POG Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Όπως φαίνετε και από τα μηνύματα, αν και παρακολουθώ το Forum καθημερινά, δεν συνηθίζω να απατάω σε post . Δεν μπορώ όμως να μην εκφράσω την απογοήτευση μου όταν βλέπω τέτοιου είδους απαντήσεις Εγώ τουλάχιστον έδωσα μια λύση φιλαράκο... Αν είσαι τόσο μάγκας όσο νομίζεις απόδειξε μου με στοιχεία ότι κάνω λάθος. Αν δε μπορέσεις να το κάνεις, είσαι απλά γελοίος. BTW δεν είναι κακό να είσαι πλασιέ, κακό είναι να ειρωνεύεσαι κάποιον που ξέρει περισσότερα από εσένα. rallou24 δες τα PM σου
pp6210 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 rallou24 γιατί δεν ζητάτε από κάποιον επαγγελματία πληροφορικής (ιδίως μέσω του συλλόγου γονέων) μήπως και θέλει να κάνει χορηγία την καλωδιακή εγκατάσταση? Καμμιά φορά τα πράγματα βρίσκουν την απλούστερη λύση τους... Επιπλέον, με καλωδιακή λύση δεν θα έχετε και φαινόμενα να προσπαθούν διάφορα χακεράκια να μπουν στο δίκτυο...
rallou24 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 ρωτησα σημερα στο πληνετ και μου ειπαν οτι δεν απαγορευονται τα ασυρματα δικτυα και οτι πολλα σχολεια εχουν. έχω ήδη μίλήσει στο Δήμο και με εχουν γραψει κανονικοτατα (φανταστειτε οτι γενικως με συμπαθουν και σχεδον παντα οταν ζηταω κατι ερχονται). Όσον αφορά τη σχολική επιτροπή εγώ έχω τα λεφτά μια που ειμαι η προίσταμένη του σχολείου και έχω ήδη ρωτήσει ιδιώτη ηλεκτρολόγο και μου ζήτησαν από 300-500 ευρώ... δε σας φαίνονται πολλά?? παίρνω 4000 το χρόνο και σκεφτείται ότι πληρώνω πετρελαιο- καθαρίστρια- και αλλα λειτουργικά μη σας ζαλιζω τωρα... ο συλλογος γονεων δεν εχει πολλα λεφτα καθως το σχολειο εχει μονο 35 παιδια.... οποτε νομιζω οτι καταλαβαινετε... τελος παντων.... σας ευχαριστω παρα πολυ που ασχοληθηκατε θα ψαξω ολες τις λυσεις που μου δωσατε... αλλα στο τελος θα το φτιαξω το δικτυο!!!!!!
poulinos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 α.για τον φιλο που λεει οτι βαζεις το ιντερνετ στην ζουλα περιττο να στο πω οτι σε καποια σχολεια στα βριλησσια ειναι να γινει εγκατασταση ιντερνετ επισημα απο καποιον provider.τωρα για την φιλη μας κατι που θα μπορουσε να γινει θα ηταν να μπει ενα ρουτερ στον διαδρομο εξω απο τις αιθουσες στερεωμενο στο ταβανι .αν υπηρχε ψευδοροφη θα ηταν ακομα καλυτερα.
andreasl Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Ο πληνέτ ίσως παρέλειψε να αναφέρει το εξής: Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με απόφαση της Ολομέλειάς του (αρ. 1264/2005) διαπίστωσε την αυθαιρεσία της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 53571/3839/6-9-2000 «περί μέτρων προφυλάξεως του κοινού από τη λειτουργία κεραιών εγκατεστημένων στην ξηρά» (Το οποίο συμπεριλαμβάνει και τις κεραίες wifi) με αιτιολογία: «είναι ελλιπής διότι δεν περιέχει πρόβλεψη για ελάχιστες αποστάσεις από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (π.χ. σχολεία, νοσοκομεία) και χρησιμοποιεί ως βάσεις για τους προτεινόμενους σύμφωνα με αυτήν περιορισμούς έκθεσης μόνο τις αποδεδειγμένες επιδράσεις από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ενόψει της αρχής της προφύλαξης» Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συζήτηση, δεν θέλω να το παίξω παντογνώστης. Το θέμα με ενδιαφέρει και μένα αρκετά. Αν κάποιος γνωρίζει κάποια πιο πρόσφατη εξέλιξη στο θέμα ας μας ενημερώσει. Μόνο την ειρωνεία δε μπορώ να αποδεχτώ, γιατί υποτίθεται ότι μπαίνουμε σε ένα forum για να προσφέρουμε ή να πάρουμε κάτι και όχι για να αλληλοεξευτελιστούμε. Επόμενο βήμα: Αγοράζεις τα υλικά και πετάς το μπαλάκι στο σύλλογο γονέων. Σίγουρα οι μισοί από αυτούς θα έχουν ένα τρυπάνι, και σίγουρα ένας θα έχει και όρεξη να έρθει να κρεμάσει τα καλώδια.
poulinos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 στην πραξη δεν ελεγχεται τιποτα παρα μονο αν πεσει καμια καταγγελια
triantis7 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Πολυ φασαριά ρε παιδιά για ενα wifi! οπως πολυ καλα ειπαν καποιοι απο τους παραπάνω δείτε ακτινοβολία απο τα dect και ας αφησουμε τα καημενα wifi! Φιλε Andrea, προφανως το εχεις ψαξει το θεμα, αλλα δεν νομιζω να υπάρξει πρόβλημα αν βάλει ενα wi-fi! Όσο για τον εξοπλισμό είναι πολυ μικρή η απόσταση, πιστεύω θα παίξει άνετα με ενα καλό routeraki και pci καρτουλες.
fragment_ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Τα σχολεία δε μπορούν να έχουν ασύρματα δίκτυα. Μόνο στη ζούλα. Πόσο πιο σαφές μπορεί να γίνει αυτό; Όποιος έχει αμφιβολίες μπορεί να το ψάξει όπως το έχω ψάξει κι εγώ στο παρελθόν. Συμφωνώ ότι είναι τελείως ηλίθιο που επιτρέπονται τα ασύρματα τηλέφωνα, αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα μας. Όσον αφορά το πρακτικό μέρος: 1) Ο πληνέτ σε βοηθάει με την τοπολογία του δικτύου (στα χαρτιά), τουτέστιν ένα switchάκι και μερικά καλώδια πέρα από το router που ήδη θα έχεις. 2) Η σχολική επιτροπή σου αγοράζει τα υλικά που χρειάζονται. Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν και δεν θα είναι δύσκολο να τους πείσεις. Ούτως ή άλλως μιλάμε για 12 ευρώ το switch, 20-40 ευρώ τα καλώδια utp αναλόγως το μήκος και 1 ευρώ τα βύσματα rj45. Φθηνότερα από τo wifi. 3) Φωνάζεις τον ηλεκτρολόγο του δήμου να έρθει να σου περάσει τα καλώδια. Αν αυτός αργήσει υπερβολικά βάζεις βύσμα κάποιον δημοτικό σύμβουλο ή πιέζεις τη σχολική επιτροπή να πληρώσει ιδιώτη ηλεκτρολόγο. 4) Φωνάζεις τον πληνέτ να έρθει να σου τερματίσει τα καλώδια και να ελέγξει τις συνδέσεις, αν δεν υπάρχει άλλος να το κάνει. Αυτή είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να είσαι τυπική, απόλυτα καλυμμένη και να έχεις ήσυχη τη συνείδηση σου. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:47 ---------- Εγώ τουλάχιστον έδωσα μια λύση φιλαράκο... Αν είσαι τόσο μάγκας όσο νομίζεις απόδειξε μου με στοιχεία ότι κάνω λάθος. Αν δε μπορέσεις να το κάνεις, είσαι απλά γελοίος. BTW δεν είναι κακό να είσαι πλασιέ, κακό είναι να ειρωνεύεσαι κάποιον που ξέρει περισσότερα από εσένα. χειρότερο επίσης είναι να νομίζεις πως ξέρεις παραπάνω ... γιατί συνήθως αυτός που καυχιέται δεν είναι τίποτα παραπάνω από κακομαθημένος ... και το ότι δεν έδωσα μια λύση δεν σημαίνει πως δεν γνωρίζω ...
nnannos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και τηλεπικοινωνιών δυστυχώς λίγοι έχουν και οχι αυτοι που ασχολούνται με τη "προστασία", μια κεραία κινητής επηρρεάζει όχι περισσοτερο απο ενα κινητο, και σε απόσταση λιγότερη απο 1μ, επίσης ένα πιστολακι μαλλιων εκπέμπει περισσότερο ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια και απ'το κινητο. Το wifi εκπέμπει εχει τοσο μικρη ακτινοβολια που δεν επηρρεάζει ουτε στο 1/1000 απ'οτι ολα τα κινητα που έχουν οι δάσκαλοι στο σχολείο ή και τα παιδια. Αποφοιτος Ηλεκτρολογος Μηχ & Μηχ ΗΥ ΕΜΠ
poulinos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2009 Στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και τηλεπικοινωνιών δυστυχώς λίγοι έχουν και οχι αυτοι που ασχολούνται με τη "προστασία", μια κεραία κινητής επηρρεάζει όχι περισσοτερο απο ενα κινητο, και σε απόσταση λιγότερη απο 1μ, επίσης ένα πιστολακι μαλλιων εκπέμπει περισσότερο ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια και απ'το κινητο. Το wifi εκπέμπει εχει τοσο μικρη ακτινοβολια που δεν επηρρεάζει ουτε στο 1/1000 απ'οτι ολα τα κινητα που έχουν οι δάσκαλοι στο σχολείο ή και τα παιδια.Αποφοιτος Ηλεκτρολογος Μηχ & Μηχ ΗΥ ΕΜΠ δεν μπορουν να το καταλαβουν με τιποτα αυτο.δεν θα βγαλεις ακρη.ολοι για τα wi fi λενε αλλα τα κινητα 10 10
pournaras Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Το μεγαλυτερο γελιο το ριχνω με τους νεο-χαζο-μπαμπαδες-μαμαδες, οπου με το που ηρθε το νεο μελος στην οικογενεια και αρχιζει η υπερπροστετευτικοτητα, το πρωτο πραγμα που ακουω ειναι "α εγω wifi στο σπιτι μου δε βαζω, εχω μωρο παιδι, να του ριχνω ολη την ακτινοβολια;". Βεβαια αυτα μου τα λενε μεσα απο το σπιτι, διπλα απο το πιτσιρικι, συζητωντας μαζι μου μεσω κινητου
poulinos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 η ημιμαθεια χειροτερη απο την αμαθεια οπως λενε .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.