Toufas Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 εγω σημερα εκανα χτενια με μπεικο και βουτυρο μυρωδικών, καλαμαρι τραγανο με σαλτσα "nam jim" και κατι πατατε αναμεσα σε παρμεντιερ και φονταν
evabb Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 οταν διαβαζω κατι τετοια νιωθω οπως νιωθει ο υπολοιπος κοσμος οταν τους λεω για το project μου. δεν καταλαβα τπτ μονο τις πατατες και και το καλαμαρι επιασα
Praetorianos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Συνταγή για γαμάται πατάται: - Παίρνουμε πατάται όσες θέλουμε. Μικρές κατά προτίμηση, ψήνονται γρηγορότερα κι έχουν πιο γλυκιά γεύση. Επίσης προσέχουμε να μην έχουν πολλά σκατολοίδια (μαυρίλες, πρασινίλες, σαπίλες κλπ.) απέξω, γιατί θα τις φάμε ΜΕ τη φλούδα. - Τις πλένουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, να φύγουν χώματα, και αφαιρούμε με το μαχαίρι όποιες μικροσαπίλες υπάρχουν. - Τις βάζουμε σε ένα μπόλ και ρίχνουμε πάνω τους άφθονο λάδι. Τις ανακατεύουμε με τα χέρια να πασαλειφτούν καλά με αυτό. - Παίρνουμε χονδρό αλάτι και ρίχνουμε πάνω τους και τις ανακατεύουμε να πάει παντού. Τις τρίβουμε καλά με αυτό (οι γκόμενες και οι ντεμιγκέη το λένε "scrubbing" γιατί θυμίζει κάτι άλλο που κάνουν στη μούρη τους) - Τις τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου και τις αφήνουμε με κάτι από κάτω για λίγη ώρα για να στραγγίσει το πολύ λάδι και να μη μας κάνει μ**νί το φούρνο. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς ξερωγώ (πάνωκάτω, όχι αέρα, μπορεί να γίνεται αλλά δε ξέρω σίγουρα). - Βάζουμε τή σχάρα με τις πατάται στο φούρνο και ψήνουμε για 45'-60' μέχρι να είναι μαλακές όταν τις ζουλάς και η φλούδα να έχει πάρει αυτό το ωραίο ξεροψημένο καφεμαύρο χρώμα. - Βγάζετε και χλαπακιάζετε όπως είναι (δε περιμένετε καν να κρυώσουν και καίγεστε, όπως εγώ ο λιγούρης). Επίσης μπορείτε να τις περιχύσετε με ο,τι θέλετε ας πούμε αν είστε μερακλήδες ή σας φαίνεται πολύ μινιμαλιστικό το πιάτο ή σας βρωμάνε ή κι εγώ δε ξέρω τι. 'Η να τις ξεφλουδίσετε αν είστε φλώρος. Εγώ πάντως τις τσακίζω έτσι σκέτες, ειδικά αν είναι μικρές. Ξεροψημένη φλούδα+αλάτι τις καθιστούν άπαιχτες. Ένα μεγάλο, δημόσιο Ευχαριστώ για τον freedubus που έδειξε μια εναλλακτική σε αυτούς που αποφεύγουν τα τηγανητά και επανέφερε τις πατάτες στο τραπέζι μου, όπου είχαν φάει μόνιμο μπαν. Γαμάνε. Βέβαια πάντα σε περίπτωση που δεν έχουμε εύκαιρη ψησταριά για αυτό.
freedubus Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Ναι, εννοείται, αυτό που έγραψα παραπάνω είναι ένα καλό υποκατάστατο αυτού που έγραψε ο klainmaingr (πατάται στη χόβολη) που είναι ο ορισμός της τελειότητας (εκτός αν παίζουν παράλληλα κάστανα KAI κρασί ΚΑΙ γκομενάκι ΚΑΙ φλοκάτη μπροστά στο τζάκι, οπότε μιλάμε για επίγειο παράδεισο).
freedubus Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Εύα απ' όλο το γαμάτο σκηνικό που περιγράφω εσύ εστίασε στο καλαμάρι (στο πλοκάμι γενικότερα).
insomniaK Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 και πόσες φορές αναθεώρησες το αρχικό μήνυμα για να συμπληρώσεις όλα τα ΚΑΙ;;;
Fidelio Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Μιλώντας για πατάτες. Έχει ένα υπέροχο φαστ φουντ στην Ξάνθη, το κιουμπίρ, το οποίο πουλάει πατάτες με. Είναι ψητές πατάτες με ό,τι θες μέσα. Την κόβει η γαμάτη σέρβα, ανακατεύει το εσωτερικό της πατάτες με τυρί (δεν ξέρω τι τυρί) και μετά βάζει μέσα ό,τι γουστάρεις, έχει υλικά που έχουν όλα τα τοστάδικα αλλά μπορεί να βάλει και άλλες ανωμαλίες όπως σουτζουκάκια, γαρίδες, μύδια, γενικά ό,τι τραβάει η ψυχή σας. Βέβαια είναι στην Ξάνθη όπως προείπα, αλλά μπορεί να δοκιμάσει ο γουος και να σας πει μετά περιγραφικά τι πιστεύει γι αυτά, θα είναι σαν να τα έχετε φάει. έντιτ, πατάτα πατημένη κατά κάποιον τρόπο για τους νότιους =ρ βουαλα : ναι και http://www.kayotic.nl/blog/?p=4999&lang=el
Fidelio Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Οντως έπρεπε να 'χε κάτι σε ζαμπονάκι , μπεικον και σαν γαρνιτούρα δίπλα στο πιάτο ενα .. ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΣΧΑΡΑ !!!!!!!!
freedubus Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Ρε τούφα είσαι ένα μυστήριο. Πετάς διάφορες ονομασίες και εικόνες φαγητών και συστατικών και μας αφήνεις μλκες με την απορία. Βάζε και μια λεζάντα από κάτω, ή μια σύντομη περιγραφή!
Toufas Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 λεπον, αν δεν ειχε το κοκκαλο η μπριζολα θα ηταν μια ribeye αν ειχε καθαρισμενο το κοκκαλο θα ηταν cote de boeuf τωρα ειναι ribeye on the bone απο ρατσα aberdeen angus matured για 4 βδομαδες και εχω τα χτενια κλπ σε φωτο! θα την βαλω ---------- Post added at 21:33 ----------
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.