Προς το περιεχόμενο

Πατάτες. {Split από TimeTravel}


washcloud

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
πας καλά ρε Στέλιο; Κάβλα είναι (ο,τιδήποτε το τυροειδές γεμίζει ψηνόμενη πατάτα)

 

Η γεύση είναι υποκειμενικό πράγμα..εμένα δε μου άρεσαν πάντως!

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:29 ----------

 

Όσο ωραίο είναι τυπωμένο στο χαρτί ή πόσο όμορφα αναγράφονται δεν λένε μια..έχω φάει κ έχω φάει πατάτες γεμιστές, άδειες κλπ..αυτό δεν ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα το ιδιαίτερο.:Ρ

  • Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η αναφορά στην ''Ντομινος Πιτσα'' έγινε γιατί εκεί είδα το πιάτο.

Εκεί τελειώνει κάθε σχέση.

Δεν αναφέρομαι στις πατάτες του Ντομινος,αλλά στην συνταγή.

Δημοσ.
Η αναφορά στην ''Ντομινος Πιτσα'' έγινε γιατί εκεί είδα το πιάτο.

Εκεί τελειώνει κάθε σχέση.

Δεν αναφέρομαι στις πατάτες του Ντομινος,αλλά στην συνταγή.

 

Α, άλλο αυτό..πάντως το συγκεκριμένο πιάτο από το συγκεκριμένο μαγαζί ούτε καν πατάται θυμίζει!

Δημοσ.

ρε δεν ξέρω (εννοείται) το συγκεκριμένο, και φυσικά δε μιλάω θεωρητικά (έλεος, μια ψητή πατάτα γεμιστή με τυριά, την έχουμε φάει πια στη ζωή μας :P)

 

 

Τώρα αν εσένα σου 'κάτσε να φας καμμιά μισο-ψημένη/παρα-ψημένη αθλιότητα με προπολεμικά ίσως υλικά...τί να πω.

 

"Αντικειμενικά" όμως, σα συνδυασμός, σκοτώνει.

 

 

ψημένη πατάτα, και λυωμένο τυρί (αυτό που εδαπάν' λέμε "κασέρι" :P), πάει όσο πάει το ροζ στον Αλέκο

 

  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
Συνταγή για γαμάται πατάται:

 

 

- Παίρνουμε πατάται όσες θέλουμε. Μικρές κατά προτίμηση, ψήνονται γρηγορότερα κι έχουν πιο γλυκιά γεύση. Επίσης προσέχουμε να μην έχουν πολλά σκατολοίδια (μαυρίλες, πρασινίλες, σαπίλες κλπ.) απέξω, γιατί θα τις φάμε ΜΕ τη φλούδα.

 

- Τις πλένουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, να φύγουν χώματα, και αφαιρούμε με το μαχαίρι όποιες μικροσαπίλες υπάρχουν.

 

- Τις βάζουμε σε ένα μπόλ και ρίχνουμε πάνω τους άφθονο λάδι. Τις ανακατεύουμε με τα χέρια να πασαλειφτούν καλά με αυτό.

 

- Παίρνουμε χονδρό αλάτι και ρίχνουμε πάνω τους και τις ανακατεύουμε να πάει παντού. Τις τρίβουμε καλά με αυτό (οι γκόμενες και οι ντεμιγκέη το λένε "scrubbing" γιατί θυμίζει κάτι άλλο που κάνουν στη μούρη τους)

 

- Τις τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου και τις αφήνουμε με κάτι από κάτω για λίγη ώρα για να στραγγίσει το πολύ λάδι και να μη μας κάνει μ**νί το φούρνο. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς ξερωγώ (πάνωκάτω, όχι αέρα, μπορεί να γίνεται αλλά δε ξέρω σίγουρα).

 

- Βάζουμε τή σχάρα με τις πατάται στο φούρνο και ψήνουμε για 45'-60' μέχρι να είναι μαλακές όταν τις ζουλάς και η φλούδα να έχει πάρει αυτό το ωραίο ξεροψημένο καφεμαύρο χρώμα.

 

- Βγάζετε και χλαπακιάζετε όπως είναι (δε περιμένετε καν να κρυώσουν και καίγεστε, όπως εγώ ο λιγούρης). Επίσης μπορείτε να τις περιχύσετε με ο,τι θέλετε ας πούμε αν είστε μερακλήδες ή σας φαίνεται πολύ μινιμαλιστικό το πιάτο ή σας βρωμάνε ή κι εγώ δε ξέρω τι. 'Η να τις ξεφλουδίσετε αν είστε φλώρος. Εγώ πάντως τις τσακίζω έτσι σκέτες, ειδικά αν είναι μικρές. Ξεροψημένη φλούδα+αλάτι τις καθιστούν άπαιχτες.

 

έχω να δηλώσω ότι αι συγκεκριμέναι πατάται δοκιμάστηκαν σήμερον και είναι όντως γαμάται. Για την ακρίβεια είναι μάλλον αι πιό γαμάται πατάται που έχω φάει. Εύγε τέκνον μου Φρήνταμπα.

Δημοσ.

και παίζει να γίνονται ακόμη πιο άψογες αν όταν τις βγάλετε από το φούρνο τους χώσετε μία να σκάσουν και ριξετε μεσα τυρί και τετχοια, το οποίο θα λιώσει βεβαίως. πωωωω.

Δημοσ.
και ριξετε μεσα τυρί και τετχοια

 

Κατά προτίμηση ροκφόρ, μπλουτσίζ και τέτχοια σάπια τυριά με έντονη γεύση.

Δημοσ.

Γαμώτο έλεοςς μόλις τα διάβασα και μου ανοίξατε την όρεξη πρωι πρωί...

Πάω να ανακατευτώ στα της κουζίνας τώρα που μαγειρεύει η μάνα...

Αν έχετε καμια άλλη συνταγή about γαμάται πατάται ποστάρετε. :-P

Δημοσ.

Εχω μια σουπερ συνταγούλα:

 

- Παιρνουμε πατατες και αφου τις πλενουμε παρα πολυ καλα εξωτερικά τις τρίβουμε και με συρματακι να φυγουν χώματα και λοιπα τις βαζουμε να βρασουν καπου 15-20' ανάλογα το μέγεθος. (tip βαλτε και λιγο σκορδακι στο νερο).

 

- Αφου βράσουν τις κόβετε οπως σας αρέσει (αν ειναι μικρες στη μέση, αν ειναι μεγάλες στα 4 ή σε στρογγυλα κομμάτια (παντα με τη φλούδα)) και τις απλώνετε σε ενα ταψι.

 

Ετοιμαζουμε τη σαλτσα τώρα.

 

- Μουσταρδα 3 κουταλιες, 1 λάδι, 1 λεμόνι, 1 κουταλια κρασακι ή κονιακ (πίνουμε το υπόλοιπο από το μπουκάλι ενώ περιμένουμε να ψηθουν), δυόσμο, αλάτι και πάπρικα.. τα ανακατεβουμε καλα και στη συνέχεια τα απλώνουμε στις πατατες..

Εμένα μου αρεσει να μην ειναι τόσο παχειρευστο και το αλείφω με μαχαιράκι να πάει παντου.. (δεν το απλώνουμε στη φλουδα).

 

- Τα βάζουμε στο Φουρνο για 30' (ανάλογα και πάλι το μέγεθος) στους 150 βαθμους.

 

Στο σερβίρισμα βάζω από πάνω και παρμεζάνα για να γίνουν ακόμα πιο γαμάτες.

 

* Για να πετυχουν θα πρεπει να βράσουν καλά αλλά να μην παραβράσουν εκεί ειναι το τρικι παρτ της συνταγης.

** Ανάλογα την πάρπικα της κανουμε καφτερές ή οχι..

*** δεν ειναι απαραίτητο να μπει κρασί ή κονιακ.

**** καποια στιγμή θα βάλω και φωτογραφίες για να ζηλεύετε όλοι!

 

 

Μάθετε για πατάτες από τον δάσκαλο [ame]http://www.youtube.com/watch?v=vqndpsBFszM[/ame]

 

Δημοσ.
Λοιπόν κοίταξε να δεις, εγώ από τα 5-6 μου μέχρι και σήμερις, μεγάλωσα με ΚΡΕΑΣ και ΠΑΤΑΤΕΣ. Κάθε τσεκάπ μου έβγαζε LDL κάτω από τα κατώτατα όρια, και μιλάμε για κρέας τουλάχιστον 5 μέρες την εβδομάδα μεσημέρι-βράδυ. Αν δε φάω ΚΡΕΑΣ μια μέρα, νυστάζω εύκολα, βαριέμαι γρήγορα, αφαιρούμαι περισσότερο και αν πάω σε γιατρό με τις εξετάσεις μου, θα μου πει να φάω περισσότερο. Σε φάση, είμαι obligate carnivore, με αυτό ζω.

xaxaxa και εγω το ιδιο τροω κρεας και αμα κανω εξετασεις χαμηλος αιματοκριτης και λεει ο γιατρος "πρεπει να φας κρεας!"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...