Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακή βιντεοκάμερα+ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

bachtis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες θέλω να πάρω μια βιντεοκάμερα και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Τι προτείνετε?? Τη φωτογραφική μηχανή τη θέλω για ταξιδιωτκούς λόγους. Όσον αφορά την κάμερα δεν θέλω κάτι επαγγελματικό, αλλά θέλω να κάνω βιντεάκια και τέτοια με την παρέα μου και τέτοια...

Δημοσ.

Δεν ξέρω... Μια μέση τιμή υποθέτω... Για την κάμερα μπορώ να δώσω και κάτι παραπάνω. Αλλά όχι και επαγγελματική...

Δημοσ.

Από φωτογραφική θες compact ή dslr; Θες καλή ποιότητα σε νυχτερινές λήψεις και σε κλειστούς χώρους; Γενικά τι ψάχνεις;

Όσον αφορά τη βιντεοκάμερα, πρέπει πρώτα να αποφασίσεις τι αποθηκευτικό μέσο θες (σκληρός, miniDV, DVD), τι ποιότητα εικόνας (πόσα περίπου μεγαπίξελ), αν θες υψηλής ευκρίνειας κλπ.

Καλή ιδέα θα ήταν να πας σε κάποιο κατάστημα για να δεις από κοντά τι παίζει, ρώτα και καναν υπάλληλο. Γενικά τώρα μπορούμε να σου προτείνουμε καμιά 50αριά μοντέλα οπότε δεν έχει νόημα, πρέπει πρώτα να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος.

Δημοσ.

Tί σημαίνει compact και dslr για τις φωτογραφικές:

Όσον αφορά τις κάμερες αν αποθηκεύει σε σκληρό δεν μπορώ να τα περάσω σε mini dv κλπ;

Δημοσ.

Οι compact είναι πιο μικρές, βολεύουν για ταξίδια και πολλές μετακινήσεις και γενικά κάνουν καλά τη δουλειά τους, τουλάχιστον υπό μη σκοτεινές συνθήκες. Οι dslr είναι πιο ακριβές, έχουν πιο καθαρή εικόνα, λιγότερο "θόρυβο", καλύτερη ποιότητα εικόνας κατά κανόνα. Είναι για πιο απαιτητιτκούς και αν δεν είσαι χομπίστας φωτογράφος μάλλον δεν αξίζουν.

για περισσότερες πληροφορίες:

compact

dslr

δες κι εδώ

Υποθέτω μια compact θα σου αρκεί. Μια μέση τιμή είναι 150€ θα λεγα και κατα την άποψη μου δεν αξίζει να δώσεις πάνω από 200 για compact μηχανή. Βέβαια έχουν περάσει κανα 2 χρόνια από τότε που το ψαχνα, ενδεχωμένως να βρεις και κάτι ικανοποιητικό γύρω στα 100€.

Όσον αφορά τις κάμερες, θες να περνάς πρώτα τα βίντεο στο PC και να τα επεξεργάζεσαι; Θες να τα βλέπεις κατευθείαν σε tv;

Με το παρακάτω τι εννοείς;

Όσον αφορά τις κάμερες αν αποθηκεύει σε σκληρό δεν μπορώ να τα περάσω σε mini dv κλπ;
Δημοσ.

Εννοώ πάρω μια κάμερα που να έχει σκληρό δεν μπορώ αυτό το υλικό να το περνάω σε άλλα μέσα αποθήκευσης;

Δημοσ.

Ναι, μπορείς να το περάσεις στο σκληρό του PC (με usb ή firewire ανάλογα τη κάμερα) και το κάνεις ότι θες μετά. Με το κατάλληλο καλώδιο (S-Video ή hdmi ανάλογα τη κάμερα πάλι) το βλέπεις και κατευθείαν στη TV (αν και αυτή απ τη μεριά της έχει τις κατάλληλες εισόδους).

Απλά αυτό που είπες πριν, δηλαδή να το περάσεις σε miniDV δεν έχει νόημα, αφού το miniDV είναι ένα άλλο αποθηκευτικό μέσο για κάμερες (κάτι κασετούλες). Δε βλέπω το λόγο και δε ξέρω πως και εάν γίνεται κάτι τέτοιο, ίσως να μπερδεύτηκες βέβαια.

Αν και πάντα συμπαθούσα περισσότερο τις κάμερες τύπου mini-DV, φέτος ίσως να επέλεγα hdd (με σκληρό δίσκο δλδ), γιατί πλέον έχουν αυξήσει αρκετά τη χωρητικότητα.

Δημοσ.
Θα μου πείτε ρε παίδες κάνα μοντέλο για κάμερα;

Εγώ προσωπικά έχω καταλήξει σε αυτή.

Στα 585€ που κάνει στον Κατερέλο, δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο. Μπορείς βέβαια να συμβιβαστείς με κάποια φθηνότερη legria, αλλά η συγκεκριμένη είναι και HD οπότε η σχέση τιμής-αξίας είναι άψογη κατ' εμέ.

Επειδή κοιτούσα λίγο πρός Αμερική μεριά, μιάς και θα είμαι εκεί Χριστούγεννα, ξέρει κανείς αν αξίζει να την πάρω από εκεί με 80€ λιγότερα, αλλά να είναι σύστημα NTSC?

Θα υπάρχει πρόβλημα στη μετατροπή ή δεν αξίζει η ταλαιπωρία για 80€ λιγότερα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...