Προς το περιεχόμενο

Ε6600 Core2Duo vs E6300 Dual Core

koozoop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά θα με βρίσετε αλλά.... ε, να σήμερα πέρασα από ένα ΠΛΑΙΣΙΟ για να πάρω ένα δώρο για ένα φίλο και καθώς περίμενα να μου το φέρουν κοίταξα το ράφι με τις cpu και εκεί ήταν ένα τελευταίο κομμάτι Ε6300. Ε, λέω, δε γ....... Το τσίμπησα, το φόρεσα και τώρα είμαι χαλαρά στα 3200 (400χ8). Μόλις το τσεκάρω λίγο θα πάω χ9 να δω τι λέει! Βασικά απενεργοποίησα το EIST γιατί μου κοπάνησε BSOD. Θα κάνω μερικά test και θα επανέλθω.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παιδιά θα με βρίσετε αλλά.... ε, να σήμερα πέρασα από ένα ΠΛΑΙΣΙΟ για να πάρω ένα δώρο για ένα φίλο και καθώς περίμενα να μου το φέρουν κοίταξα το ράφι με τις cpu και εκεί ήταν ένα τελευταίο κομμάτι Ε6300. Ε, λέω, δε γ....... Το τσίμπησα, το φόρεσα και τώρα είμαι χαλαρά στα 3200 (400χ8). Μόλις το τσεκάρω λίγο θα πάω χ9 να δω τι λέει! Βασικά απενεργοποίησα το EIST γιατί μου κοπάνησε BSOD. Θα κάνω μερικά test και θα επανέλθω.

Λογικα θα σου παιξει 3600 χωρις πολλα-πολλα...:-)

Ρευμα του χεις δωσει καθολου τωρα που σαι στα 3200?Ψυκτρα η δικη του εργοστασιακη?

Δημοσ.

Λοιπόν, καταρχήν καλημέρα. Δουλέψε άνετα στα 3600, με 1,325volt (όχι ότι δεν πήγαινε εκεί με τα 1,285... απλά για ασφάλεια), με μέγιστη θερμοκρασία με ORTHOS στους 60οC (Ultra-120A). Βασικά οι θερμοκρασίες μπορούν να πέσουν και άλλο εαν αλλάξω κουτί και αγοράσω καινούρια arctic silver. Το κουτί μου είναι ένα ταπεινό midi και η silver ήταν πολύ καιρό στην άκρη και είχε γίνει πιο παχύρευστη. Οπότε όταν λιώσει καλά-καλά θα πέσει 1-2 oC ακόμα. Πιστέυω πως πάει άνετα στα 4000-4200. Μόλις έδωσα με 63 ευρώ μια ώθηση στο σύστημά μου για 1-1,5 χρόνο ακόμα! Μάζί με την 4870 πετάει!

Δημοσ.
Πιστέυω πως πάει άνετα στα 4000-4200.

Αμα το δεις τελικα αυτο, ενημερωσε μας εδω σχετικα :-)

Δεν ειμαι απιστοθωμας, απλως θελω να ξερω που παει...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Κι όμως πάει 4000 άνετα... με αέρα... και λίγα volt. Θα κάνω ένα stress και θα post-άρω αποτελέσματα.

φιλε μου τι κομμάτι σου έλαχε! έφτασε 4000 με λίγα "βολτακια"

και αέρα? απίστευτο. ποσα λίγα "βολτακια"?

Δημοσ.

Λοιπόν, 4000 σταθερά, με ORTHOS, max temp 62oC, 1.3875 volt... Υπόψιν ότι το κουτί μου είναι κλειστό και midi, ο ανεμιστήρας στην ψήκτρα στις 1400 στροφές (12άρης). Καλά δεν είναι;

Δημοσ.

Για τρέξε και κανά linpack να δούμε τι κάνει και εκεί...

Επίσης το orthos πόσο το άφησες να τρέχει;;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λόγω δουλειάς δεν είχα τον καιρό να κάνω και πολλές δοκιμές. Γεγονός είναι ότι μετά από κανα τέταρτο κολλάει το σύμπαν! Βασικά όμως σε αυτό πρέπει να φταίει το ότι η μητρική με 4x1GB μνήμες έχει πρόβλημα με την τροφοδοσία. Οπότε πρέπει να πάρω άλλη μητρική, κάτι το οποίο δεν παίζει τώρα. Πάντως στα 3600, με stock voltage, 24/7 και benchmarks πάει μια χαρούλα. Max temps 60oC σε φορτίο.

Δημοσ.
Λόγω δουλειάς δεν είχα τον καιρό να κάνω και πολλές δοκιμές. Γεγονός είναι ότι μετά από κανα τέταρτο κολλάει το σύμπαν! Βασικά όμως σε αυτό πρέπει να φταίει το ότι η μητρική με 4x1GB μνήμες έχει πρόβλημα με την τροφοδοσία. Οπότε πρέπει να πάρω άλλη μητρική, κάτι το οποίο δεν παίζει τώρα. Πάντως στα 3600, με stock voltage, 24/7 και benchmarks πάει μια χαρούλα. Max temps 60oC σε φορτίο.

ακριβως ολοιδιο με τον δικο μου Ε7400 :P

• Moderators
Δημοσ.

Κουζουυυυυυυυυυυπ δωσε λιγο ρευμα στο northbridge για τις μνημες ;)

Επισης μη περιμενεις να δεις καμια αξιοσημειωτη διαφορα σε καθημερινη χρηση απο 3600 -> 3800-4000.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...