Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Σκέφτομαι να αναβθμήσω τον υπολογιστή μου και έχω αρχίσει να ψάχνω επεξεργαστές,μητρικές κλπ. Μου δημιουργήθικαν λοιπόν κάποιες απορίες. Τι είναι καλύτερο απο πλευρας απόδοσης; Ένας 2πύρηνος στα 3GB ή ενας 4πύρηνος στα 2-2,5; Τί βραχυπρόθεσμα και τί μακρυπρόθεσμα; Οι 4πύρηνοι συνεργάζονται καλά με τα windows xp,vista,7; Όλοι οι 2πύρηνοι και 4πύρηνοι επεξεργαστές δουλεύουν στα 64 bit,τί συμβαίνει με τις εκδόσεις των windows που λειτουργούν στα 32? Αυτό το πλεόνασμα των 32 bit που δεν δέχονται τα windows απλά περισσεύουν;
nikos21aek Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Ανάλογα τι δουλειές κάνεις στο pc. Για να σερφάρεις φτάνει και περισσεύει και μονοπύρηνος για να δείς και κανένα βίντεο 1080p να παίξεις και τα παιχνίδια σου είναι επαρκέστατος και ένας διπύρηνος,για πιο απαιτητικές εφαρμογές ή άμα θέλεις να παίξεις πιο απαιτητικά κάποια κακογραμμένα παιχνίδια ή παιχνίδια που εκμεταλλεύονται και τους 4 πυρήνες(όχι πολλά) παίρνεις τετραπύρηνο,αν κάνεις επεξεργασία βίντεο HD επαγγελματικά ή ασχολείσαι πολύ με τέτοια και 100απήρυνο να έπαιρνες θα σου φαινόταν λίγος. Σε καθημερινές χρήσεις ας πούμε ένας quad στα 2,4 είναι πιό αργός από έναν χ2 στα 3,2 άλλα όταν έρθει η ώρα να κάνεις κάτι που θέλει 4 πυρήνες με τον quad θα το κάνεις στο μισό χρόνο. Απλά παίρνουν και 64bit και 32bit λειτουργικά.
pcos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 σωστότατος. για αυτό η INTEL έβγαλε το turbo mode που κάνει έναν "τετραπιρινο" να γίνεται ένας "γρiγορος" μονοπύρηνος ή διπύρηνος όπου χρειάζεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.