alexzzz Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Άλλο ένα topic με παράπονα για το eshop αλλά θεωρώ ότι είναι λίγο διαφορετικά από αυτά που έχω ο ίδιος διαβάσει μέχρι τώρα. Στα τέλη του Αυγούστου αγόρασα ένα Sony Vaio από το eshop. Όταν ήρθε και άνοιξα την συσκευασία είδα ότι το laptop είναι παραεισαγωγής που φαινόταν από το ότι δεν έχει Ελληνικούς χαρακτήρες στο πληκτρολόγιο και ότι η πρίζα του τροφοδοτικού είναι Αμερικάνικη. Δεν με ένοιαξε και πολύ για να είμαι ειλικρινής, ίσα- ίσα για το πληκτρολόγιο χάρηκα κιόλας. Το laptop άνηκε στην κατηγορία των laptop που δικαιούντο αναβάθμιση από τα vista που είχαν σε seven όταν αυτά θα κυκλοφορούσαν. Το έλεγε στην σελίδα του προϊόντος στο eshop, πάνω στο κουτί με μεγάλα γράμματα ("να μην πουληθεί πριν της ταδε του μηνός" λόγο της αναβάθμισης φυσικά) αλλά και με αυτοκόλλητο πάνω στο laptop. Όταν πλησίαζε ο καιρός των seven (τα οποία φορούσα εγώ στο laptop από την rtm- άσχετο) είπα να ξεκινήσω τις διαδικασίες για την αναβάθμιση που δικαιούμουν.... έτσι νόμιζα ο καημένος... Το Ευρωπαϊκό/Ελληνικό/Βρετανικό/ότι άλλο θες site της sony στο κομμάτι όπου κάνει εγγραφή για τις αναβαθμίσεις δεν έχει καταχωρημένο το μοντέλο μου. Το serial number του laptop φυσικά και βγαίνει λάθος και άλλη επιλογή δεν υπάρχει γιατί πρέπει να το περάσεις για να συνεχίσεις. Πριν πάρω τηλ στο eshop είπα να δοκιμάσω και το Αμερικάνικο site της Sony... φυσικά και το μοντέλο μου υπάρχει και το serial number μπήκε με την μία... με ένα μικρόοοοο όμως πρόβλημα: σαν χώρες αποστολής του upgrade έχει μόνο τις χώρες της Αμερικανικής Ηπείρου. Και επειδή δεν με βλέπω σύντομα να πηγαίνω Γουατεμάλα, είπα να αφήσω την επιλογή αυτή. Ήρθε λοιπόν η ώρα για το (πρώτο) τηλ στο eshop. Η κοπέλα που το σήκωσε πρέπει να μη κατάλαβε τίποτα από αυτά που είπα και μου πρότεινε καλύτερα να καλέσω το τμήμα service. Επίσης πριν το κλείσει είπε και ένα "δεν προσπαθείτε στην Microsoft;". Καλή ιδέα λέω (δεν ήξερα για)... ας το κοιτάξω. Στο site της Microsoft το serial των Vista που είχε το laptop δεν το έβρισκε καν... σύντομα λοιπόν γκρεμίστηκαν τα εκεί όνειρα μου. Άφησα λίγο το θέμα να κρυώσει και περίμενα την ημερομηνία κυκλοφορίας των seven. Σήμερα λοιπόν ξαναπήρα στο eshop, στο service. Ο άνθρωπος με άκουσε με ενδιαφέρων και πολύ απλά είπε... "πάρτε στις πωλήσεις"... Πήρα λοιπόν (ξανά) στις πωλήσεις και ο εκεί άνθρωπος αφού του είπα την (μεγάλη και βαρετή) ιστορία μου είπε να περιμένω. Με έβαλε στην αναμονή (χωρίς μουσική παρακαλώ) για χωρίς υπερβολή 10 λεπτά για να μου πει ... το πουλί!!! Πάπαλα.. το eshop δεν αναγνωρίζει τίποτα λέει... να τα βρω με την sony και την microsoft... Εκείνη την ώρα κόπηκε και η κλήση μου (τυχαία/επίτηδες... δεν ξέρω) και άκρη και πάλι δεν έβγαλα. Προσπάθησα να πάρω και την sony... βλέπεται δουλειά δεν είχα σήμερα... Εκεί γίνεται ένα άλλο ανεμούριο με την Vaio Europe και το πανευρωπαϊκό τμήμα service... με hacking/cracking κτλ κατάφερα να βρω ένα τηλ στο οποίο δεν ξέρω αν τελικά θα πάρω γιατί κουράστικα. Ξέρω ότι δεν θα βγει άκρη... απλά το συνεχίζω για το γαμώτο. Με σπρώχνουν στην παρανομία ενώ είχα πραγματικά σκοπό με τα seven να είμαι καθόλα νόμιμος (αφού τα παρήγγειλα και αυθεντικά για το desktop) ενώ αυτό που μου την σπάει ακόμα πιο πολύ είναι ότι ένα από τους λόγους που διάλεξα να πάρω τότε laptop ήταν η αναβάθμιση σε seven.
liopyr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Λοιπόν alter, αντίστοιχο θέμα έχω κι εγώ με ένα Lg monitor, που πιθανότατα είναι παραεισαγωγής καθώς χρειάστηκε rma, πήρα τηλ. στην Lg, τους έδωσα το serial και μου είπαν πως δεν υπάρχει-είναι λάθος, από που αγοράσατε το monitor κλπ. Εν τω μεταξύ έχω άλλο monitor και δεν το έχω τρέξει το θέμα γιατί βαριέμαι, αλλά μιας και έχεις ίδιο θέμα με το eshop, έχω μία καταπληκτική ιδέα: Τρέχτους όσο δεν πάει, σκίστους-απείλησέ τους, σπάσ'τους-μια-βιτρίνα-βρε-αδερφέ, και πες μου τι εν τέλει έπιασε να το κάνω κι εγώ. Έτσι θα βγούμε και οι δύο κερδισμένοι! (και για ποιο λόγο άνοιξες το θέμα στην ενότητα internet);
alexzzz Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 (και για ποιο λόγο άνοιξες το θέμα στην ενότητα internet); έψαξα "παράπονα eshop" και είδα τα πιο πολλά να είναι σε αυτό το section
liopyr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 έψαξα "παράπονα eshop" και είδα τα πιο πολλά να είναι σε αυτό το section lol, με βαριά καρδιά - reported.
antonl Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Καλά και στην ερώτηση «αυτά που γραφε το site, το laptop, το κουτί, τι ήταν;» τι απάντησαν; Καλά να πάθεις ρε. Που 'θελες eshop. Να σου κάνουν downgrade σε WinMe. Με ροζ theme.
CtrlFreak Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Όταν πλησίαζε ο καιρός των seven (τα οποία φορούσα εγώ στο laptop από την rtm- άσχετο) είπα να ξεκινήσω τις διαδικασίες για την αναβάθμιση που δικαιούμουν.... έτσι νόμιζα ο καημένος... Το Ευρωπαϊκό/Ελληνικό/Βρετανικό/ότι άλλο θες site της sony στο κομμάτι όπου κάνει εγγραφή για τις αναβαθμίσεις δεν έχει καταχωρημένο το μοντέλο μου. Το serial number του laptop φυσικά και βγαίνει λάθος και άλλη επιλογή δεν υπάρχει γιατί πρέπει να το περάσεις για να συνεχίσεις. Δηλαδή δεν μπόρεσες να κάνεις την αίτηση??? Εγώ όμως την έκανα κανονικά και το μοντέλο μου βρήκε και το serial αναγνώρισε κανονικά και ας ήταν και με αγγλικό πληκτρολόγιο(παραεισαγωγής) αλλά δεν μου στάλθηκε κανένα email για να εγγραφώ στην τάδε σελίδα για να κάνω την παραγγελία. Ρε 'σεις δεν ξέρω αν θα πρέπει να τα βάλετε με το e-shop(όχι πως είμαι υπέρ) αλλά είχε ξεκαθαριστεί απ' την αρχή πως θα γίνει η διανομή των windows 7 από την ίδια την sony.
GoldenEye Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 και που να σου χαλασει φιλε το λαπτοπ (χτυπα ξυλο) εκει να δεις μανικι με το θεμα της παραεισαγωγης
GoldenEye Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 αμα στο δηλωσουν ναι οχι αν σου πουλησουν κατι και στο παρουσιασουν για κατι αλλο (και τρεχεις μετα για ανταπτορες και να βρεις σερβις γιατι η ελληνικη ή ευρωπαικη εταιρια δεν σε καλυπτει). επισης σε σχεση με τους κανονες εμποριου παλι ειναι νομιμο. οχι λαπτοπ απο το eshop αν δεν εχει ελληνικη υποστηριξη και μην το προτιματε για την εξτρα εγγυηση που δινει γιατι δουλευει μονο για ατομα με ανοσια στην βλακεια και στην απατεωνια.
alexzzz Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Καλά και στην ερώτηση «αυτά που γραφε το site, το laptop, το κουτί, τι ήταν;» τι απάντησαν; Καλά να πάθεις ρε. Που 'θελες eshop. Να σου κάνουν downgrade σε WinMe. Με ροζ theme. Δεν θυμάμαι ρε Αντον... καμιά μαλακία θα είπαν δεν το συγκράτησα. Δηλαδή δεν μπόρεσες να κάνεις την αίτηση??? Εγώ όμως την έκανα κανονικά και το μοντέλο μου βρήκε και το serial αναγνώρισε κανονικά και ας ήταν και με αγγλικό πληκτρολόγιο(παραεισαγωγής) αλλά δεν μου στάλθηκε κανένα email για να εγγραφώ στην τάδε σελίδα για να κάνω την παραγγελία. Ρε 'σεις δεν ξέρω αν θα πρέπει να τα βάλετε με το e-shop(όχι πως είμαι υπέρ) αλλά είχε ξεκαθαριστεί απ' την αρχή πως θα γίνει η διανομή των windows 7 από την ίδια την sony. Το laptop μου δεν είναι στην λίστα. + του ότι δεν μου δέχεται το serial number. Κοίτα... με το eshop τα βάζω γιατί δεν έλεγε πουθενά ότι είναι παραεισαγωγείς. Επίσης έλεγε ότι δικαιούμαι seven. Με λίγα λόγια τα βάζω με αυτόν που μου το πούλησε. Η sony μου λέει (το πολύ σωστό) ότι αυτό δεν πωλείται από την sony europe ... μόνο sony panamerican (λέμε τώρα)...
firewalker Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Πες τους ότι αν δεν σου τα δώσουν θα βγάλεις τα vista και θα βάλεις Linux.
SlimData Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Αν δεν βγάλεις άκρη, προστασία καταναλωτή φιλαράκι... Και τα windows θα σου δώσουν και συγνώμη θα σου ζητήσουν... Αρκεί (υποθέτω) να μπορείς να αποδείξεις οτι διαφήμιζαν την δωρεάν αναβάθμιση σε 7 για το προιον που αγόρασες... Κοροιδέυουν οι αλήτες τον κόσμο...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 καλύτερα Γενική Γραμματεία Καταναλωτή που μπορούν κόψουν κανονικότατα κώλους
CtrlFreak Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Το laptop μου δεν είναι στην λίστα. + του ότι δεν μου δέχεται το serial number. Κοίτα... με το eshop τα βάζω γιατί δεν έλεγε πουθενά ότι είναι παραεισαγωγείς. Επίσης έλεγε ότι δικαιούμαι seven. Με λίγα λόγια τα βάζω με αυτόν που μου το πούλησε. Η sony μου λέει (το πολύ σωστό) ότι αυτό δεν πωλείται από την sony europe ... μόνο sony panamerican (λέμε τώρα)... Τώρα σ'επιασα.. Ναι έχεις απόλυτο δίκιο που τα βάζεις με αυτούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.