Προς το περιεχόμενο

Mοναξιά ... Kατάρα ή λύτρωση ;

@@sos@@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

καμια φορα ναι, δεν μπορεις να παρεις αποφασεις οταν ο καθενας σου λεει το μακρυ του και το κοντο του, πριν κανεις ομως κατι πρεπει να ρωτας και μια δευτερη γνωμη μονο και μονο για να μην κανεις καμια χοντρη βλακεια. ασε που για να ξεπερασεις μια κατασταση οτι και να σου λενε φιλοι και γνωστοι πρεπει να το δουλεψεις μονος/η σου κατι που γινεται στην μοναξια. τωρα αμα μιλαμε για χωρισμο.... παραθετω τον γνωστο στιχο "μολις χωρισα θα βγω για να τα σπασω"

Δημοσ.
καμια φορα ναι, δεν μπορεις να παρεις αποφασεις οταν ο καθενας σου λεει το μακρυ του και το κοντο του, πριν κανεις ομως κατι πρεπει να ρωτας και μια δευτερη γνωμη μονο και μονο για να μην κανεις καμια χοντρη βλακεια. ασε που για να ξεπερασεις μια κατασταση οτι και να σου λενε φιλοι και γνωστοι πρεπει να το δουλεψεις μονος/η σου κατι που γινεται στην μοναξια. τωρα αμα μιλαμε για χωρισμο.... παραθετω τον γνωστο στιχο "μολις χωρισα θα βγω για να τα σπασω"

Εγώ με τον όρο "μοναξιά" καταλαβαίνω πως κάποιος επιλέγει συνειδητά να μείνει μόνος του για αρκούντως μεγάλο χρονικό διάστημα και γι'αυτή τη μοναξιά μίλησα.

Αν εννοούμε όμως τη μοναξιά που αναφέρεις εσύ, τότε συμφωνώ. Είναι απαραίτητο να μένουμε για λίγο μόνοι μας. Όλα με μέτρο όμως.

Και εννοείται πως τις σημαντικές αποφάσεις μας, δεν θα τις πάρουν άλλοι αλλά εμείς. Όσες γνώμες κι αν ακούσουμε, εμείς θα αποφασίσουμε στο τέλος τι θα κάνουμε.

Δημοσ.
Εγώ με τον όρο "μοναξιά" καταλαβαίνω πως κάποιος επιλέγει συνειδητά να μείνει μόνος του για αρκούντως μεγάλο χρονικό διάστημα και γι'αυτή τη μοναξιά μίλησα.

Αν εννοούμε όμως τη μοναξιά που αναφέρεις εσύ, τότε συμφωνώ. Είναι απαραίτητο να μένουμε για λίγο μόνοι μας. Όλα με μέτρο όμως.

Και εννοείται πως τις σημαντικές αποφάσεις μας, δεν θα τις πάρουν άλλοι αλλά εμείς. Όσες γνώμες κι αν ακούσουμε, εμείς θα αποφασίσουμε στο τέλος τι θα κάνουμε.

καλα δεν ειπαμε να παμε να κλειστουμε σε βουδιστηκο μοναστηρι για διαλογισμο επι χρονια αυτο ειναι ανωμαλια

Δημοσ.

Κάπου Κάπως Κάποτε είχα γράψει κάτι που τέλειωνε με το:

Μοναξιά είναι το πρόβλημα των πνευματικά φτωχών ή ανενεργών. Να το θυμάστε, όταν και αν γεράσετε.

Δημοσ.
μπορεί να είναι το πρόβλημα και των πολύ σοφών.

Παραδοσιακα,η μοναξια ηταν και ειναι η αιτια της "πολλης" σοφιας.Χωρις μοναξια-απομονωση χανονται οι διανοιες-ταλεντα.

Φανταζεσαι πχ τον Νιτσε παντρεμενο με 3 παιδια?"Ταδε εφη σουπερμαρκετ" θα εγραφε...

Δημοσ.

Μοναξιά σαν τρόπος ζωής είναι λάθος.

Όμως πιστεύω ακράδαντα οτι σε κάποιες περιόδους η μοναξιά σε φέρνει σε μονοπάτια αναζήτησης του ίδιου σου του εαυτού.

Εμένα προσωπικά με είχε βοηθήσει το γεγονός οτι για κάποιους μήνες είχα κλειστεί στον εαυτό μου.

Κατάφερα βρήκα λύση στα προβλήματά μου και τότε τα μοιράστικα με τους φίλους μου.

Ο καθένας έχει τον τρόπο του να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του.

Άλλοι ίσως να προτιμούν να τα συζητούν και να βγάζουν συμπεράσματα.Σεβαστό αν τα καταφέρνουν.

Εγώ προσωπικά όταν έχω συζητήσει προβλήματά μου στο παρελθόν έχω καταλήξει σε λάθος συμπεράσματα.

Όσο και να θέλουν να σε βοηθήσουν οι φίλοι σου αν είναι στην απ' έξω είναι δύσκολο να σε καταλάβουν απόλυτα και μπορεί χωρίς να το καταλάβεις να παρασυρθείς στα λάθος συμπεράσματα.

Δημοσ.
@@sos@@.

Αρχικά διαφοροποίησε και ξεκαθάρισε το ότι αυτά που σου λείπουν είναι ωραίες στιγμές τις οποίες ]έτυχε να περάσεις με έναν άνθρωπο και που τις συνέδεσες με αυτόν. Δε σου λείπει αυτός καθ' αυτός ο άνθρωπος αλλά το ότι "βγαίνει" από το πλαίσιο κάποιων ωραίων αναμνήσεων. Όπως όταν τέλειωσες το σχολείο και σου έλειπε "η μαθητική ζωή" την οποία τότε αντιπροσώπευαν οι συμμαθητές σου και με τους οποίους επεδίωξες να κρατήσεις επαφή, έτσι και αν χώρισες, πέθανε η γιαγιά σου, τσακώθηκες με ένα φίλο σου, στην ουσία σου λείπουν οι στιγμές μαζί, και όχι ο ίδιος.

δεν μου αρεσε καθολου αυτη η λεξη..δεν ειναι θεμα τυχης οι ωραιες στιγμες που εχεις περασει με καποιον..δεν ειναι ενας αγνωστος που συναντησες τυχαια στο δρομο,πηγατε για καφε και περασατε καλα.μιλαμε για τον/την συντροφο,φιλο που υστερα απο πολυ καιρο καταλαβες πως αυτος σου ταιριαζει κι εχετε καποια κοινα.δεν ειναι τυχη..ειναι συνειδητη επιλογη.

κι εννοειται πως σου λειπει ο ιδιος ο ανθρωπος!!ο χαρακτηρας του,ο τροπος που αντιμετωπιζει τις καταστασεις,το γελιο του,τα αστεια του,οι κινησεις του,οι παραξενιες του.

κι οσο για την μοναξια..οταν θελω να μενω μονη ειναι λυτρωση κι οταν δεν την αποζητω,καταρα

Δημοσ.
Μοναξιά σαν τρόπος ζωής είναι λάθος.

Όμως πιστεύω ακράδαντα οτι σε κάποιες περιόδους η μοναξιά σε φέρνει σε μονοπάτια αναζήτησης του ίδιου σου του εαυτού.

Εμένα προσωπικά με είχε βοηθήσει το γεγονός οτι για κάποιους μήνες είχα κλειστεί στον εαυτό μου.

Κατάφερα βρήκα λύση στα προβλήματά μου και τότε τα μοιράστικα με τους φίλους μου.

Ο καθένας έχει τον τρόπο του να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του.

Άλλοι ίσως να προτιμούν να τα συζητούν και να βγάζουν συμπεράσματα.Σεβαστό αν τα καταφέρνουν.

Εγώ προσωπικά όταν έχω συζητήσει προβλήματά μου στο παρελθόν έχω καταλήξει σε λάθος συμπεράσματα.

Όσο και να θέλουν να σε βοηθήσουν οι φίλοι σου αν είναι στην απ' έξω είναι δύσκολο να σε καταλάβουν απόλυτα και μπορεί χωρίς να το καταλάβεις να παρασυρθείς στα λάθος συμπεράσματα.

+ 1 ενα..ενα..ενα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...