Προς το περιεχόμενο

Rebel EFI - Snow Leopard σε PC = Ευκολη υπόθεση

Vasilisxd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Αυτο δεν ειναι κλεψιμο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κλοπη πνευματικης ιδιοκτησιας.Καθε αλλο. Γι'αυτο και η υποθεση εχει παει στα δικαστηρια. Ειναι το θεμα περι ΕULA. Απλα πραματα. Αλλα καμια σχεση με κλεψιμο κτλ.

Καλά whatever...

και οφφ-τοπικ... που ειδες οτι σε ειπα 'βλακα' ?

Μαλλον εσυ δεν εχεις εμπιστοσυνη στον εαυτο σου, και πιστευεις οτι οποιος διαφωνει μαζι σου σε βλεπει ετσι.

Στη λέξη θα κολλήσουμε? Αν ναι άλλαξε το "βλάκας" με το "έξυπνος". Και πάλι whatever όμως....

Ξαναλέω,είπα την γνώμη μου,αυτή είναι καλώς ή κακώς. Δεν την είπα για να τσακωθώ με κάποιον. Αν θέλει κάποιος να συζητήσουμε ευχαρίστως αλλά όχι να μπαίνει και να λέει ε ρε τα ζώα μερικοί τι γράφουν...

Το σταματάω γιατί βγαίνω offtopic. Tace care dude. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω παλι πιστευω οτι το προγραμμα δεν θα βγει παρανομο απλα θα αναγκαστει να σταματησει η εταιρία να πουλάει ετοιμα PC με λειτουργικο της apple...

Labfrog σόρρυ μαν αλλά όντως φαίνεται να μην το 'χεις καταλάβει το θέμα.

Δεν υπάρχει κανένα κλέψιμο.

Συμφωνώ με τον απο πάνω,μάλλον κάτι τέτοιο θα γίνει,θα το αγοράζεις έξτρα και όχι προεγκατεστημένο

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:11 ----------

Α, ισχύει ότι και στις πατσαρισμένες εκδόσεις; Νόμιζα ότι θα ισχύει κάτι λιγότερο, πιο περιορισμένο δηλαδή.

Τώρα σ είδα,όχι λογικά με αυτό θα μπορείς να κάνεις εγκατάσταση απο το original dvd που σημαίνει ότι θα παίρνεις κανονικά τα updates απο Apple ,σε μερικούς συνδιασμούς γίνεται και τώρα χωρίς το προγραμματάκι

Labfrog σόρρυ μαν αλλά όντως φαίνεται να μην το 'χεις καταλάβει το θέμα.

Δεν υπάρχει κανένα κλέψιμο.

Συμφωνώ με τον απο πάνω,μάλλον κάτι τέτοιο θα γίνει,θα το αγοράζεις έξτρα και όχι προεγκατεστημένο

Μα πως γίνεται εγώ πχ,να βγάζω ένα λογισμικό και να λέω γουστάρω να το τρέχω μόνο σε αυτά τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Να το πουλάω,το αγοράζεις εσύ(πχ) και το τροποποιείς με κάποιον τρόπο μη νομιμο - από την στιγμή που δεν είναι ελεύθερο- με κάποιο booter ή δεν ξέρω και γω τι για να το βάζεις σε άλλα μηχανήματα.

Αυτό δεν είναι κλέψιμο? Αν σας ενοχλεί η λέξη βάλτε κάποια άλλη,δεν τα κατέχω τα νομικά καθόλου και μπορεί το "κλέψιμο" να παραπέμπει αλλού.

Και γενικά η όλη ιδέα της σκέψης μου είναι πως από την στιγμή που κάποιος βγάζει ένα προιόν μπορεί να το πουλήσει όπως θέλει και με όποιον τρόπο θέλει. Και λογικά ο αγοραστής θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες ή νόμους που έχει ορίσει για το προιόν του. Έτσι δεν είναι?

Μα πως γίνεται εγώ πχ,να βγάζω ένα λογισμικό και να λέω γουστάρω να το τρέχω μόνο σε αυτά τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Να το πουλάω,το αγοράζεις εσύ(πχ) και το τροποποιείς με κάποιον τρόπο μη νομιμο - από την στιγμή που δεν είναι ελεύθερο- με κάποιο booter ή δεν ξέρω και γω τι για να το βάζεις σε άλλα μηχανήματα.

Αυτό δεν είναι κλέψιμο? Αν σας ενοχλεί η λέξη βάλτε κάποια άλλη,δεν τα κατέχω τα νομικά καθόλου και μπορεί το "κλέψιμο" να παραπέμπει αλλού.

Και γενικά η όλη ιδέα της σκέψης μου είναι πως από την στιγμή που κάποιος βγάζει ένα προιόν μπορεί να το πουλήσει όπως θέλει και με όποιον τρόπο θέλει. Και λογικά ο αγοραστής θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες ή νόμους που έχει ορίσει για το προιόν του. Έτσι δεν είναι?

Δεν μπορεί να το πουλήσει όπως θέλει,για αυτό υπάρχουν νόμοι.

Για παράδειγμα,η Apple λέει το OSX μόνο σε mac,τα παίρνει και η MS και λέει τα Windows μόνο σε Dell,γίνεται;Δεν γίνεται.

Οι άλλοι τι θα κάνουν;Κουλούρια θα πουλάνε;

Παγωτά Toshiba και πάστες Fujitsu;

Γιατί θα σκούξει η επιτροπή ανταγωνισμού,απο που κι ως που βάζεις λουκέτο στις άλλες εταιρίες μονοπωλώντας το λογισμικό σου,ευτυχώς η αγορά λειτουργεί με κανόνες και δεν κάνει ο καθένας ότι θέλει.

Κατάλαβες γιατί λέμε ότι λέμε;Είναι ακριβώς σαν το παράδειγμα που είπα πριν,κι ας φαίνεται γελοίο:

Δλδ αν έγραφε για να το εγκαταστήσεις πρέπει να έχεις 4αρι σπίτι με 2 μπάνια θα ήταν παράνομος όποιος το εγκαταστούσε κι έμενε σε 2αρι;

Δεν μπορείς να γράφεις ότι θες και να ισχύει

πχ

1)Παίρνω έναν υπολογιστή Turbo-X απο το Πλαίσιο ->Είμαι μαλάκας,εεεεε νόμιμος

2)Αγοράζω ένα licence του SL απο το Πλαίσιο ->Είμαι νόμιμος πάλι

3)Αγοράζω το software της Ψηστάρ-ιας ->Είμαι πάλι νόμιμος

Ε πως θα είμαι παράνομος αν εγκαταστήσω το SL στο Turbo-X;Αφού το αγόρασα θα το εγκαταστήσω όπου θέλω,δικό μου είναι πλέον και δεν πα να γράφει η EULA ότι θέλει.

Αν θέλω το καίω, ή το κρεμάω στο μπαλκόνι για τις μύγες

Επίσης η Psystar δεν βάζει χέρι στον κώδικα του OSX,αυτό θα ήταν παράνομο,δίνει έξτρα software και αυτό δεν είναι παράνομο.

*Ο μόνος τρόπος να κερδίσει η Apple είναι ο βυσματικός,όπως και να το κάνεις λόγω μεγέθους μπορεί να την σκίσει στα δικαστήρια,αν πάει δίκαια 100% πιστεύω όμως ότι θα χάσει

Αν είναι έτσι τότε οκ. Αλλά τότε ποιό το νόημα να υπάρχει το EULA?

Η EULA σε δεσμεύει με αυτά που γράφει αλλά κια αυτή δεσμεύεται απο νόμους ας πούμε.

Δλδ ότι γράφει δεν πρέπει να παραβιάζει το δίκαιο της χώρας,αν τ το κάνει πας δικασστικvς,δες τα παραδείγματα που έβαλα πριν

πχ λογική EULA:Απαγορεύεται να φτιάξεις παράνομα αντίγραφα του λογισμικού,να το εγκαταστήσεις σε παραπάνω μηχανήματα,1 άδεια 1 μηχάνημα κτλ

παράλογη EULA:Απαγορεύεται να χασμουρηθείς κατα τη διάρκεια της εγκατάστασης,το δωμάτιο δεν πρέπει να βαμένο κίτρινο και χωρίς κουρτίνες.

αλεξ αι ντου νοτ νοου

• Super Moderators
macbook έχει η μάνα μου... όχι εγώ :P

Ορίστε το λάθος των γονιών... Δεν ασχολούνται πολύ με τα παιδιά τους, δεν τα εκπαιδεύουν σωστά για να πάρουν το καλό παράδειγμα...και να τα αποτελέσματα!

B)

Ορίστε το λάθος των γονιών... Δεν ασχολούνται πολύ με τα παιδιά τους, δεν τα εκπαιδεύουν σωστά για να πάρουν το καλό παράδειγμα...και να τα αποτελέσματα!

B)

δώρο του γιου ... του αμαρτωλού..

σαν ασχετος για αρχη στ θεμα rebel...θελω να ρωτησω!

δηλαδη εχω το pc στο σπιτι με windows κανονικα ολα...και βαζω το cd της psystar και εχoντας και το SL φυσικα μπορω να το βαλω κανονικα στ pc?

θελω να πω τοσο ευκολα...?θελει καποια συγκεκριμενα hardware για να δουλεψει? Η ότι και να εχεις μπορεις να το βαλεις? Και από ότι παρατηρησα, δεν πουλανε ξεχωριστα το cdακι ε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...