Προς το περιεχόμενο

(Lg)Οθόνη + TV, βολικες οι μεγάλες απο κοντα?

SMARTYN89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια! Λοιπον σκεφτομαι ν'αγορασω μια οθονη lg wide γυρω στις 22-24 ιντσες, (οθονη κ tv μαζι -mpeg2+4). Αυτο που θελω να ξερω ειναι, αν παρω πχ 22 ή ακομα "χειροτερα" 24 ιντσες κ την εχω απο κοντα πχ για παιχνιδια κτλ (εχω κ λιγη μυωπια αλλα δε φοραω συνεχεια γυαλια..), θα ειναι βολική ή θα εχω την αισθηση οπως οταν καθεσαι πολυ μπροστα στο σινεμα?...

Ειναι σημαντικο να ξερω γιατι η πολλη χρηση θα ειναι απο κοντα.

Τωρα στη περιπτωση που πειτε 'δε παιζει θεμα', τι περιμενετε, προτεινετε μια!

Ευχαριστω βερι ματς.

Δημοσ.

Είναι κάπως υποκειμενική η ερώτησή σου.

Κάποιοι θεωρούν overkill την 24", κάποιοι normal.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να βρεις κάπου αντίστοιχες οθόνες και να παίξεις κάποια ώρα, να δεις κατά πόσο σε βολεύουν.

Δημοσ.

Τον ίδιο προβληματισμό είχα κι εγώ, όταν θα πήγαινα από 19'' σε 22''.

Πίστεψε με, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα !

εγώ τώρα είμαι σε απόσταση 60cm από την 22'', και μου φαίνεται και "μικρή".

Είναι καθαρά θέμα συνήθειας, που σου παίρνει 1 άντε 2 μέρες.

Δημοσ.
Τον ίδιο προβληματισμό είχα κι εγώ, όταν θα πήγαινα από 19'' σε 22''.

Πίστεψε με, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα !

εγώ τώρα είμαι σε απόσταση 60cm από την 22'', και μου φαίνεται και "μικρή".

Είναι καθαρά θέμα συνήθειας, που σου παίρνει 1 άντε 2 μέρες.

60cm αποσταση? ρε συ θα τυφλωθείς!!! :fear:

εξαρτάται ποσο μεγάλα η μικρά είναι τα γράμματα και σε τι ανάλυση πάιζεις.Με χαλάει που παίζουν και σε refresh rate 60hz .....

Δημοσ.

Ναι αυτο σκεφτομαι τωρα τελευταια, να μη κολλησω δε θα υπαρχει προβλημα, αλλα να παρω ισως κ λιγο μικροτερη απο 24..

Πριν συνεχησω τον συλλογισμο μου μου ηρθε φλασια. Νουμπια δηλαδη τελειως..

-> Αν παρω μεγαλη οθονη, για να ειναι τα "μεγεθη" στις ιδιες αναλογιες με τωρα θα πρεπει να εχω μεγαλυτερη αναλυση ετσι? Ωραια. Στα παιχνιδια ισχυει το ιδιο? Με αλλα λογια θα καταδικαστω σε μεγαλυτερες αναλυσεις-ποιοτητα = Απαιτησεις σε hardware (για τα 'αντιστοιχα' frames με μια μικροτερη)?

Περιεργα τα λεω, βγαλτε νοημα αν γινεται..

PS προς ολους τους βρυκολακες, αν θελετε απαντατε κ αυριο, δε χρειαζεται να σας ξενυχτησω κιολας χαχα :-P !

• Super Moderators
Δημοσ.

από την στιγμή που μπορείς να πάρεις 24αρι πήγαινε σε 24αρι...θα το συνηθίσεις σε μια βδομάδα το αργότερα και μετά θα σου φαίνεται normal

εξαρτάται ποσο μεγάλα η μικρά είναι τα γράμματα και σε τι ανάλυση πάιζεις.Με χαλάει που παίζουν και σε refresh rate 60hz .....

γιατί πολλά είναι τα 60cm ή λίγα για 22αρι monitor? :o

γιατί πόσο περίμενες να παίζει μια tft και τι διαφορά θα είχε αν έπαιζε παραπάνω?

Δημοσ.

Βασικά, 80cm για browsing και γενικά όχι παιχνίδια,

και 60cm σε φάσεις που θέλω να βλέπω καλύτερα αν θα έρθει κανένας US marine από τη γωνία και να με μαχαιρώσει :P

στο cinema άμα κάθεσαι σε μπροστινές σειρές, πιο κοντά είσαι (άμα σκεφτείς την αναλογία οθόνης - απόστασης.

Δημοσ.
από την στιγμή που μπορείς να πάρεις 24αρι πήγαινε σε 24αρι...θα το συνηθίσεις σε μια βδομάδα το αργότερα και μετά θα σου φαίνεται normal

πειτε μου ομως κ για το αλλο που ρωτησα, γιατι αν οσο μεγαλυτερη τοσο μεγαλυτερες απαιτησεις αστο..

Δημοσ.
πειτε μου ομως κ για το αλλο που ρωτησα, γιατι αν οσο μεγαλυτερη τοσο μεγαλυτερες απαιτησεις αστο..

Τι hardware έχεις;

Την ανάλυση, δεν σε αναγκάζει κανείς να την έχεις στο full.

Μπορεί σε κάποιο παιχνίδι που ζορίζεσαι, να την χαμηλώσεις από τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού..

Ναι, όσο πιο ψηλή ανάλυση έχεις, τόσο πιο πολλές απαιτήσεις έχεις

Δημοσ.
Τι hardware έχεις;

Την ανάλυση, δεν σε αναγκάζει κανείς να την έχεις στο full.

Μπορεί σε κάποιο παιχνίδι που ζορίζεσαι, να την χαμηλώσεις από τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού..

Ναι, όσο πιο ψηλή ανάλυση έχεις, τόσο πιο πολλές απαιτήσεις έχεις

Τωρα το χτιζω, θα βαλω 5870 δε θα'χω προβλημα, γενικα και για το μελλον ρωτουσα.

Ναι προφανως οτι αναλυση θες βαζεις κ φυσικα οσο μεγαλυτερη ανλυση τοσο πιο πολλες απαιτησεις. Αλλα δε ρωταω αυτο. Στην ιδια αναλυση πχ και καλα 2000χ1000, μια πιο μεγαλη οθονη θα εχει χειροτερο αισθητικα αποτελεσμα απο μια πιο μικρη?

Σαν να βαζω 800χ600 σε μια 19'' ενα πραμα.

Δημοσ.
Τωρα το χτιζω, θα βαλω 5870 δε θα'χω προβλημα, γενικα και για το μελλον ρωτουσα.

Ναι προφανως οτι αναλυση θες βαζεις κ φυσικα οσο μεγαλυτερη ανλυση τοσο πιο πολλες απαιτησεις. Αλλα δε ρωταω αυτο. Στην ιδια αναλυση πχ και καλα 2000χ1000, μια πιο μεγαλη οθονη θα εχει χειροτερο αισθητικα αποτελεσμα απο μια πιο μικρη?

Σαν να βαζω 800χ600 σε μια 19'' ενα πραμα.

Ε ναι... Αυτό γιατί σε ενδιαφέρει όμως; Γιατί να βάλεις πιο χαμηλή ανάλυση; Έχεις κάτι που ασχολείσαι και παίζει μόνο σε μία συγκεκριμένη ανάλυση;

Δημοσ.

Οχι απλως με τη λογικη οτι αν χρειαζομαι μεγαλυτερη αναλυση θελω λιγο πιο καλο συστημα, ή με αλλα λογια θα κρατησει λιγοτερο η "ολα-full" περιοδος..

Να παω στην 23αρα να μην εχω δίλημμα ? χαχα, ετσι κι αλλιως 24αρα δε βλεπω να υπαρχει (με ψηφιακο δεκτη μαζι).

Αρα μενει η επιλογη ποια απ'τις δυο.

(την δευτερη τη βρισκω με 259 multirama και τη πρωτη ~239, πιο φτηνα μπα.)

Δημοσ.
Οχι απλως με τη λογικη οτι αν χρειαζομαι μεγαλυτερη αναλυση θελω λιγο πιο καλο συστημα, ή με αλλα λογια θα κρατησει λιγοτερο η "ολα-full" περιοδος..

Να παω στην 23αρα να μην εχω δίλημμα ? χαχα, ετσι κι αλλιως 24αρα δε βλεπω να υπαρχει (με ψηφιακο δεκτη μαζι).

Αρα μενει η επιλογη ποια απ'τις δυο.

(την δευτερη τη βρισκω με 259 multirama και τη πρωτη ~239, πιο φτηνα μπα.)

Είναι πανομοιότυπες.

Εγώ θα έπαιρνα την 23'' με 260 από Multi !

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι προφανώς όσο μεγαλύτερη η ανάλυση τόσο χαμηλότερα τα frames, αλλά με την 5870 δεν θα έχεις πρόβλημα ακόμα και σε 1920χ1200...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...