JimGer Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Όπως προείπα δεν ξέρω γενικά τι παίζει σίγουρα ειδικά από games που δεν ασχολούμαι...εγώ απλά ένα netbook έχω...Για την μετετροπή video δεν ήξερα ότι έχεις απώλεια ποιοτητας με το gpu acceleration...το προγραμματακι της ατι εχει πολλά bugs απο οτι ξέρω... Απλά μ'αρέσει η τεχνολογία σε ένα τεχνολογικό προοϊον και για αυτό θα ήθελα το cuda έναντι του ati stream όπου στο πρώτο φτιάχνεις πρόγραμμα σε c για αυτό.Αναρωτιέμαι γιατί η άτι δεν έχει φτιάξει compiler για κάτι τετοιο....θα ήθελα πραγματικά να είχε.Όλους θα τους βόλευε και τον ανταγωνισμό επίισης...Μακροχρονια μπορεί να κερδίσει με την nvidia.Βέβαια αν θέλει μονο games ατι λογικά θα επιλέξει... jimger 1) θεωρείς το cuda πιο χρήσιμο απο το dx11? 2) Aντιστοιχο είναι το ati stream 3) Για να χρησιμοποιήσεις το cuda θα πρέπει να πληρώσεις το αντίστοιχο προγραμμα >50 ευρώ (cyberlink espresso klp το οποιο βέβαια χρησιμοποιεί και το ati stream) 4) H ati δινει τουλάχιστον δωρέαν με τους catalyst ένα προγραμμα με περιορισμενες επιλογές για μετατροπη video ενώ το αντιστοιχο badaboom της nvidia το πληρώνεις 5) Οποιοσδήποτε ασχολείται σοβαρα με μετατροπή βίντεο δεν προκειται να χρησιμοποιήσει τις κάρτες του για αυτο γιατι τα αποτελέσματα είναι πολύ χειροτερα απ'ότι αν χρησιμοποιήσεις την cpu για αυτο το σκοπό και ο μόνος λόγος να χρησιμοποιήσεις την gpu ειναι οταν βιαζεσαι και δεν προλάβαινεις 6) Το μονο που έχει η nvidia είναι τα physX τα οποία βέβαια δεν χρησιμοποιούνται σε κανα σοβαρο παιχνιδι (ακόμα τουλάχιστον) ενώ αντίστοιχα dx11 παιχνίδια θα εμφανιστουν άμεσα (dirt 2 Δεκέβρη, alien vs predator, stalker , forza klp μέσα στο 1ο τετραμηνο 2010) . Αντίστοιχα για physics η ati εχει opecl, bullet και havoc για gpu (η χρήση τους όμως είναι ανύπαρκτη αυτή τη στιγμή) Δεν υποστηρίζω την ati αλλα το συγκεκριμένο θέμα με το cuda και video encoding έχει καταντήσει αηδια.
pcos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 η ατι εχει επενδυσει στο Opencl που ειναι το μελλον. η Nvidia προχωραει σιγα σιγα στο αντιστοιχο Fusion της ατι απο την αντιθετη κατευθυνση, αν πρωτα δεν την αγορασει η ιντελ. και εμεις καλουμαστε να επιλεξουμε. για τωρα μονο ΑΤΙ. του χρονου βλεπουμε
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 γιατί η καινούρια της Nvidia δεν θα υποστηρίζει OpenCL? πάντως για την συγκεκριμένη περίπτωση και εγώ την 5770 θα επέλεγα
StavrosD Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 To DirectX 11 περιλαμβάνει το DirectCompute, το οποίο είναι αντίστοιχο του PhysX, δηλαδή χρησιμοποιεί την GPU για υπολογισμούς. Νομίζω ότι το directcompute θα έχει μεγαλύτερη υποστήριξη από το PhysX επειδή περιλαμβάνεται στο DirectX, άρα θα είναι συμβατό με όλες τις κάρτες γραφικών που υποστηρίζουν DirectX 11 και πάνω. Το ερώτημα είναι: Θα αλλάξεις σύντομα (σε 1 έτος το πολύ κάρτα) ή θες να την κρατήσεις για χρόνια; Αν θα την αλλάξεις σύντομα, η 260 είναι καλή επιλογή. Αν όχι, πήγαινε σε ΑΤΙ. Πολλές εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιήσουν το DirectCompute, όπως η Cyberlink
parsifal Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Νομίζω πως το PhysX δεν είναι γενικής χρήσης GPGPU Framework, αλλά ειδικεύεται σε απόδοση game physics. Μήπως για το DirectCompute εννοείς «αντίστοιχο των CUDA / Stream)»... ;
Ailuros Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 γιατί η καινούρια της Nvidia δεν θα υποστηρίζει OpenCL? ΄Ισα ίσα που η υποστήριξη από πλευράς NV έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να είναι καλύτερη εκτός αν γκρεμιστούν οι 47 φούρνοι και ψοφίσουν 8 γριές στην AMD. Πέραν τούτου όμως από πότε είναι το GPGPU γενικά επιχείρημα για αγορά GPU για τον μέσο χρήστη; πάντως για την συγκεκριμένη περίπτωση και εγώ την 5770 θα επέλεγα Hands down αναμφίβολα. Δεν βλέπω να συντρέχει λόγος για να αγοράσει κανείς μια 260 σήμερα.
StavrosD Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Ναι, το directcompute είναι αντίστοιχο των Cuda/Stream. Είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθούν σε DirectCumpute τεχνικές που τώρα υλοποιούνται σε PhysX.
raven3x7 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Νομίζω πως το PhysX δεν είναι γενικής χρήσης GPGPU Framework, αλλά ειδικεύεται σε απόδοση game physics. Μήπως για το DirectCompute εννοείς «αντίστοιχο των CUDA / Stream)»... ; Για την ακριβεια το PhysX ειναι κωδικας προσομοίωσης φυσικης. Η υλοποιηση του PhysX σε Cuda ειναι που τρεχει σε GPU. Ηδη το Bullet ενα ανταγωνιστικό πακετο προσομοίωσης γινεται port σε OpenCL(και DirectCompute). Αντιστοιχα και το Havok αλλα εδω μονο η προμοιηση υφασματων θα γραφτει σε OpenCL προς το παρον απο οτι θυμαμαι.
IMAndreas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά βλέπω πως πολλοί θα επιλέγατε την 5750, είναι λόγο της τιμής της? Γιατί βλέπω memory interface 128bit ενώ η 260 έχει 448bit.... δεν είναι τεράστια διαφορά ή έχει να κάνει με την αρχιτεκτονική της κάθε κάρτας?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 5770 επιλέγουμε οι περισσότεροι όχι 5750 η αρχιτεκτονική είναι διαφορετική...
veider Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά βλέπω πως πολλοί θα επιλέγατε την 5750, είναι λόγο της τιμής της? Γιατί βλέπω memory interface 128bit ενώ η 260 έχει 448bit.... δεν είναι τεράστια διαφορά ή έχει να κάνει με την αρχιτεκτονική της κάθε κάρτας? και εγω την ιδια απορια εχω,αλλα απο οτι λεει ο thresh ειναι διαφορετικη αρχιτρκτονικη(του εχω εμπιστοσυνη του thresh).Aρα να μην κολησω στο memory interface της καθε καρτας,σωστα?Ειμαι και εγω μεταξυ των δυο καρτων αλλα δεν ξερω ποια να παρω.Παιζω κανα παιχνιδακι που και που αλλα δεν εχω τρελλες απαιτησεις για επιδοσεις κτλ.
pcos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 δεν ειναι κακο να δειχνουμε εμπιστοσύνη στους ειδικους αλλα ψαξε βρε αδελφε και εσυ κανα συγκριτικο, οχι μασημενη τροφη δες εδω http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/HD_5770/ δες εδω http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3658 κλπ
IMAndreas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 5770 επιλέγουμε οι περισσότεροι όχι 5750 ε σιγα...χαχα Μερικές σειρές που έχουν βγει με 2GB (4850,4870,4890) έχουν πολύ μεγάλη διαφορά από την 5770 1gb για πχ? Και ένα τελευταίο....το ddr3 και ddr5 που έχουν αντίστοιχα διαφορετικές κάρτες έχει πάλι να κάνει με την αρχιτεκτονική τους και τον τρόπο που δουλεύει η καθεμία?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 τα 2gb σε αυτές τις κάρτες δεν κάνουν τπτ... πάντως η 5770 είναι λίγο πιο αδύναμη από την GTX260 αλλά είναι καλύτερη αγορά τώρα...
mohic4n Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Ναι οκ 5770, αλλά ανεβαίνουμε στην τιμή Έχουν τόσο μεγάλη διαφορά ώστε να αξίζουν τα επιπλέον λεφτά; Για την Connect3D 5770 τι γνώμη έχετε. Γιατί βλέπω είναι η πιο φθηνή 5770 στο πλαίσιο και 4 ευρώ μόνο πάνω από την Sapphire 5750 που έλεγα!!! Είναι αξιόπιστη όμως σαν μάρκα? Γιατί δεν την γνωρίζω Α επίσης τι ισχύ τροφοδοτικό πιστεύεται χρειάζεται για την 5750/5770 και τι για την GTX 260??? Αν σκοπευεις να τη κρατησεις 2-3 χρονια τοτε πηγαινε στην 5770. Το πολυ 500Watt. Μη σου πω λιγοτερο και παθεις εμφραγμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.