saund83 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Εργαζομαι σε μια εταιρια απο 1 Σεπτεμβριου, στην οποια ειμαι 3 χρονια! Ειχα αδεια ανευ αποδοχων για ενα χρονο και επεστρεψα. Μπορει καποιος που γνωριζει να μου πει τι δικαιουμαι? ευχαριστω
subdee Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Εμμ, τίποτα; Νομίζω ότι το δώρο αναλογεί στους μισθούς που πήρες μες στο έτος. Μπορεί να κάνω και λάθος.
black_widow Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Ποία ημερομηνία έληξε η άδεια άνευ αποδοχών και πότε ξεκίνησες να δουλεύεις πάλι; Αντιγράφω από Λεοντάρη, βιβλίο "Εργατικό Δίκαιο- Τόμος Πρώτος- Έκδοση Δέκατη Όγδοη 2009", ΣΕΛ.157-159: " Το επίδομα Χριστουγέννων ολόκληρο ανέρχεται σε ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό ή είκοσι πέντε (25) ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο. Ολόκληρο το επίδομα Χριστουγέννων δικαιούνται οι μισθωτοί των οποίων η εργασιακή σχέση διάρκεσε χωρίς διακοπή από 1 Μαίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Εάν η εργασιακή σχέση του μισθωτού δεν διάρκεσε ολόκληρο το ανωτέρο χρονικό διάστημα, αυτός δικαιούται τμήμα του επιδόματος. Για το επίδομα Χριστουγέννων καταβάλλονται 2 ημερομίσθια ή δύο εικοστά πέμπτα (2/25) του μηνιαίου μισθού για κάθε 19 ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσεως. Βάση υπολογισμού είναι η διάρκεια της εργασιακής σχέσεως ( δηλαδή όλες οι ημέρες, συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών) και όχι οι ημέρες απασχολήσεως ( όπως συνέβαινε πριν το Ν. 1082/80). Το επίδομα Χριστουγέννων καταβάλλεται την 21 Δεκεμβρίου. Ο εργοδότης όμως δικαιούται να παρακρατήσει το τμήμα του επιδόματος Χριστουγέννων που αναλογεί από 21 έως 31 Δεκεμβρίου. Τα ποσά που τυχόν θα παρακρατηθούν καταβάλλονται στους δικαιούχους μετά την 31 Δεκέμβρη, εφόσον η εργασιακή σχέση διέρρευσε χωρίς διακοπή. Αν σημειώθηκε κάποια διακοπή θα μειωθούν, όπως γίνεται και με τίς άλλες διακοπές της εργασιακής σχέσεως. Για τον υπολογισμό των επιδομάτων εορτών δεν προσμετρούνται οι ημέρες αδικαιολόγητης απουσίας, μεταξύ των οποίων και της απεργίας καθώς και οι ημέρες αδείας άνευ αποδοχών" Για λεπτομέρειες σχετικά με τον υπολογισμό του επιδόματος υπάρχει το http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php Nα σου πω πώς ακριβώς θα το υπολογίσεις δεν μπορώ γιατί δεν λαμβάνεις μόνο υπόψη τους μισθούς για να το υπολογίσεις αλλά και τα επιδόματα ισολογισμού και τα πριμ παραγωγικότητας αν χορηγούνται τακτικά και θεωρούνται τακτικές αποδοχές, η υπερωριακή απασχόληση κ.λ.π.
saund83 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 η αδεια εληξε τον αυγουστο και επιασα απο 1η σεπτεμβριου. Οι μερες ολου του ετους που ελειπα και που δικαιουται ενας εργαζομενος ισχυουν κανονικα! Δεν εβγαλα ακρη για το δωρο. ελπιζω κατι να παρω παντως. ευχαριστω
tolkki Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 ειναι 2/25 του μηνιαιου μισθου σου ή 2 ημερομισθια αναλογα με το πως αμοιβεσαι για καθε 19 ημερολογιακες μερες διαρκειας εργασιακης σχεσης.
cyber_katsarida Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Να ρωτήσω κι εγώ γιατί μπερδεύομαι. σε υπάλληλο γραφείου που έγινε πρόσληψη στις 14 Μαΐου 2009 με Χ μισθό, πόσο είναι το δώρο Χριστουγέννων;
Xorxhs! Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Να ρωτήσω κι εγώ γιατί μπερδεύομαι. σε υπάλληλο γραφείου που έγινε πρόσληψη στις 14 Μαΐου 2009 με Χ μισθό, πόσο είναι το δώρο Χριστουγέννων; ειναι περιπου χ/2 το δωρο σου
cyber_katsarida Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 ειναι περιπου χ/2 το δωρο σου :cry: ευχαριστώ για την απάντηση.
Physics_Rulez Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 ειναι περιπου χ/2 το δωρο σου Λίγο δεν είπες; Είναι 2/25 του μηνιαίου μισθού για κάθε 19 ημερολογιακές μέρες. Έχεις 227 ημέρες Αν τα έβγαλα καλά είναι 23,895*ημερομίσθιο. ή αλλιώς Χ*23,895/25
atonioz Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα. Εργάζομαι σε μία εταιρεία απο 1 ιουνίου και εργάζομαι ακόμα. Ο μίσθος που παίρνω ας πούμε οτι είναι 900ευρώ. Μόλις σήμερα έγινε η καταβόλη του δώρου η οποία ανέρχεται στο ποσό -ας πουμε- των 700ευρώ. Διάβασα στο net έπειτα απο αναζήτηση στο γκουκλε, ότι κανονικό δώρο δικαιούνται όσοι δουλεύουν απο 1 Μαιου εώς 31 δεκ. με εξαιρέσεις όπως "Όσοι όμως από τους παραπάνω μισθωτούς τους που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα που αναφέραμε είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς από την εργασία τους, είτε γιατί απολύθηκαν δικαιούνται να λάβουν τμήμα δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης." Αλλά τι γίνεται στη περίπτωση σαν την δικιά μου ? Πρόσληψη την 1ιουνίου ? Αναδρομικά? τπτ ? @@ ? όσα όσα? Ευχαριστώ για τις πολλές απαντήσεις σας
algait Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Αυτό που ξέρω εγώ είναι αυτό που ανέφερες και στα εισαγωγικά. Δηλαδή:Από 1 Μαϊου μέχρι 31 Δεκεμβρίου έχουμε 8 μήνες. Αν εσύ προσλήφθηκες 1 Ιουνίου τότε δούλεψες 7 μήνες. Άρα δικαιούσε τα 7/8 του μισθού σου για δώρο. Αν έχει αλλάξει κάτι τώρα τελευταία με αυτά που ακούγονται δεν το ξέρω.
leukonas Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Θα συμφωνήσω με τον algait.Δεν νομίζω να σου "φάνε" το δώρο.Πήγαινε στο λογιστήριο και θα σου τα εξηγήσει όλα ο λογιστής της εταιρίας.
black_widow Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Όπως έχει ειπωθεί και παραπάνω, αφού η εργασιακή σχέση ξεκίνησε αργότερα πέρνεις αναλογία δώρου ανάλογα με τους μήνες που έχεις δουλέψει ( αν τυχόν είχες πάρει κάποια άδεια άνευ αποδοχών δεν προσμετράται στο χρονικό διάστημα από όσο γνωρίζω). Δεν κατάλαβα τι παίχτηκε, δεν σου δώσανε δώρο ή σου δώσανε λιγότερα από όσα περίμενες; Μπορείς να ρωτήσεις και στην Επιθεώρηση Εργασίας να σου πουνε τι δώρο πρέπει να πάρεις . Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τους λογιστές των εταιρειών που κατά καιρούς έχω εργαστεί για πολλούς λόγους Να υποθέσω ότι έχει γίνει κανονικά πρόσληψη ε, σύμβαση, εγγραφή στο βιβλίο νεοπροσλαμβανομένων, κατάθεση της στην Επιθεώρηση Εργασίας και τα σχετικά, έτσι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.