Προς το περιεχόμενο

Πατάτες. {Split από TimeTravel}

washcloud

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
θες να δεις τις διαστασεις τις κουζινας μου μηπως για να πιστεις;

Κατάλαβα...Τις ομελέτες τις γυρνάς με το πηρούνι, ε;

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
το ριζοτο δεν ειναι απλα ρυζι με ψιψιψονια

Οκ, είναι κρεμώδες, αμυλούχο, ειδικά προετοιμασμένο ΡΥΖΙ ΜΕ ΨΙΨΙΨΟΝΙΑ. Τόσο το χειρότερο, αναφορικά με το χρόνο προετοιμασίας.

Δημοσ.
Κατάλαβα...Τις ομελέτες τις γυρνάς με το πηρούνι, ε;

ελεος οχι δα εχω και σπατουλα και κουταλα και απ ολα:P

Δημοσ.
Είναι θέμα παρεξήγησης όπως λέει ο φρηντάμπας, δε μιλάμε για ΠΙΛΑΦΙ τώρα.

Λέμε να τσιγαρίσεις το ρύζι, να ρίξεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, να προσθέσεις το ψιλοκομμένο μπέηκο, να ρίξεις τα μανιτάρια, να προσθέσεις αλατόνερο με κάρρυ και να είσαι από πάνω για να ρίχνεις τη σωστή ποσότητα νερού για να μη βγει χλεχλένιο.

I object.

Καταρχήν το ρύζι από μόνο του θέλει περί τα 10' βράσιμο για να γίνει σπυρωτό, στον αυτόματο (that means χωρίς να το παρακολουθείς και να βάζεις νερό κάθε τρεις και λίγο).

Και ~5' για να τσιγαρίσεις το κρεμμύδι με το μπέικον και τα μανιτάρια.

Δημοσ.

Συνταγή για γαμάται πατάται:

- Παίρνουμε πατάται όσες θέλουμε. Μικρές κατά προτίμηση, ψήνονται γρηγορότερα κι έχουν πιο γλυκιά γεύση. Επίσης προσέχουμε να μην έχουν πολλά σκατολοίδια (μαυρίλες, πρασινίλες, σαπίλες κλπ.) απέξω, γιατί θα τις φάμε ΜΕ τη φλούδα.

- Τις πλένουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, να φύγουν χώματα, και αφαιρούμε με το μαχαίρι όποιες μικροσαπίλες υπάρχουν.

- Τις βάζουμε σε ένα μπόλ και ρίχνουμε πάνω τους άφθονο λάδι. Τις ανακατεύουμε με τα χέρια να πασαλειφτούν καλά με αυτό.

- Παίρνουμε χονδρό αλάτι και ρίχνουμε πάνω τους και τις ανακατεύουμε να πάει παντού. Τις τρίβουμε καλά με αυτό (οι γκόμενες και οι ντεμιγκέη το λένε "scrubbing" γιατί θυμίζει κάτι άλλο που κάνουν στη μούρη τους)

- Τις τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου και τις αφήνουμε με κάτι από κάτω για λίγη ώρα για να στραγγίσει το πολύ λάδι και να μη μας κάνει μ**νί το φούρνο. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς ξερωγώ (πάνωκάτω, όχι αέρα, μπορεί να γίνεται αλλά δε ξέρω σίγουρα).

- Βάζουμε τή σχάρα με τις πατάται στο φούρνο και ψήνουμε για 45'-60' μέχρι να είναι μαλακές όταν τις ζουλάς και η φλούδα να έχει πάρει αυτό το ωραίο ξεροψημένο καφεμαύρο χρώμα.

- Βγάζετε και χλαπακιάζετε όπως είναι (δε περιμένετε καν να κρυώσουν και καίγεστε, όπως εγώ ο λιγούρης). Επίσης μπορείτε να τις περιχύσετε με ο,τι θέλετε ας πούμε αν είστε μερακλήδες ή σας φαίνεται πολύ μινιμαλιστικό το πιάτο ή σας βρωμάνε ή κι εγώ δε ξέρω τι. 'Η να τις ξεφλουδίσετε αν είστε φλώρος. Εγώ πάντως τις τσακίζω έτσι σκέτες, ειδικά αν είναι μικρές. Ξεροψημένη φλούδα+αλάτι τις καθιστούν άπαιχτες.

Δημοσ.

Μιλώντας για πατάτες. Έχει ένα υπέροχο φαστ φουντ στην Ξάνθη, το κιουμπίρ, το οποίο πουλάει πατάτες με. Είναι ψητές πατάτες με ό,τι θες μέσα. Την κόβει η γαμάτη σέρβα, ανακατεύει το εσωτερικό της πατάτες με τυρί (δεν ξέρω τι τυρί) και μετά βάζει μέσα ό,τι γουστάρεις, έχει υλικά που έχουν όλα τα τοστάδικα αλλά μπορεί να βάλει και άλλες ανωμαλίες όπως σουτζουκάκια, γαρίδες, μύδια, γενικά ό,τι τραβάει η ψυχή σας. Βέβαια είναι στην Ξάνθη όπως προείπα, αλλά μπορεί να δοκιμάσει ο γουος και να σας πει μετά περιγραφικά τι πιστεύει γι αυτά, θα είναι σαν να τα έχετε φάει.

έντιτ, πατάτα πατημένη κατά κάποιον τρόπο για τους νότιους =ρ

Δημοσ.
Μιλώντας για πατάτες. Έχει ένα υπέροχο φαστ φουντ στην Ξάνθη, το κιουμπίρ, το οποίο πουλάει πατάτες με. Είναι ψητές πατάτες με ό,τι θες μέσα. Την κόβει η γαμάτη σέρβα, ανακατεύει το εσωτερικό της πατάτες με τυρί (δεν ξέρω τι τυρί) και μετά βάζει μέσα ό,τι γουστάρεις, έχει υλικά που έχουν όλα τα τοστάδικα αλλά μπορεί να βάλει και άλλες ανωμαλίες όπως σουτζουκάκια, γαρίδες, μύδια, γενικά ό,τι τραβάει η ψυχή σας. Βέβαια είναι στην Ξάνθη όπως προείπα, αλλά μπορεί να δοκιμάσει ο γουος και να σας πει μετά περιγραφικά τι πιστεύει γι αυτά, θα είναι σαν να τα έχετε φάει.

* MπΟυΡπ *

Δημοσ.

Απο την Κωνσταντινούπολη είναι.

Δημοσ.

Ναι αλλά η τύπισσα που δουλεύει είναι σέρβα. Άσε που το πιάτο είναι αρκετά βαλκάνιο, έχω την εντύπωση ότι το έχουν κι άλλοι στα τραντίσιοναλ εκτός από τους τούρκους. Ελάχιστη σημασία έχει όπως και να χει, ας μείνουμε στο να πάτε να φάτε.

Δημοσ.

Πατάτες ολόκληρες τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο μπροστά μπροστά στην στάχτη με ψιλοκαρβουνάκια απο το τζάκι...

Περιμένεις μέχρι να μπορεί να πηρουνιάζεται άνετα...

Την βγάζεις.. Κόβεις στην μέση.. Αλείφεις βούτυρο.. Βάζεις αλάτι... και τρώς με το κουτάλι...

EPIC WIN!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...