g1annis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Σε ένα backup λίστας επαφών από κινητό μια εμφανίζονται σωστά μόνο οι επαφές που είναι γραμμένες με λατινικούς χαρακτήρες.. Οι άλλες στα ελληνικά είναι γραμμένες με χαρακτήρες σαν τους παρακάτω μπλα μπλα μπλα =CE=93=CE=B9=CE=AC=CE=BD=CE=BD=CE=B7 Η παραπάνω λέξη ας πούμε είναι η λέξη Γιάννη η vcard λέει N;CHARSET=UTF-8;ENCODING=QUOTED-PRINTABLE:-=CE=93=CE=B9=CE=AC=CE=BD=CE=BD=CE=B7 Πως μπορώ να μετατρέψω την παραπάνω λέξη σε κανονικούς χαρακτήρες; Είτε σε windos είτε σε linux. Ευχαριστώ.
parsifal Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δώσε μερικές λεπτομέρειες: Λ/Σ και πρόγραμμα από το οποίο έγιναν export σε vcf τις επαφές, σε ποιο πρόγραμμα προσπαθείς να τις κάνεις import κλπ. Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με το Address Book των Windows XP, καθώς αν θυμάμαι καλά δεν υποστηρίζει καθόλου Unicode. Το είχα λύσει (νομίζω) με εγκατάσταση στον Thunderbird ενός add-on, import εκεί και ξανά export.
g1annis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Χρησιμοποιώ το Wammu σε Ubuntu Linux για να πάρω τις επαφές από ένα Sony Ericsson K750i. Έκανα export σε vcf. Αν το εισάγω στο Thunderbird (Linxu έκδοση) τις εισάγει μεν τις επαφές, αλλά όλα τα πεδία των καρτών (όνομα, επώνυμο, mail κλπ) είναι κενά. Αν θυμηθείς το addon, κάνε άλλο ένα post. Ευχαριστώ.
parsifal Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Αν θυμηθείς το addon, κάνε άλλο ένα post. Αυτό εδώ πρέπει να ήταν Γιάννη: MoreFunctionsForAddressBook
g1annis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Το έψαξα αλλά δεν υπάρχει για Linux. ΑΠό όσο έψαξα τουλάχιστον.
parsifal Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Thunderbird add-on είναι, όχι αυτόνομη εφαρμογή! Πριν λίγες ώρες, έγραψα σε άλλο thread τα παρακάτω που ισχύουν και για την παρούσα περίπτωση: Καταρχάς, δεν είναι stand-alone (αυτόνομη) εφαρμογή, αλλά ένα πρόσθετο του Firefox. Τα περισσότερα Firefox add-ons δεν χρησιμοποιούν άμεσα κώδικα του λειτουργικού συστήματος αλλά ευκολίες που παρέχει ο Firefox (Javascript και XUL), άρα δεν τα νοιάζει τί λειτουργικό τρέχει κάτω από τον Firefox. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, δεν είναι όλα τα πρόσθετα cross-platform, αλλά το XMarks νομίζω πως είναι.
g1annis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Ναι, το κατάλαβα. Αλλά δεν βρήκα να υπάρχει αυτό το addon για την Linux έκδοση του Thunderbird. Το έψαξα βέβαια από το επίσημο site. Δε δοκίμασα να το εγκαταστήσω από το site που μου έδωσες. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Ευχαριστώ.
parsifal Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Από το link που έδωσα παραπάνω: Opening a vCard from command line: from 0.5.5.2 version you can open a vCard from command line with the following syntax:Linux --> thunderbird -vcf <vcf file path> MacOSX --> thunderbird-bin -vcf <vcf file path> Windows --> thunderbird.exe -vcf <vcf file path> Και όντως, δεν είναι διαθέσιμο από το addons.mozilla.org, μόνο από το site του δημιουργού. Νομίζω πως θα σου κάνει τη δουλειά πάντως:
saolin Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Εχω το ιδιο προβλημα. Χρησιμοποιησα το thunderbird με το συγκεκριμενο addon αλλα και πάλι η τακαληξη ηταν αλαμπουρνεζικα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.