Προς το περιεχόμενο

καλησπερα,ερωτηση για το ρουτερ thomson

GIANNIS400

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω hol υνδεση, μου εχουν στειλει ενα ρουτερ της ιντρακομ, μου εκανε κατι αποσυνδεσεις χθες και σημερα,εβαλα λοιπον ενα αλλο της thomson μου το ειχε δωσει ενας φιλος που ειχε conex, με το που το εβαλα μπηκε στο ιντερνετ, προσπαθησα να ψαξω το μενου του να δω αν ειχα περασει την αλλη φορα που το ειχα χρησιμοποιηση το username kai pasword που χρησιμοποιουσα στην HOL, αλλα κατι πατησα λαθος και δεν μπορω να μπω, βαζω admin admin και δεν μπαινω.. αφου γραψω βεβαια το 192.168.1.254, ξερετε πως μπαινω και πως βρισκω το μενου με το pasword kai username να βαλω τα σωστα, γιατι τωρα πρεπει να μπαινει στο ιντερνετ με τα defoult και δεν εχω τα 4,5mbbs αλλα 3mbbs.Τo Θεμα ειναι οτι στην αρχη πριν το σκαλισω μπηκα με το 192.168.1.254 και δε μου ζητησε pas kai username, κατι πατησα και ενεργοποιησα το username,ξερεται ποιο ειναι?

το royter της HOL ΕΙΝΑΙ καλο ρε παιδια? ενα μηνα το ειχα μονο?

Δημοσ.

Αν έχεις γραμμή με μπόλικο θόρυβο, που για να κλειδώνει τόσο χαμηλά έχεις, thomson is your friend.

Αν θες να πάρει τα default username pass, πρέπει να του κάνεις hardware reset πατώντας με κάτι αιχμηρό το κουμπάκι που φαίνεται στην παρακάτω φωτό για μερικά δευτερόλεπτα.

Μετά θα μπει με τα default, αλλά μη περιμένεις θαύματα όσον αφορά την αύξηση ταχύτητας λόγω ρυθμίσεων.

img0184r.jpg

Δημοσ.

[

QUOTE=liopyr;2970500]Αν έχεις γραμμή με μπόλικο θόρυβο, που για να κλειδώνει τόσο χαμηλά έχεις, thomson is your friend.
θες να πεις οτι τα thomson ειναι της πλακας, ή το συγκεκριμενο ειναι της πλακας?

ο θορυβος πως αντιμετωπίζεται? :eek:

Αν θες να πάρει τpass, πρέπει να του κάνεις hardware reset πατώντας με κάτι αιχμηρό το κουμπάκι που φαίνεται στην παρακάτω φωτό για μερικά δευτερόλεπτα.α default username

ευχαριστω, αυτο με βοηθησε ;) :-)

Μετά θα μπει με τα default, αλλά μη περιμένεις θαύματα όσον αφορά την αύξηση ταχύτητας λόγω ρυθμίσεων.

εβαλα το username kai to pasword, οι ταχυτητες ιδιες με αυτες που ειχε αυτο το noname της INTRACOM ΠΟυ μου εχει στειλει η hol,αληθεια ξερει κανεις αυτα της ιντρακομ λενε τιποτα?, αξιζει να τους ζητησω να μου το αλαξουν, αν και παλι το ιδιο θα στειλουν?.

Ακομη εχει κατι ρυθμισεις το μενου του thomson για firewall τις οποιες εχει disable, και εχει ακομη κατι ρυθμισεις για game το μενου toy thomson.. αυτες τις να τις πειραξω? πεζω κανα pro09 ονλινε, μηπως βοηθησουν τιποτα?

thanks liopyr εγραψες...

Δημοσ.

Το Netfaster Κινεζία είναι.Το Speedtouch είναι ένα από τα καλύτερα,ειδικά σε δύσκολες και προβληματικές γραμμές.

Από την HOL δεν δίνουν τίποτε άλλο.

Τα συμπεράσματα ευνόητα.

Δημοσ.

τα thomson δεν ειναι της πλακας.αυτο που ειπε ο φιλος πιο πανω ειναι οτι οταν η γραμμη σου ειναι χαλια λογο μεγαλου attenuatuion δηλαδη μεγαλου μηκους χαλκους (μεγαλη αποσταση απο το αστικο κεντρο) τοτε παιζει τελεια αυτο το ρουτερ ενω αλλα δεν μπορουν να παιξουν τοσο σταθερα.τορα για τα intracom ελληνικης κατασκευηξς σχεδον οποτε....

μην πειραξεις το firewall Καλυτερα.οσο για το game and application sharing ειναι για να κανεις Port forward .οποτε http://www.portforward.com αν θες να πειραξεις κατι.αν το παιχνιδι θελεi port forward οπως τα p2p που παιζουν καλυτερα με Port forward τοτε ναι καλο ειναι να κανεις.

Δημοσ.

σημερα μου εστειλαν παλι ενα καινουριο netfaster της INTRACOM, το οποίο και εβαλα, δλδ εβγαλα το thomson που το ειχα σαν αντικαταστατη χωρις να εχει κανα προβλημα βεβαια το thomson, και εβαλα to net faster

Ενα παραξενο πραγμα τωρα, ενω το thomson μου συνχρονιζε στα 2,9,το αλλο της hol συνχρονιζει στα 3,17mbbs και upload thomson=470 netfaster=700 πως το εξηγειτε αυτο?

ελληνικής κατασκευης ειναι το net faster ή κινεζικο?.

Αν μου δημιουργίσει παλι προβλημα το netfaster πρωτεινετε κανα του εμποριου να παρω, πχ τι μαρκα να παρω? το zyxel ayto http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613664 ή αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613668 ειναι καλα και ποια η διαφορα τους? ή καποιο netgear?

και μήπως θα ήταν καλήτερα να πάρω ρουτερ με ανεμιστηρακι, αυτα εχουν?

Σαν αποκριση ταχυτητας νομιζω οτι :) της hol to netfaster dld, η κινεζια οπως λεει ο φιλος ποιο πανω :) ειναι ποιο γρηγορο απο το thomson, βεβαια ειπαμε το προηγουμενο netfaster ετρωγε κοληματα και επεστραφη ελπιζω το καινουριο να μην τρώει.Απο ταχυτητες τα ιδια επιανε και το προηγουμενο netfaster δλδ λιγο ποιο γρηγορο απο το thomson

Και κατι τελευταίο βρε παιδια μια και εγραψα πολλα, μια και ειμαι ασχετος με τα δικτυακα, το modemroyter με το σκετο royter η διαφορα βαβαια θα ειναι οτι το ενα ειναι και modem, δλδ το modemroyter το συνδεεις καπου αλλου και οχι στην θυρα ethernet της μητρικής?

Δημοσ.

το thomson ειναι πολυ πιο σταθερο απο ολα τα αλλα αλλα αυτο δεν το κανει οτι κλειδωνει πιο γρηγορα.πιο γρηγορα

η να το πω πιο ψηλα θα κλειδωσει σε πολυ χαλια γραμμες.το ενα zyxel ειναι ενσυρματο το αλλο ασυρματο.το hw einai ασυρματο.

και τα Netgear μια χαρα ειναι και τα Linksyς μια χαρα.ρουτερ με ανεμηστηρακι δεν θα βρεις.αν τρωει κολληματα θα το δεις.

το modem ρουτερ του βαζεις εσυ πανω το τηλ καλωδιο και συγχρονιζει και μπαινει ιντερνετ και το μοιραζει πχ ασυρματα ενω το σκετο ρουτερ

δεν εχει υποδοχη για τηλ καλωδιο.απλα εχει μια υποδοχη για δικτυο και γραφει wan/internet περα απο τις 4 ethernet οπου εκει περιμενει

να παρει ιντερνετ απο καλωδιο δικτυου ειτε απο αλλο adsl router ειτε απο καποια μισθωμενη γραμμη ειτε δορυφορικο ειτε δεν ξερω τι.δεν εχει

υποδοχη τηλεφωνου απλα περιμενει ιντερνετ απο rj45 βυσμα με ποιο τροπο και να ειναι αυτο.

Δημοσ.
το thomson ειναι πολυ πιο σταθερο απο ολα τα αλλα αλλα αυτο δεν το κανει οτι κλειδωνει πιο γρηγορα.πιο γρηγορα

η να το πω πιο ψηλα θα κλειδωσει σε πολυ χαλια γραμμες.το ενα zyxel ειναι ενσυρματο το αλλο ασυρματο.το hw einai ασυρματο.

και τα Netgear μια χαρα ειναι και τα Linksyς μια χαρα.ρουτερ με ανεμηστηρακι δεν θα βρεις.αν τρωει κολληματα θα το δεις.

το modem ρουτερ του βαζεις εσυ πανω το τηλ καλωδιο και συγχρονιζει και μπαινει ιντερνετ και το μοιραζει πχ ασυρματα ενω το σκετο ρουτερ

δεν εχει υποδοχη για τηλ καλωδιο.απλα εχει μια υποδοχη για δικτυο και γραφει wan/internet περα απο τις 4 ethernet οπου εκει περιμενει

να παρει ιντερνετ απο καλωδιο δικτυου ειτε απο αλλο adsl router ειτε απο καποια μισθωμενη γραμμη ειτε δορυφορικο ειτε δεν ξερω τι.δεν εχει

υποδοχη τηλεφωνου απλα περιμενει ιντερνετ απο rj45 βυσμα με ποιο τροπο και να ειναι αυτο.

ευχαριστω!!!!, αρα εγω θελω modem royter στο σπιτι, το θεμα ειναι το εξης τωρα: και απο οτι φαινετε δεν πρεπει να ειχε προβλημα το προηγουμενο netfaster router που ειχε στειλει η hol γιατι το ιδιο προβλημα μου κάνει και καινουριο ιδιο ρουτερ που μου εστειλαν, το προβλημα ειναι το εξης: εκει που δουλευει to netfaster ανεβαζει συνχρονισμο -ταχυτητα, απο 3,1 mbbs σε 4 mbbs και παγωνει οποτε ανεβαζει συνχρονισμο παγωνει-κολαει, αν τωρα του κανω επανεκινηση επανερχετε το ιντερνετ στα 3,1mbbs εκει που πεζει συνηθος δλδ και δουλευει νορμαλ,αυτα τα ανεβασματα μαζι με κολημα δλδ μου τα κανει μια φορα στις 2 ή 3 μέρες.

Δλδ παρατηρησα οτι οποτε κολαει η κινεζια της HOL συνχρονιζει 1mbbs παραπανω, μπορειτε να μου το εξηγησετε αυτο :confused:?

Ενω το thomson που δοκιμασα για δυό εβδομάδες συνχρονιζε παντα σταθερα στα 3mbbs δεν ανεβενε ποτε ποιο πανω απο τα 3mbbs ουτε ποιο κατω απο τα 3mbbs , και το ενα μηνα που το ειχα δεν κολησε ποτε.μηπως επειδη εχει θορυβο η γραμμη και το netfaster δε μπορει να συνχρονισει σταθερα ανεβαινει στο συνχρονισμο-ταχυτητα και τρωει κολημα?

και κατι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ to ZYXEL ειναι καλητερο απο το netgear? ta cisco ειναι ανωτερα απο τα δύο? ευχαριστω

Δημοσ.

τα cisco ειναι καλα μονο για καποιον που μπορει να τα εκμεταλευτει.για αυτο και 300 ευρω το καθενα.δεν αξιζει για Home use και ουτε ειναι πιο σταθερα απο thomson.και εφοσον εχεις παραξενη γραμμη παρε thomson.απλα δεν την παλευει με την γραμμη το netfaster για αυτο και χανει sync και μετα κλειδωνει σε αλλη ταχυτητα .και τα netgear πολυ καλα και τα zyxel.μαλον θα προτιμουσα zyxel αλλα επειδη εχεις παραξενη γραμμη thomson ποου ξερεις οτι παιζει.και θες adsl router οχι σκετο ρουτερ

κανονικα δεν θα πρεπε να ανεβενει στο συγχρονισμο.υποτιθεται οτι οταν ενα ρουτερ κλειδωνει την γραμμη την κλειδωνει στο ιδιο νουμερο μεχρι να χασει συγχρονισμο για καποιο λογο.πχ να πεσει πολυ το margin

Δημοσ.
poulinos;2984000]τα cisco ειναι καλα μονο για καποιον που μπορει να τα εκμεταλευτει.για αυτο και 300 ευρω το καθενα.δεν αξιζει για Home use και ουτε ειναι πιο σταθερα απο thomson.και εφοσον εχεις παραξενη γραμμη παρε thomson.απλα δεν την παλευει με την γραμμη το netfaster για αυτο και χανει sync και μετα κλειδωνει σε αλλη ταχυτητα .και τα netgear πολυ καλα και τα zyxel.μαλον θα προτιμουσα zyxel αλλα επειδη εχεις παραξενη γραμμη thomson ποου ξερεις οτι παιζει.και θες adsl router οχι σκετο ρουτερ

Αρα θελω adsl modem router για γραμμη psdn.

Αν το THOMSON που εχω ειναι στο ίδιο επιπεδο με το ΖΥΧΕL τοτε να μην μπώ στον κόπο να αγοράσω το ΖYXEL.Πηρα τηλ τo service της HOL και προτειναν οπως και εκαναν στην συνεχεια το κλειδωμα της γραμμής μου απο 4mbbs στα 3,3mbbs ωστε να αποφύγουν τoν αποσυνχρονισμο του ρουτερ οταν γινετε πεσιμο ταχυτητας απο την γραμμη μου, και μου είπαν αν ξαναγίνει διακοπη 8α στειλουν τεχνικο.Παντος αν ξανακανει διακοπές εγω θα βαλω το thomson που εχω να εχω το κεφάλι μου ησυχο.

Ή θα παρω ενα zyxel γύρω στα 70 ευρω να κανω δουλεια.

κανονικα δεν θα πρεπε να ανεβενει στο συγχρονισμο.υποτιθεται οτι οταν ενα ρουτερ κλειδωνει την γραμμη την κλειδωνει στο ιδιο νουμερο μεχρι να χασει συγχρονισμο για καποιο λογο.πχ να πεσει πολυ το margin
κανονικα ναι, αλλα οπως βλέπεις προσπαθουν να αποφυγουν να στειλουν τεχνικο επειδη ειμαι μακρια-θηβα, η παπαρ:Xα που ου εστειλαν μπορει ειναι η αιτια να τυχουν αυτα.
Δημοσ.

για μενα εφοσον εχεις αυτα τα θεματα μην παρεις zyxel αλλα thomson γιατι ειναι πολυ πιο σταθερο.μην μπεις στον κοπο να παιζεις η να περιμενεις τεχνικους.βαλε κατι που ειναι δοκιμασμενο.και ειναι Pstn οχι psdn

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...