Προς το περιεχόμενο

WD TV Live Media Player : Αναλυτική Παρουσίαση

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ερώτηση:

Σε 2-3 μήνες βγαίνουν οι 3d τηλεοράσεις με γυαλιά κλπ, τα 3d bluray players και 3d ταινίες. Το wdhdtv2 θα παίζει άραγε τα format των 3d bluray?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Polakis21 εγώ πιστεύω οτι κι αυτό ένα απλό mkv αρχείο θα είναι απλά θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε χωρητικότητα καθότι θα περιέχει πολύ περισσότερα δεδομένα μέσα.

Θα δούμε επί του ασφαλούς σε 2 - 3 μήνες βέβαια.

Τι να το κάνεις όμως αφού δεν πρόκειται να μπορούμε να δούμε τίποτα στις απλές full hd τηλεοράσεις μας τι το ψάχνεις.

Και κάτι ψιλοάσχετο: Για να έχω ήχο 5.1 από την τηλεόραση, συνδέω οπτική ίνα από TV προς τον ενισχυτή. Επειδή όμως TV, WD και ενισχυτής έχουν μόνο μία υποδοχή οπτικής, πρέπει να βγάζω το καλώδιο από το WD και να το βάζω στην TV. Υπάρχει τρόπος να το αποφύγω αυτό; Με σταυρό, ανταπτοράκι ή δεν ξέρω τι;

Όχι καμία απολύτως σχέση αυτό που λες με αυτό που θελεις να κάνεις(Δεν μπορείς να έχεις 5.1 ήχο από μια στερεοφωνική τηλεόραση) εκτός αν απλά εννοείς να κάνεις τον ήχο 5.1 που έχουν σχεδόν όλα τα mkv αρχεία σε στερεοφωνικό(Downmix δηλαδή) για να παιζει κανονικά στην οποιαδηποτε στερεοφωνική τηλεόραση.

1. Για να έχεις ηχο 7.1(Dts-hd & truehd) πρέπει να συνδέσεις είτε το hdmi από το wd tv live στον ενισχυτη και μετά από τον ενισχυτή στην τηλεόραση πάντα με hdmi

και

2. Για να έχεις ήχο 5.1(Dts - ac3) πρέπει να συνδέσεις την οπτική ίνα κατευθείαν με τον ενισχυτή και να βάλεις στις ρυθμίσεις του wd tv live σαν audio output -> digital και εννοείτε ότι πρέπει ο ενισχυτής που θα το συνδέσεις να μπορεί να αποκωδικοποιεί ήχους όπως dts & ac3 έτσι.

+1 Just-gamer πολυ σωστα. Δεν ξερω ομως αν το εχεις συναντήσει, μερικές tv εχουν pass-through απο το hdmi-in στην optical εξοδο τους, δηλαδη τον dts ηχο οπως τον παίρνουν τον στέλνουν στον ενισχυτη. Δυστυχως οχι πολλές και οχι φτηνες, εχω πετύχει μια toshiba που το κάνει αυτο.

+1 Just-gamer πολυ σωστα. Δεν ξερω ομως αν το εχεις συναντήσει, μερικές tv εχουν pass-through απο το hdmi-in στην optical εξοδο τους, δηλαδη τον dts ηχο οπως τον παίρνουν τον στέλνουν στον ενισχυτη. Δυστυχως οχι πολλές και οχι φτηνες, εχω πετύχει μια toshiba που το κάνει αυτο.

Όπως ακριβώς το λες.

Οπότε επειδη η πλειοψηφία δεν έχει τόσο ακριβές τηλεοράσεις καλύτερη και ποιο σίγουρη λυση είναι αυτή που πρότεινα ποιο πάνω.

• Super Moderators
Ερώτηση:

Σε 2-3 μήνες βγαίνουν οι 3d τηλεοράσεις με γυαλιά κλπ, τα 3d bluray players και 3d ταινίες. Το wdhdtv2 θα παίζει άραγε τα format των 3d bluray?

μου αρέσει που κάθεσαι και ασχολείσαι από τώρα λες και αυτά τα προϊόντα που θα βγουν σε 2-3 μήνες θα είναι σε προσιτές τιμές :P

Όχι καμία απολύτως σχέση αυτό που λες με αυτό που θελεις να κάνεις(Δεν μπορείς να έχεις 5.1 ήχο από μια στερεοφωνική τηλεόραση) εκτός αν απλά εννοείς να κάνεις τον ήχο 5.1 που έχουν σχεδόν όλα τα mkv αρχεία σε στερεοφωνικό(Downmix δηλαδή) για να παιζει κανονικά στην οποιαδηποτε στερεοφωνική τηλεόραση.

1. Για να έχεις ηχο 7.1(Dts-hd & truehd) πρέπει να συνδέσεις είτε το hdmi από το wd tv live στον ενισχυτη και μετά από τον ενισχυτή στην τηλεόραση πάντα με hdmi

και

2. Για να έχεις ήχο 5.1(Dts - ac3) πρέπει να συνδέσεις την οπτική ίνα κατευθείαν με τον ενισχυτή και να βάλεις στις ρυθμίσεις του wd tv live σαν audio output -> digital και εννοείτε ότι πρέπει ο ενισχυτής που θα το συνδέσεις να μπορεί να αποκωδικοποιεί ήχους όπως dts & ac3 έτσι.

Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις που δίνεις και μαθαίνω μερικά πράγματα.

Να εξηγήσω τι θέλω ακριβώς: Όταν συνδέσω τον ενισχυτή μέσω οπτικής ίνας με την TV, ο ήχος ακούγεται από τα ηχεία 5.1 (δεν λέω ότι μετατρέπεται ο ήχος σε 5.1, απλώς ότι ακούγεται από τα ηχεία). Αυτό με καλύπτει.

Υπάρχει όμως μόνο μια οπτική είσοδος σε κάθε συσκευή (ΤV, WD και ενισχυτή) και μόνο μία hdmi στον ενισχυτή και στο WD( η τηλεόραση έχει3 hdmi).

Πώς μπορώ να έχω λοιπόν έξοδο από τα ηχεία του home cinema (ανεξάρτητα αν είναι 5.1 ή όχι) και από το WD και από TV ταυτόχρονα;

Πολύ απλό κάνεις την 2 λυση που σου είπα δηλαδή συνδέεις με οπτική ίνα το wd tv live με τον ενισχυτή σου και με hdmi το wd tv live με την τηλεόραση σου και επιλεγείς από το μενού του wd tv live σαν audio output -> digital.

Και είσαι καλυμμένος θα βλέπεις εικόνα από την τηλεόραση και ήχο από τον ενισχυτή σου.

Αυτό δεν θες?

Ποιο απλά:

1. Για εικόνα: wdtvlive - hdmi - τηλεόραση

2. Για ήχο: Wdtvlive - οπτική ίνα - ενισχυτής

Μαλλον θέλει επιπλεον τον ηχο της TV στον ενισχυτη.

Με rca-2-rca απο το audio out της TV στο audio in σε μια εισοδο του ενισχυτη πχ. video2 ή aux. Ετσι εχει στον ενισχυτη επιλογή Video1: Ηχος Wdlive μέσω οπτικής, επιλογή Video2: ηχος TV μέσω RCA (τα video1-2 ειναι ενδεικτικά).

Μαλλον θέλει επιπλεον τον ηχο της TV στον ενισχυτη.

Με rca-2-rca απο το audio out της TV στο audio in σε μια εισοδο του ενισχυτη πχ. video2 ή aux. Ετσι εχει στον ενισχυτη επιλογή Video1: Ηχος Wdlive μέσω οπτικής, επιλογή Video2: ηχος TV μέσω RCA (τα video1-2 ειναι ενδεικτικά).

Μπράβο. :-D Κατάλαβες τι θέλω ακριβώς.

Συνδέω RCA την TV με τον ενισχυτή, πατάω AUX, αλλά δεν μεταφέρεται ο ήχος στα ηχεία.

Όταν συνδέσω οπτική με ενισχυτή, ακούγονται.

post-558-129063050901_thumb.jpg

• Super Moderators

ναι αλλά θα πρέπει να ξεσυνδέεις την οπτική από την TV όταν θες να παίζεις το WD TV Live εκτός αν κάνει pass through από hdmi στην Optical Out η τηλεόραση...

Καλησπερα παιδια επιδοξος κατοχος και γω!Τελικα τι ειναι καλυτερο το official firm η custom firm!Mε τους υποτιτλους τι γινεται παιζουν κανονικα η υπαρχει προβλημα!Το custom υπαρχουν πιο πολλες ρυθμισεις για τους υποτιτλους?

Ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...