Προς το περιεχόμενο

Εκμάθηση Delphi

_Diam_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μαθαίνω Delphi απο το site Delphi.about.com στο οποίο τα βασικά μαθήματα είναι για win32

Τα έχω ολοκληρώσει. Τώρα θέλω να μάθω OOP προγραμματισμό. Να προχωρήσω στα αντίστοιχα μαθήματα για OOP σε win32 η είναι χαμένος κόπος και μετά για να μπώ στην net πρέπει να ξαναμαθαίνω πραγματα απο την αρχή. Θέλω να πω μήπως στο σημείο που είμαι τώρα πρέπει να στραφώ κατευθείαν στην delphi για net.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αν δεν εχεις καποιο σημαντικό λόγο, μην πάς σε delphi.net

Σημαντικό λόγο εννοώ πχ. να εχεις ηδη αναλάβει να κανεις καποια εργασία για πτυχίο και να έχεις δεσμευτεί να γίνει με το χ εργαλείο,

ή να δουλευεις σε μια εταιρεία, σε ήδη υπάρχον κώδικα και δεν μπορεις να διαλέξεις εναλλακτικά εργαλεία.

αν απλά μαθαίνεις, για μελλοντική επένδυση... ξέχνα την.

Delphi ότι εχει απομείνει να αξίζει, ειναι ενα καλό εργαλείο IDE, για καθαρό win32 programming, για όσους δεν αντέχουν να μπλέξουν με C/C++/VC++

οτι μαθαίνεις καλό ειναι, αλλα εδώ πάει και το ... "μάθε τέχνη κι άστηνε".

Αν θελεις OOP με μεγάλη συντροφιά (παγκόσμια κοινότητα) : Java ή C#

αν θέλεις .Net : C# or VB.net

κοινός παρανομαστής: C#

Δημοσ.

αν θέλεις .Net : C# or VB.net

κοινός παρανομαστής: C#

Δεν ξερω απο Delphi, αλλα ο συνδυασμος Windows και C Sharp ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!

Υγ: Γνωμη μου, η dotnet ειναι το καλυτερο framework που υπαρχει αυτη τη στιγμη για windows.

Υγ: Μακρια απο vb.net ειναι μπαχαλο.

Δημοσ.

Αν και είναι offtopic μια απορία την έχω:

οτι μαθαίνεις καλό ειναι, αλλα εδώ πάει και το ... "μάθε τέχνη κι άστηνε".
Αυτό πήγαινε και για C/C++/VC++ ;
Αυτό πάλι πως σου ήρθε; Εκτός και αν εννοείς παγκόσμια κοινότητα την Ελλάδα:lol:
Δημοσ.

Αυτό πάλι πως σου ήρθε; Εκτός και αν εννοείς παγκόσμια κοινότητα την Ελλάδα:lol:

μαλλον επρεπε να προσθεσει: "και μεγαλυτερη προοπτικη επαγγελματικης αποκαταστασης" (μιλωντας για ελλαντα παντα)

Δημοσ.
Αυτό πήγαινε και για C/C++/VC++ ;

όχι για delphi -win32, εννοούσα.

Αυτό πάλι πως σου ήρθε; Εκτός και αν εννοείς παγκόσμια κοινότητα την Ελλάδα :lol:

δεν σε κατάλαβα.

εννοεις οτι δεν ανέφερα την C++ σαν OO ;

ναι, οκ, 100 γλώσσες υπάρχουν για ΟΟ, μπορει και να το γυρίσει σε Ruby αν θέλει :-D

Οι C/C++ κάνει παπάδες; ναι κάνει. Και η assembly το ίδιο. Το θέμα ειναι ποιός χρειάζεται παπάδες, και τι ειναι διαθετιμένος να πληρώσει.

έγραψε, θελει μετά να κατευθυνθεί στο .Net

σε αυτό το στυλ (managed code, virtual machine, και ηδη έτοιμα, στανταρισμένα API για το 99% των αναγκών σου), ή θα πας στο ίδιο το .net,

ή σε κάτι που έχει την ίδια φιλοσοφία, δηλ. Java

--------------------------------------------------------------------------

παγκόσμια κοινότητα, εννοώ οτι αν θελεις να βρεις ενα παράδειγμα σε κώδικα, τουτοριαλς, ή ebooks, το μόνο που χρειάζεσαι ειναι συνδεση internet, και στοιχειώδη γνώση αγγλικών.

είτε στο γουγλη, ειτε σε φορουμ, θα βρεις πιό εύκολα βοήθεια, όσο πιό διαδεδομένη ειναι η γλώσσα.

οπότε , 1. μεταξύ των διαλέκτων .net, η κυρίαρχη ειναι η c#

2. μεταξύ των εναλλακτικών του .net, μόνη σοβαρή πρόταση ειναι η java.

Δημοσ.

Χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία απο προγραμματισμό ,το μόνο αρνητικό που βλέπω στην Dephi είναι η μικρή κοινότητα(λίγοι και καλοί:) και αυτό πιστεύω θα αλλάξει με την Embarcadero.

Και γιατί να είναι μόνο για Desktop εφαρμογές και win32 και όχι μια μια ευέλικτη γλώσσα γενικού σκοπού απο τη στιγμή που υποστηρίζει πλήρως το Net και θα το υποστηρίζει απο δω και πέρα;

Επίσης πολλοί απο vb και microsoft έχουν πάει σε Delphi όπως και γω.

Δημοσ.

δεν ειναι αν εχει καποιο αρνητικο η κακομοιρα η delphi, απλα οταν εχεις να επιλεξεις μεταξυ πχ C# και Delphi, (χωρις να υπαρχει συγκεκριμενη απαιτηση του εργοδοτη σου ή θεμα legacy code) γιατι να προτιμησεις την Delphi?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...