Προς το περιεχόμενο

ATI Catalyst 9.10 Driver

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ATI Catalyst 9.10 Driver

New Features:

Official ATI Catalyst WHQL release supporting ATI Radeon HD 5800 series GPUs

• ATI Catalyst 9.10 now includes full GPU support for the award winning ATI HD Radeon 5800 series GPUS!

Super Sample Anti-Aliasing for the ATI Radeon HD 5800 Series

• ATI Catalyst 9.10 provides support for a new Anti-Aliasing method on the ATI Radeon HD 5800 Series. Users can now experience the high level of anti-aliasing image quality using Super Sampling anti-aliasing while maintaining good performance levels.

Highlights of the ATI Catalyst™ 9.10 release for Linux includes:

New Features

Support for new Linux operating systems

• This release of ATI Catalyst driver for Linux introduces support for the following new operating systems:
  • Ubuntu 9.10 early look support

Highlights of resolved issues

• Ghostbusters video game no longer flickers between desktop and game play when anti-aliasing is set to 8X and game resolution set to 2560×1600
  • Enabling Screen Space Ambient Occlusion option in “Riddick 2 Dark Athena” no longer causes the game to fail under Multi-GPU configurations
  • Severe flickering no longer observed while running 3D games/samples on specific HDMI displays with configurations using ATI CrossFireX™ technology in tri and quad modes
  • Desktop flashing no longer observed after driver installation and reboot with systems configured with Radeon ASIC in the primary PCIe slot and ATI Fire Stream™ ASIC in the secondary PCIe slot
  • “Combat Mission Shock Force” no longer fails after a duration of game play
  • Underscan/Overscan settings for TV can now be applied from the ATI Catalyst Control Center – TV Properties Adjustments page
  • Changes to the “All Settings” and “Basic Quality” pages in ATI Catalyst Control Center - Avivo™ Video will now be retained after reboot

To download the driver, click here.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Τελικα την εχω στο αιμα τη γκαντεμια.

ΚΑΘΕ φορα που περνουσα καποιους Ati drivers, εντος 3 ημερων εβγαιναν νεοι.

Μολις προχτες περασα τους 9.9 σε ενα Pc φιλου...

Παντως thanks για την ενημερωση.

Δημοσ.

Πολύ νωρίς για review, οπότε τους κατεβάζουμε, αλλά δεν τους περνάμε ακόμη :Ρ ...

Περιμένω εδώ και 3 εκδόσεις ένα driver που να σπρώχνει κάπως τη 4850. Με τους 9.6 είμαι, αφού οι 9.7 και, ειδικά 9.9, τη ρίχνουν αντί να την ανεβάζουν... :/

• Super Moderators
Δημοσ.
Τελικα την εχω στο αιμα τη γκαντεμια.

ΚΑΘΕ φορα που περνουσα καποιους Ati drivers, εντος 3 ημερων εβγαιναν νεοι.

Μολις προχτες περασα τους 9.9 σε ενα Pc φιλου...

Παντως thanks για την ενημερωση.

λες και δεν ξέρεις ότι πλέον βγαίνουν στο τελευταίο 10μερο κάθε μηνός :P

• Moderators
Δημοσ.

Θα ελεγα του φιλου που εστησε pc...: "ε μεινε χωρις drivers για 1-10 μερες που θα βγουν οι επομενοι".

Oh wait... :P

Δημοσ.

H μονη διαφορα των 9.10 τελικα ειναι οτι σου ριχνουν το Windows Experience Index, ετσι για να σπαζεσαι... στα γραφικα απο 7.4 στο 6.0 ! (Ati 4850 - Win7 x64 RTM)

Δημοσ.

Και κλασσικά το πρόβλημα με το "The Witcher" εξακολουθεί να παραμένει :mad:. Πρέπει να περιμένω λοιπόν άλλον έναν μήνα μήπως και το παίξω.

Δημοσ.
Και κλασσικά το πρόβλημα με το "The Witcher" εξακολουθεί να παραμένει :mad:. Πρέπει να περιμένω λοιπόν άλλον έναν μήνα μήπως και το παίξω.

φαντάζομαι θα βγει hotfiχ πιο νωρίς...

Δημοσ.

Μα είναι known issue εδώ και ένα μήνα. Έχω βάλει τρεις διαφορετικούς οδηγούς σε αυτό το διάστημα και λύση καμία. Μπορεί τεχνολογικά η ATI να είναι superior atm, αλλά ο βραχνάς των drivers παραμένει, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν πάει και τελείωσε. Και για να τρέχεις ένα game ομαλά κατά ένα μεγάλο ποσοστό εξαρτάται από τους οδηγούς. Τόσα χρόνια με nvidia ελάχιστα ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισα με games, σίγουρα λιγότερα από όσα έχω αντιμετωπίσει σε 20 μέρες με την ATI :mad:

Την λογική των hotfix δε να μην την χαρακτηρίσω καλύτερα..............

Δημοσ.
Μα είναι known issue εδώ και ένα μήνα. Έχω βάλει τρεις διαφορετικούς οδηγούς σε αυτό το διάστημα και λύση καμία. Μπορεί τεχνολογικά η ATI να είναι superior atm, αλλά ο βραχνάς των drivers παραμένει, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν πάει και τελείωσε. Και για να τρέχεις ένα game ομαλά κατά ένα μεγάλο ποσοστό εξαρτάται από τους οδηγούς. Τόσα χρόνια με nvidia ελάχιστα ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισα με games, σίγουρα λιγότερα από όσα έχω αντιμετωπίσει σε 20 μέρες με την ATI :mad:

Την λογική των hotfix δε να μην την χαρακτηρίσω καλύτερα..............

είσαι λάθος προβληματάκια πάντα θα υπάρχουν όσο αφορά τα pc..το να λες ότι γενικά οι ati drivers είναι προβληματικοί απλά δεν ισχύει...όπως εσύ λες για προβλήματα με ati,άλλοι έχουν προβλήματα με nvidia drivers...πια είναι σταθερότατοι..και μη ξεχνάς ότι έχεις αγοράσει μια κάρτα η οποία μόλις βγήκε στην αγορά και μέχρι τώρα δεν είχε proper drivers αν θυμάμαι καλά..σιγά-σιγά θα γίνουν πιο σταθεροί

Δημοσ.

Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι επίσης το vsync αν δεν υπάρχει option ingame πιθανόν να μην δουλέψει ούτε με το force on από το ccc σε vista? Η λύση που προτείνεται, από τι έψαξα σε διάφορα fora, είναι ένα 3rd party program. Κnown issue από την περασμένη γενιά γραφικών και ακόμα είναι εδώ :mad:.

Με nvidia drivers τέτοια ηλίθια προβλήματα όπως το παραπάνω δεν αντιμετώπισα ποτέ όσα χρόνια τις χρησιμοποιούσα. Όπως έχει μάθει κανείς προφανώς........Kαι ok η κάρτα είναι νέα αλλά τα όσα είδα σε διάφορα fora σχετικά με το θέμα των οδηγών κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι. Να αλλάξει η ati τροπάρι στο θέμα οδηγών, μετά από τόσα χρόνια χλωμό το κόβω. Ή λοιπόν θα αλλάξω εγώ συνήθειες και θα κατεβάζω το τάδε hot fix που θα βγάζουν για το δείνα game (γεγονός το οποίο 15 ημέρες πριν θα μου φαινόταν το λιγότερο γελοίο :-() και θα ψάχνω στα διάφορα fora για τρόπο αντιμετώπισης του εκάστοτε προβλήματος ή το νέο έτος με το που σκάσουν τα νέα μοντέλα της nvidia αλλάζω και πάλι βρίσκοντας την χαμένη - για την ώρα ελπίζω - γαλήνη μου ( π.x. τα βράδια βλέπω τον παραμορφωμένο από το πρόβλημα των οδηγών της ati, Geralt, του Witcher να με καταδιώκει :P).

Δημοσ.

όπως είπα πάντα μικροπροβλήματα θα υπάρχουν..εγώ με τη 4890 δεν έχω αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα..σου ξαναλέω πάντως ότι γενικά οι drivers της ati είναι πια σταθερότατοι..το ότι δεν έτυχες ποτέ σε πρόβλημα με nvidia και έτυχες σε ati είναι απλά θέμα τύχης...πχ γνωρίζεις ότι οι τελευταίοι drivers της nvidia ρίχναν από μόνοι τους τα ρολόγια του πυρήνα σε 2d mode εν ώρα παιχνιδιού με αποτέλεσμα να σέρνονται?άσε που δε ξέρεις πάντα αν το πρόβλημα οφείλονται στους drivers της vga(γενικά μιλάω)...και εγώ με την προηγούμενη κάρτα μου την 8800gt στο πρώτο riddick που είχε βγει δεν το έπαιζε με τίποτα,έλεγε ότι δεν υποστήριζε η κάρτα shader model 3!μετά απο ψάξιμο είδα ότι υπήρχε κάποιο conflict με τους drivers της nvidia και έπρεπε να κατεβάσω ένα συγκεκριμένο αρχείο για να παίξει..

και σε άλλα παιχνίδια είχα προβληματάκια πχ το shellshock με το που ξεκινούσε μαύριζε η οθόνη ενώ τώρα παίζει κανονικά....το ότι έπαιζαν κάποιες ασυμβατότητες σε 2-3 παιχνίδια ,όταν όμως έχω τερματίσει και εγώ δε ξέρω πόσα δεν είναι λόγος να πω ότι η nvidia βγάζει προβληματικούς drivers...πάντως αν δε τη θες την κάρτα την παίρνω εγώ στη μισή τιμή!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...