Προς το περιεχόμενο

Δημιουργια ασυρματου δικτυου σε σχολειο

rallou24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

είμαι δασκάλα σε ένα μικρό δημοτικό σχολείο (έχουμε μόνο 3 τάξεις και 1 γραφείο δασκάλων) και θέλω να φτιαξω ενα ασυρματο δικτυο μονο και μονο για να εχουν και τα Pc των τριων ταξεων Internet, δε με ενδιαφερει δηλαδη να κανω τα pc δικτυο μεταξύ τους. Πήρα μια οικονομική κάρτα δικτύου (εξωτερική) για να τη δοκιμάσω στο σπίτι όπου έχουμε ασυρματο δικτυο αλλα με διαφορά 2 δωματιών router-pc, δεν έπιανε καθόλου. Η κάρτα δικτύου που πήρα είναι airties. Έχετε να μου προτεινετε κατι για Modem -router και για καρτες δικτυου??? Πρεπει να σας πω οτι η συνδεση μου ειναι στο 1 Μpps. Λετε να σερνεται η συνδεση?? Θελω να τη μοιρασω γενικα σε 6 pc. Είδα ότι προτείνετε ως καλο modem -router Το linksys wag160n κ. Αξιζει??

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Να μην το κάνεις καθόλου αυτό. Καταρχήν δεν επιτρέπεται/προβλέπεται να έχεις ασύρματο δίκτυο στο σχολείο. Δεν θα ήθελες το δικό σου παιδί να φορτώνεται με μία επιπλέον ακτινοβολία, γιατί να επιβαρύνονται των άλλων; Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με κάποιον αρμόδιο σε θέματα πληροφορικής από τη διεύθυνση που ανήκεις, να του πεις τι θέλεις να κάνεις και αυτός θα σε κατατοπίσει. Στη δευτεροβάθμια έχουμε τον ΠΛΗΝΕΤ, φαντάζομαι στην πρωτοβάθμια θα υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Αν δεν υπάρχει, επικοινώνησε με τον ΠΛΗΝΕΤ της δευτεροβάθμιας.

• Moderators
Δημοσ.
Καταρχήν δεν επιτρέπεται/προβλέπεται να έχεις ασύρματο δίκτυο στο σχολείο.

Aπο απορια και μονο,υπαρχει τετοιος νομος/κανονας?

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιος νόμος αλλά για να το αναφέρει ο συνάδελφος κάτι θα έχει υπόψη του. Και στην πρωτοβάθμια το πληνετ μας υποστηρίζει. Άσε, έχω επικοινωνήσει με όλους αλλά δε βρίσκω άκρη.Ξέρεις πώς είναι αυτά. Τέλος πάντων θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια κι αν πάλι φάω τα μούτρα μου θα τα παρατήσω. Όλοι μου λένε να πληρώσει το σχολείο για να γίνει αλλά το σχολείακι, επειδή είναι μικρό, δεν πάιρνει μεγάλες επιχορηγήσεις κι έτσι δεν μπορούμε να πληρώσουμε κάτι τέτοιο. ΝΟμίζω ότι μπορείς να καταλάβεις πόσο χαζό είναι να έχεις 3 pc σε κάθε τάξη και να μην μπορείς να έχεις ίντερνετ. Σευχαριστώ πολύ πάντως.

Δημοσ.
Να μην το κάνεις καθόλου αυτό. Καταρχήν δεν επιτρέπεται/προβλέπεται να έχεις ασύρματο δίκτυο στο σχολείο. Δεν θα ήθελες το δικό σου παιδί να φορτώνεται με μία επιπλέον ακτινοβολία, γιατί να επιβαρύνονται των άλλων; Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με κάποιον αρμόδιο σε θέματα πληροφορικής από τη διεύθυνση που ανήκεις, να του πεις τι θέλεις να κάνεις και αυτός θα σε κατατοπίσει. Στη δευτεροβάθμια έχουμε τον ΠΛΗΝΕΤ, φαντάζομαι στην πρωτοβάθμια θα υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Αν δεν υπάρχει, επικοινώνησε με τον ΠΛΗΝΕΤ της δευτεροβάθμιας.

Ποιά ακτινοβολία ρε παιδιά;

Μην τρελλαθούμε εντελώς.Η μέση ισχύς των Wi-Fi Routers είναι στα 30-50mW.Ακόμα και τα πιό ισχυρά Access Points με δυσκολία πιάνουν τα 100mW(100 χιλιοστά του Watt).Γιά να κάνουμε άμεση σύγκριση ένα κινητό τηλέφωνο έχει ισχύ 2W.

Η ισχύς εκπομπής είναι τόσο μικρή,που πολλές φορές σε διπλανό δωμάτιο δεν υπάρχει καθόλου σήμα.

@rallou24:γιά να δουλέψει θα χρειαστείς καλό εξοπλισμό.Το Linskys που αναφέρεις είναι καλό μηχανάκι.Επίσης θα χρειαστείς καλές PCI κάρτες με εξωτερικές κεραίες και όχι USB.

Σίγουρα έχεις 1Mbps ταχύτητα;

Αυτή έχει καταργηθεί.

Δημοσ.

ναι μην βαλουν ιντερνετ για την ακτινοβολια οταν υπαρχουν 2-3 dect τηλεφωνα και αλλα 10 κινητα στο ιδιο σχολειο.σοβαρευτειτε λιγο.και κοντα σε καθε σπιτι αλλα 5-6 ασυρματα δικτυα.το αλλο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να παρεις ενα δυνατο access point.τα air live αν θυμαμαι σωστα μπορουν να βγαλουν μεχρι 300 mwatt οταν τα κανονικα βγαζουν 100 περιπου.θα εχεις καλυτερο σημα.μετα θα μπορουσες να πας σε πρωτοκολλο N αλλα και παλι δεν σου εγγυαται κανεις οτι θα παιξει μεσα απο τοσους τοιχους.επισης το access point Οσο πιο ψηλα τοσο πιο καλα.300 mwatt ειναι αποδεκτο οσο θυμαμε απο τα νομιμα.και αν ειναι για θεμα ακτινοβολιας να μην βαζουμε Internet τοτε να ξηλωσουμε ολα τα ασυρματα και να παμε στην εποχη με σηματα Mors.μετα γιατι η ελλαδα δεν παει μπροστα.κανεις δεν θελει to wireless αλλα ολοι εχουν 2κινητα μεσα στα τσαντακια συνεχεια πανω τους και διπλα στο μαξιλαρι και δεν μιλανε ποτε με bluetooth η Hands free.βεβεα το πιο τραγικο ειναι να βλεπεις να φοβουνται το bluetooth που ειναι 1-10 Mwatt

Δημοσ.

rallou24 σου ειναι ευκολο να κανεις ενα γρηγορο σχεδιακι, στο περιπου, ππου ειναι οι ταξεις, που το γραφειο, ειναι στον ιδιο οροφο; και που τα 6 pc;

Αν εχουμε καλυτερη αποψη στο χωρο, θα μπορεσουμε να σου δωσουμε καλυτερες λυσεις και πιο συγκεκριμενες.

Οσο για την ακτινοβολια (ειναι της μοδας φαινεται αυτες τις μερες, σε ολα τα θεματα μπαινει κι απο λιγο), δεν θα το σχολιασω καθολου, οι αποπανω τα ειπαν μια χαρα.

Δημοσ.

είναι προφανές ... ο φίλος μας είναι πλασιέ ...

Δημοσ.
ναι μην βαλουν ιντερνετ για την ακτινοβολια οταν υπαρχουν 2-3 dect τηλεφωνα και αλλα 10 κινητα στο ιδιο σχολειο.σοβαρευτειτε λιγο.και κοντα σε καθε σπιτι αλλα 5-6 ασυρματα δικτυα.το αλλο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να παρεις ενα δυνατο access point.τα air live αν θυμαμαι σωστα μπορουν να βγαλουν μεχρι 300 mwatt οταν τα κανονικα βγαζουν 100 περιπου.θα εχεις καλυτερο σημα.μετα θα μπορουσες να πας σε πρωτοκολλο N αλλα και παλι δεν σου εγγυαται κανεις οτι θα παιξει μεσα απο τοσους τοιχους.επισης το access point Οσο πιο ψηλα τοσο πιο καλα.300 mwatt ειναι αποδεκτο οσο θυμαμε απο τα νομιμα.και αν ειναι για θεμα ακτινοβολιας να μην βαζουμε Internet τοτε να ξηλωσουμε ολα τα ασυρματα και να παμε στην εποχη με σηματα Mors.μετα γιατι η ελλαδα δεν παει μπροστα.κανεις δεν θελει to wireless αλλα ολοι εχουν 2κινητα μεσα στα τσαντακια συνεχεια πανω τους και διπλα στο μαξιλαρι και δεν μιλανε ποτε με bluetooth η Hands free.βεβεα το πιο τραγικο ειναι να βλεπεις να φοβουνται το bluetooth που ειναι 1-10 Mwatt

Πες τα χρυσόστομε.

Κι εγώ τρελλαίνομαι όταν βλέπω να διαδηλώνουν γιά να ξηλωθεί μία κεραία κινητής αλλά βέβαια όλοι αυτοί που φωνάζουν έχουν τα κινητά στην τσέπη τους.

Τι να πεις.Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Δημοσ.

post-62066-129063032509_thumb.jpg

δεν ειμαι και πολυ καλη στη ζωγραφικη στον υπολογιστη. λοιπόν, η πορτοκαλί αίθουσα είναι το γραφειο ακριβως απεναντι περιπου 3μ ειναι η πρωτη αιθουσα (μαύρο χρώμα), η επόμενη αίθουσα είναι η μπλε περίπου 12μ. από το γραφειο (πορτοκαλι). η καφε αιθουσα δεν εχει Pc Οπότε δε μας νοιαζει.

σας ευχαριστω πάρα πολύ.

Δημοσ.

ξεχασα να σας πω όσον αφορά την ταχύτητα θυμάμαι ότι πέρσι που μου το έβαλαν ήταν στο 1 Mbps, ωστόσο μπορώ να το επιβεβαιώσω αύριο που θα πάω στο σχολείο.

Δημοσ.

Εκτιμώ οτι το Linksys απο μόνο του θα μπορούσε να καλύψει όλες τις αίθουσες,δέν γνωρίζω βέβαια πόσο μπετό έχει πέσει στους τοίχους και κατα συνέπεια πόσο θα επηρεαστεί το σήμα.

Φαντάζομαι οτι με ένα φτηνό repeater στην χειρότερη περίπτωση θα μπορέσεις να δώσεις σήμα και στην πιο απομακρυσμένη αίθουσα.

Δημοσ.
Εκτιμώ οτι το Linksys απο μόνο του θα μπορούσε να καλύψει όλες τις αίθουσες,δέν γνωρίζω βέβαια πόσο μπετό έχει πέσει στους τοίχους και κατα συνέπεια πόσο θα επηρεαστεί το σήμα.

Φαντάζομαι οτι με ένα φτηνό repeater στην χειρότερη περίπτωση θα μπορέσεις να δώσεις σήμα και στην πιο απομακρυσμένη αίθουσα.

Συμφωνώ απόλυτα.Αν το Linksys τοποθετηθεί ψηλά (πάνω σε κάποιο ράφι,ντουλάπα ή βιβλιοθήκη-όλο και κάτι θα υπάρχει στο γραφείο) μάλλον θα καλύψει και τη Β' αίθουσα.Αν όχι τότε το λόγο έχει κατι σαν αυτό ρυθμισμένο ως Repeater.

Υπάρχει βέβαια και η λύση της μεταφοράς της τάξης στην μη χρησιμοποιούμενη αίθουσα καθώς είναι δίπλα στο γραφείο προς αποφυγήν αγοράς έξτρα μηχανήματος (Repeater) αν αυτό κριθεί ως αναγκαίο.

Υπενθυμίζω πως θα πρέπει να αγοραστούν καλές ασύρματες κάρτες δικτύου.

Δημοσ.

Τα σχολεία δε μπορούν να έχουν ασύρματα δίκτυα. Μόνο στη ζούλα. Πόσο πιο σαφές μπορεί να γίνει αυτό; Όποιος έχει αμφιβολίες μπορεί να το ψάξει όπως το έχω ψάξει κι εγώ στο παρελθόν. Συμφωνώ ότι είναι τελείως ηλίθιο που επιτρέπονται τα ασύρματα τηλέφωνα, αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα μας.

Όσον αφορά το πρακτικό μέρος:

1) Ο πληνέτ σε βοηθάει με την τοπολογία του δικτύου (στα χαρτιά), τουτέστιν ένα switchάκι και μερικά καλώδια πέρα από το router που ήδη θα έχεις.

2) Η σχολική επιτροπή σου αγοράζει τα υλικά που χρειάζονται. Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν και δεν θα είναι δύσκολο να τους πείσεις. Ούτως ή άλλως μιλάμε για 12 ευρώ το switch, 20-40 ευρώ τα καλώδια utp αναλόγως το μήκος και 1 ευρώ τα βύσματα rj45. Φθηνότερα από τo wifi.

3) Φωνάζεις τον ηλεκτρολόγο του δήμου να έρθει να σου περάσει τα καλώδια. Αν αυτός αργήσει υπερβολικά βάζεις βύσμα κάποιον δημοτικό σύμβουλο ή πιέζεις τη σχολική επιτροπή να πληρώσει ιδιώτη ηλεκτρολόγο.

4) Φωνάζεις τον πληνέτ να έρθει να σου τερματίσει τα καλώδια και να ελέγξει τις συνδέσεις, αν δεν υπάρχει άλλος να το κάνει.

Αυτή είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να είσαι τυπική, απόλυτα καλυμμένη και να έχεις ήσυχη τη συνείδηση σου.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:47 ----------

είναι προφανές ... ο φίλος μας είναι πλασιέ ...

Εγώ τουλάχιστον έδωσα μια λύση φιλαράκο... Αν είσαι τόσο μάγκας όσο νομίζεις απόδειξε μου με στοιχεία ότι κάνω λάθος. Αν δε μπορέσεις να το κάνεις, είσαι απλά γελοίος. BTW δεν είναι κακό να είσαι πλασιέ, κακό είναι να ειρωνεύεσαι κάποιον που ξέρει περισσότερα από εσένα.

• Moderators
Δημοσ.
Τα σχολεία δε μπορούν να έχουν ασύρματα δίκτυα. Μόνο στη ζούλα. Πόσο πιο σαφές μπορεί να γίνει αυτό; Όποιος έχει αμφιβολίες μπορεί να το ψάξει όπως το έχω ψάξει κι εγώ στο παρελθόν.

Και θα ξαναρωτησω μια και δεν πηρα απαντηση.Υπαρχει νομος/κανονας επι του θεματος?Μια και το χεις ψαξει,κανε τον κοπο να μου υποδειξεις τον νομο για να μην ψαχνω αδικα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...