 04:15 ----------

Aρα λοιπον το επιχειρημα σου αναφερεται σε προηγουμενες εκδοσεις των windows και οχι συγκεκριμενα στα 7 στα οποια αναφερομαστε και στο τοπικ ε?:-)

Ναι προφανως. Αλλωστε απο μονο του δεν ειναι επιχειρημα και ουτε το ανεφερα ως τετοιο. Απλα την καθημερινη μου κολαση

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις. Τι "r" command ?

Kάτι σαν αυτό,r=remote

http://pangea.stanford.edu/computerinfo/unix/netcommands/rcommands.html

http://www.tcpipguide.com/free/t_BerkeleyRemoterCommands.htm

Δλδ ρωτάω αν οι r commands δεν στέλνουν πλέον plain text για authentication και γενικά password information τα οποια μπορoούσες να δεις παλιότερα μόνο με ένα sniffer

Kάτι σαν αυτό,r=remote

http://pangea.stanford.edu/computerinfo/unix/netcommands/rcommands.html

http://www.tcpipguide.com/free/t_BerkeleyRemoterCommands.htm

Δλδ ρωτάω αν οι r commands δεν στέλνουν πλέον plain text για authentication και γενικά password information τα οποια μπορoούσες να δεις παλιότερα μόνο με ένα sniffer

Οκ καταλαβα. Δεν χρησιμοποιουνται πλεον, δουλευεις μεσω ssh. Και νομιζω οτι ακομα και αν τις χρησιμοποιησεις αυτες εσωτερικα παλι δουλευουν με ssh, οποτε εισαι safe

κατα σύμπτωση

Debunking Some Linux Myths

http://community.zdnet.co.uk/blog/0,1000000567,10014283o-2000498448b,00.htm

- Linux is Difficult/Confusing to use Please, don't make me laugh. At the operating system user interface level, the difference between any version of Windows and any version of Linux is significantly less than the difference between XP and Vista. It's a desktop, it has menu bars, buttons and icons. In fact, if you can learn that the button to STOP Windows is labeled START, then you won't have any trouble using Linux. At the application level, the difference between Microsoft Office (whatever version) and OpenOffice 3 is much less than the difference between MS Office 2003 (or lower) and MS Office 2007, and the document format compatibility is much wider.

άσχετο

αλλα για να μη βγούν μαχαίρια:mrgreen:

.

Τα Windows 7 είναι ένα λειτουργικό σχεδιασμένο για χρήση desktop, με βασικούς στόχους:

• να έχει interfaces πρώτα απ' όλα φιλικά προς τους χρήστες χωρίς τεχνικές γνώσεις ή ενδιαφέροντα
  • να είναι συνολικά ελκυστικό ως καταναλωτικό προϊόν, σύμφωνα με την εικόνα και τις απαιτήσεις που οι παραπάνω χρήστες (ως κυρίαρχη μάζα της αγοράς) έχουν σχηματίσει
  • να διατηρήσει και να επεκτείνει τον υπάρχοντα θεσμό του vendor lock-in

Το GNU/Linux ένα λειτουργικό σχεδιασμένο στα πρότυπα του UNIX, το οποίο:

• έχει interfaces πρώτα απ' όλα φιλικά προς χρήστες με κάποιες παραπάνω τεχνικές γνώσεις και ενδιαφέρονται
  • είναι αρκετά ευέλικτο και πλούσιο σε χαρακτηριστικά, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις πιο diverse, καθημερινές ή εξειδικευμένες, ανάγκες, και σε τομείς ανεξάρτητους των desktops
  • είναι ελεύθερο, χωρίς χρηστικούς περιορισμούς, παγίδες και ψιλά γράμματα

Το μεν αναπτύσσεται από μία εταιρία, ως ένα προϊόν με τη λογική ενός "black box", με ορίζοντα να είναι μία στατική πλατφόρμα που θα υποστεί όσο το δυνατόν ελάχιστες επεμβάσεις για πολλά χρόνια, το δε αναπτύσσεται κομμάτι-κομμάτι, με εντελώς ανοιχτό τρόπο, από ανεξάρτητες ομάδες που θέλουν να προχωρήσουν με φυσικούς ρυθμούς ανάπτυξης και όσο το δυνατόν λιγότερους τεχνητούς περιορισμούς, και καταλήγει να αποτελεί μια δυναμικά εξελισσόμενη πλατφόρμα.

Το μεν, άλλοι το βλέπουν σταθερότητα, άλλοι στασιμότητα. Το δε, άλλοι το βλέπουν δυναμικότητα, άλλοι το βλέπουν χάος.

Για το μεν, τα τεχνικά χαρακτηριστικά αναπτύσσονται αποκλειστικά ως απάντηση σε καταναλωτικές ανάγκες της αγοράς, για το δε τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπάρχουν και ως αυτοσκοπός, ακόμη και αν πρόκειται να τα εκτιμήσουν ελάχιστοι.

Η χρήση Desktop αποτελεί κοινό τόπο και των δύο λειτουργικών, τα Windows 7 περιορίζονται εκεί, το Linux απλά δίνει δυναμικά το παρόν και εκεί, λειτουργώντας ως πλατφόρμα για ανεξάρτητες, σχετικές λύσεις (μερικές από τις οποίες θέτουν σαν στόχο την φιλικότητα προς νέες ομάδες χρηστών). Αυτό οι περισσότεροι χρήστες Windows δεν το αντιλαμβάνονται και τις ταυτίζουν με το Linux στην κριτική τους.

Προφανώς στο Linux αναπτύσσονται περισσότερες τεχνολογίες. Όποιος αμφιβάλει δεν έχει παρά να εξερευνήσει τι υπάρχει στον Linux Kernel και να παρακολουθήσει τι αλλαγές συσσωρεύονται μέσα σε λίγους μήνες.

Ωστόσο τα Windows πλεονεκτούν στο polish και στο integration των τεχνολογιών τους στο γραφικό περιβάλλον εργασίας τους, τα οποία τους επιτρέπουν ο σχεδιασμός και η φιλοσοφία ανάπτυξής τους. Για πολλούς είναι πολύ σημαντικότερα αυτά από το πλήθος και τα χαρακτηριστικά.

--

Υσ. 'Έχοντας χάσει πολύ χρόνο σε τέτοια topics, έχω καταλήξει στο ότι όσοι μπλέκουν σε τέτοιες συζητήσεις ανήκουν σε μία από τις εξής κατηγορίες:

• Ή είναι fanboys που ενδιαφέρονται να ικανοποιήσουν τη συνείδησή τους, θέλουν απλά επιβεβαίωση ότι η επιλογή τους είναι η πιο έξυπνη από κάθε άποψη. Θα ικανοποιηθούν να ακούσουν με φαινομενικά επαρκή τεκμηρίωση ότι ναι, χρησιμοποιούν κάτι γαμάτο, ενώ οι άλλοι χρησιμοποιούν ένα σκουπίδι. Κάποιοι μάλιστα το πάνε και παραπέρα: αν αντί για επιβεβαίωση λάβουν αμφισβήτηση, βάσιμη ή αβάσιμη, αντανακλαστικά προσπαθούν να την καταρρίψουν όπως μπορούν, καταλήγοντας να troll-άρουν, χωρίς καθόλου ή με άθλια, ανακριβή και ανόητα επιχειρήματα, νομίζοντας κι όλας ότι αυτό είναι χαρακτηριστικό της άλλης πλευράς.

• Ή ενδιαφέρονται ειλικρινά να μάθουν σε ποιους τομείς πλεονεκτεί κάθε λειτουργικό επειδή θέλουν] να κάνουν πληροφορημένες επιλογές ή έστω να έχουν μια σωστή εικόνα. Όμως δεν συνειδητοποιούν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι περιορισμένα και απλά όπως φαντάζονται και ότι και αν ακόμη λάβουν πληροφορημένες απαντήσεις, δεν θα τους ωφελήσουν, γιατί είτε οι ανάγκες χρήσης τους είναι εντελώς διαφορετικές, είτε οι απαντήσεις είναι περισσότερο θεωρητικές παρά πρακτικές. Για παράδειγμα, το SELinux που αναφέρθηκε, είναι κάτι εντελώς άσχετο για έναν χρήστη desktop, αφού ρεαλιστικά δεν υπάρχει περίπτωση να το αξιοποιήσει. Όμως θεωρητικά δεν παύει να είναι ένα πανίσχυρο σύστημα που μπορεί να ωφελήσει στην ασφάλεια αν κάποιος το αξιοποιήσει.

• Ή κατανοούν την πραγματική διάσταση του θέματος, και άρα συνειδητοποιούν ότι μια τέτοια συζήτηση, χωρίς προκαθορισμένα πλαίσια και με τον κάθε συμμετέχοντα να είναι στο δικό του μήκος κύματος και να μιλάει με βάση την δική του αποσπασματική κατανόηση που έχει για τα τεχνικά πράγματα, είναι ανούσια: ό,τι πουν θα καταλήξει στα ώτα κωφών. Αλλά απλά εκνευρίζονται να βλέπουν να γράφονται παραπλανητικές ανακρίβειες από τους συμμετέχοντες της πρώτης κατηγορίας και πρέπει να απαντήσουν (αφιερωμένο:
    duty_calls.png

)

Το συγκεκριμένο θέμα ελπίζω ότι προς το παρόν δεν έχει μαζέψει χρήστες της πρώτης κατηγορίας, μακάρι να μην...

Υσ2.

- Και στα windows αν προσέχεις δεν κολλάς ιούς.

- Και στο linux αν βάζεις ότι deb και repos βρεις, μπορεί να μην κολλήσεις ιό με την καθιερωμένη έννοια, αλλά το σύστημα θα το διαλύσεις.

Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω και πολλά σαν noob που είμαι :P Πάνω κάτω ισάξια μου φαίνονται και τα δυο λειτουργικά.

Και όμως... οι διαφορές των seven από τα προηγούμενα windows λειτουργικά είναι μεγάλη.

Όπως και να έχει προσωπική μου άποψη είναι "ότι τον βολεύει τον καθένα". Έχοντας περάσει από win, linux (κάτι λίγα αλλά σε λίγο που θα βγει το νέο Ubuntu θα μπει και αυτό) και mac, όντας χρήστης windows τόσα χρόνια και μη έχοντας πλέον την πολυτέλεια χρόνου για δοκιμές και περιόδους χάριτος δεν αποδίδω το ίδιο καλά σε κάτι άλλο εκτός windows.

Όλα μα όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ. Για την σταθερότητα, του ιούς κτλ. Και σε mac είχα κρασαρίσματα και με Linux έφαγα ώρες με sudo mudo κτλ αλλά δεν είναι αυτό που με επανέφερε σε windows.

Είναι ότι δεν έχω πρόβλημα παρά μόνο περιέργεια για νέα πράγματα.

• Moderators

με Windows βλέπω 720p

με Ubuntu/Debian/Fedora δεν μπορώ να δω ούτε 50p :P,έχω ATI

Εγω παλι το αναποδο...

Σε Windows μετα βιας εβλεπα 720p (με ενα καρο ρυθμισεις), ενω στο Linux βλεπω.

Σε windows τα 1080p πηγαιναν καρε-καρε, ενω στο λινουξ κανει κολληματα σε δυσκολες σκηνες.

Εχω nvidia.

Και όμως... οι διαφορές των seven από τα προηγούμενα windows λειτουργικά είναι μεγάλη.

Όπως και να έχει προσωπική μου άποψη είναι "ότι τον βολεύει τον καθένα". Έχοντας περάσει από win, linux (κάτι λίγα αλλά σε λίγο που θα βγει το νέο Ubuntu θα μπει και αυτό) και mac, όντας χρήστης windows τόσα χρόνια και μη έχοντας πλέον την πολυτέλεια χρόνου για δοκιμές και περιόδους χάριτος δεν αποδίδω το ίδιο καλά σε κάτι άλλο εκτός windows.

Όλα μα όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ. Για την σταθερότητα, του ιούς κτλ. Και σε mac είχα κρασαρίσματα και με Linux έφαγα ώρες με sudo mudo κτλ αλλά δεν είναι αυτό που με επανέφερε σε windows.

Είναι ότι δεν έχω πρόβλημα παρά μόνο περιέργεια για νέα πράγματα.

Άμα βάλεις Ubuntu σου κόβω την καλημέρα! :P:p:p

Windows 7 απο μένα απλά και μόνο γιατί

Θέλω να δουλέυω με τα καλύτερα επαγγελματικά προγράμματα και όχι με τις όχι τόσες καλές εναλλακτικές ( Δεν μιλάω να τρέχω μέσω Wine καθώς μένω και στα windows να είναι ) πχ Photoshop Vs Gimp

Γιατί θα το ανοίξω και θα βρει το hardware έυκολα η θα εγκαταστήσω τους drivers με ένα κλικ

Γιατί παίζει όλα τα παιχνίδια

Γιατί όλα είναι κλικ και δεν θα ψάχνω σε config files όποτε θα το βρώ πιο εύκολα

Γιατί έχει λιγότερα bug από ότι το linux. Εδώ κρασάρουν οθόνες απο το πουθενά στο linux

Γιατι έχω ΑΤΙ

Γιατι ο χρόνος είναι χρήμα

Γιατί δεν θέλω να είμαι BETA TESTER ( που όμως είμαι )

Οι ιοί είναι θέμα χρήσης και antivirus ενώ η σταθερότητα και το performance έχουν λυθεί σεν έναν βαθμό με τα Windows 7. Εξάλλου τα σοβαρά critical συστήματα δεν θα βάλουν linux αλλά solaris aix κτλ στους servers.

Και το θέμα είναι γιατι ασχολούμαι με το Linux ! έλα μου ντε... μάλλον γουστάρω κονσόλα !!!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...