Προς το περιεχόμενο

Uri Geller - Απάτη , πραγματικότητα , κίνδυνοι

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ειλικρινα πιο χαζη εκπομπη μετα τις ειδησεις του σταρ δεν εχω ξαναδει. δηλαδη στις ηνωμενες πολιτειες αυτες τις μ...ες δειχνουν και ο κοσμος τις πιστευει; ποσο χαζοι ειναι εκει περα;αυτο το πραγμα υπαρχει περιπτωση καποιος συγχρονος ελληνας να το πιστεψει;

Βλάαααααακες οι Αμερικάνοοοοοοοοοοοοοιιιιιι,τους έχει ο σύγχρονος Έλληνας

• Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν τα πιστεύει ο Ελληνας... γι'αυτό και η εκπομπή με τον Γκελερ ήταν τελευταία σε τηλεθέαση. Εκείνη την στιγμή όλη η Ελλάδα έβλεπε οπερα στο κανάλι της Βουλής

:rolleyes: :P

Δημοσ.

μου την σπαει που ο Ουρι δεν παραδεχεται οτι ειναι ταχυδακτυλουργοs και το παιζει οτι ειναι ατομο με δυναμειs.Οσο για την εκπομπη χαλια αλλα ειχε γελιο

Δημοσ.

Καμία σχέση με γιούρι και λοιπά αλλά ολη αυτη η ιστορία με την τηλεκίνηση που πόσταραν και κάποιοι πιο πάνω μου θύμησαν ένα πείραμα το οποίο είχα δει σε ένα ντοκ για την σύντηξη, δείτε στο παρακάτω βίντεο από το 4.35 και μετά σχετικά με την δημιουργεία ενός μαγνητικού πεδίου για τους σκοπούς του project που πραγματεύεται.

Δημοσ.

Δηλαδή αποκλείεται να χρησιμοποιεί παραπάνω απο το 15% του εγκέφαλου του , ουτως ώστε να καταφέρνει αυτά που καταφέρνει ο Uri ?

Δημοσ.
Δηλαδή αποκλείεται να χρησιμοποιεί παραπάνω απο το 15% του εγκέφαλου του , ουτως ώστε να καταφέρνει αυτά που καταφέρνει ο Uri ?

Δεν αποκλείεται.

Στα 17% νομίζω ξεκλειδώνεται η τελεκινεσις (23% αιώρησις και 31% εξαΰλωσις).

Δεν έχω δει καθόλου αυτό το "show",όμως αν ο Γιούρη και το συνάφι του διεκδικούσαν ποτέ κάτι απ'αυτά,

ίσως θ'αγόραζα εισητήριο (κι αυγά).

Δημοσ.

Το πλέον κλασικό τρικ που χρησιμοποιούν ΟΛΟΙ οι μάγοι σαν τον fail τύπο με τη μάσκαρα και τη θηλειά είναι κάποιος βοηθός, είτε ένας "τυχαίος" από το κοινό είτε ο ίδιος ο παρτενέρ τους (στην προκειμένη περίπτωση η Μελέτη και το κακό συναπάντημα). Φανταστείτε τώρα πόσ εύκολο είναι να γίνει αυτό μετην σημερινή τεχνολογία, δηλαδή με κάτι σαν αυτό. Η Μελέτη φρόντισε (κατά λάθος!) να δείξει τη θηλειά ανάποδα για 1 στιγμή μόνο, υπέρ αρρκετή για τον βοηθό στο κοινό. Κάθομαι σπίτι και λέω "Μήτσο η θελειά είναι στο 1, πρόσεχε μη σε πάνε τέσσερις" και λύθηκε το θέμα. Δεν λέω ότι στάνταρ έγινε με αυτήν τη συσκευή, αλλά και μόνο που υπάρχει κάτι τέτοιο τι το συζητάμε?

Δημοσ.
Φανταστείτε τώρα πόσ εύκολο είναι να γίνει αυτό μετην σημερινή τεχνολογία, δηλαδή με κάτι σαν αυτό.

αυτο κανει πολυ καλη δουλεια στο πανεπιστημιο :devil:

εχουν γνωση οι φυλακες :P

Δημοσ.

Στο UTube υπαρχουν πολλα βιντεακια που υποτιθεται οτι το εξηγουν, ολοι βριζουν χλευαζουν κανουν τους εξυπνους... ομως ουτε ενας δεν μπορει να εξηγησει πως λυγιζουν τα κουταλια!

Δημοσ.

δε θέλω να σχολιάσω τα posts, πρέπει να πει ο καθένας αυτό που νομίζει και παράλληλα να προδώσει το επίπεδό του...

στο φίλο που θέλει εξήγηση για τα κουτάλια (και σε όποιον μπορεί να δεχθεί μια επιστημονική απάντηση..., δυστυχώς η άγνοια θα νικήσει πάλι):

όταν λυγίζεις ένα μέταλλο αναπτύσσονται δυνάμεις μέσα στο μεταλλικό πλέγμα που ονομάζονται τάσεις, αυτές οι τάσεις ασκούν συνεχώς δύναμη στα άτομα του μετάλλου με σκοπό να τα επαναφέρουν στην αρχική θέση. οι τάσεις εξουδετερώνονται με θερμική κατεργασία επ' ονόματι αποτατική ανόπτηση (εξαρτάται από την έκθεση σε θερμοκρασία αλλά και από το χρόνο έκθεσης σε αυτήν, συνήθως για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία 1/3 της θερμοκρασίας τήξης του συγκεκριμένου μετάλλου). πριν όμως συμβεί αυτό και σε αρκετά χαμηλότερη θερμοκρασία (της τάξης των 40-50 βαθμών περίπου) το μέταλλο μαλακώνει και είναι πιο εύκολο για τις τάσεις να το επαναφέρουν στο αρχικό σχήμα.

για όποιον δε κατάλαβε ακόμα περιγράφω τη διαδικασία:

1. λυγίζω το κουτάλι εκεί που θέλω (με τη μία ή το πολύ δύο (εξαρτάται και από το μέταλλο και υπολογίζεται εμπειρικά) επαναλήψεις στη λύγιση, καθώς περισσότερες θα προκαλέσουν θραύση, το φαινόμενο ονομάζεται κόπωση, γι' αυτό και κάποιες φορές το κουτάλι του γιούρι έσπαγε)

2. στερεώνω το κουτάλι στο λυγισμένο σχήμα που του έδωσα και το θερμαίνω για να εξαλείψω τις τάσεις (μετά από αυτή τη διαδικασία το κουτάλι είναι σαν καινούργιο, όσον αφορά τη μεταλλική του δομή)

3. επαναφέρω το κουτάλι στο κανονικό του σχήμα (πλέον οι τάσεις δημιουργούνται από την αρχή και τείνουν να το λυγίσουν όπως ήταν πριν) και το διατηρώ όσο πιο κρύο γίνεται

4. τρίβω το δάχτυλό μου να αποκτήσει λίγη θερμοκρασία και το ακουμπάω στο σημείο που το λύγισα, όπου και υπάρχουν αυτές οι τάσεις

5. με τη θερμοκρασία που του δίνω, οι τάσεις το επαναφέρουν στο αρχικό του σχήμα (λυγισμένο) που για το θεατή δείχνει να λυγίζει

εννοείται πως για όποιον το προσπαθήσει να μην περιμένει να το πετύχει αμέσως, θα καταστρέψει πολλά κουτάλια μέχρι να βρεί εμπειρικά τα νούμερα και ενδεχομένως να μην το πετύχει ποτέ χωρίς το κατάλληλο γνωστικό υπόβαθρο για τα μέταλλα κτλ κτλ...

μπορείτε όμως να κάνετε το εξής που θα σας πείσει, πιστεύω...

ξετυλίξτε έναν μεταλλικό συνδετήρα και θερμάνετέ τον με το πιστολάκι για τα μαλλιά στο ζεστό. θα δείτε ότι θα ξανατυλιχθεί σχεδόν ακριβώς όπως ήταν στην αρχή. μπορείτε να κάνετε και το αντίθετο, όπως το περιέγραψα με το κουτάλι.

και μετά τραβάτε να διαβάσετε τον ζητιάνο του Καρκαβίτσα μήπως ανοίξει λίγο και το μυαλό... φιλιά!

Δημοσ.
δε θέλω να σχολιάσω τα posts, πρέπει να πει ο καθένας αυτό που νομίζει και παράλληλα να προδώσει το επίπεδό του...

στο φίλο που θέλει εξήγηση για τα κουτάλια (και σε όποιον μπορεί να δεχθεί μια επιστημονική απάντηση..., δυστυχώς η άγνοια θα νικήσει πάλι):

όταν λυγίζεις ένα μέταλλο αναπτύσσονται δυνάμεις μέσα στο μεταλλικό πλέγμα που ονομάζονται τάσεις, αυτές οι τάσεις ασκούν συνεχώς δύναμη στα άτομα του μετάλλου με σκοπό να τα επαναφέρουν στην αρχική θέση. οι τάσεις εξουδετερώνονται με θερμική κατεργασία επ' ονόματι αποτατική ανόπτηση (εξαρτάται από την έκθεση σε θερμοκρασία αλλά και από το χρόνο έκθεσης σε αυτήν, συνήθως για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία 1/3 της θερμοκρασίας τήξης του συγκεκριμένου μετάλλου). πριν όμως συμβεί αυτό και σε αρκετά χαμηλότερη θερμοκρασία (της τάξης των 40-50 βαθμών περίπου) το μέταλλο μαλακώνει και είναι πιο εύκολο για τις τάσεις να το επαναφέρουν στο αρχικό σχήμα.

για όποιον δε κατάλαβε ακόμα περιγράφω τη διαδικασία:

1. λυγίζω το κουτάλι εκεί που θέλω (με τη μία ή το πολύ δύο (εξαρτάται και από το μέταλλο και υπολογίζεται εμπειρικά) επαναλήψεις στη λύγιση, καθώς περισσότερες θα προκαλέσουν θραύση, το φαινόμενο ονομάζεται κόπωση, γι' αυτό και κάποιες φορές το κουτάλι του γιούρι έσπαγε)

2. στερεώνω το κουτάλι στο λυγισμένο σχήμα που του έδωσα και το θερμαίνω για να εξαλείψω τις τάσεις (μετά από αυτή τη διαδικασία το κουτάλι είναι σαν καινούργιο, όσον αφορά τη μεταλλική του δομή)

3. επαναφέρω το κουτάλι στο κανονικό του σχήμα (πλέον οι τάσεις δημιουργούνται από την αρχή και τείνουν να το λυγίσουν όπως ήταν πριν) και το διατηρώ όσο πιο κρύο γίνεται

4. τρίβω το δάχτυλό μου να αποκτήσει λίγη θερμοκρασία και το ακουμπάω στο σημείο που το λύγισα, όπου και υπάρχουν αυτές οι τάσεις

5. με τη θερμοκρασία που του δίνω, οι τάσεις το επαναφέρουν στο αρχικό του σχήμα (λυγισμένο) που για το θεατή δείχνει να λυγίζει

εννοείται πως για όποιον το προσπαθήσει να μην περιμένει να το πετύχει αμέσως, θα καταστρέψει πολλά κουτάλια μέχρι να βρεί εμπειρικά τα νούμερα και ενδεχομένως να μην το πετύχει ποτέ χωρίς το κατάλληλο γνωστικό υπόβαθρο για τα μέταλλα κτλ κτλ...

μπορείτε όμως να κάνετε το εξής που θα σας πείσει, πιστεύω...

ξετυλίξτε έναν μεταλλικό συνδετήρα και θερμάνετέ τον με το πιστολάκι για τα μαλλιά στο ζεστό. θα δείτε ότι θα ξανατυλιχθεί σχεδόν ακριβώς όπως ήταν στην αρχή. μπορείτε να κάνετε και το αντίθετο, όπως το περιέγραψα με το κουτάλι.

και μετά τραβάτε να διαβάσετε τον ζητιάνο του Καρκαβίτσα μήπως ανοίξει λίγο και το μυαλό... φιλιά!

αντι να γραψεις ολο αυτο το κατεβατο μπορουσες να δωσεις ενα λινκ μονο :P

βεβαια εδωσα εγω απαντηση προηγουμενως αλλα μαλλον κανεις δε το προσεξε :P

http://www.grand-illusions.com/acatalog/magic_teaspoon.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Shape_memory_alloy

• Members
Δημοσ.

Επίσης, το κείμενό του ήταν στα ελληνικά και αναλυτικότατο (χωρίς να κρίνω την ακρίβεια των όσων γράφει, μιας και δεν έχω γνώσεις στο θέμα).

2 μεγάλα πλεονεκτήματα που δεν συναντάς πάντα τόσο εύκολα σε post...

(μην αποθαρρύνουμε τους χρήστες από το να εξηγούν και 2 πράγματα παραπάνω στα μηνύματά τους, γιατί στο τέλος θα καταλήξουμε να κάνουμε "κουβέντα" ανταλλάσσοντας links :P)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...