Προς το περιεχόμενο

Κάποιες έννοιες που πρέπει να ξέρεις...

MindFreak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ίσος δεν ξέρετε τι σημαίνουν τα παρακάτω, μάθετε την άποψη κάποιου αλλου για αυτά:

Ηράκλειτος - «τα πάντα ρει και ουδέν μένει»:

Ο Ηράκλειτος πιστεύει ότι «τα πάντα ρει και ουδέν μένει». Εγώ πιστεύω ακριβώς το αντίθετο: Τίποτα δεν κουνιέται και όλα μένουν ακούνητα. Εκείνος θεωρούσε πως όλα αλλάζουν και εξελίσσονται ενώ εγώ θεωρώ πως τίποτα δεν αλλάζει και τίποτα δεν εξελίσσεται. Η απόδειξη είναι τριγύρω μας. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο Ηράκλειτος δεν κατάλαβε, πως ναι μεν τα πάντα εξελίσσονται αλλά προς τα κάτω, ανάποδα, με κατεύθυνση το μείον. Αν αυτό εννοούσε, τότε έχει δίκιο. Παλαιότερα τη στάμπα τους την άφηναν οι ευφυείς και χαρισματικοί άνθρωποι. Τώρα την αφήνουν οι ηλίθιοι.

Ηλιθιοθεραπεία:

Δυστυχώς, είναι η αλήθεια. Δεν έρχομαι σ’ επαφή με τον ήλιο, δεν τον γουστάρω καθόλου. Ομως τον ήλιο εύκολα μπορώ να τον αποφύγω, τη βλακεία είναι αδύνατον. Οι διάχυτες ακτίνες της ηλιθιότητας μου μαυρίζουν την ψυχή, χειμώνα καλοκαίρι, μέρα νύχτα.

Ο έρωτας:

Ο έρωτας είναι ζωογόνος, δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κανένας νορμάλ άνθρωπος. Είναι επίσης πνευματογόνος και υλογόνος. Αναζωογονεί πνεύμα και ψυχή. Μια θεόσταλτη ίωση των αισθήσεων που τις περισσότερες φορές ο πιο ωραίος έρωτας είναι ο μη επιτετραμμένος.

Η αγάπη:

Πιστεύω ότι είναι η συνισταμένη κάποιων παραγόντων ιδιαίτερα εγωκεντρικών που σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να είναι υγιής. Συμφεροντολογική είναι η αγάπη, αν τη δούμε σαν κίνητρο, ενεργούμε υπέρ του ίδιου μας του εαυτού, η οποία όμως εύκολα μπορεί να αλλάξει όταν επηρεαστεί από άλλες καταστάσεις. Μια μεγάλη αγάπη μπορεί να γίνει ένα μεγάλο μίσος, μια μεγάλη έχθρα. Αυτό με κάνει και πιστεύω ότι δεν υπάρχει αγάπη γιατί αν υπήρχε δεν θα άλλαζε. Μια καρέκλα και μετά από έναν σεισμό θα παραμείνει καρέκλα, έστω σπασμένη, δεν θα μεταλλαχθεί σε τραπέζι ή μαχαίρι. Η μετάλλαξη όμως της Αγάπης σε κάτι κακό με προβληματίζει. Αναρωτιέσαι τι έγινε και μια μεγάλη φιλία έγινε μίσος. Αμφισβητείς ακόμα κι εκείνο που υπήρξε. Η αγάπη είναι ένα μεταλλασσόμενο συναίσθημα ανάλογα με τις καταστάσεις που μας συμφέρουν. Σκληρό αυτό που λέω, αλλά δεν πιστεύω ότι παραμένει ατόφιο συναίσθημα στο διηνεκές.

NK

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο έρωτας:

Ο έρωτας είναι ζωογόνος, δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κανένας νορμάλ άνθρωπος. Είναι επίσης πνευματογόνος και υλογόνος. Αναζωογονεί πνεύμα και ψυχή. Μια θεόσταλτη ίωση των αισθήσεων που τις περισσότερες φορές ο πιο ωραίος έρωτας είναι ο μη επιτετραμμένος.

NK

Τι εννοείς "μη επιτρεπόμενος"?

Δημοσ.
Τι εννοείς "μη επιτρεπόμενος"?

Αυτό είναι μια έννοια η οποια θα έπρεπε να ήξερες από πριν που την χρησιμοποιούμε στην καθημερινή (ή και μη) μας ζωή.

Δημοσ.
Αυτό είναι μια έννοια η οποια θα έπρεπε να ήξερες από πριν που την χρησιμοποιούμε στην καθημερινή (ή και μη) μας ζωή.

No offence αλλα πριν κανεις κυρηγμα για το ποιες εκφρασεις και εννοιες θα επρεπε να ξερουμε δεν θα επρεπε να διορθώσεις την ορθογραφία σου που βγαζει ματια;

Δημοσ.
Τι σημαίνει το ΝΚ ;;;;

Νίκος Κάλαντας

Νίκος Κούκος

Νίκος Κορόμπος....

Το Νίκος το έχεις σίγουρο... Αλλα όντως το επίθετο είναι Κάλαντας, Κούκος η Κορόμπος;

Αυτές οι απόψεις είναι του Νίκου Καρβελα, τις οποιες τροποποίησα κατά κάποιο τρόπο.

Είμαι σχεδόν μόνος μου: Αν ρωτήσεις τους λαϊκούς τι είναι ο Καρβέλας, θα σου πούνε αυτός είναι ροκ, ποπ ή δεν ξέρω τι άλλο. Αν ρωτήσεις τους ροκ θα σου πούνε αυτός είναι λαϊκός κι αν απευθυνθείς στους κλασικούς και τους πεις αυτός έχει κάνει όπερες θα σου πούνε, ναι, αλλά ο Καρβέλας είναι εμπορικός. Το ίδιο θα σου πούνε και οι ποιητές, απλώς γιατί δεν ανήκω σε κανένα χώρο. Κάποτε είπαν κάποιοι ότι είμαι με τους σατανιστές και απάντησα ότι αν αυτό συνέβαινε θα ήμουνα ο ίδιος ο Σατανάς αλλά ποτέ οπαδός.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:28 ----------

No offence αλλα πριν κανεις κυρηγμα για το ποιες εκφρασεις και εννοιες θα επρεπε να ξερουμε δεν θα επρεπε να διορθώσεις την ορθογραφία σου που βγαζει ματια;

Mika! Σε όσα posts έχω κάνει μέχρι τώρα από το 2008 μέχρι σήμερα μπουκάρεις μέσα και κανεις post εναντίον μου...

Να σε πληροφορήσω ότι σε αυτά που λέω δεν παίζει ρολο η ορθογραφία αλλα το ζουμί (σημασία) του post μου. Γι'αυτό λοιπόν άσε την ορθογραφία και μορφώσου λίγο με αυτά που λέω (εάν δεν σε ενδιαφέρουν μην στείλεις τίποτα). Δεν είναι ανάγκη κάθε φορα να προσπαθείς να μειώσεις τον κάθε poster στο insomnia :)

Δημοσ.
Αυτές οι απόψεις είναι του Νίκου Καρβελα, τις οποιες τροποποίησα κατά κάποιο τρόπο.

Τώρα μπορώ να πεθάνω, πλήρης σοφίας γαρ.

Δημοσ.
...Κάποτε είπαν κάποιοι ότι είμαι με τους σατανιστές και απάντησα ότι αν αυτό συνέβαινε θα ήμουνα ο ίδιος ο Σατανάς αλλά ποτέ οπαδός.

Άσε μας ρε φίλε.

Με συγχωρείτε, αλλά δε μπόρεσα να συγκρατηθώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...