Προς το περιεχόμενο

Αγορα GPS. Συμβουλες/Προτασεις

MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το λοιπον αγαπητοι.

Ενδιαφερομαι για αγορα GPS, διαθετω ενα ποσο περι τα 200 ευρω, οχι παραπανω. Ας περασω στα κριτηρια.

Καταρχην δηλωνω παντελως ασχετος με το ζητημα, οποτε εχουμε και λεμε.

Θελω ενα GPS:

1. Να εχει νεους, πληρεις και ανανεωσιμους ελληνικους χαρτες (δεν με νοιαζει αν δεν εχει Κυπριακους/Ευρωπαικους).

2. Οταν του οριζεις μια διαδρομη στην πολη, να σου βγαζει εναλλακτικες με προσεγγιση του ποσου χρονου θα χρειαστω απο την εναλλακτικη, ποσα km κλπ.

3. Να εχει ευκρινη και μεγαλη οθονη γιατι ειμαι μυωπας και δε θελω να χανω χρονο κοιταζοντας την οθονη.

4. πρακτικο και οχι σπαστικο τοσο σε θεματα εργονομιας οσο και σε θεματα ευκολιας χειρισμου

5. να μην με κουραζει με θεματα φορτισης καθε λιγο κ λιγακι.

Δεν με ενδιαφερουν δυνατοτητες οπως:

1. bluetooth

2. αναπαραγωγη mp3/videos

Ερωτηση του ασχετου:

Εβαλα ενα πολυ καλο ηχοσυστημα στο αμαξι τελευταια. Το ραδιοcd εχει εισοδο aux (minijack) για ηχο. Αν το GPS εχει τη δυνατοτητα αναπαραγωγης video υπαρχει τροπος να το συνδεσω με την aux εισοδο ωστε να ακουω τον ηχο απο το στερεοφωνικο? Επισης υπαρχει τροπος επεκτασης του σκληρου δισκου για να κοπανησω πολλα videakia μεσα? Αν ναι τοτε με ενδιαφερει ενδεχομενως αυτη η δυνατοτητα. Αν οχι δεν με νοιαζει αν δε παιζει videos.

Επισης. Εχω ακουσει οτι απο ebay μπορω να χτυπησω gps στη μιση τιμη, αποτι στην ελληνικη αγορα. Συμφερει να το ψαξω ή θα εχω προβλημα με χαρτες κλπ?

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασα την MLS Destinator 4800 και είναι απόλυτα ικανοποιημένος και σου την συνιστώ.

Τα Destinator έχουν τους πιο ενημερωμένους χάρτες στην ελλάδα και το λογισμικό είναι παρα πολύ καλο.

Όταν του ορίζεις την διαδρομή εξής δυο επιλογής την Γρηγορότερη και την Κοντινότερη. Η γρηγορότερη μπορεί να σε πάλι λίγο περιφερειακά αλλα θα σε πάει γρήγορα, ενώ η κοντινότερη μπορεί και να σε βγάλει σε χωματόδρομο :P

Οι οθόνες τον GPS χωρίζονται σε 3 κατηγοριες: 3,5 ιντσών, 4,3 και 5,0. Όσο πιο μεγάλη οθόνη τόσο το καλύτερα αλλα και πολύ ακριβότερα.

Πάντως σύμφωνα με αυτά που διάβαζα σε Forums και με την μικρή μου εμπειρία 4,3 είναι η καλύτερη επιλογή, εάν όμως είσαι οικονομικά άνετος τότε 5,0 είναι μονόδρομος :D

Η μπαταρία του GPS μου έχει αυτονομία γύρο στις 3 ώρες και είναι 1900μα (αν δεν κάνω λάθος)

Πλέον τα GPS αναπαράγουν πολυμέσα αρχεία (μουσική, video και εικόνες). Στο δικό μου αυτοκίνητο έχω μια κασέτα adaptor

CLP-003.jpg

βαζω την κασέτα στο κασετόφωνο και το αντάπτορα στο GPS έτσι ακούω τα τραγούδια του GPS από τα ιξιά του αυτοκινητου ;)

Ναι, στο ebay μπορείς να βρείς πολύ φτηνότερα το προϊόν, αλλα ποτε δεν ξες τι σε περιμένει.. :P είτε μπορεί να σε κλέψουν, είτε το προϊόν να μην είναι ακριβώς αυτό που διαφημίζεται είτε να είσαι τυχερός και να paris αυτό που ζήτησες. Εγώ θα σου συνιστούσα να το paris από το κατάστημα να εξής και την εγγύηση.

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/GPS/PNA-Car-Navigation.htm

Επίσης θα σου συνιστούσα να πας σε καταστήματα όπως Public, Πλαίσιο, MediaMarkt.... να τα δεις όλα από κοντά.

Ένα καλο forum που ασχολείται με GPS είναι αυτό, μπες και ρίξε μια ματια

http://www.navimania.gr/

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οι καλύτεροι χάρτες είναι της Geointeligence (NGI).

Το λογισμικό destinator όμως που περιέχεται στα MLS έχει πια παλιούς χάρτες της NGI.

Καλύτερα δες κάποιο απο τα Mio Μοοv με οθόνη 4.3.

Δημοσ.

Για Destinator μη το σκέφτεσαι, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαριστεί τί θα γίνει με τους χάρτες. H MLS κοροϊδεύει χοντρά τον κόσμο... αλλάζει το όνομα του χάρτη (σε πιο καινούρια έκδοση) ενώ ο χάρτης είναι ο ίδιος... κι άμα τηλεφωνήσεις και ρωτήσεις για αναβάθμιση χαρτών, θα δεις τί απάντηση θα πάρεις.... :X

Άμα ΔΕΝ το χρειάζεσαι άμεσα, έρχεται και η ΤΟΜΤΟΜ σιγά σιγά στην Ελληνική αγορά. :-)

Μπορείς να κοιτάξεις και κάτι σε Navigon.

Δημοσ.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Daimon υπηρξες αρκετα κατατοπιστικος και με βοηθησες να καταλαβω καποια πραγματα που χρειαζοταν να ξερω.

Τεινω να συμφωνησω με the_judas και flying_dutchman στο θεμα του λογισμικου.

Απο κει και περα οι προτασεις που ειδα σε mls destinator αποριπτονται για το θεμα του λογισμικου τους.

Η προταση του PNA Vector Master iGo 510, μοιαζει συμπαθητικη αλλα ειναι φορτωμενο με χαρακτηριστικα που δεν με απασχολουν καθολου (bluetooth, mp3, video+photo viewer). Θα προτιμουσα κατι παρομοιο χωρις αυτα τα χαρακτηριστικα ειτε απο αλλη μαρκα στα ιδια λεφτα, ειτε φθηνοτερο απτην ιδια εταιρεια.

Συγκρατω τις αποψεις περι Mio moov, Navigon και tomtom και συνεχιζω να ψαχνομαι.

@Flying_Dutchman: Δεν εχω προβλημα να παραγγειλω απο αξιοπιστο site του εξωτερικου και να του περασω ελληνικους χαρτες αν και εφοσον ειναι αυτο δυνατο και οχι ασυμφορο.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Άμα ΔΕΝ το χρειάζεσαι άμεσα, έρχεται και η ΤΟΜΤΟΜ σιγά σιγά στην Ελληνική αγορά. :-)

Μετα απο λιγο ψαξιμο κατεληξα στο TOMTOM XL. Αν και το εχω χρησιμοποησει ελαχιστα δειχνει να εχει ακριβως οτι εψαχνα. Απολυτα ικανοποιημενος προς το παρον. Του φορτωνω POI τωρα :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...