Προς το περιεχόμενο

xmarks firefox για windows 7

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς, δεν είναι stand-alone (αυτόνομη) εφαρμογή, αλλά ένα πρόσθετο του Firefox.

Τα περισσότερα Firefox add-ons δεν χρησιμοποιούν άμεσα κώδικα του λειτουργικού συστήματος αλλά ευκολίες που παρέχει ο Firefox (Javascript και XUL), άρα δεν τα νοιάζει τί λειτουργικό τρέχει κάτω από τον Firefox. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, δεν είναι όλα τα πρόσθετα cross-platform, αλλά το XMarks νομίζω πως είναι. Προσπάθησες να το εγκαταστήσεις μέσα από το μενού Tools > Add-ons > καρτέλα Get Add-ons του Firefox και σου έβγαλε κάποιο μήνυμα λάθους;

Δημοσ.
Καταρχάς, δεν είναι stand-alone (αυτόνομη) εφαρμογή, αλλά ένα πρόσθετο του Firefox.

Τα περισσότερα Firefox add-ons δεν χρησιμοποιούν άμεσα κώδικα του λειτουργικού συστήματος αλλά ευκολίες που παρέχει ο Firefox (Javascript και XUL), άρα δεν τα νοιάζει τί λειτουργικό τρέχει κάτω από τον Firefox. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, δεν είναι όλα τα πρόσθετα cross-platform, αλλά το XMarks νομίζω πως είναι. Προσπάθησες να το εγκαταστήσεις μέσα από το μενού Tools > Add-ons > καρτέλα Get Add-ons του Firefox και σου έβγαλε κάποιο μήνυμα λάθους;

Ευχαριστω πολυ.Ετσι τα καταφερα και τα προσθεσα.Ειχα δοκιμσει να καω download την εφερμογη αλλα μου εδινε αρχειο με αγνωστη καταληξη.

• Members
Δημοσ.

Το αρχείο είναι .xpi. Γενικά να ξέρεις πως αν θες να το εγκαταστήσεις αφού το έχεις κατεβάσει, θα πρέπει να κάνεις το εξής:

Ανοίγεις στον Firefox το Tools / Addons και στην καρτέλα Extensions κάνεις drag and drop το κατεβασμένο αρχείο

Δημοσ.
Το αρχείο είναι .xpi. Γενικά να ξέρεις πως αν θες να το εγκαταστήσεις αφού το έχεις κατεβάσει, θα πρέπει να κάνεις το εξής:

Ανοίγεις στον Firefox το Tools / Addons και στην καρτέλα Extensions κάνεις drag and drop το αρχείο που έχεις κατεβάσει.

Ευχαριστω.Ετσι ηταν και με μπερδευε.

Δημοσ.

Είναι πάντως καλύτερη επιλογή να κάνουμε την αναζήτηση και την εγκατάσταση μέσα από το interface του ίδιου του Firefox, καθώς ο κώδικας κατεβαίνει και εγκαθίσταται με ασφαλή τρόπο μέσα από το κεντρικό αποθετήριο του mozilla.org. Έτσι είμαστε και εξασφαλισμένοι ότι δεν έχει βάλει το χέρι του κάποιο τρίτο μέρος στον κώδικα του add-on.

Ο μόνος λόγος νομίζω να ξεφύγουμε από το παραπάνω μοτίβο είναι αν θέλουμε να περάσουμε κάποιο add-on που δεν βρίσκεται εκεί. Αν και ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε συνάμα για ποιο λόγο να μη βρίσκεται εκεί, αφού το hosting και τα υπόλοιπα facilities παρέχονται εντελώς δωρεάν από το mozilla.org στους add-on developers... ;)

• Members
Δημοσ.

Ναι εντάξει, ειδικά αν δεν ξέρεις ακριβώς τί κατεβάζεις, αυτή είναι η πιο ασφαλής λύση. Απλά μέσα από τα sites των κατασκευαστών έχεις συχνά πιο γρήγορη πρόσβαση σε νεότερες εκδόσεις, ή και σε beta, που καμιά φορά λύνουν διάφορα θέματα συμβατότητας. Δεν θα το συνιστούσα ούτε εγώ παρόλα αυτά σε χρήστες που δεν έχουν μια καλή εξοικείωση με τον Firefox.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...