Προς το περιεχόμενο

Ε6600 Core2Duo vs E6300 Dual Core

koozoop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τον Ε6600 μπορω να σου πω οτι φτανει 3.7GHz @ 24/7 -με σωστες μητρικες.

Η μητρικη ειναι σημαντικο θεμα, εχει τα φοντα η cpu, αλλα πρεπει να βοηθιεται :P

H cache, του προσθετει μεν σε σχεση με οσους εχουν λιγοτερη, αλλα 65αρηδες :shifty:

Ο 6300 = ταχυτερος, ενω Ε5ΧΧΧ ειναι πανω-κατω ιδιο εργο!

Αν ψαξεις σε reviews τη διαφορα 6300 με Ε5ΧΧΧ,

εχεις τοτε και την διαφορα του 6300 με Ε6600 B)

[ολα αυτα, εννοειται, οταν οι cpus παιζουν στα ιδια MHz :o]

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παντως ενας e6600 που επεσε στα χερια δεν ηθελε να ανεβει πανω απο τα 3400,δοκιμασμενος σε p31,965,p35,680,p45 ακριβως το ιδιο ταβανι...

Δεν λεω πως ο συγκεκριμενος ειναι η νορμα απλα οτι παιζουν και τετοια κομματια...

Δημοσ.
Γιατι Q??

Για να εκμεταλλευεται τους 4 πυρηνες στα... 2 παιχνιδια που υποστηριζουν τετραπυρηνο? Και να τον πληρωσει και χρυσο?

Οσο για τα Ghz, δεν ξερω πώς εισαι τοσο βεβαιος οτι και ο μεν, αλλα και ο δε, μπορουν να πανε στα 3,8Ghz για καθημερινη χρηση.

Είπα για Q γιατί κατά την γνώμη μου δεν αξίζει να τα σκάσει σε διπύρηνο,όσο λίγα και αν είναι τα παιχνίδια που θέλουν Quad...

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Λοιπόν, έκανα κάτι δοκιμές με τη μητρική μου και τον παλιό Ε6300 που έχω τώρα. Με τα 4GB μνήμης, ότι και αν κάνω, το ταβάνι είναι τα 400MHz FSB, με τις μνήμες να δουλεύουν στα 800 (1:1). Με 2 GB πήγαινε πιο πάνω. Άρα αφού θέλω να διατηρήσω τα 4 GB και να μην αλλάξω το υπόλοιπο configuration πρέπει να βρω CPU που να κλοκάρει με τα 400 σταθερά δίχως προβλήματα. Άρα ο νέος Ε6300 ψιλο-αποκλείεται αφού για να τον δουλέψω στα 400*10,5=4200 θα τον ψήσω. Οπότε πάω σε κάτι άλλο.

• Moderators
Δημοσ.

Ακριβως, μπορεις να αλλαξεις πολλαπλασιαστη.

Επισης, γιατι εχεις κολλησει με το 1:1? Νομιζεις οτι θα δεις καμια διαφορά σε σχεση με αλλους διαιρετες?

Δημοσ.

Δεν έχω κολλήσει εγώ, αλλά κολλάει η μητρική μου με τα 4χ1GB μνήμης (αυτό είναι γνωστό πρόβλημα των ABIT AB9). Για να είναι σταθερό το σύστημα με υπερχρονισμένο επεξεργαστή πρέπει οι μνήμες να είναι σταθερά στα 800MHz! Γι' αυτό λέω ότι θα τον ψήσω τον Ε6300...

Δημοσ.

Να ξέρεις γενικά ότι το o/c γίνεται πιο δύσκολο με 4 dimms,για αυτό και πολλές φορές χάνεις τα τελευταία mhz του fsb.

Δημοσ.

Παιδιά με βοηθήσατε αρκετά! Έχω να ασχοληθώ με το θέμα ~3 χρόνια. Έριξα και λίγο διάβασμα στο google σχετικά. Μάλλον δεν θα αλλάξω τίποτα προς το παρόν και με βλέπω Χριστούγεννα να πηδάω σε ΑΜ3. Αφού με ενδιαφέρει βασικά το gaming και autocad, και είμαι σταθερά χρήστης ΑΤΙ λέω να δοκιμάσω εκεί την τύχη μου. Θα ανοίξω νέο θέμα σύντομα...

THANX!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...