Προς το περιεχόμενο

Rebel EFI - Snow Leopard σε PC = Ευκολη υπόθεση

Vasilisxd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

alkisgti υπάρχει ένα θέμα συμβατότητας με συγκεκριμένο hardware. To ρώτησα και εγώ στην προηγούμενη σελίδα.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδια, χωρις να εχω δοκιμασει το λογισμικο της psystar (το τωρινο ή τις προηγουμενες εκδοσεις του) απο την κοινοτητα του mac os x86 δεν θεωρουνται σοβαροι αυτοι της psystar και ουτε φυσικα θεωρειται η καλυτερη λυση..

Mην περιμενεται δηλαδη να δουλεψει δια μαγειας χωρις εξτρα κοπο το τωρινο σας hardware.

Θελει τυχη , σωστη επιλογη hardware και διαβασμα..

Θεωρω πως περισσοτερες πιθανοτητες εχετε αν πατε με τον παραδοσιακο τροπο. (διαβασμα στον insanelymac κλπ)

Δημοσ.

Γιατι η apple δεν θελει το macosx σε μεγαλο ευρος pc? Δεν πιστευω να την χαλαει να πουλαει τις 10x κοπιες και να γινει πραγματικος ανταγωνιστης της MS?

Τι ζορι τραβαει τοτε? Μηπως φοβαται:

1) Οτι το λειτουργικο της δεν θα δουλεψει σωστα σε πολλα setup και γουστα οπως της MS? Οτι ειναι δυσκολο να το καταφερεις αυτο, πιο δυσκολο απο το να κανεις candy eye effects και εικονιδια που χοροπηδανε?

2)Οτι θα αρχισουν να βγαινουν τα κενα ασφαλειας στην επιφανεια και σιγα-σιγα να κανουν την εμφανιση τους spyware/viruses? Γιατι πολυ περισσοτερος αρχαριος κοσμος, συνεπαγεται και ενδιαφερον για τους κακοβουλους χρηστες, επισεις ανοιγει και μια νεα αγορα για προγραμματα που δεν υπαρχουν στο macosx. Εσεις τι πιστευετε οτι αν το macosx ηταν στο 30% απο το 5%, δεν θα τραβουσε το ενδιαφερον, θα ηταν το ιδιο ασφαλες οπως τωρα?

3)Οταν επιβαλεις την αγορα μηχανηματος σε καποιον, για να τρεξει το λειτουργικο σου, ενας χρηστης που θα πληρωσει αντι 100ε(μονο για το software), 1500ε για να δοκιμασει, δεν μπορει να κατσει και να σκεφτει αντικειμενικα, 1500ε ειναι αυτα και μαμακια να εκανες, θα φωναζεις οτι εκανες την χρυση αγορα και βεβαιως θα εχεις και ενα δευτερο boot με τα μισητα πλεον, αλλα αχωριστα windows, για τις δυσκολες ωρες.

Και για να τελειωνουμε, οταν ενας χρηστης εχει αγορασει ενα pc (με λιγοτερα φυσικα χρηματα απο ενα apple και με πολυ καλυτερο hardware) και εχει επιλογη να βαλει και το λειτουργικο της apple, εχει και την αντικειμενικοτητα να το σουταρει οποτε το βαρεθει ή αν δεν του αρεσει, χωρις να πληρωσει ενα επιπλεον κατωτερο μηχανημα. Aυτο ειναι που δεν θελει με τπτ να συμβει η apple.

Δημοσ.

Συγνωμη ρε παιδια, να ρωτησω κατι απλο?

Γιατι τα iMac c2duo κοστιζουν οσο ενα PC με i7 core?

Δεν ειναι αναμενομενο οτι καποιος θα προσπαθησει να αναπαραγει το αποτελεσμα που εχει ενας χρηστης OSX σε ενα φθηνοτερο συστημα?

Moυ αρεσει πολυ το ολο στυλ των Mac αλλα δεν ξερω αν θα εδινα τοσα χρηματα για να αγορασω ενα συστημα με c2duo (ή ακομα και quad) με 9800GT καρτα γραφικών.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:50 ----------

Μετα το παραπανω Post, ειδα το αριστο post του Razor333 και αποφασισα να το σχολιασω.

Γιατι η apple δεν θελει το macosx σε μεγαλο ευρος pc? Δεν πιστευω να την χαλαει να πουλαει τις 10x κοπιες και να γινει πραγματικος ανταγωνιστης της MS?

Τι ζορι τραβαει τοτε? Μηπως φοβαται:

1) Οτι το λειτουργικο της δεν θα δουλεψει σωστα σε πολλα setup και γουστα οπως της MS? Οτι ειναι δυσκολο να το καταφερεις αυτο, πιο δυσκολο απο το να κανεις candy eye effects και εικονιδια που χοροπηδανε?

Αριστη προσεγγιση απο τον φιλο μας. Ναι, το OSX δεν παιζει σε ο,τι συστημα να 'ναι. Παιζει πολυ καλα σε συστηματα συγκεκριμενων προδιαγραφων και components. Εξ' ου και το αυξημενο κόστος. Κατα την Apple, το λειτουργικό συστημα "στηνεται" πανω σε ενα πολυ συγκεκριμενο συνδιασμο hardware components, με στοχο την εκμεταλευση των δυνατοτητων του συστηματος στο 100%. Με τα γνωστα αποτελεσματα του ταχυτατου interface, αλλα και του eye-candy οπως πολυ σωστα ανεφερες.

2)Οτι θα αρχισουν να βγαινουν τα κενα ασφαλειας στην επιφανεια και σιγα-σιγα να κανουν την εμφανιση τους spyware/viruses? Γιατι πολυ περισσοτερος αρχαριος κοσμος, συνεπαγεται και ενδιαφερον για τους κακοβουλους χρηστες, επισεις ανοιγει και μια νεα αγορα για προγραμματα που δεν υπαρχουν στο macosx. Εσεις τι πιστευετε οτι αν το macosx ηταν στο 30% απο το 5%, δεν θα τραβουσε το ενδιαφερον, θα ηταν το ιδιο ασφαλες οπως τωρα?

Συμφωνω 1000% μαζι σου, η εμφανιση viruses και adware ειναι ζητημα χρονου.

3)Οταν επιβαλεις την αγορα μηχανηματος σε καποιον, για να τρεξει το λειτουργικο σου, ενας χρηστης που θα πληρωσει αντι 100ε(μονο για το software), 1500ε για να δοκιμασει, δεν μπορει να κατσει και να σκεφτει αντικειμενικα, 1500ε ειναι αυτα και μαμακια να εκανες, θα φωναζεις οτι εκανες την χρυση αγορα και βεβαιως θα εχεις και ενα δευτερο boot με τα μισητα πλεον, αλλα αχωριστα windows, για τις δυσκολες ωρες.

Αν δεις και το δικο μου post παραπανω, θιγω το θεμα του κοστους αγορας του υπολογιστη ως ενα πολυ σημαντικο σημειο. Εχω γινει φανατικος χρηστης MacOSX λογω της ευχρηστιας του λειτουργικου. Υπολογιστη Mac δεν θελω να αγορασω λογω του υψηλου κοστους. Δηλαδη, για ποιο λογο τιμολογει η Apple ενα συστημα 2GB, C2D, 1TB σκληρο και 1 οθονη 20-24" στα 1500 ευρω? Ειναι υπερβολη.

Και για να τελειωνουμε, οταν ενας χρηστης εχει αγορασει ενα pc (με λιγοτερα φυσικα χρηματα απο ενα apple και με πολυ καλυτερο hardware) και εχει επιλογη να βαλει και το λειτουργικο της apple, εχει και την αντικειμενικοτητα να το σουταρει οποτε το βαρεθει ή αν δεν του αρεσει, χωρις να πληρωσει ενα επιπλεον κατωτερο μηχανημα. Aυτο ειναι που δεν θελει με τπτ να συμβει η apple.

Και παλι συμφωνω 1000%, επιτελους ενα ωριμο post σε ολο αυτο το thread.

Δημοσ.

εγώ άλλη απορία έχω, και δεν έχει σχέση με τα "δικαιώματα" της Αππλ. Εχει ελένξει κανείς αυτο το κομματι κώδικα για τον οποίο η psystar ζητάει 30 ευράκια, οτι πραγματικά το έχουν γράψει οι ίδιοι,

και δεν οικοιοποιούνται τις προσπάθειες των τελευταίων 3-4 ετών απο διάφορους πρωταγωνιστές του "hackintosh" που μεχρι σήμερα δημοσίευαν όλα τα έργα τους δωρεάν ;

Απαντάω εγώ στον εαυτό μου, με 1 (ολογράφως: Ένα ) λεπτό γουγλιν'

Psystar’s Rebel EFI is Evil

Firstly what pystar currently doing is daylight robbery. In other words they take the great open source projects such as PC_EFI by netkas and Chameleon and boot-132 method and glued it together with premium support and a nice front end. Thats about it. I’ll explain how Rebel EFI works.

Psystar Steals Open Source Bootloader and Sells it for $50

Δημοσ.
εγώ άλλη απορία έχω, και δεν έχει σχέση με τα "δικαιώματα" της Αππλ. Εχει ελένξει κανείς αυτο το κομματι κώδικα για τον οποίο η psystar ζητάει 30 ευράκια, οτι πραγματικά το έχουν γράψει οι ίδιοι,

και δεν οικοιοποιούνται τις προσπάθειες των τελευταίων 3-4 ετών απο διάφορους πρωταγωνιστές του "hackintosh" που μεχρι σήμερα δημοσίευαν όλα τα έργα τους δωρεάν ;

Απαντάω εγώ στον εαυτό μου, με 1 (ολογράφως: Ένα ) λεπτό γουγλιν'

Psystar’s Rebel EFI is Evil

Psystar Steals Open Source Bootloader and Sells it for $50

+1

Oλοσωστος!

Κατι τετοιο θυμομουν και εγω και ειχα γραψει αυτα:

Παιδια, χωρις να εχω δοκιμασει το λογισμικο της psystar (το τωρινο ή τις προηγουμενες εκδοσεις του) απο την κοινοτητα του mac os x86 δεν θεωρουνται σοβαροι αυτοι της psystar και ουτε φυσικα θεωρειται η καλυτερη λυση..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...