Προς το περιεχόμενο

AMD Phenom II 905E VS 955 Black

Nikosgiann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι τετραπύρηνοι έχουν ένα θέμα γενικά με fanless ψύξη, αν και μια καλή ψύκτρα και ένα δουλεμένο κουτί λύνουν αυτό το πρόβλημα...

Η TRUE 120 btw είναι ακατάλληλη για fanless ψύξη λόγω κατασκευής. Αν ενδιαφέρεσαι για παθητική ψύξη, κοίτα τις Z-600 της CM, την HR-01+ της TR, και τις Mugen 2 και Orochi της Scythe...

• Moderators
Δημοσ.

Ναι μωρε απλα μου περισσευε ηδη μια Ultra 120 extreme και την εχωσα στον 45W TDP Athlon X2 και δουλεψε περιφημα με μηδενικο airflow. Μονο το καλοκαιρι σε full load πλησιαζε τους 70 και εβαλα ανεμιστηρακι. Σε normal χρηση ειναι 40(idle)-60 καλοκαιρι, και 10 κατω το χειμωνα.

Αρα η απαντηση ειναι οχι :-(

Δημοσ.

Its doable, άλλα όπως είπαμε για το Ελληνικό καλοκαίρι θέλει μια προεργασία.

Ας πούμε ότι βάζεις μια καλή fanless, όπως η HR-01+. Για να σου πιάσει το πείραμα, θέλεις ένα κουτί με καλό αρνητικό pressure (more fans =/= better cooling btw). Ακόμα καλύτερα αν πετύχεις κουτί που βγάζει το PSU εκτός κύκλου ψύξης (δλδ το παίρνει κάτω, με τον fan να τσιμπάει αέρα εκτός case ή βρίσκεται σε άλλο compartment). Κλείνεις με tape pci slots και άλλες τρύπες ώστε να ωθήσεις τον αέρα στον main exhaust fan, και φτιάχνεις ένα duct tape μεταξύ αυτού και της ψύκτρας. presto, αν και μπορεί να μην σου αρέσει οπτικά το αποτέλεσμα...

• Moderators
Δημοσ.

Αν σου πω οτι ετσι οπως ειναι ισως να δημιουργειται "αρνητικη πιεση", θα με πιστεψεις?

Ως γνωστον ο θερμος αερας κατευθυνεται προς τα πανω.

Σε AMD συστηματα, συνηθως οι ψυκτρες κουμπωνουν με διαφορά 90μοιρων απο τα αντιστοιχα Intel.

Δηλαδη την Ultra 120 extreme, αντι για "καθετα" οπως στο Intel συστημα μου, αναγκαστικά λογω της τοπολογιας της μητρικης την τοποθετησα "οριζοντια", δηλαδη το φαρδυ μερος της ψυκτρας ειναι παραλληλο με το πατωμα.

Αυτο εχει ως αποτελεσμα ο ενας και μοναδικος φαν (αυτος του τροφοδοτικου) που βρισκεται ελαχιστα cm πιο πανω, ο οποιος ριχνει αερα απο το κουτι στο τροφοδοτικο και εν συνεχεια προς τα εξω(πισω), να ρουφαει και τη ζεστίλα που αναβλίζει πανω απο τη ψυκτρα.

Εγω προσωπικα εκει αποδιδω στο οτι μπορει και κρατιεται ακομα και καλοκαιρι πληρως passive το συστημα. (μονο Prime δε βγαζει passive το καλοκαιρι).

Τι λες?

PS: Ελεω λινουξ εβαλα και μια 9500GT. Δεν ξερω αν θα μου βγαλει και το επομενο καλοκαιρι passive :P

PS2: Πώς στο καλο μπαινει το συμβολακι με τις μοιρες στον Firefox του λινουξ? Στα windows εμπαινε CTRL+ALT+0...

Δημοσ.
Αν σου πω οτι ετσι οπως ειναι ισως να δημιουργειται "αρνητικη πιεση", θα με πιστεψεις?

Ως γνωστον ο θερμος αερας κατευθυνεται προς τα πανω.

Σε AMD συστηματα, συνηθως οι ψυκτρες κουμπωνουν με διαφορά 90μοιρων απο τα αντιστοιχα Intel.

Δηλαδη την Ultra 120 extreme, αντι για "καθετα" οπως στο Intel συστημα μου, αναγκαστικά λογω της τοπολογιας της μητρικης την τοποθετησα "οριζοντια", δηλαδη το φαρδυ μερος της ψυκτρας ειναι παραλληλο με το πατωμα.

Αυτο εχει ως αποτελεσμα ο ενας και μοναδικος φαν (αυτος του τροφοδοτικου) που βρισκεται ελαχιστα cm πιο πανω, ο οποιος ριχνει αερα απο το κουτι στο τροφοδοτικο και εν συνεχεια προς τα εξω(πισω), να ρουφαει και τη ζεστίλα που αναβλίζει πανω απο τη ψυκτρα.

Εγω προσωπικα εκει αποδιδω στο οτι μπορει και κρατιεται ακομα και καλοκαιρι πληρως passive το συστημα. (μονο Prime δε βγαζει passive το καλοκαιρι).

Τι λες?

PS: Ελεω λινουξ εβαλα και μια 9500GT. Δεν ξερω αν θα μου βγαλει και το επομενο καλοκαιρι passive :P

PS2: Πώς στο καλο μπαινει το συμβολακι με τις μοιρες στον Firefox του λινουξ? Στα windows εμπαινε CTRL+ALT+0...

Όχι, η αρνητική πίεση δεν εξαρτάται από αυτό. Αρνητική πίεση σημαίνει πως συνολικά στο κουτί σου βγαίνει περισσότερος αέρας από ότι μπαίνει. Δλδ πως συνολικά η αερόψυξή σου "τραβάει" αέρα εκτός του κουτιού (φυσικά τα κουτιά δεν είναι αεροστεγή, οπότε μιλάμε για μηδαμινή διαφορά πίεσης, αρκετή όμως για να δημιουργήσει ροή μέσα στο κουτί, ψύχοντας τα υποσυστήματα).

Το καλό με την αρνητική πίεση είναι πως είναι πιο εύκολο να ψυχθούν τα εξαρτήματα ακόμα και σε κακώς σχεδιασμένα κουτιά, μιας και ο αέρας είναι πιο δύσκολο να "λιμνάσει" στο πάνω μέρος τους. Το κακό είναι πως παίρνεις σκόνη από παντού, μιας και η διαφορά πίεσης αφενός κάνει την σκόνη να "κολλάει" στα υποσυστήματα, αφετέρου την σπρώχνει εντός κουτιού από κάθε τρύπα και εσοχή. Το δεύτερο κακό είναι πως αν έχεις ένα σωστά σχεδιασμένο κουτί για θετική πίεση, τότε θα έχεις πάντα καλύτερη ψύξη συνολικά, και γλυτώνεις και από την σκόνη. Με τίμημα όμως τον ελαφρώς αυξημένο θόρυβο (λόγω των intake fans), καθώς και το ότι είναι πιο δύσκολο να διατηρήσεις σωστή ροή με πολύ χαμηλό airflow (δλδ είναι δύσκολο να στήσεις σωστά ένα fanless σύστημα.

ps: ALT+0176 = ° , ALT+248 = °

• Moderators
Δημοσ.

Ναι αλλα στη δικη μου περιπτωση δεν βοηθαει ο ανεμιστηρας του PSU για να φυγει ο ζεστος αερας απο το πανω μερος της ψυκτρας της CPU? Εχω την εντυπωση, οτι αν ειχα το τροφοδοτικο κατω, ολος αυτος ο ζεστος αερας θα εμενε στο πανω μερος του κουτιου και δε θα μπορουσα να το δουλεψω Passive.

Τωρα το κουτι στο πανω-πισω μερος δεν ειναι καν χλιαρο.

PS: ΛΟΛ, εντελως ακυροι οι συνδυασμοι αυτοι :P

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σκέφτομαι και γώ τον 905e μαζί με 785chipset για ενα σχετικά αθόρυβο pc , αλλα αυτό που σκέφτομαι είναι αν κάποια στιγμή αργοτερα θέλω να τον clockαρω θα ανέβει καθόλου ή επειδη ειναι energy efficient θα φαω ακυρο?

Δημοσ.
Σκέφτομαι και γώ τον 905e μαζί με 785chipset για ενα σχετικά αθόρυβο pc , αλλα αυτό που σκέφτομαι είναι αν κάποια στιγμή αργοτερα θέλω να τον clockαρω θα ανέβει καθόλου ή επειδη ειναι energy efficient θα φαω ακυρο?

Άκυρο σίγουρα δεν θα φας επειδή είναι energy efficient ο επεξεργστής. Μπορεί όμως το chipset να μην καταφέρει να ανέβει πάνω από τα 230 MHz κι έτσι θα περιοριστεί το overclocking στα 2.9 GHz που είναι ντροπή για αυτόν τον επεξεργαστή.

Μη σκέφτεσαι τον 905e για χαμηλότερο θόρυβο λόγω μικρής κατανάλωσης. Ο 955 και η ψύκτρα που προτείνει ο grimpr, θα είναι το τελευταίο που θα σε απασχολήσει από πλευράς θορύβου σε ένα ήσυχο κουτί.

Εγώ έχω έναν Phenom στα 3.4 GHz υπεροδηγημένο με αυξημένη τάση και το ανάλογο cooler των 15 ευρώ της Coolermaster. Ο θόρυβος κατά σειρά προτεραιότητας προέρχεται από: Κάρτα γραφικών, δίσκοι, ανεμιστήρες κουτιού και τελευταία από τον επεξεργαστή όταν του κάνω burn-test και οι στροφές ανεβαίνουν στις 1800.

Δημοσ.

Οπότε καλύτερα ο 955 ΒΕ.Διάβασα πριν καπου οτι βγήκε νεο stepping για τον 965 που εχει καλυτερη θερμικη συμπεριφορα.Μηπως να περιμενω κατι αντιστοιχο και για τον 955 ή δεν παιζει να γινει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...