Προς το περιεχόμενο

Apple Magic Mouse

equalizer43

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μετά από λίγες μέρες εργασίας με το magic mouse, παραθέτω την προσωπική άποψή μου.

Είναι τόσο λεπτό...πανέμορφο για αξεσουάρ στο γραφείο μου.

Αλλά δεν παλεύεται. Δεν έχεις την αίσθηση ποντικιού στο χέρι. Απλά είναι σα να έχει ένα πραγματάκι και να το κουνάς πέρα δώθε. Για μένα είναι δύσχρηστο και ελεεινό. Δε νιώθεις στην καμπύλη της παλάμης σου το ποντίκι...τίποτα.

όσο για gestures...τί να τα κάνω, εδώ δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το ποντίκι.

fail αγορά.

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Για μένα είναι το καλύτερο mouse που είχα ποτέ. Ποτέ δεν μπορούσα τα χοντρά-γκουμούτσες ποντίκια. Πολύ καλή αγορά για μένα.

Δημοσ.

Επωλήθη... :) Πίσω στο Logitech mx Revolution.

Θα πρότεινα, πάντως, να το δοκιμάσει κάποιος στο χέρι του πριν το πάρει!

Δημοσ.

Σήμερα έγινα και εγώ κάτοχος τους νέου Apple Mouse Magic! Το παράγγειλα απο το Πλαίσιο χθές όπου είχαν 3 αποθέματα και μου ήρθε σήμερα. Εντυπώσεις:

ΘΕΤΙΚΕΣ

1)Τρομερή σχεδίαση (όπως συνηθίζει να κάνει η Apple)

2)Πολύ καλό scroll οριζόντια και κάθετα!

3)Πολύ καλή και λεπτομερή-ακριβή κίνηση θα έλεγα.

4)Απ'οτι φαίνεται δεν το έχω δουλέψει και πολύ η μπαταρίες πρέπει να αντέχουν αρκετά. Δουλέυω περίπου 2 ώρες και είναι ακόμα στο 100%.

5) Τρομερή κατασκευή!

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ

1) Όχι και τόσο εργονομικό. Δεν το κρατάς τόσο καλά.

2) Κακώς που δεν είναι επαναφορτιζόμενο. Βέβαια έτσι γλυτώνεις τα καλώδια για την βάση φόρτισης.

3) Όχι συμβατότητα με Windows.Ίσως παρακάτω με κάποιο πρόγραμμα απο την Apple.

4) Με εκνευρίζει αρκετά που αν ακουμπάει ο δείκτης του χεριού μου στην επιφάνεια του ποντικιού και θέλεις να κάνεις δεξί κλίκ δεν πιάνει παρά μόνο αν σηκώσω ελάχιστα το δάχτυλό μου.

5) Ακριβό πολύ και ας είναι καινοτομικό όπως συνηθίζει επίσης να κάνει η Apple!

6) Στις ρυθμίσεις δεν είανι για εμένα προσωπικά αρκετή η μέγιστη ταχύτητα (tracking).

7) Μέχρι στιγμής λίγα gestures.

Βαθμολογία: 7/10

Άποψή μου θα το ξαναγόραζα αλλά ακριβό αρκετά. Ελπίζω να βοήθησα σε όποιον σκέφεται για αγορά του.

Δημοσ.

Παιδια να πω και εγω την γνωμη μου με απο 24 ωρες με το ποντικακι.

Καλο χρυσο αγιο πανεμορφο αλλα το δεξι κλικ το πετυχαινω μια στις 10.Δεν ξερω αν κανω λαθος αλλα δεν δουλευει με την πρωτη σχεδον ποτε.

Τα gestures περα απο οτι τα θεωρω αχρηστα (ας πουμε θα προτιμουσα να παει δεξια αριστερα στα ανοιχτα tab) δεν βολευει να τα κανεις αν εχεις ολο το mouse στην παλαμη σου (πραγμα απαραιτητο για να εχεις προσβαση στην πανω δεξια γωνια για δεξι κλικ)

Το scrolling ειναι παρα πολυ βολικο.

Το μεσαιο κουμπι μου λειπει τρελα...

Δημοσ.
Παιδια να πω και εγω την γνωμη μου με απο 24 ωρες με το ποντικακι.

Καλο χρυσο αγιο πανεμορφο αλλα το δεξι κλικ το πετυχαινω μια στις 10.Δεν ξερω αν κανω λαθος αλλα δεν δουλευει με την πρωτη σχεδον ποτε.

Τα gestures περα απο οτι τα θεωρω αχρηστα (ας πουμε θα προτιμουσα να παει δεξια αριστερα στα ανοιχτα tab) δεν βολευει να τα κανεις αν εχεις ολο το mouse στην παλαμη σου (πραγμα απαραιτητο για να εχεις προσβαση στην πανω δεξια γωνια για δεξι κλικ)

Το scrolling ειναι παρα πολυ βολικο.

Το μεσαιο κουμπι μου λειπει τρελα...

Δες στην προηγούμενη σελίδα τελευταί post δικό μου γιατί δεν σου δουλεύει με τη πρώτη το δεξί κλίκ.

Δημοσ.
Δες στην προηγούμενη σελίδα τελευταί post δικό μου γιατί δεν σου δουλεύει με τη πρώτη το δεξί κλίκ.

Εισαι απιστευτος.Μεγαλη βλακεια το συστημα.Πρεπει να σηκωνεις τον δεικτη απο την αριστερη πλευρα του ποντικιου πριν κλικ στην δεξια???

ΜΑΛΑΚΙΑ.-

Δημοσ.
Εισαι απιστευτος.Μεγαλη βλακεια το συστημα.Πρεπει να σηκωνεις τον δεικτη απο την αριστερη πλευρα του ποντικιου πριν κλικ στην δεξια???

ΜΑΛΑΚΙΑ.-

Μόνο έτσι μου δουλέυει εμένα δυστηχώς αλλά φαντάζομαι ότι με μελλοντικό update ίσως λυθεί το πρόβλημα. Πάντως η προσωρινή τουλάχιστον έλειψη επιπλέον ή έστω παραμετροποιήσεων gestures μέγάλο μείον. Με μελλοντικό update θεορώ βέβαι ότι θα βελτιωθεί πολύ σαν ποντίκη απο πλευράς λειτουργιών.

Δημοσ.
Καλο χρυσο αγιο πανεμορφο αλλα το δεξι κλικ το πετυχαινω μια στις 10

Δηλαδη σε αυτον τον τομεα ειναι οπως το καρα αθλιο - απεριγραπτο mighty mouse?

Πεστε μου οτι ειναι λαθος αυτος ο συλλογισμος

Δημοσ.

Προσωπικά δουλέυοντας στο multi-touch trackpad του MBP, αν αποκτήσει πλήρης υποστήριξη gestures, πιστεύω ότι αξίζει.

Δημοσ.

Εγω πιστευω πως ειναι αδοκιμο να γινεται η παραλληλία με το trackpad.

Το trackpad ειναι ωραιο γιατι εχει τα gestures του κλπ που δεν ειχαμε συνηθισει.

Στο mouse ομως ειχαμε συνηθισει να εχουμε πανευκολο back/forward, πανευκολο expose, καλο πιασιμο/κρατημα ,πανευκολο middle click και φυσικα για το δεξι κλικ δεν το συζηταμε.

Το trackpad προσεφερε βελτιωσεις σε σχεση με αλλα touchpads σε αυτα:

α) ευκολο expose

β) ευκολο back/forward

γ) ευκολο δεξι κλικ

Το magic mouse δεν προσφερει κατι απο αυτα. Το αντιθετο:

α) expose οχι,

β) middle click οχι,

γ) δεξι click πιο δυσκολο απο ολα τα αλλα ποντικια ,

δ) back/forward που δεν βολευουν τοσο ευκολα οσο στα αλλα ποντικια, γιατι δεν ειναι σαν το trackpad που εχεις ορθιο το χερι σου. Στο mouse εχεις ακουμπισμενο το καρπο σου και δεν τρελαίνεσαι να κανεις gestures που χρειαζονται μεγαλη κινηση δακτυλων, ενω σε ολα τα υπολοιπα mouse κουναγες απειροελαχιστα το δακτυλο σου για να πατησεις ενα κουμπι.

ε) για τους περισσοτερους δεν προσφερει και τοσο εργονομικο πιασιμο ,μιας και το χερι δεν μπορει να το αγκαλιασει οπως τα αλλα ποντικια.

Form over function...

Δημοσ.
Form over function...

:-)

Οντως, και εγω καπως ετσι το σκευτομαι το ολο θεμα, αλλα περιμενω να ακουσω και αλλες εμπειριες οσο περναει ο καιρος... Τον πρωτο καιρο σχεδον ολοι τα βλεπουν ολα τελεια σε οτιδηποτε

Δημοσ.
:-)

Οντως, και εγω καπως ετσι το σκευτομαι το ολο θεμα, αλλα περιμενω να ακουσω και αλλες εμπειριες οσο περναει ο καιρος... Τον πρωτο καιρο σχεδον ολοι τα βλεπουν ολα τελεια σε οτιδηποτε

Και για το magic mouse οταν ειχε πρωτοβγει πολλοι ελεγαν οτι ηταν τελειο κλπ..

Οπως και να εχει γουστα ειναι αυτα:

καποιοι μπορει να βολευονται χωρις middle click, με καπως πιο δυσκολο δεξι κλικ, χωρις expose κλπ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...