steliosfan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Αγαπητοί, Είχαμε συζητήσει στο παρελθόν για overclocking αλλά το σύστημα μου ήταν λίγο περίεργο και δεν το σήκωνε. Πλέον λοιπόν έχω τα κάτωθι PSU: Enermax EPR525AWT PRO82 PSU (525W) CPU: Core 2 Quad Q9550 CPU COOLER: THERMALTAKE BIGTYPHOON 120 RAM: 4x2GB Kingston Hyperx 2GB DDR2-1066 MOBO: MSI P45T-C51 GRAPHICS: Asus EAH4350 (δεν παίζω games) HDD: 2xWestern Digital RE3 Λοιπές πληροφορίες 1. Ενώ για τις μνήμες ο κατασκευαστής δίνει 1066 5-5-5-15 στα 2.3v, τις έβαλα 800 5-5-5-18 στα 1.8v καθώς το pc έκλεινε απότομα στα restart / shut down κτλ με το "κλακ" απότομης διακοπής ρεύματος, καθώς και μου φαινότανε ασταθές. Στο Bios δε, το 2.3v ήταν κόκκινο ενημερώνοντας με ότι έχω "ξεφύγει" από τα αποδεκτά πλαίσια ... 2. Σε full load (rendering 1080i AVCHD υλικό) μετά από 30 λεπτά το 1st core φτάνει θερμοκρασία 47βαθμών κελσίου Ζητούμενο Δεδομένου ότι το pc απασχολείται κατά 90% με video editing και rendering, θέλω να κάνω overclocking αλλά να είναι και σταθερό όσο περισσότερο γίνεται. Πιστεύετε ότι με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά hardware θα μπορούσα να ανεβάσω την CPU από το 2.83 στο 3.00 ή 3.20 ? Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους για την βοήθεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Αυτα τα mhz που θες δεν ειναι τπτ για το συστημα σου... Βαλε το fsb στην επιθυμητη συχνοτητα και μετα στρεσσαρε με ibt(προσωπκα εγω προτιμω prime95).Δεν χρειαζεται να ανεβαινεις ανα 10 mhz γιατι απεχεις πολυ απο το ταβανι του q9550. Βαζεις την επιθυμητη συχνοτητα====>Στρεσσαρεις.Αν δεν βγαλει error τοτε κατεβαζεις λιγο το vcore(και πηγαινεις ετσι μεχρι να βρεις την ελαχιστη τιμη που ειναι σταθερος... Και στο τελος στρεσσαρε και μια με prime για κανα 8ωρο,να το σιγουρεψεις.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
steliosfan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 ενδεχομένως το πιο απλό που μπορώ να κάνω είναι να αλλάξω το FSB από 333 σε 352 για να φτάσω τα 3GHZ... Θα πρέπει όμως να αλλάξω τίποτε άλλο? Voltages σε CPU, μνήμες ή northbridge? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Για αρχη κανε αυτο που ειπες.... Και στρεσσαρε το... Με ibt γηα αρχη. Για northbridge ειναι παρα πολυ νωρις να παιξεις με ρευμα.Δε νομιζω να χρειαστει να παιξεις και καθολου για την συχνοτητα που θες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 ( μέχρι ~410 με λογικότατα ρεύματα μπορείς να πας - μετά θα αρχίσεις να ξεμένεις και από cooler ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
steliosfan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 ( μέχρι ~410 με λογικότατα ρεύματα μπορείς να πας - μετά θα αρχίσεις να ξεμένεις και από cooler ) το ιδανικό θα ήταν 400 ώστε να έχω και 1:1 με τις μνήμες ... αλλά δεν έχω ιδέα από ρεύματα γενικά .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 ( 1,2 vcore - 1,35 northbridge - 1.3 termination και πρέπει να είσαι άνετος ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
steliosfan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 ( 1,2 vcore - 1,35 northbridge - 1.3 termination και πρέπει να είσαι άνετος ) οπότε με το setup μου, μου προτείνεις FSB 400 και τις ανωτέρω τιμές στα voltage Super ! Το απογευματάκι θα πειραματιστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 you do that, και από performance είναι ικανή διαφορά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
steliosfan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 επίσης, η msi έχει ένα windows tool που ονομάζει overclocking center. το έχει δοκιμάσει κανείς? να το δοκιμάσω ή να πάω απευθείας bios ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 bios καλύτερα - the men's way Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
steliosfan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 ρε γαμώτο έχω μπερδευτεί.... η msi αναφέρει στο site ότι υπάρχει ένα OC Switch πάνω στο motherboard που αν αλλάξεις την σειρά γίνονται όλα αυτόματα..... τι να πω... επίσης στο manual γι'αυτό το περιβόητο OC switch αναφέρει ότι πρέπει να αλλάξει η σειρά στους διακόπτες (επισυνάπτω print screen) Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν πρέπει να αλλάξω ΚΑΙ τους διακόπτες αλλά ΚΑΙ το BIOS... καθώς τους διακόπτες αυτήν την στιγμή τους έχω στο default ... Κάποιος με MSI & OC Switch να με διαφωτίσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Αν το αφησεις default και απλα αλλαξεις απο το BIOS δεν γινεται? Κατα τ αλλα, τα παιδια μια χαρα στα ειπαν. Επισης, δεν υπαρχει προβλημα με τις ραμ. Αφου ο κατασκευαστης λεει 2,3 για 1066, 2,3 θα δωσεις. Αλλα ψαξε πρωτα που ειναι το οριο του επεξεργαστη και μετα πιανεις τις ραμ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
steliosfan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Αν το αφησεις default και απλα αλλαξεις απο το BIOS δεν γινεται? Κατα τ αλλα, τα παιδια μια χαρα στα ειπαν. Επισης, δεν υπαρχει προβλημα με τις ραμ. Αφου ο κατασκευαστης λεει 2,3 για 1066, 2,3 θα δωσεις. Αλλα ψαξε πρωτα που ειναι το οριο του επεξεργαστη και μετα πιανεις τις ραμ. GeorgeMan Τις μνήμες τις είχα βάλει ακριβώς όπως έλεγε ο κατασκευαστής αλλά το pc έφαγε blue screen μία φορά και κάθε φορά που έκανα restart ή/και shut down αντί να κόβει ρεύμα σωστά έκανε το απότομο "κλακ" όπως όταν κάνουμε αλλαγές στο bios. Δηλαδή απότομη διακοπή ρεύματος. Όταν τις έβαλα 1.8v, 800, 5-5-5-18, όλα γύρισαν στο φυσιολογικό.. Άλλωστε δεν θέλω να ασχοληθώ τώρα με τις ram... καλύτερα να τις αφήσω όπως είναι. Το θέμα είναι να δω τι μπορώ να κάνω με το cpu καθώς και μήπως καταφέρω και 1:1 με τις μνήμες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 1:1 με τις 1066 μνημες (δηλαδη 533FSB)... Μπααααα! Για 1:1 με 800 Mhz, δηλαδη 400FSB, αυτο ναι. Ριχνεις πολλαπλασιαστη (π.χ.8x) , αυξανεις FSB (8x380 ας πουμε = 3Ghz), τεσταρεις σταθεροτητα- θερμοκρασιες. Αν οκ, ανεβαζεις FSB. Αν οχι οκ, ανεβαζεις λιγο CPU Voltage. Παντως καλο θα ηταν να μη ριχνεις λιγοτερα βολτ απο το κανονικο στις ραμ, εστω κι αν δουλευουν πιο κατω. Οπως αιτια για ασταθεια ειναι το Overvoltage, αλλο τοσο ειναι και το undervoltage απο τα specs του κατασκευαστη ε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.