Lomar Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Τα παραδείγματα που δίνεις elven είναι αστεία, και εκτός πραγματικότητας. Από την στιγμή όμως που αγοράζεις το λειτουργικό αυτομάτως αποδέχεσαι και τους όρους που βάζει η κάθε εταιρία, με όποιες συνέπειες έχουν. φίλε μου γιατί πρέπει οποιοσδήποτε λέει κάτι ενάντια στα λόγια του Jobs να είναι αστείος/γελοίος/anti-funboy/wannabe mac user κτλ; δε λέω και εγώ ζαχαρώνω κάποιο mac, αλλά ο μέχρι σήμερα λόγος που δεν έχω αγοράσει αυθεντικό το λειτουργικό είναι λόγω των περιορισμένων συνθέσεων της apple. δηλαδή θα μου απαγορεύσεις εσύ ή η κάθε εταιρεία πως θα χρησιμοποιήσω - όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε - το ήδη πληρωμένο προϊόν μου; και για να μη κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας, στην EULA συμφωνείς αφότου πληρώσεις και αγοράσεις το λογισμικό. αυτό είναι παράλογο και ξεκάθαρο νταβατζιλίκι. Ακόμα και τα λεφτά μου πίσω να πάρω επειδή δεν συμφωνώ με την EULA, παραμένει γελοίο. πχ, στο μέλλον θα αγοράζω καφετιέρα και με το που την ανοίξω, θα εμφανιστεί πάνω σε μια μικρή οθόνη ενα αντίστοιχο EULA που θα μου απαγορεύει να τη χρησιμοποιώ με καφέ που προέρχεται απο οποιαδήποτε χώρα εκτός της Γαλλίας, αυτό απο τη στιγμή που το υπογράφω ενώ μου έχει γνωστοποιηθεί μετά την αγορά της δεν είναι γελοίο, καταχρηστικό - όπως πάλι πολύ σωστά αναφέρθηκε και πριν - και πάνω απ'ολα κατευθυνόμενο; Τέτοια τεράστια δείγματα υποκρισίας και παράλογης ψευτο-δικαιοσύνης, είναι που μας έχουν φέρει σε τέτοια κατάσταση, όταν τα συμφέροντα των εταιρειών μπαίνουν πάνω απο τις προσωπικές μας ανάγκες και δυνατότητες/ελευθερίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Flying_Dutchman Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Πολλοι εδω μεσα λενε Ο,ΤΙ τους κατεβει... χωρις να εχουν ιδεα για τι πραμα μιλανε... πχ (υπαρχουν κι αλλα παραδειγματα) Κάτι τέτοιες εταιρίες όπως η Psystar που πάνε να κλέψουν λογισμικά κλπ είναι τραγικές. Πραγματικά μακάρι η Apple να κερδίσει. Και δεν το λέω λόγο fanboysμου αλλά γιατί σαν εταιρία,είτε μεγάλη είτε μικρή κάποιοι σκοτώθηκαν στη δουλειά για να βγάλουν κάτι. Είτε είναι καλό είτε όχι. Οπότε ένα credit τους αξίζει. Γενικά είμαι υπέρ της άποψης ελεύθερου λογισμικού κλπ κλπ αλλά από την στιγμή που κάποιος θέλει να πουλήσει την δουλειά του για τον α ή β λόγο δεν βλέπω που είναι το κακό. Δεν σου αρέσει μην το βάλεις/αγοράσεις. Όχι όμως να το πουλάς για δικό σου. Αυτό παραπάει. Το τραγικο φιλε ειναι οτι μιλας και δεν ξερεις γιατι πραμα μιλας... Η Psystar ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ, απλα το εγκαθιστα σε αλλο μηχανημα, χωρις αυτο να ειναι apple. Και πιστευω οτι στο τελος θα δικαιωθει.Κι αυτο θα ειναι καλο για ολους ακομα και για τα fan boys. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 πχ, στο μέλλον θα αγοράζω καφετιέρα και με το που την ανοίξω, θα εμφανιστεί πάνω σε μια μικρή οθόνη ενα αντίστοιχο EULA που θα μου απαγορεύει να τη χρησιμοποιώ με καφέ που προέρχεται απο οποιαδήποτε χώρα εκτός της Γαλλίας, αυτό απο τη στιγμή που το υπογράφω ενώ μου έχει γνωστοποιηθεί μετά την αγορά της δεν είναι γελοίο, καταχρηστικό - όπως πάλι πολύ σωστά αναφέρθηκε και πριν - και πάνω απ'ολα κατευθυνόμενο; Τέτοια τεράστια δείγματα υποκρισίας και παράλογης ψευτο-δικαιοσύνης, είναι που μας έχουν φέρει σε τέτοια κατάσταση, όταν τα συμφέροντα των εταιρειών μπαίνουν πάνω απο τις προσωπικές μας ανάγκες και δυνατότητες/ελευθερίες. Εχεις δικιο φιλε.. Ακριβως επειδη η EULA δεν ειναι γραμμενη εξω απο το κουτι, θα πρεπει να μπορεις να παρεις πισω τα χρηματα αν τελικως δεν συμφωνησεις. Και για αυτο η ms ειναι τιμια και δινει πισω χρηματα αν δεν συμφωνησεις με την EULA, πχ οταν αγορασεις εναν φορητο με ενσωματωμενα windows. Η apple δεν γνωριζω αν το κανει, νομιζω πως οχι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Το θέμα είναι πολύ νομικό, ας δούμε τι θα κάνουν στα δικαστήρια. Μακάρι να βάλουνε serial να τελειώνουμε. Αφού η Apple θέλει να τα πουλάει για να μπαίνουν μόνο στα δικά της μηχανήματα ας το κάνει, εγώ δεν έχω πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Το θέμα είναι πολύ νομικό, ας δούμε τι θα κάνουν στα δικαστήρια. Μακάρι να βάλουνε serial να τελειώνουμε. Αφού η Apple θέλει να τα πουλάει για να μπαίνουν μόνο στα δικά της μηχανήματα ας το κάνει, εγώ δεν έχω πρόβλημα. Ούτε εγώ έχω πρόβλημα,το θέμα είναι το κατα πόσο είναι νόμιμο κάτι τέτοιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Αυτό θα το δει το δικαστήριο, σε κάτι τέτοια αργούν πάντως οι αποφάσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Labfrog Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Πολλοι εδω μεσα λενε Ο,ΤΙ τους κατεβει... χωρις να εχουν ιδεα για τι πραμα μιλανε... πχ (υπαρχουν κι αλλα παραδειγματα) Το τραγικο φιλε ειναι οτι μιλας και δεν ξερεις γιατι πραμα μιλας... Η Psystar ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ, απλα το εγκαθιστα σε αλλο μηχανημα, χωρις αυτο να ειναι apple. Και πιστευω οτι στο τελος θα δικαιωθει.Κι αυτο θα ειναι καλο για ολους ακομα και για τα fan boys. Οκεικ χαίρομαι που τουλάχιστον ξέρεις εσύ... Άσε εμάς τους υπόλοιπους χαζούς να λέμε τα δικά μας. Που μάλλον εσύ είσαι που δεν καταλαβαίνεις τι λέω γιατί απ αυτά που λες δεν βλέπω να κατάλαβα κάτι λάθος. Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραψα. Τέσπα, δεν θα κάτσω να τσακωθώ. Αυτή είναι η γνώμη μου. Τέλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 συμφωνώ με elven κατα σύμπτωση γράφω από power mac(g4) με ubuntu ! η εποχή των "εξυπνάδων", πέρασε . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Flying_Dutchman Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Οκεικ χαίρομαι που τουλάχιστον ξέρεις εσύ... Άσε εμάς τους υπόλοιπους χαζούς να λέμε τα δικά μας. Που μάλλον εσύ είσαι που δεν καταλαβαίνεις τι λέω γιατί απ αυτά που λες δεν βλέπω να κατάλαβα κάτι λάθος. Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραψα. Τέσπα, δεν θα κάτσω να τσακωθώ. Αυτή είναι η γνώμη μου. Τέλος. Δε ξερω, ισως μιλαμε αλλη γλωσσα... αλλα οταν λες : Κάτι τέτοιες εταιρίες όπως η Psystar που πάνε να κλέψουν λογισμικά κλπ είναι τραγικές. [....] Δεν σου αρέσει μην το βάλεις/αγοράσεις. Όχι όμως να το πουλάς για δικό σου. Αυτό παραπάει. Και ξαναλεω: ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ??? ΠΩΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ?? Δε βλεπεις οτι αυτο που ειπες ειναι εκτος τοπου και χρονου σε σχεση με την πραγματικοτητα ? H psystar ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟ SOFTWARE (ΒΛΕΠΕ MAC OS X) που εγκαθιστα. Και συ το ονομαζεις ΚΛΟΠΗ. Και απο πανω υποστηριζεις οτι καταλαβες και ΣΩΣΤΑΑΑΑΑΑΑ. Προφανως και δεν εισαι ενημερος για τα περι psystar, για το τί κανει και για τον δικαστικο αγωνα. Απλα ειδες κατι και ειπες να ποσταρεις. Και να ξαναποσταρεις... Τι να πω.... Σημειωση: Λενε οτι ο εξυπνος απλα παραδεχεται το λαθος του, ο πονηρος προσπαθει να δικαιολογηθει και ο χαζος το υποστηριζει. Αυτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Labfrog Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Μα όταν σου λέει ότι θέλει να το βάλει σε υπολογιστές "μη apple" ενώ είναι της Apple και η οποία λέει "το λογισμικό που έβγαλα θα μπαίνει ΜΟΝΟ εκεί" πως δεν είναι κλέψιμο? Τι είναι τότε? PS: Επειδή βλέπω πως προσπαθείς να περάσεις τη διαμάχη σε προσωπικό επίπεδο (γιατί είναι τουλάχιστον ηλίθιο να λες κάποιον βλάκα επειδή νομίζεις ή και να έχεις δίκιο πως η αποψή του είναι λάθος) να σου πω πως δεν έχω κανένα λόγο να αποδείξω σε εσένα ή τον κάθε εσένα εαν είναι "έξυπνος" ή πονηρός ή χαζός ή ό,τι άλλο θες. Βέβαια φαντάζομαι πως ο περίγυρος σου είναι όλοι χαζοί από την στιγμή που θα διαφωνήσουν μαζί σου γιατί προφανώς έχεις τη παπική βούλα. Επιμένεις να λες πως δεν κατάλαβα ενώ με βάση αυτά που μου είπες εσύ,σου ξαναλέω, τα ίδια ξέρω και γω. Τέλος πάντων... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Flying_Dutchman Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Μα όταν σου λέει ότι θέλει να το βάλει σε υπολογιστές "μη apple" ενώ είναι της Apple και η οποία λέει "το λογισμικό που έβγαλα θα μπαίνει ΜΟΝΟ εκεί" πως δεν είναι κλέψιμο? Τι είναι τότε? Αυτο δεν ειναι κλεψιμο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κλοπη πνευματικης ιδιοκτησιας.Καθε αλλο. Γι'αυτο και η υποθεση εχει παει στα δικαστηρια. Ειναι το θεμα περι ΕULA. Απλα πραματα. Αλλα καμια σχεση με κλεψιμο κτλ. PS: Επειδή βλέπω πως προσπαθείς να περάσεις τη διαμάχη σε προσωπικό επίπεδο (γιατί είναι τουλάχιστον ηλίθιο να λες κάποιον βλάκα επειδή νομίζεις ή και να έχεις δίκιο πως η αποψή του είναι λάθος) να σου πω πως δεν έχω κανένα λόγο να αποδείξω σε εσένα ή τον κάθε εσένα εαν είναι "έξυπνος" ή πονηρός ή χαζός ή ό,τι άλλο θες. Βέβαια φαντάζομαι πως ο περίγυρος σου είναι όλοι χαζοί από την στιγμή που θα διαφωνήσουν μαζί σου γιατί προφανώς έχεις τη παπική βούλα. Επιμένεις να λες πως δεν κατάλαβα ενώ με βάση αυτά που μου είπες εσύ,σου ξαναλέω, τα ίδια ξέρω και γω. Τέλος πάντων... και οφφ-τοπικ... που ειδες οτι σε ειπα 'βλακα' ? Μαλλον εσυ δεν εχεις εμπιστοσυνη στον εαυτο σου, και πιστευεις οτι οποιος διαφωνει μαζι σου σε βλεπει ετσι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pan-pan Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Ρε παιδιά απο το να συζητάμε αν είναι νόμιμο ή όχι δεν λέει κανένας εντυπώσεις αν το δοκίμασε; Εγώ προσπάθησα λίγο να το χρησιμοποιήσω σε ένα λαπτοπ αλλά τζίφος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Flying_Dutchman Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Ρε παιδιά απο το να συζητάμε αν είναι νόμιμο ή όχι δεν λέει κανένας εντυπώσεις αν το δοκίμασε; Εγώ προσπάθησα λίγο να το χρησιμοποιήσω σε ένα λαπτοπ αλλά τζίφος... Εχει μεγαλη σημασια ποια εκδοση mac os x πας να εγκαταστησεις, τι configuration εχει το μηχανημα σου κτλ. Αυτο απλως ειναι ενα bootloader, που παρακαμπτει το αντιστοιχο της apple, ωστε να μην την κατηγορουν για 'κλεψιμο' πνευματικης ιδιοκτησιας (οσον αφορα το bootloader και ΜΟΝΟ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 βρήκε κανείς καμία λίστα συμβατότητας hardware; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Flying_Dutchman Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Υπαρχει σχετικο thread http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=250868&page=183&highlight=hackintosh καθως και στο wiki υπαρχουν κι αλλα σχετικα στο δικτυο, αμα κανεις search με hackintosh κτλ κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.