JUST-GAMER Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Ναι το ότι συνδέεσαι και μέσω αυτών που λες δεν σημαίνει ότι είναι και η σωστότερη σύνδεση απλά σου δίνει και αυτό το ατού το media server τίποτα παραπάνω.
winlink Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Ναι το ότι συνδέεσαι και μέσω αυτών που λες δεν σημαίνει ότι είναι και η σωστότερη σύνδεση απλά σου δίνει και αυτό το ατού το media server τίποτα παραπάνω. Ο media server είναι μιά DLNA (Digital Living Network Alliance) συσκευή που "σερβίρει" αρχεία σε DLNA clients, ένας εκ των οποίων μπορεί να είναι το WD TV Live. Το DLNA λύνει προβλήματα συμβατότητας ηλεκτρονικών συσκευών, και επίσης είναι κάπως πιο "χαλαρό" στις απαιτήσεις δικτύου. Αγαπητέ Just-Gamer, θα έλεγα ότι μπορεί στα παιχνίδια να είσαι και ο πρώτος, αλλά εδώ ήσουν φάουλ. Ο geornirv καλά έκανε και έπαιζε έτσι τις ταινίες, μέσω media server το streaming της ταινίας γίνεται καλύτερα και σωστότερα, απλά θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα παρακάτω. Ο DLNA server δεν περνάει όλα τα αρχεία στον client, μόνο τα media αρχεία. Και τα .srt που περιέχουν υπότιτλους δεν είναι από αυτά!!! Οπότε είτε ενσωματώνονται τα .srt & .avi σε .mkv με το mkvmerge, είτε η αναπαραγωγή γίνεται μέσω network shares, με πιθανώς την εμφάνιση μερικών "σπασιμάτων" σε εικόνα και ήχο. Διαθέτω NAS (Network Attached Storage) Promise NS4600 το οποίο είναι και BT client αλλά και DLNA certified οπότε όλες μου οι ταινίες, τραγούδια και φωτογραφίες αποθηκεύονται σε αυτό. Αυτή την στιγμή έχει 4 Seagate 1.4TB σε RAID5, με περίπου 250 ταινίες σε HD και 200 σε SD. Επίσης πολλές σειρές, documenteur και εγγραφές απο τον HD δορυφορικό δέκτη μου. Όλα αναπαράγονται από το WD TV Live μου και μπορώ να κάνω όποια δοκιμή θέλετε. Ελπίζω να βοήθησα.
JUST-GAMER Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μπορεί να είναι όπως τα λες αλλά το ότι το media server δεν υποστηρίζει άλλα αρχεία από τα media files τότε το κάνει ένα μη πρακτικό(Να κάθεσαι να ενσωματώνεις τον υπότιτλο σε κάθε ταινία) τρόπο να βλέπεις τις ταινίες σου ειδικά αν έχουν εξωτερικούς υπότιτλους έτσι δεν είναι? Εγω πάλι μέσω του οικιακού μου δικτύου βλέπω όλες τις ταινίες μέσω nerwork share και μπορώ να πω ότι κολλήματα - σπασίματα είχα μόνο όταν το δίκτυο ήτανε πολύ φορτωμένο και δεν μπορούσε να δώσει με τι πρέπον ταχύτητα τα hd video files στο wd tv live. Για πες μου λοιπόν για ποιο λόγο προτείνεις να βλέπουμε τις ταινίες μέσω της επιλογής media server που έχει το wd tv live και όχι μέσω network shares τι παραπάνω κερδίζεις στο media server?
winlink Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μπορεί να είναι όπως τα λες αλλά το ότι το media server δεν υποστηρίζει άλλα αρχεία από τα media files τότε το κάνει ένα μη πρακτικό(Να κάθεσαι να ενσωματώνεις τον υπότιτλο σε κάθε ταινία) τρόπο να βλέπεις τις ταινίες σου ειδικά αν έχουν εξωτερικούς υπότιτλους έτσι δεν είναι? Εγω πάλι μέσω του οικιακού μου δικτύου βλέπω όλες τις ταινίες μέσω nerwork share και μπορώ να πω ότι κολλήματα - σπασίματα είχα μόνο όταν το δίκτυο ήτανε πολύ φορτωμένο και δεν μπορούσε να δώσει με τι πρέπον ταχύτητα τα hd video files στο wd tv live. Για πες μου λοιπόν για ποιο λόγο προτείνεις να βλέπουμε τις ταινίες μέσω της επιλογής media server που έχει το wd tv live και όχι μέσω network shares τι παραπάνω κερδίζεις στο media server? Ο λόγος του να χησιμοποιείς media server είναι προφανής. Απλά γιατι τον υποστηρίζουν πέρα πο το live κια ένα σωρό νέες τηλεοράσεις, δηλαδή τώρα που σκέφτομαι να βάλω μια 32άρα στο υπνοδωμάτιο απλά θα την συνδέσω στο LAN και θα παίζει. Τώρα, όσον αφορά στα πλεονεκτήματα αναπαραγωγής μέσω media server έναντι των network shares, δώσε μου λίγο χρόνο και θα βρώ το σχετικό άρθρο. Αφορά δικτυακά πρωτόκολλα. Όσον αφορά την πρακτικότητα, έτσι και αλλιώς τώρα πλέον που το ελληνικό site έπαψε να υπάρχει, ταινία με ελληνικού υπότιτλους δεν βρίσκω ποτέ. Ο κόπος του να βρώ τους σωστούς υπότιτλους ή να ταιριάξω άλλους είναι πολύ μεγαλύτερος των 2 λεπτών που κατα μέσο όρο χρειάζεται το mkvmerge να ενσωματώσει τους υπότιτλους στη matroska. Άσε δε που μου επιτρέπει να ορίσω τους ελληνικούς υπότιτλους σαν πρώτους στην σειρά (πολλάκοις η ματρόσκα έχει και άλλους υπότιτλους ενσωματωμένους) έτσι ώστε όταν το αναπαράγω να αρχίζει απ'ευθείας με τα ελληνικά.
JUST-GAMER Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μ' αρέσει που με λες άσχετο με τα media files. Τα πάντα μπορείς να ορίσεις το mkvtoolnix ποιος υπότιτλος θα είναι πρώτος ποιος δεύτερος τι θα λέει στην ετικέτα του κάθε υπότιτλου κ.τ.λ. Αλλα μάλλον αυτά δεν τα ξέρεις καλά απ' ότι φαίνεται για να λες ότι δεν μπορείς. Όσο τώρα για τα 2 λεπτά που λες δεν είναι στάνταρ ειδικά αν κάνεις την ενσωμάτωση σε ένα παλιό pc που θέλει περισσότερη ώρα και ένα άλλο μείον που έχει η ενσωμάτωση των υπότιτλων στο mkv αρχείο είναι ότι αν θες μετά να αλλάξεις κάτι στο αρχείο υπότιτλων είναι ολόκληρη ιστορία(Το κάνεις extract από το mkv αλλάζεις ότι θελεις και μετά πάλι insert στο mkv αρχείο) ενώ αν είναι σε ξεχωριστό αρχείο ο υπότιτλος μπορείς να του αλλάξεις ότι θες ανά πάσα στιγμή απλά κάνοντας ένα edit στο αρχείο του υπότιτλου. Μετά απ' όλα αυτά επιμένεις ακόμα ότι με το να βλέπεις τις ταινίες μέσω media server είναι καλύτερο από το network share που τώρα ποια όλες μα όλες οι νεες τηλεοράσεις το υποστηρίζουν.
winlink Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μ' αρέσει που με λες άσχετο με τα media files.Τα πάντα μπορείς να ορίσεις το mkvtoolnix ποιος υπότιτλος θα είναι πρώτος ποιος δεύτερος τι θα λέει στην ετικέτα του κάθε υπότιτλου κ.τ.λ. Αλλα μάλλον αυτά δεν τα ξέρεις καλά απ' ότι φαίνεται για να λες ότι δεν μπορείς. Όσο τώρα για τα 2 λεπτά που λες δεν είναι στάνταρ ειδικά αν κάνεις την ενσωμάτωση σε ένα παλιό pc που θέλει περισσότερη ώρα και ένα άλλο μείον που έχει η ενσωμάτωση των υπότιτλων στο mkv αρχείο είναι ότι αν θες μετά να αλλάξεις κάτι στο αρχείο υπότιτλων είναι ολόκληρη ιστορία(Το κάνεις extract από το mkv αλλάζεις ότι θελεις και μετά πάλι insert στο mkv αρχείο) ενώ αν είναι σε ξεχωριστό αρχείο ο υπότιτλος μπορείς να του αλλάξεις ότι θες ανά πάσα στιγμή απλά κάνοντας ένα edit στο αρχείο του υπότιτλου. Μετά απ' όλα αυτά επιμένεις ακόμα ότι με το να βλέπεις τις ταινίες μέσω media server είναι καλύτερο από το network share που τώρα ποια όλες μα όλες οι νεες τηλεοράσεις το υποστηρίζουν. Προφανώς δεν ξέρεις να διαβάζεις ελληνικά. Το πήρες δε τόσο προσωπικά που γίνεσαι καταφανώς εμπαθής. Καλή συνέχεια.
JUST-GAMER Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) Αν δεν έκανες edit το παραπάνω σου ποστ τότε σου ζητάω συγνώμη γιατί όντως δεν διάβασα καλά τι ακριβώς έλεγες και νόμιζα ότι έλεγες ότι δεν μπορείς να ταξινομήσεις τη σειρά των υπότιτλων που θα ενσωματώσεις στο mkv αρχείο. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2010 από JUST-GAMER
winlink Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Αν δεν έκανες edit το παραπάνω σου ποστ τότε σου ζητάω συγνώμη γιατί όντως δεν διάβασα καλά τι ακριβώς έλεγες και νόμιζα ότι έλεγες ότι δεν μπορείς να ταξινομήσεις τη σειρά των υπότιτλων που θα ενσωματώσεις στο mkv αρχείο. Επειδή εσύ έκανες edit το μήνυμα σου ξέρεις πλέον ότι αυτό φαίνεται. Ευχαριστώ για την ειλικρίνεια σου, και την συγγνώμη σου.
speedy23 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Σκεφτομαι να παρω το WD TV LIVE και εχω καποιες αποριες.Αν κατεβασω το τελευταιο firmware update απο το site της WD θα εμπεριεχει ολες τις βελτιωσεις/διορθωσεις των προηγουμενων firmware update(εικαζω οτι θα εχει βγει παραπανω απο ενα)?Στα subs,εχει την επιλογη Greek windows 1253(αν θυμαμαι καλα) ωστε να μην τραβιομαστε με τα "Α" παλι?Τελος,επειδη ειχα το προηγουμενο WD tv,υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να επιλεξω για καλυτερη θεαση?Για την αναλυση να διαλεξω 1080p 24(ειναι full HD η τηελοραση μου) για παραδειγμα ή να το αφησω στο auto?Οσον αφορα τον ηχο,εχω ενισχυτη.
giannisv6 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 (επεξεργασμένο) Παιδες καλησπερα,μεσα σε 2 ωρες πανω κατω διαβασα ολο το Thread και και 99% θα το ψωνισω και γω αυτο το ωραιο πολυχρηστικο μικρο κουτακι. Θα ηθελα να σας ρωτησω 1.Σε περιπτωση που μακρια απο μας εχουμε προβληματα με την συσκευη,τι γινεται θα μου την αντικαταστησουν με καινουργια ?και αν δεν εχουν αλλη ? θα πρεπει να πληρωσω παραπανω χρηματα για να παρω κατι που δεν θελω ???γιατι το εχω φαει μερικεσ φορες στη μαπα αυτο το παραμυθι απο αλλα κατστηματα (Απο τα βλεπω στα Multirama λεει οτι εχει 24 ολοκληρους μηνες εγγυηση κατασκευαστη) 2.Οκ,υπαρχει δυνατοτητα να βλεπουμε βιντεο utube απο το wd tv live,και να εχουμε δοσοληψιες με αλλες συσκευες συνδεμενες στο δικτυο μας,κανει και browsing μπαινει δηλαδη κ σε αλλες ιστοσελιδες ? 3.Η tv μας ειναι μια sony bravia 32'' hd ready δεν ειναι full hd,θα μπορω να βλεπω ταινιες hd (δηλαδη 720p όπως 1280χ720) χωρις hdmi(->το οποιο απο'τι βλεπω αρκετοί αντιμετωπισαν προβληματα...) ,αλλα με το απλο Component καλωδιο ? 4.Γινεται να βαλω ενα Usb stick στην θυρα του fritzbox που εχω και να βλεπω μεσω του δικτιου τα περιεχομενα απο το stick με το wi fi το wd ? 5.ασχετο... το 720p ξερω περιπου τι αναλύσεις ειναι, το 1080p ? Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2010 από giannisv6
winlink Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Παιδες καλησπερα,μεσα σε 2 ωρες πανω κατω διαβασα ολο το Thread και και 99% θα το ψωνισω και γω αυτο το ωραιο πολυχρηστικο μικρο κουτακι.Θα ηθελα να σας 1.Σε περιπτωση που μακρια απο μας εχουμε προβληματα με την συσκευη,τι γινεται θα μου την αντικαταστησουν με καινουργια ?και αν δεν εχουν αλλη ? θα πρεπει να πληρωσω παραπανω χρηματα για να παρω κατι που δεν θελω ???γιατι το εχω φαει μερικεσ φορες στη μαπα αυτο το παραμυθι απο αλλα κατστηματα (Απο τα βλεπω στα Multirama λεει οτι εχει 24 ολοκληρους μηνες εγγυηση κατασκευαστη) 2.Οκ,υπαρχει δυνατοτητα να βλεπουμε βιντεο utube απο το wd tv live,και να εχουμε δοσοληψιες με αλλες συσκευες συνδεμενες στο δικτυο μας,κανει και browsing μπαινει δηλαδη κ σε αλλες ιστοσελιδες ? 3.Η tv μας ειναι μια sony bravia 32'' hd ready δεν ειναι full hd,θα μπορω να βλεπω ταινιες hd (δηλαδη 720p όπως 1280χ720) χωρις hdmi(->το οποιο απο'τι βλεπω αρκετοί αντιμετωπισαν προβληματα...) ,αλλα με το απλο Component καλωδιο ? 4.Γινεται να βαλω ενα Usb stick στην θυρα του fritzbox που εχω και να βλεπω μεσω του δικτιου τα περιεχομενα απο το stick με το wi fi το wd ? 5.ασχετο... το 720p ξερω περιπου τι αναλύσεις ειναι, το 1080p ? 1. Φαντάζομαι ότι η διαδικασία θα είναι ίδια με τους δίσκους της WD. RMA και αποστολή στην Γερμανία. Αντικατάσταση με courrier. 2. uTube ναι, αλλά όχι HD videos. "δοσοληψίες με άλλες συσκευές"??? Browsing με το firmware της WD όχι, με άλλο δεν ξέρω. 3. Ναι αλλά το component (που μαζί με το HDMI υποστηρίζουν HD) δεν είναι τόσο απλό καλώδιο. Είναι ένα 3πλό καλώδιο για την εικόνα και χρειάζεσαι και το 2πλό για τον ήχο (ή οπτικό καλώδιο). Το δε 3πλό component τσιμπάει λίγο αν είναι καλό. Η ποιότητα εικόνας μπορεί να είναι και καλύτερη απο HDMI. 4. Δεν κατάλαβα, δεν ξέρω. 5. 720p (όπου p = progressive) σημαίνει 720 γραμμές non interlaced, με 16:9 λόγο, άρα 1280*720. Το 1080π αντίστοιχα 1920*1080
bluesattack Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Σκεφτομαι να παρω το WD TV LIVE και εχω καποιες αποριες.Αν κατεβασω το τελευταιο firmware update απο το site της WD θα εμπεριεχει ολες τις βελτιωσεις/διορθωσεις των προηγουμενων firmware update(εικαζω οτι θα εχει βγει παραπανω απο ενα)? Nαι καθε καινουργιο firmware εννοειται περικλειει ολες τις δυνατοτητες αλλα και τις βελτιωσεις που ειχαν τα προηγουμενα. ---------- Προσθήκη στις 18:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:32 ---------- 2. uTube ναι, αλλά όχι HD videos. Yπαρχει αυτη η δυνατοτητα σε costum firmware.
giannisv6 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Μαλιστα...ευχαριστω για τις ταχυτατες απαντησεις σας,μα ειχα την εντυπωση οτι μπορουμε να δουμε hd video utube συμφωνα με τις συζητησης που ειδα,αλλα ισως να αφορουσαν την παρακολουθηση HD περιεχομενου απο το router(μεσω sharing σαφως) κ οχι το utube . Το router που ανεφερα εχει usb,ετσι ρωτω εαν γινεται να συνδεσω εναν εξωτερικο ή stickακι με αυτην την θυρα,και μετα να μπορω να βλεπω το περιεχομενο του μεσω ασυρματης συνδεσης με το wd tv hd ενοειτε αφου του εχω συνδεσει με το internet μεσω ethernet ή wi fi stick. ?
plintiriopiaton Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 αν κλεισεις την ταινεια και πας για υπνο ας πουμε την επομενη που θα ανοιξεις την ταινεια θα σε βγαλει στο σημειο που την σταματησες...ομως αν για οποιοδηποτε λογο βαλεις αλλα αρχεια μεσα η αποσυνδεσεις κλπ κλπ, θα πρεπει με το FF να πας Χ16 στο σημειο που ειχες αφησει...ειναι ισως το μοναδικο κακο του κουτιου αυτου...Επισης ειναι καλο που και που να κανετε ρεσετ στις εργοστασιακες του ρυθμησεις για να το συνεφερε καπως γιατι μετα απο λειτουργεια αρκετων ημερων τα χανει λιγο και ας πουμε αν πατησεις το pause δεν δειχνει στοιχεια της ταινειας οπως σε ποιο σημειο χρονικα ειναι κλπ κλπ
JUST-GAMER Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Μαλιστα...ευχαριστω για τις ταχυτατες απαντησεις σας,μα ειχα την εντυπωση οτι μπορουμε να δουμε hd video utube συμφωνα με τις συζητησης που ειδα,αλλα ισως να αφορουσαν την παρακολουθηση HD περιεχομενου απο το router(μεσω sharing σαφως) κ οχι το utube .Το router που ανεφερα εχει usb,ετσι ρωτω εαν γινεται να συνδεσω εναν εξωτερικο ή stickακι με αυτην την θυρα,και μετα να μπορω να βλεπω το περιεχομενο του μεσω ασυρματης συνδεσης με το wd tv hd ενοειτε αφου του εχω συνδεσει με το internet μεσω ethernet ή wi fi stick. ? Σε παλιότερα επίσημα firmware μπορούσες αλλά με τα τελευταία η wd το έβγαλε γιατί κάτι παίχτηκε με πνευματικά δικαιώματα κ.τ.λ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα