Προς το περιεχόμενο

Χαθηκε ο δισκος μετα την εγκατασταση (μαζι με το ubuntu)..

nodasz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας φιλοι. Ξεκιναω λεγοντας οτι σημερα ηταν η πρωτη μου επαφη με το ubuntu και καταληξαμε σε αποτυχια. να δουμε τωρα πως θα το σωσουμε.

Εχω δυο ide δισκους στο συστημα , πρωτευοντα εναν 80αρη και δευτερο εναν 160ρη. Αποφασισα να εγκαταστησω στον δευτερο το ubuntu (στον πρωτο ειναι τα xp ) ,ολα πηγαν καλα στην εγκατασταση αλλα οταν επανεκκινησα τον υπολογιστη ξεκιναει κανονικα απο τα XP (δεν ρωταει απο ποιο λειτουργικο να ξεκινησει) και τωρα ΔΕΝ βλεπω τον δευτερο δισκο απο τα xp , οποτε δεν μπορω να μπω στο linux με κανενα τροπο (δεν υπαρχει επιλογη να ξεκινησει ο υπολογιστης απο τον δευτερο ide δισκο πουθενα )

Καμια ιδεα πως να ξεφυγω απο το χαλι αυτο ...???? Και παρακαλω μην γελασετε πολυ .Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικό γιατι προφανώς δεν έχει γράψει ο grub bootloader στο mbr του πρώτου δίσκου μα του δεύτερου. Αρχικά επέλεξε στο bios να κάνεις boot απο τον δεύτερο ώστε να μπεις στο ubuntu.

Μετά νομίζω με ένα

sudo grub-install hd0
θα είσαι ΟΚ

Δεν υπαρχει τροπος παιδια να βootαρει ο υπολογιστης απο τον δευτερο δισκο , τουλαχιστον οχι φανερα. Στο biow λεει:

εκκινηση απο cd

εκκινηση απο δισκο sata

εκκινηση απο δισκο ide

ekkinhsh apo usb

αυτη ειναι η σειρα και δεν αρχιζει απο τον δευτερο σκληρο , ισως γιατι ειναι slave και οχι master. Ετσι δεν ξερω τι να κανω.

Δηλαδή όποια επιλογή και να βάλεις δεν μπαίνει?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:50 ----------

Δηλαδή αν κάνεις boot από IDE τι κάνει και από SATA τι κάνει?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:07 ----------

Αν δεν βρεις άκρη με το BIOS πρέπει να μπεις πάλι με το live cd του ubuntu και να κάνεις κάποιες κινήσεις.

Εάν μπεις άνοιξε ένα τερματικό και δώσε

sudo fdisk -l

μετά κάνε

sudo cat /boot/grub/menu.lst

Και δώσε μας τα αποτελέσματα για κάθε εντολή

Αφού δεν έχεις μπεί ακόμα στο linux, άποψή μου είναι να το ξαναεγκαταστήσεις. Τί είναι; 20 λεπτά από τη ζωή σου. Το να ψάχνεις πως θα βρεις τον GRUB θα σου πάρει περισσότερο χρόνο.

Αφού το εγκαταστήσεις, φρόντισε να μπεί σωστά ο GRUB στο MRB και να βλέπει και τα XP.

Το βρηκα ...:lol: Εχω linux :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Εβαλα boot sequence πρωτα απο δισκο sata (νομιζα οτι και οι δυο ηταν ide προφανως εκανα λαθος ) και τωρα ολα ενταξει. Ευχαριστω παιδια και συγγνωμη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...