Προς το περιεχόμενο

Ακόμα ένα thread για αξιολόγηση νέας σύνθεσης Η/Υ

OxideX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Νίκος εννοούσε ότι η μητρική που επέλεξες δεν υποστηρίζει Triple Channel.

Επίσης αυτά που αναφέρεις σχετικά με την αναβάθμιση και τον λίγο καλύτερο υπολογιστή τώρα, δεν έχουν βάση.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ποιο απο οσα ειπα δεν εχει βαση...γιατι ειναι ψεμα το οτι την τεχνολογια δεν την προλαβαινουμε ποτε??οτι να παρεις μετα απο ενα χρονικο διαστημα θελει αλλαγη ή αναβαθμιση απλως εγω προτιμω κατι καλο για τωρα παρα κατι χειροτερο που θα θελει περισσοτερεσ αναβαθμισεις

Δημοσ.
Διορθωστε με αν κάνω λάθος αλλά η εμπειρία άλλα λέει.

939-ΑΜ- ΑΜ2 -ΑΜ2+-ΑΜ3

775-------------------1156 & 1366

επίσης ...ήδη για το 2011 (ίσως 2010),,,ΑΜ3r2...η κάπως έτσι.

Την πατήσαμε αρκετοί με το 939....

Τι να πω και εγώ που είχα το socket 754 :P

Κυκλοφόρησε το 2003 και μετά απο ένα εξάμηνο μόλις (!!!) βγήκε το socket 939 το οποίο τουλάχιστον άντεξε και 2-3 χρόνια.

Αλλά και στο socket 775 της Intel μην νομίζεις οτι μπορούσες να βάλεις νεότερο επεξεργαστή σε παλιά motherboard του ίδιου socket! Σπάνια υπήρχε συμβατότητα σε βάθος χρόνου. Mόνο στην θεωρία ήταν ίδιο το socket.

Δημοσ.
Ήρθε ο καιρός να κάνω αγοράσω ένα καινούργιο pc καθώς το τωρινό μου δεν ανταποκρίνεται ούτε στις βασικές μου ανάγκες.

Η σύνθεση είναι η εξής:

case: Xigmatek Midgard Case (CPC-T55DB-U01)

τροφοδοτικό: Xigmatek Go Green PSU (500W)

cpu: Intel Core I7-920 (s1366, 2.66 GHz, Cache 8MP, Box)

mobo: MSI X58 PRO-E (1366, X58, DDR3)

μνήμες: Mushkin 6GB DDR3-1600 Ram Kit (3 x 2GB, PC2 12800, 8-8-8-24)

gpu: Palit GTX 260 (896 MB, 216SP, PCI Express)

Στο τέλος του μηνύματος παραθέτω φωτό με τα προϊόντα και τις τιμές τους από το πλαίσιο.

Στη παραπάνω σύνθεση θα συμπεριλάβω 2 SATAII hdd, 2 optical drives και ena PCI tv-tuner που ήδη έχω.

Θέλω να κουβεντιάσω τα παρακάτω θέματα:

1. Αξίζει η αγορά του Intel Core I7-920 σε σχέση με τον Ι5-750; Σίγουρα ο Ι7 είναι γρηγορότερος αλλά οι μητρικές που κυκλοφορούν για το chipset του είναι περιορισμένες και ακριβές.

2. Κάποια πρόταση στα παραπάνω που να αυξήσει την ποιότητα και να ρίξει/κρατήσει ίδια την τιμη; (Ιδίως για mobo kai gpu)

3. Τα 500W επαρκούν; Φαντάζομαι πως ναι.

To pc το έχω ανοιχτό σχεδόν όλη τη μερά και το χρησιμοποιώ για τα πάντα. Surfing,developing, tv, ταινίες, games είναι τα βασικά.

Θα ήθελα να το αγοράσω το συντομότερο, αλλά αν υπάρχουν σημαντικοί λόγοι να περιμένω 1 το πολύ 2 μήνες θα το σκεφτόμουν.

Το κουτί που διάλεξες το έχω και είναι πολύ καλό αν θες αλλάζεις τους ανεμιστήρες και βάζεις nexus real silent παιρνει μεχρι 7 12αριδες .Μπορείς μεχρι και σύστημα για υδρόψηξη να βάλεις όσο για τη κάρτα δώσε κατι παραπάνω και παρε 5850 τουλαχστον η αν βρεις 5870 με 300 ευρώ!Για επεξεργαστή βάλε i7 920 με χ58 που θα έιναι και το chip για τα νεα μοντελα ι7 μια που σκέφτεσαι και για μελλοντική αναβάθμιση!Οσο για ι5 σε λίγο καιρό θα βγουν σε ταχύτητες κοντα σε 3,2 και 3,4 περίμενε λίγο!Πάντως το θέμα είναι τι θες να κάνεις με το pc από εκεί και πέρα ακομα και οι amd σε stock ρυθμίσεις είναι και αυτοί καλοί σε συγκριτικά.Πάντως βλέπεις τις διαφορές στη πράξη και σε παιχνίδια όταν έχεις καλό συνδυασμό cpu-gpu-mobo-ram

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...