Προς το περιεχόμενο

Σελιδοποίηση-Γραφιστικά Βιβλίου

globalpeace

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος από εσάς κάποια πράγματα όσον αφορά στην έκδοση ενός βιβλίου...

Ενδιαφέρομαι(μελλοντικά) να εκδώσω ένα βιβλιο θετικών επιστημών...Αυτό σημαίνει ότι θα περιέχει αρκετή μαθηματική γλώσσα και γραφή, διαγράμματα καθώς και ότι άλλο χρειαστεί ώστε να φαίνεται όμορφα γραμμένο...Έχεις κανείς από εσάς μήπως ιδέα για το πόσο μπορεί να κοστίζει η σελίδα σε κάτι τέτοιο; Βασικά ξέρει επίσης κάποιος αν έχει διαφορά να το παραδώσει κάποιος χειρόγραφα στον ειδικό από το να το παραδώσει στοιχειωδώς γραμμένο στον υπολογιστή;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το έχεις ως χειρόγραφο ή σε κάποιο φορματ στον υπολογιστή;

Ελπίζω να ξέρεις πως ο καλύτερος τρόπος είναι να γραφεις σε LaTeΧ και ουσιαστικά στο τέλος θα σου βγει όπως τα βιβλία μαθηματικών των ΠΕΚ.

Δημοσ.

Nαι το ξέρω για τη λατέχ...αλλά το θέμα είναι ότι φοβάμαι μήπως στο τέλος είναι ασύμβατο όσον αφορά στην προσθήκη διαφόρων γραφικών και γραφιστικών που θα προστεθούν σε κάποιο άλλο πρόγραμμα...Οπότε μήπως δεν έχει και νόημα...Χώρια που παίρνει και τρομερό χρόνο η όλη διαδικασία στη λατεχ, αν είναι να τα κάνεις όλα τέλεια και στο τέλος να είναι ασύμβατο με το πρόγραμμα του εκάστοτε γραφίστα...

Τέλος, δεν μου αρέσει η συνήθης γραφική εμφάνιση της λατέχ...για αυτό ρωτάω!!!

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ φανατικά MS word διότι είμαι τεμπέλης, αλλά διαφωνώ με αυτά που αναφέρεις.

Με τη λατεχ τα πάντα είναι παραμετροποιήσιμα. Δεν εξαρτάσαι από κανενός την υλοποίηση. Ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες για γράψιμο δε θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Αυτό που εννοώ, είναι να έχεις συγκεκριμένα κεφάλαια, τις εικόνες που θες να βάλεις σε συγκεκριμένο φορματ, να διαλέξεις ή να φτιάξεις τη γραμματοσειρά που σου αρέσει και βέβαια το export από τη λατεχ είναι σε καμια 20άρια τύπου αρχεία. Δεν υπάρχει περίπτωση να πας σε κάποιον οίκο που εκδίδει επιστημονικά βιβλία και να μην είναι 100% συμβατός με τα export της λατεχ.

Βέβαια επιλογή σου είναι και εσύ το γράφεις, αλλά η λατεχ είναι ο ισχυρότερος επεξεργαστής κειμένου που υπάρχει.

Η εικόνα της άποψης μου:

miktex.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...