Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση σκληρού δίσκου - τα φώτα σας...

nikos66

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις πήρα καινούριο υπολογιστή, στον οποίο θέλω να μεταφέρω ένα δίσκο από το παλιό μου πισί με όλα μου τα δεδομένα.

Δεν έχω ξαναεγκαταστήσει σκληρό (μόνο μνήμες και dvdrw είναι η φτωχή μου εμπειρία), αλλά θεώρησα ότι θα είναι κάτι εύκολο.

Ομως κόλλησα... Κι ακόμη δεν έφτασα στις συνδέσεις και στα καλώδια... Πού κόλλησα; Στο ότι δεν μου μπαίνει με τίποτα στη θέση του.

Ο δίκσος είναι Seagate Barracuda 7200.10 και στα δύο πλαϊνά του έχει δύο «αυτάκια». Αυτά, από ό,τι είδα στο προηγούμενο κουτί (κουτί TurboX) κούμπωναν μέσα στη θέση.

Στο καινούριο κουτί όμως, Lancool K56, η θέση είναι λίγο πιο στενή και ο δίσκος με τα αυτάκια δεν μπαίνει.

Οπως βλέπω, ο δίσκος που έχει ήδη πάνω το νέο μηχάνημα, δεν έχει αυτάκια και απλά στερεώνεται με μια βιδούλα.

Τι πρέπει να κάνω; Μήπως τα αυτάκια είναι πρόσθετα και πρέπει να τα σπάσω; (λέω σπάσω και όχι αφαιρέσω γιατί δεν τα βλέπω να αφαιρούνται εύκολα)

Δημοσ.

μηπως αυτα τα αυτακια ειναι βιδωτα? απο το προηγουμενο κουτι?..

οτι και να γινει και μεχρι να ανεβασεις φωτογραφιες μην "σπασεις" τιποτα! στο hardware οτι δεν βγαινει ευκολα παει να πει οτι κατι εξυπηρετεί :D

Δημοσ.
Βγαίνουν αυτά, απλά τράβα τα. ώστε να αποκαλυφθούν οι τρύπες για τις βίδες.

Ωραία. Οντως, ήταν πολύ απλό, αλλά το φοβόμουν να βάλω δύναμη... Ευχαριστώ πολύ.

Αν μπορείς όμως, έχω όμως άλλο ένα βασικό θεματάκι.

Η συνδεσμολογία είναι διαφορετική από ό,τι στο προηγούμενο κουτί και τα έχασα.

O σκληρός που έχει ήδη πάνω συνδέεται με ένα καλώδιο-χταπόδι το οποίο έχει διάφορα βύσματα, με ένα κωδικό: Το p7 συνδέεται πάνω στο σκληρό, τα υπόλοιπα μένουν ελεύθερα και το p10 συνδέεται πάνω στο dvdrw.

Εχω δεύτερο ίδιο καλώδιο, αλλά πού θα συνδέσω το τέλος του;

Το τροφοδοτικό είναι το CoolerMaster Real Power 520.

Μάλλον έχω και θέμα με τις βίδες (εύκολο είπα ότι ήταν;.....), αλλά σιγά σιγά...

Δημοσ.

Σε ποια συνδεσμολογία αναφέρεσαι ακριβώς; Κατ' αρχάς το drive και οι δίσκοι είναι όλα sata έτσι;

Αυτοί οι κωδικοί που αναφέρεις, πρέπει να είναι απ' τα καλώδια του τροφοδοτικού.

Εσύ αυτό που χρειάζεσαι, είναι απλά να τροφοδοτήσεις με ρεύμα τους δίσκους και να τους συνδέσεις με καλώδια δεδομένων (σαν αυτό που δείχνεις στη φωτό).

Δημοσ.

Ναι, sata είναι όλα - και οι δίσκοι και το drive.

Τη σύνδεση με το κόκκινο καλωδιάκι sata την έχω καταλάβει, οκ.

Με το ρεύμα έχω θέμα, αλλά δεν σου το έχω εξηγήσει καλά... Και δύσκολα θα μπορέσω... Κάτσε να σου βάλω μια φωτογραφία του εσωτερικού του κουτιού και να σου πω.

Δημοσ.

Οπως βλέπεις, έχουν μαζέψει τα καλώδια οι τεχνικοί του πλαισίου. Και δεν μπορώ να καταλάβω πού θα συνδεθεί η άλλη άκρη αυτού του καλώδιου-χταποδιού, που λογικά είναι αυτό της τροφοδοσίας.

Βλέποντας τον ήδη εγκατεστημένο σκληρό, βλέπω ότι το βύσμα p7 είναι πάνω στο σκληρό, τα υπόλοιπα βύσματα (p6,p8,p9) είναι κάπου χαμένα μέσα στο σωρό και δεν μπορώ να τα δω και το p10 καταλήγει στο drive.

post-19250-129063032157_thumb.jpg

Δημοσ.

Δε χρειάζεσαι συγκεκριμένα βύσματα.

Αρκεί ένα ίδιο με αυτό που πάει στον βασικό σκληρό.

Γιατην ακρίβεια, η τροφοδοσία ενός SATA δίσκου πάει στ' αριστερά με το κόκκινο.

Παίζει και να μην κατάλαβα πάντως το πρόβλημά σου.

Δημοσ.

Αν το πρόβλημα είναι ότι δεν "βλέπεις" τα βύσματα, κόψε το tire-up (πλαστικό "δεσιματάκι"), ξέμπλεξε ένα βύσμα, και τα υπόλοιπα ξαναπιάστα πχ με απλό σελοτέηπ.

* για να λινκάρεις pics μεγαλύτερης ανάλυσης, ανέβαζέ τες πχ στο http://imageshack.us , αντιγραφή του λινκ που θα σου δώσει, και μετά κλικ στο "κουμπάκι" insertimage.gif που βλέπεις εδώ (λίγο πιο πάνω από εκεί που γράφεις), και επικόλληση του λινκ που έδωσε το imageshack

Δημοσ.

Μισό λεπτό θα σας ανεβάσω καλύτερη φωτογραφία, γιατί έχω μπερδευτεί και σας έχω μπερδέψει και εσάς...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:37 ----------

Ωραία,για αρχή έμαθα να χρησιμοποιώ το imageshack (γηράσκω αεί διδασκόμενος :)

http://img29.imageshack.us/gal.php?g=dscn0070o.jpg

Εχω βάλει το καλώδιο που σας λέω και το εσωτερικό του κουτιού.

Με ένα ίδιο καλώδιο, συνδέεται και ο ήδη εγκατεστημένος σκληρός. Και είδα ότι το βύσμα με κωδικό πάνω του p7 συνδέεται πάνω στο σκληρό. To ακολούθησα για να δω πού καταλήγει, ώστε να κάνω την ίδια σύνδεση και στον καινούριο και χάθηκα. Αυτό που είδα είναι ότι αυτό το καλώδιο του εγκατεστημένου σκληρού καταλήγει στο drive, αλλά δεν βλέπω τα ενδιάμεσα βύσματα τι κάνουν.

Και οκ, συνδέω το p7 (υποπτεύομαι από τις απαντήσεις σας ότι δεν έχει σημασία αν είναι p7 ή p6) στο σκληρό... Πού καταλήγω όμως;

Ευχαριστώ για την υπομονή σας και ελπίζω τώρα να τα είπα κατανοητά.

(Εχω και άλλη ερώτηση περί βιδών μετά, αλλά ας μην πανικοβληθώ....)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:27 ----------

Μάλλον δεν τα είπα πολύ κατανοητά πάλι, ε; :-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...