Mika Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Λοιπον αντιμετωπιζω το εξης προβλημα... με το που ανοιγω το pc αυτο κανει ενα απο τα εξης: 1)-Φορτώνει κανονικα μεχρι και τα windows και πριν προλαβω να ανοιξω ο,τιδηποτε κανει restart 2)-Κανει restart ενω φορτώνει τα windows 3)-Κολλάει στην πρωτη οθόνη που δείχνει οταν ανοιγει 4)-Δεν δειχνει τιποτα (λειτουργει το τροφοδοτικο, αλλα δεν φορτώνει ο σκληρος δισκος) να σημειώσω ότι συνήθως μετα το σεναριο (1) ή (2) συνήθως ακολουθεί το (3) ή το (4) υποψιαζομαι οτι τα χει φτυσει η motherboard αλλα θα θελα και τη γνωμη σας. Η motherboard είναι μια παλιά ψιλοφτηνιάρικη (δεν θυμαμαι καν μαρκα) με socket-478, ο επεξεραστης ειναι P4 στα 2.4 GHz, και η καρτα γραφικών albatron fx 5500
washcloud Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Aν τον αφήσεις σε περιβάλλον other than windοws (πχ BIOS setup), κολλάει/κάνει επανεκίννηση κτλ; Ή μένει ως έχει; (προκαταβολικά, εγώ το PSU ψηφίζω υποψήφιο γι' αποχώριση πάντως,,,ΑΝ τρέχει κάτι με faulty hardware)
Mika Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 καλη ερωτηση... δεν το εχω δοκιμασει και δυστυχως τωρα το εχει πιασει και κανει το (4) που ανεφερα πιο πανω οποτε δεν μπορω να μπω καν στο bios
STORM1978 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 και εγω αυτο θα ελεγα, κανε το εξης, βγαλε την μπαταρια απο το μοτηερβοαρδ για κανενα 10 δευτερολεπτα και ξαναβαλτην οπως κανε το ιδιο και με το τροφοδοτικο, βγαλε το καλωδιο συνδεσησ 20 ή 24-pin με την μητρικη και ξαναβαλτο και βλεπεις.
washcloud Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 ...για την ακρίβεια να βγάλει (εκτός την λιθίου) ΚΑΙ το καλώδιο ρεύματος που πάει/έρχεται από/προς μπρίζα (κι ας το αφήσει έτσι μερικά λεπτά, για να μην έχει να λέει ότι το άφησε ελάχιστα). Πάτα επίσης (με ΑC και DC off) και το power button μερικές φορές ν' αποφορτίσει πλήρως το σύστημα. Αν παίζει πολύμετρο τσέκαρε λίγο τί ρεύματα σου δίνει. Και την λιθίου ΜΗΝ την ξαναβάλεις (το του ρεύματος αρκεί), για να δεις μπας και κάπου έχει σχέση με το σκάλωμα (rare, but it happens). Eίναι άλλωστε μπαταρία κοντά 10ετίας μάλλον ε (χάνει βολτάζ, με ίσως απρόβλεπτες συνέπειες στη λειτουργία του BIOS) * υπ' όψιν πως το παραπάνω συνιστά "reset του BIOS", και ίσως να πρέπει να ξαναρυθμίσεις κάποια πράγματα afterwards
Mika Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 εκανα ο,τι μου ειπατε (πλην του πολυμετρου) και καθαρισα και ενα δαχτυλο σκονη που βρηκα μεσα και το pc φαινεται να λειτουργει ξανα τελεια μετά απο 9 μήνες... ευχαριστω πολυ παιδια. ξερει κανεις τι παιζει να ειχε στραβωσει και να μου εκανε ετσι και πως αυτο διοθώθηκε με αφαιρεση καλωδιου και μπαταριας;
Mika Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δυστυχως μαλλον η ασθενεια ειναι ανιατη... ενω εδειχνε να λειτουργει κανονικα τωρα με το που μπαινει στα windows κολλαει εντελως (δεν κουνιεται τπτ , δεν λειτουργει κανενας συνδυασμος πληκτρων) και μολις παταω το reset απλα υπολειτουργει (Δεν δειχνει τιποτα (λειτουργει το τροφοδοτικο, αλλα δεν φορτώνει ο σκληρος δισκος)). να σημειωσω οτι και σε αλλο περιβαλλον να το αφησω παλι κολλαει εντελως (πχ στο boot menu ή στο bios) καμια ιδεα;;
liopyr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Τσεκάρεις με την σειρά: Θερμοκρασίες στο bios. (αν προλάβεις). Memtest bootable. (επίσης όσο προλάβεις). Δοκιμάζεις με άλλο δανεικό psu. Αν καταφέρει και μπει-μείνει στα windows, τρέξε διαγνωστικό της εταιρίας του σκληρού που έχεις το λειτουργικό. Σπανιότατες περιπτώσεις,- αλλά συμβαίνουν - ελατωματικό IDE-sata καλώδιο. Αν δεν προλάβεις καν να δεις τα 2 πρώτα βήματα, κάνε το τελευταίο, και άστο να δουλέψει με 1 memory dimm, σε διαφορετικό slot από αυτό που είναι ήδη. Επίσης ξύλωσε όλα τα περιφερειακά από πάνω, ακόμα και το mouse, και οποιαδήποτε Pci επιπλέον κάρτα πιθανόν υπάρχει (ήχου-δικτύου-tv) κλπ.
mmarimos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 παρε ενα μακ για να .... κοιμασε ησυχος !!
alexis333 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Αν καταφέρει και μπει-μείνει στα windows, τρέξε διαγνωστικό της εταιρίας του σκληρού που έχεις το λειτουργικό. Το hiren's boot cd δεν εχει μεσα διαγνωστικα ολων των εταιριων ή κανω λαθος ? Μπορει να λεω μεγαλη μλκια αλλα μου 'ρθε και το πα...
liopyr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Έχει κάποια το hirens αν θυμάμαι καλά, αλλά καλύτερη bootable διάγνωση μπορεί να κάνει με το UBCD (αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο).
cosmos000 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Εμένα τροφοδοτικό μου μυρίζει πάντως.Αν έχεις κάποιο πρόχειρο κανε μια δοκιμή τσακ μπαμ.....
Mika Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 δοκιμη με αλλο τροφοδοτικο εκανα αλλα και με το αλλο ειχα τα ιδια προβληματα. θα κανω αυτα που πε ο λιοπυρ. αν το προβλημα ειναι ο δισκος του λειτουργικου δεν θα πρεπε να κολλαει στο boot menu ομως ετσι δεν ειναι;
washcloud Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 ...την μπαταρία (της μητρικής) που λέγαμε, την ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕΣ; Αν όχι, give it a try (μιας και δε θα σε κάνει και τόσο φτωχότερο, και τη βρίσκεις και σε περίπτερα) (Λονδίνου δε γκζέρω, αλλά στα του Παπάγου θα 'χουν σίγουρα). Κατά τ' άλλα, δοθέντος ότι έχεις δοκιμάσει και άλλο τροφοδοτικό (πόσο γκαντέμης να είσαι; ) αλλά μια από τα ίδια - ίσως, μάλλον, ξερωγω -> προς μητρική πάει το θέμα. Την έχεις τσεκάρει οπτικά για φουσκωμένους/υπερχειλισμένους πυκνωτές; Αν είναι μερικών χρόνων, παίζει κάργα (που μπορεί να είναι και διάφορα άλλα που δεν φαίνονται καν, ε). Αν επίσης παίζει άλλος δίσκος, χώσε windows εκεί, και ξεκίνα από 'κείνον, να δεις τί ρόλο βαράει. Δεν το κόβω (αφού σου κολλάει και στο BIOS setup), αλλά να 'χαμε να λέγαμε...
Mika Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 οχι την μπαταρια δεν την αντικατεστησα. θα το κανω τωρα. οπτικα δεν εχω δει καποιο προβλημα στην μητρικη. τα χει τα χρονακια της παντως (επτα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.