Προς το περιεχόμενο

Mοναξιά ... Kατάρα ή λύτρωση ;

@@sos@@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
praetorianos , σε παραπέμπω στην υπογραφή σου :P

Αυτή η υπόδειξη θα ήταν το δεύτερο βήμα μου:P. Αλλά παραξενεύομαι γιατί έρχεται σε αντίθεση με αυτό που υποστήριξες ή κάνω λάθος?

Anyway το να το ψάχνει κανείς ή όχι είναι δική του επιλογή. Γενικά δεν ξέρω αν είναι θέμα ιδιοφυϊας ή απλά πλήρους ορθολογικής αντίληψης αλλά η αναγωγή όλων των συναισθημάτων και ερεθισμάτων σε κάτι υλικό/πραγματικό μπορεί να φέρει την ικανοποίηση της γνώσης αλλά όσο περισσότερο το αναλύεις, τόσο κατά την γνώμη μου αποφεύγεις την κατάσταση bliss.

Οκ, επειδή ερωτεύτηκες την ξανθούλα δεν φταίει ο έρωτας, αλλά η Χ ορμόνη που έκανε πάρτυ με την τεστοστερόνη σου. Μάλλον όταν πεθάνει ο άνθρωπος σου, δεν θα μείνει δίπλα σου να σε προσέχει και να σε καμαρώνει, αλλά θα γίνει σκουληκοτροφή και λίπασμα. Ο καλύτερος σου φίλος δεν σου συμπαραστέκεται επειδή σε συμπαθεί πολύ, αλλά επειδή λαμβάνει μια προσωπική ευχαρίστηση ο ίδιος από την παρέα σου και το δευτερόλεπτο που θα σταματήσει να την λαμβάνει, θα κόψει και την παρέα.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι αλήθεια που μια πλειοψηφία δεν θέλει να το παραδεχτεί ή δεν της έχει περάσει από το μυαλό και εσύ ο σοφός (ή ιδιαίτερος ή εσωστρεφής) αντιλαμβάνεσαι. Το κέρδος από αυτό? Θυσιάζεις την ομορφιά της βιολογικής ερμηνείας που ανέφερε ο Lucifer για όλα τα υπόλοιπα? Σίγουρα προς το παρόν προτιμώ τον ορθολογισμό μέχρι αηδίας παρά την ignorance, αλλά στο κάτω κάτω της γραφής, what's the point?

Κι εγώ υπερ της πλήρους βιολογικής/πραγματιστικής αντίληψης είμαι, απλά αναρωτιέμαι γιατί έτσι κι όχι αλλιώς

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ξέροντας ότι τα συναισθήματα προκαλούνται από ουσίες του οργανισμού σου, ότι τα πάντα ξεκινάνε από μέσα σου δηλαδή, επιτρέπεις στον εαυτό σου να αποστασιοποιείται κάπως από αυτά και, με εκλογίκευση ("έχω λόγο να είμαι χάλια τώρα;"), να καταπολεμάς τα ανεπιθύμητα συναισθήματα, ή τουλάχιστον να μην τα καλλιεργείς παραπάνω, μέχρι να περάσουν.

Δημοσ.

omg + 3 lol

πραγματικα ομως...

μου φαινεται οτι ειδα τα παντα σε αυτο το τοπικ... :-ρ

καταλαβαινω ολους τους απο πανω

εχω κανει ολα τα απο πανω + καποια χειροτερα

και το μονο που μπορω ειναι το ποιο απλο για να το καταλαβουν ολοι σε οποιαδηποτε πνευματικο επιπεδο

ειναι το ρεφρεν απο το γνωστο κομματι του διονυσιου

"καλυτερα μαζι σου και τρελος παρα μοναχος σου και λογικος"

αυτο για ολες τις ανθρωπινες σχεσεις φυσικα

[οχι μονο τις ερωτικες δλδ]

εξαιρουνται οι ανθρωποι που θελουν να ειναι παντα μονοι...

εποχη του εγωισμου κτλ τα αφηνω απεξω γιατι ειναι λιγο βαρια...

Δημοσ.
Ξέροντας ότι τα συναισθήματα προκαλούνται από ουσίες του οργανισμού σου, ότι τα πάντα ξεκινάνε από μέσα σου δηλαδή, επιτρέπεις στον εαυτό σου να αποστασιοποιείται κάπως από αυτά και, με εκλογίκευση ("έχω λόγο να είμαι χάλια τώρα;"), να καταπολεμάς τα ανεπιθύμητα συναισθήματα, ή τουλάχιστον να μην τα καλλιεργείς παραπάνω, μέχρι να περάσουν.

"Και αν έχεις δίκιο και κάποτε αποκαλυφθεί πως πράγματι, υπάρχουν ουσίες στο αίμα μας και το μυαλό μας που μας κάνουν να αγαπάμε, η μαγεία δε θα χαθεί, τουναντίον θα είναι ακόμα πιο θαυμάσια και γοητευτική. Γιατί τότε, δε θα μιλάμε για την αγάπη σαν κάτι το υπερκόσμιο, μα για κάτι εντελώς ανθρώπινο -και πόση δόξα θα αποκτήσει τότε ο μικρός άνθρωπος, που μπορεί να είναι η μήτρα ενός τέτοιου σπόρου!"

Δημοσ.
Ξεδιάντροπη διαφήμιση αξιόλογων προϊόντων!

Αλλά δεν είναι ανάγκη να πάει κανείς, το ποστ επαρκεί.

εγω πηγα παντως

αλλα τα ματια μου δεν αντεξανε την γραματοσειρα :-p

Δημοσ.

Δεν είναι το προϊόν αλλά το σύνολο της διαδρομής μέχρι τη στιγμή της δημιουργίας του προϊόντος. Αλλιώς διάβασε τις τοποθετήσεις του εδώ.

Δημοσ.
μου πηρατε το ποστ μου,το πετσοκοψατε,το φερατε στα μετρα σας κι αρχισε να λεει ο καθενας τα δικα του:P

η ενσταση μου ηταν στη λεξη "ετυχε" που χρησιμοποιησε ο λουσιφερ στο παρακατω ποστ.

αναφερω πως ο ανθρωπος με τον οποιο διαλεξες να μοιραστεις αυτα τα συναισθηματα που παλι αναφερει ο κ.λουσιφερ,ναι μεν ξεκινησε απο εναν αγνωστο ανθρωπο που συναντησες τυχαια αλλα

οπως αναφερεις κι εσυ @@@sos@@@

κι ισως να ειμαι λαθος αλλα εμενα δεν μου λειπουν μονο τα συναισθηματα που μου δημιουργει καποιος..μου λειπει κι η ιδια του η παρουσια.

Συμφωνώ μαζί σου,και αυτό ήθελα να τονίσω με το απόσπασμα από το post σου.

Υποθέτω ότι αυτά που τραβάνε οι μοναχικοί και έξυπνοι άνθρωποι είναι ένα είδος αυτο -παγίδας που δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό ,τον λόγο δηλαδή που περιορίζουν τον εαυτό τους , ή είναι ξέρω γω μια κραυγή.

Δηλαδή ... πιστεύεις για αυτούς τους ανθρώπους πως η μοναξιά είναι ένα είδος μανδύα,μια μεταμφίεση που τους κάνει να "προσπερνούν" τις"κακοτοπιές" ;
Δημοσ.

Δεν συνηθίζω να ποστάρω χωρίς να έχω διαβάσει ενδελεχώς, αλλά κάνοντας τη λογική σύνδεση με τις πατάτες παραδίπλα, πρέπει να πω ότι από τα ελάχιστα πράγματα που ακυρώνουν τη μυσταγωγία της μοναξιάς/μοναχικότητας είναι το να μαγειρεύεις για έναν.

Δημοσ.
Δεν συνηθίζω να ποστάρω χωρίς να έχω διαβάσει ενδελεχώς, [..]

Διάβασέ το, έχει μερικά post που αξίζουν τον κόπο.

;)

Δημοσ.
Συμφωνώ μαζί σου,και αυτό ήθελα να τονίσω με το απόσπασμα από το post σου.

Δηλαδή ... πιστεύεις για αυτούς τους ανθρώπους πως η μοναξιά είναι ένα είδος μανδύα,μια μεταμφίεση που τους κάνει να "προσπερνούν" τις"κακοτοπιές" ;

Δεν εξετάζω αν η μοναξια προκύψει μετά από κάποιο συμβάν , σε κοντινό χρόνο από αυτό. Καλή είναι.

Σαν τρόπος ζωής όμως μπορεί να είναι κραυγή ή μπορεί αλλαζονία , ανάλογα τον άνθρωπο και πως την "στολίζει" (την μοναξιά). Μπορεί να είναι φαύλος κύκλος , κραυγή - θυμός - αλλαζονία - κραυγή - θυμός ...κ.ο.κ. Παγίδα.

Η μοναξία σε αυτές τις περιπτώσεις , μακροχρόνια σε βάζει στα πρόθυρα διαταραχής και αν είσαι και έξυπνος άνθρωπος (πχ εισαι αξιόλογος λογοτέχνης) μπορεί να παρασύρεις κόσμο μαζί σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...