kotsos_licious Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Καλημέρα... γράφω τον εξής κώδικα αλλά δν μου τρέχει στο command line... edit: έχω δημιουργήσει κάποια απλά αρχεία και τα έχω τρέξει κανονικά... >import java.util.Scanner; //program uses class Scanner import java.io.*; public class Home { //main method begins execution of java application public static void main(String[]args) { //create Scanner to obtain input from command window Scanner input = new Scanner(System.in); int number1; //first number to add String Name; //second timi to add System.out.println( "Parakalo, pliktrologiste tin proti metavliti" ); number1 = input.nextInt(); System.out.println( "Parakalo, pliktrologiste tin deuteri metavliti" ); String Name = input.nextLine(); } } Βασικά η ερώτηση μου είναι πως θα καταφέρω να διαβάσω ένα String με java... Νομίζω πως εκεί κολλάει... Ευχαριστώ...
bab1s Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Εκεί που πας να διαβάσεις το String, δε χρειάζεται να δηλώσεις ότι είναι String. Επίσης, χρησιμοποίησε απλώς την input.next(). Οπότε το String Name = input.nextLine(); Θα γίνει Name = input.next(); Και είσαι οκ! Μπορείς να δεις εύκολα τι διάβασες με ένα System.out.println(number1 + " " + Name);
kotsos_licious Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Σε ευχαριστώ πολύ... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:55 ---------- Αντιμετωπίζω όμως μία άλλη δυσκολία τώρα... Έστω ότι θέλουμε να τσεκάρουμε αν δώσαμε τιμή στο String Name. Λογικά, θα πρέπει να του αποδώσουμε μια τιμή κατά την αρχικοποίησή του και έπειτα με μία if να ελέγχουμε αν η τιμή αυτή άλλαξε ή όχι... Αυτό κάνω και εγώ αλλά μου βγάζει λάθος... >import java.util.Scanner; //program uses class Scanner import java.io.*; public class Home1 { //main method begins execution of java application public static void main(String[]args) { //create Scanner to obtain input from command window Scanner input = new Scanner(System.in); int metavliti1=NULL; //arxikopoiisi protis metavlitis [color="Red"]String Name=false;[/color] //arxikopoiisi deuteris metavlitis System.out.println( "Parakalo, pliktrologiste tin proti metavliti" ); metavliti1 = input.nextInt(); System.out.println( "Parakalo, pliktrologiste tin deuteri metavliti" ); Name = input.next(); [color="Red"]if (metavliti1 == NULL) [/color] { System.out.println("Den dothike timi gia tin proti metavliti"); } [color="Red"]if (Name == false)[/color] { System.out.println("Den dothike timi gia tin deuteri metavliti"); } //ektyposi ton metavliton pou eisigage o xristis System.out.println( "Dothikan oi times" ); System.out.println(metavliti1 + " , " + Name); } } Περίεργα αυτά τα Strings... Βέβαια τώρα μου βγάζει και λάθη για την πρώτη μεταβλητή...
teo64x Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 >[color="Red"]String Name=false;[/color] Το Name είναι String και το false είναι boolean.
kotsos_licious Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Ναι όντως ισχύει αυτό... Το παρατήρησα τώρα... Οπότε πως θα γίνει να αρχικοποιώ την Name (όπως την metavliti1) προκειμένου μετά να ελέγχω την τιμή της...?
elis88 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Ναι όντως ισχύει αυτό...Το παρατήρησα τώρα... Οπότε πως θα γίνει να αρχικοποιώ την Name (όπως την metavliti1) προκειμένου μετά να ελέγχω την τιμή της...? Μπορείς να βάλεις String name = null. Όλα τα αντικείμενα μπορούν να πάρουν τιμή null. Επίσης στην java είναι null όχι NULL. Οι primitive τύποι όπως το int δεν μπορούν να πάρουν null.
Bspus Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Εχει νοημα να αρχικοποιεις μια String σε null? Θα πρεπει να την αρχικοποιησεις για να *μην* ειναι null. Μπορεις λοιπον να κανεις String Name=""; Δηλαδη μια String που δεν ειναι null αλλα δεν περιεχει (ωφελιμους) χαρακτηρες. Τον ακεραιο μπορεις να τον αρχικοποιησεις σε 0 int metavliti1 = 0; H -1 η οτιδηποτε αλλο θες.
kotsos_licious Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές σας... Όλα οκ...
snowPrincess Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Εχει νοημα να αρχικοποιεις μια String σε null? Θα πρεπει να την αρχικοποιησεις για να *μην* ειναι null.Μπορεις λοιπον να κανεις String Name=""; Δηλαδη μια String που δεν ειναι null αλλα δεν περιεχει (ωφελιμους) χαρακτηρες. Τον ακεραιο μπορεις να τον αρχικοποιησεις σε 0 int metavliti1 = 0; H -1 η οτιδηποτε αλλο θες. Σωστή παρατήρηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.