pournaras Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Είπαμε για τεχνολογίες,δεν μετράει. Ρώρα αν έχει touch capabilities native χωρίς να κάνεις αλχημείες ΜΙΤ Γιατι δεν μετραει; Τεχνολογια δεν ειναι και το directx και οι διαφορες αλλες 3d engines. Εκει κι αν ειναι τεχνολογια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrismfz Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Μάλλον λέγοντας "τεχνολογικο προβάδισμα" δεν καταλαβαίνει ο ίδιος τι εννοεί... Και επειδη είναι κολλημένος με τα φρου φρου και αρώματα των windows ξαφνικα το λινουξ είναι "τεχνολογικα" κατώτερο... "Τεχνολογικα" σε πόσες αρχιτεκτονικές (google it) μπορεί να τρέξει το παραθυρο ? "Τεχνολογικα" ποσοι χρήστες "ταυτόχρονα" μπορούν να παίζουν με άνεση στο παράθυρο? "Τεχνολογικα" πόσο ευκολα κολάει ολοκληρο σύστημα (BSOD) και πόσο πιθανο είναι να δεις το αντιστοιχο kernel panic ? "Τεχνολογικα" ---διαφορο μπλα μπλα εδω για αποδοση / σταθερότητα / ασφάλεια / ανωτερότητα λόγω open source (που το κάνεις στη κυριολεξια οτι θέλεις - αν δεν ξέρεις φυσικα σου είναι άχρηστο πήγαινε κατέβασε κανενα tune up utility). Εκτός αν "τεχνολογικα" εννοείς το AERO (σουπερ τεχνολογια προβλέπει και το κλικ σου) ή το γραφικό περιβάλλον ή την υποστηριξη συσκευων. Οπου σε αυτά τα θέματα: Αερο/νερο/Φωτια φρου φρου είναι ενα GUI (google it too) δεν ειναι μια "τεχνολογική" ανωτερότητα. Drivers/fivers/pivers: Πρόβλημα κολλημένων εταιριών που είτε επειδη είναι lazy είτε επειδη απο πίσω καποιος μπορεί να τους κάνει χρυσούς δεν βγάζουν δικους τους drivers για λινουξ. Αλλα και πάλι αν το GUI νομίζεις οτι είναι τοσο σουπερ ουαου Google linux seamless mode. Το λινουξ "κατουράει" στην κυριολεξια τα windows βαζοντάς στα μέσα στο περιβάλλον on-the-fly του gnome/kde/whatever. ---Ενω τα ίδια τα 7 δεν έχουν καλα καλα υποστήριξη για drivers / παλια προγραμματα και σου λενε τρέχα XP σε διαφορετικό παράθυρο/προγραμα. Τεχνολογια ντε.... Υπάρχουν 10-20 ατόμα που εδω μέσα σου κάνουν και διατριβή μέχρι το πρωί πως μπορεί το λινουξ "τεχνολογικα" να είναι ανώτερο αλλά σε κολλημένα άτομα τι να πεις... Επειδη υστερεί / είναι δύσκολο στο στήσιμο σε desktop είναι και "τεχνολογικα" κατώτερο ? Το 75% των servers στη Γη πάνω ας το γυρίσει σε Windows τότε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrissk2 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 με Windows βλέπω 720p με Ubuntu/Debian/Fedora δεν μπορώ να δω ούτε 50p ,έχω ATI Νομιζω οτι σου ειπα οτι στο graphics stack η δουλεια δεν εχει ολοκληρωθει. Εγω με nvidia βλεπω 1080p ανετα χωρις ομως hardware acceleration, το decoding γινεται απο την cpu (εχω ενα imac με core duo 2 στα 2.16GHZ και μια nvidia 7600). Ομως πιθανοτατα μεχρι το τελος του χρονου εσυ να εχεις καλυτερη αποδοση απο εμενα με τον open source ati driver. Ή μήπως φίλτατε chrissk2 αποδεικνύουν κάτι οι ξερές αναφορές σε "λειτουργίες;Άντε αντεπιχείρημα Full 64 bit support λολ,automateδ data exchangd,BizTalk,SharePoint Server,άθλιο filesystem(ntfs,fat) και σύντομα (ξανα lol) WinFS(ειδικά το τελευταίo το περιμένουν όλοι,θα βάζει και βενζίνη στο αμάξι),ακόμα πιο σύντομα Directx128, θα έχει τρισδιάστατη εικόνα Εγω ανεφερα μερικα πλεονεκτηματα τα οποια ειναι γενικως γνωστα. Τωρα αν θελεις πχ να δουμε γιατι το linux εχει καλυτερη υποστηριξη σε 64 bit (προφανως αφου σχεδον ολα τα applications υπαρχουν και σαν 64bit) ή γιατι εχει καλυτερο scheduler κλπ μπορουμε να το συζητησουμε αλλα πρεπει τουλαχιστον να αμφισβητησεις κατι απο αυτα που λεω για να σου απαντησω. Για αυτα που λες για το WinFS τα εχω ξαναακουσει αλλα μεχρι να δω κατι δεν μπορω να σχολιασω. Πιθανοτατα και να μην κυκλοφορησει στην μορφη που το ειχαν αναφερει αρχικα, αν τελικα οντως κυκλοφορησει. Για τα υπολοιπα που λες (DirectX 128 τι ειναι παλι αυτο ??) πρεπει πρωτα να τα δω. Αυτα που ανεφερα εγω δεν ειναι "θα" ή "στο μελλον". Υπαρχουν ολα και οσον αφορα το btrfs (βλεπε oracle) ειναι ηδη μερος του kernel. Ισως μεχρι τον Μαρτιο - Απριλιο να ειναι μερος των διανομων που θα κυκλοφορουν (αν οχι σαν default σιγουρα σαν επιλογη), αλλα και τωρα μπορεις να το χρησιμοποιησεις. Σχετικα με τους servers που αναφερεις δεν απανταω καν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Άντε πάλι... Ο όρος τεχνολογία λειτουργικών συστημάτων έχει γίνει λίγο αχταρμάς. Το τι είναι δεν έχει σχέση με αυτό που καταλαβαίνουν οι περισσότεροι. Και αφού με μαθηματική ακρίβεια θα πάμε στο «Mine is bigger than yours! Yes; but mine is harder!» θα το πω ακόμη μία φορά. Περί ορέξεως... Οπότε δεν αργεί και το λουκετάκι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrissk2 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Είπαμε για τεχνολογίες,δεν μετράει. Ρώρα αν έχει touch capabilities native χωρίς να κάνεις αλχημείες ΜΙΤ Touch capabilities native ?? Τι ειναι παλι αυτο ?? Σαν διαφημιση απο φυλλαδιο της microsoft ακουγεται. Αυτον που σου το ειπε ρωτα τον αν ξερει το palm pre ή το nokia n900 smartphone. Αυτα εχουν multitouch... Ή ρωτα για multipointer αν σου λεει κατι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Καταρχήν σταμάτα να είσαι εριστικός,αν δεν μπορείς να κάνεις κουβέντα πες και σε μας να μην παιδευόμαστε. "Τεχνολογικα" τι security features έχει ένα Linux box,πες μου και διανομή γιατί δεν είναι ίδια και δεν έχουν όλα,πχ ubuntu δεν έχει "Τεχνολογικα" πες μου αν το touch μετράει για τεχνολογία Τεχνολογικα πάντα συμφωνώ με τον firewalker Τεχνολογικα καληνύχτα σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrissk2 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Nα υποθεσω πως μιλαμε για server ή για pc του οποιου δεν εχεις δικαιωμα να κανεις οτι θελεις ε?Μια και δεν μιλαμε για windows,αλλα για κατι εξτρα(το οποιο ειναι της ms i know,αλλα δεν παυει να μην ειναι κομματι των windows)Δεν το χω δουλεψει σε δικο μου υπολογιστη το forefront αλλα το εχω δει σε 3-4 pc σε εταιρικο περιβαλλον(domain κλπ)και δεν βαραει 100% cpu στο ξεκινημα.Ισως καποια ρυθμιση του σου προκαλει το προβλημα? Τι να σου πω...καποια στιγμη με καποιο update ειχε επανελθει στην normal λειτουργια, μετα χαλασε ξανα. Ο guru της microsoft λεει οτι κατι φταιει στο μηχανημα (επωνυμο hp). Βεβαια οταν κοψεις το forefront service ολα καλα...Δεν με χαλαει αφου η εταιρια δεν εχει προβλημα να εχω ενα πρωινο μισαωρο διαλειμα για καφεδακι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Τι να σου πω...καποια στιγμη με καποιο update ειχε επανελθει στην normal λειτουργια, μετα χαλασε ξανα. Ο guru της microsoft λεει οτι κατι φταιει στο μηχανημα (επωνυμο hp). Βεβαια οταν κοψεις το forefront service ολα καλα...Δεν με χαλαει αφου η εταιρια δεν εχει προβλημα να εχω ενα πρωινο μισαωρο διαλειμα για καφεδακι Sorry κιολας αλλα ο guru σας κατι πολυ λαθος κανει.Μιση ωρα 100% cpu ειναι αδικαιολογητη και προφανως κατι παει στραβα στο συγκεκριμενο μηχανημα και δεν ειναι το ιδιο το μηχανημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrissk2 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Καταρχήν σταμάτα να είσαι εριστικός,αν δεν μπορείς να κάνεις κουβέντα πες και σε μας να μην παιδευόμαστε. "Τεχνολογικα" τι security features έχει ένα Linux box,πες μου και διανομή γιατί δεν είναι ίδια και δεν έχουν όλα,πχ ubuntu δεν έχει "Τεχνολογικα" πες μου αν το touch μετράει για τεχνολογία Τεχνολογικα πάντα συμφωνώ με τον firewalker Τεχνολογικα καληνύχτα σας Tο ubuntu εχει apparmor και το fedora selinux. Για το τι ειναι please google it. Για το touch προφανως ειναι τεχνολογια και προφανως υποστηριζεται. Απλα πρεπει να ξεχωριζει καποιος τα παραμυθια του marketing απο αυτο που ισχυει. Προφανως η microsoft το προβαλει διοτι κατι πρεπει να δειξει ισαξιο με το iphone και το palm pre αλλιως τα windows mobiles ειναι χαμενα απο χερι. Αυτο ειναι ολο ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:42 ---------- Sorry κιολας αλλα ο guru σας κατι πολυ λαθος κανει.Μιση ωρα 100% cpu ειναι αδικαιολογητη και προφανως κατι παει στραβα στο συγκεκριμενο μηχανημα και δεν ειναι το ιδιο το μηχανημα. Αγαπητε δεν ειναι δικος μας guru ... Και δεν εμφανιζεται μονο σε ενα μηχανημα. Καποια στιγμη με ενα script εκανε unregister καποια com objects τα οποια ομως σε μελλοντικο update εμφανιστηκαν ξανα...Οχι ομως τα ιδια, ακομα τα ψαχνουν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrismfz Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Καταρχήν σταμάτα να είσαι εριστικός,αν δεν μπορείς να κάνεις κουβέντα πες και σε μας να μην παιδευόμαστε. "Τεχνολογικα" πες μου αν το touch μετράει για τεχνολογία Τεχνολογικα καληνύχτα σας Τεχνολογικά, τι πυρήνα φοράει το android (γιουχουυυ google it) και πόσο καιρο πριν τα 7 το λινουξ υποστηρίζει και multitouch (2007 συγκεκριμενα και πιο νωρίς, πάλι, google it) ? Περι ασφάλειας, θα χαραμίσω άδικα θερμίδες γράφοντας. Καλημέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Αγαπητε δεν ειναι δικος μας guru ... Και δεν εμφανιζεται μονο σε ενα μηχανημα. Καποια στιγμη με ενα script εκανε unregister καποια com objects τα οποια ομως σε μελλοντικο update εμφανιστηκαν ξανα...Οχι ομως τα ιδια, ακομα τα ψαχνουν... Δεν προσπαθω να αποδειξω πως εχεις εσυ αδικο,συζητηση κανουμε Οποιου και να ειναι ο guru λοιπον(που να το ξερω οτι δεν ειναι δικο σας αν δεν μου το πεις?),θα πω πως σε αντιστοιχη περιπτωση σε εταιρικο περιβαλλον δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο με το forefront.Πρωτη μου υποθεση ειναι πως κατι σκαναρει στην αρχη. Και στην τελικη,δεν μιλαμε για τα windows αλλα για ενα antivirus που καθεται στα windows αρα δεν νομιζω πως μπορει να αποτελεσει μερος της συζητησης το συγκεκριμενο επιχειρημα Continue.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Περι ασφάλειας, θα χαραμίσω άδικα θερμίδες γράφοντας. Καλημέρα. Για χαράμισε,τόσα μάθαίνουμε Το apparmor στο Ubuntu λειτουργεί το ίδιο όπως στο opensusse;Βασικά είχα την εντύπωση ότι δεν το είχε καν αλλά τες πα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrissk2 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δεν προσπαθω να αποδειξω πως εχεις εσυ αδικο,συζητηση κανουμεΟποιου και να ειναι ο guru λοιπον(που να το ξερω οτι δεν ειναι δικο σας αν δεν μου το πεις?),θα πω πως σε αντιστοιχη περιπτωση σε εταιρικο περιβαλλον δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο με το forefront.Πρωτη μου υποθεση ειναι πως κατι σκαναρει στην αρχη. Και στην τελικη,δεν μιλαμε για τα windows αλλα για ενα antivirus που καθεται στα windows αρα δεν νομιζω πως μπορει να αποτελεσει μερος της συζητησης το συγκεκριμενο επιχειρημα Continue.. Με παρεξηγησες. Δεν ημουν ουτε επιθετικος με εσενα ουτε ειρωνικος και sorry αν φανηκε ετσι. Οσον αφορα το forefront εχω μονο να πω οτι ενα userspace process δεν πρεπει να κανει lock το μηχανημα για κανενα λογο. Θα πρεπε να παιρνει το timeslice που του αντιστοιχει και να αφηνει και τα υπολοιπα processes να δουλεψουν. Αυτο ειναι το επιχειρημα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:59 ---------- Για χαράμισε.Το apparmor στο Ubuntu λειτουργεί το ίδιο όπως στο opensusse;Βασικά είχα την εντύπωση ότι δεν το είχε καν αλλά τες πα Τι νοημα εχει το παραπανω ?? Εχεις κολλησει ποτε virus σε linux ?? Ολα τα security fixes που αναφερωνται τα τελευταια χρονια αφορουν local exploits και οχι remote. Στην επομενη fedora που θα εχει και sandboxing που κανει οποιαδηποτε προσβαση σχεδον αδυνατη. Γενικα το security δεν ειναι το προβλημα στην περιπτωση μας αυτο ειναι προφανες. Οσο κανει καποιος login σαν απλος χρηστης ουτε ο ιδιος δεν μπορει να πειραξει την παραμετροποιηση της μηχανης του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Οσον αφορα το forefront εχω μονο να πω οτι ενα userspace process δεν πρεπει να κανει lock το μηχανημα για κανενα λογο. Θα πρεπε να παιρνει το timeslice που του αντιστοιχει και να αφηνει και τα υπολοιπα processes να δουλεψουν. Αυτο ειναι το επιχειρημα. Κατι το οποιο βελτιωθηκε κατα πολυ στα 7 αν κρινω απο την ομιλια του Russinovich και τον dispatcher lock.Απο απορια,windows 7 τρεχετε στην δουλεια σου?Πολυ γρηγορο adaptation.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Μα τα virus δεν παίζουν κανένα ρόλο σχετικά με την ασφάλεια. Κι επειδή έχω μείνει πίσω στην ασφάλεια του UNIX,οι 'r' commands δεν θεωρούνται πλέον έμπιστες ; Δλδ αν στείλω ένα request σε TCP/IP πόρτα πάνω απο την 1024 δεν θα με θεωρήσει έμπιστο; Δεν ειρωνεύομαι,ρωτάω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.