Προς το περιεχόμενο

Linux vs Windows 7

chrissk2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο φιλος elven θεωρει οτι τα Windows 7 ειναι τεχνολογικα ανωτερα απο το Linux ενω εγω λεω οτι απλα λεει βλακειες. Αναφερομαστε σε τεχνολογικη ανωτεροτητα και οχι σε usability. Για να μην χαλασουμε αλλα threads (και φαμε πορτα απο τους admins) ανοιξα ενα εδω ωστε το flame war να μην ενοχλησει αλλους.

Προσωπικα θεωρω οτι το linux υπερτερει παντου εκτος απο τα γραφικα και τον ηχο. Για τα γραφικα θελει λιγο χρονο μεχρι να ολοκληρωθει το νεο graphics framework ενω για τον ηχο νομιζω οτι ειναι στα ιδια ή και καλυτερο οσον αφορα features, απλα υπαρχουν ακομα bugs ειδικα σε closed source εφαρμογες.

Σε enterprise level features απλα δεν υπαρχει συγκριση.

Full 64 bit support, CFS scheduler, NUMA capabilities, 4096 cpus (συντομα 16384), scalable memory manager, υποστηριξη σε ολα σχεδον τα devices, παρα πολυ καλο network stack (πλεον και wireless), πολυ καλο filesystem (ext4 και συντομα btrfs). Ειδικα το τελευταιο το περιμενουν ολοι πως και πως. Για να μην αναφερω την δυνατοτητα πολλαπλων αρχιτεκτονικων (x86, mips, spark, arm κλπ) στο ιδιο σχεδον codebase.

Λοιπον θα ηθελα να ακουσω και την γνωμη αλλων αλλα με (τεχνικα οσο γινεται) επιχειρηματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Α υπέροχαααα..

Κοίτα εγώ δεν έχω και πολύ καιρό στο linux άλλα θα σου πω την άποψη κάποιου που ήταν ας πούμε advanced user στα windows(αν υπάρχει τέτοιο πράγμα στα windows).

Η μάχη δεν είναι windows7 vs linux, είναι WINDOWS γενικώς vs Linux.

Σημασία έχει πάντα τι δουλειά θες να κάνεις με το λογισμικό σου.

Τα windows έχουν την καλύτερη υποστήριξη εφαρμογών και hardware(που τώρα τελευταία έχει φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο υποστήριξης hardware και το linux).

Από εκεί και πέρα ότι βρίσκεις στα windows βρίσκεις και στο linux και καλύτερο συχνά.Η τεράστια διαφορά είναι στην παραμετροποίηση που μπορεί να δεχθεί το linux το οποίο είναι ανοιχτό λογισμικό.

Ειλικρίνά δεν χρειάζεται να αναλώνεστε σε τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ατάκες του στύλ <<το καλύτερο λειτουργικό>> απλά δεν υπάρχουν για ΚΑΝΕΝΑ λειτουργικό γιατί εξαρτάται πάντα από την δουλειά που θες να κάνεις..

Α υπέροχαααα..

Κοίτα εγώ δεν έχω και πολύ καιρό στο linux άλλα θα σου πω την άποψη κάποιου που ήταν ας πούμε advanced user στα windows(αν υπάρχει τέτοιο πράγμα στα windows).

Η μάχη δεν είναι windows7 vs linux, είναι WINDOWS γενικώς vs Linux.

Σημασία έχει πάντα τι δουλειά θες να κάνεις με το λογισμικό σου.

Τα windows έχουν την καλύτερη υποστήριξη εφαρμογών και hardware(που τώρα τελευταία έχει φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο υποστήριξης hardware και το linux).

Από εκεί και πέρα ότι βρίσκεις στα windows βρίσκεις και στο linux και καλύτερο συχνά.Η τεράστια διαφορά είναι στην παραμετροποίηση που μπορεί να δεχθεί το linux το οποίο είναι ανοιχτό λογισμικό.

Ειλικρίνά δεν χρειάζεται να αναλώνεστε σε τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ατάκες του στύλ <<το καλύτερο λειτουργικό>> απλά δεν υπάρχουν για ΚΑΝΕΝΑ λειτουργικό γιατί εξαρτάται πάντα από την δουλειά που θες να κάνεις..

Πιστευω οτι το επιχειρημα περι παραμετροποιησης αφορα περισσοτερο τις διαφορες εταιριες που θελουν με το ιδιο codebase να παραγουν διαφορετικα πραγματα (απο embedded media servers οπως το egreat και κινητα, μεχρι desktop pc's και τελικα μεχρι super computers και mainframes). Για τους περισσοτερους χρηστες το μονο που τους ενδιαφερει ειναι απλα να δουλευει και να δουλευει σωστα. Ελαχιστοι μπαινουν στα ενδοτερα.

Οσον αφορα τους drivers θα διαφωνισω μαζι σου. Σε 4-5 διαφορετικα μηχανηματα που το εχω δοκιμασει τον τελευταιο χρονο (για αρκετο καιρο ωστε να το ψαξω προσεκτικα) οποτε ειχα να συγκρινω open source driver με closed source, το open source νικουσε κατα κρατος. Ειδικα σε θεματα wireless που εχω τον closed source της Broadcom (STA) η διαφορα ηταν εμφανης. Μονο στις καρτες γραφικων λογω nvidia δεν ισχυει αυτο. Εκει μεχρι τωρα η nvidia ειχε πολυ καλυτερη υποστηρικη. Νομιζω ομως οτι και αυτο αλλαζει διοτι και ο nouveau driver σιγα σιγα φαινεται να δουλευει αλλα και και οι υπολοιποι ιδιαιτερα η intel εχουν πολυ καλη υποστηριξη

• Moderators
εγώ σαν άσχετος ένα πράγμα ξέρω.

με xp έχω 100% cpu usage

με Debian ~10% (και πολύ έβαλα) με ένα σωρό άσχετα εφέ να τρέχουν.

Μαλλον κατι παει πολυ στραβα στα xp σου για να εχεις 100% usage ή απλα μιλας για το cpu idle process.

Δεν θεωρώ τίποτα καλύτερο,εσύ περιμένω να μου το αποδείξεις

Καλα αλλα postares πριν λιγο, μας δουλευεις ? Εδω ανοιξαμε ολοκληρο thread για παρτη σου ...

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2972353#post2972353

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2972186&postcount=82

εγώ σαν άσχετος ένα πράγμα ξέρω.

με xp έχω 100% cpu usage

με Debian ~10% (και πολύ έβαλα) με ένα σωρό άσχετα εφέ να τρέχουν.

Sorry αλλά αυτό αποδεικνύει κάτι;

Άντε αντεπιχείρημα,εγώ σαν άσχετος ένα πράγμα ξέρω

με Windows βλέπω 720p

με Ubuntu/Debian/Fedora δεν μπορώ να δω ούτε 50p :P,έχω ATI

;Ή μήπως φίλτατε chrissk2 αποδεικνύουν κάτι οι ξερές αναφορές σε "λειτουργίες;

Άντε αντεπιχείρημα

Full 64 bit support λολ,automateδ data exchangd,BizTalk,SharePoint Server,άθλιο filesystem(ntfs,fat) και σύντομα (ξανα lol) WinFS(ειδικά το τελευταίo το περιμένουν όλοι,θα βάζει και βενζίνη στο αμάξι),ακόμα πιο σύντομα Directx128, θα έχει τρισδιάστατη εικόνα

Πολλά θα στα πλεονεκτήματα,α ναι και το με μερικά bugs κορυφαίο

Βαρέθηκα,συνεχίστε whatever

Καλα αλλα postares πριν λιγο, μας δουλευεις ? Εδω ανοιξαμε ολοκληρο thread για παρτη σου ...

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2972353#post2972353

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2972186&postcount=82

Λέει σε κάποιο ότι τα Win είναι ανώτερα;Το ότι δεν συμφωνώ με την ανωτερότητα μπορεί να σημαίνει και ότι τα θεωρώ πάνω κάτω ίδια,λέω εγώ τώρα.

Πιστεψε με,αν μου αποδείξεις τα περι ανωτερότητας θα το παραδεχτώ ότι έκανα λάθος,το να πετάς ξερά ένα όνομα ή τι ΘΑ έχει ή ότι ντάξει έχει κάποια bugs αλλά να,δεν βοηθάει sorry

Μαλλον κατι παει πολυ στραβα στα xp σου για να εχεις 100% usage ή απλα μιλας για το cpu idle process.

Ασε τα ιδια τραβαμε και εμεις καθε πρωι με τις μαλ**κιες της microsoft. Για μιση ωρα το μηχανημα δεν δουλευει με το svchost στο 100% (ναι δεν ειναι virus ειναι το forefront)

Ασε τα ιδια τραβαμε και εμεις καθε πρωι με τις μαλ**κιες της microsoft. Για μιση ωρα το μηχανημα δεν δουλευει με το svchost στο 100% (ναι δεν ειναι virus ειναι το forefront)

'Ελα ρε συ υπερβολές τώρα,μια ζωή στο 2-3%(σε απλή καθημερινή χρήση πχ browsing,word etc) είναι εμένα και δεν έχω και κανα high end μηχάνημα

Μαστορα αυτο το πως το ειπες, το linux ντε, παιχνιδια παιζει;

Είπαμε για τεχνολογίες,δεν μετράει. :P

Ρώρα αν έχει touch capabilities native χωρίς να κάνεις αλχημείες ΜΙΤ

• Moderators

Nα υποθεσω πως μιλαμε για server ή για pc του οποιου δεν εχεις δικαιωμα να κανεις οτι θελεις ε?Μια και δεν μιλαμε για windows,αλλα για κατι εξτρα(το οποιο ειναι της ms i know,αλλα δεν παυει να μην ειναι κομματι των windows)

Δεν το χω δουλεψει σε δικο μου υπολογιστη το forefront αλλα το εχω δει σε 3-4 pc σε εταιρικο περιβαλλον(domain κλπ)και δεν βαραει 100% cpu στο ξεκινημα.Ισως καποια ρυθμιση του σου προκαλει το προβλημα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...