therock Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Αν γραφτεις σε μια 2η σχολη αφου αποφοιτησεις, δικαιουσαι πασο εκ νεου? Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει, αλλα μου ειπανε πως οχι. Ειτε περασεις με κατακτηριες η πανελληνιες σε 2η σχολη δεν μπορει να εκδοθει πασο. Κατα ποσο αξιοπιστη ειναι η παραπανω δηλωση και σε τετοια περιπτωση υπαρχουν εναλλακτικοι τροποι αποκτησης πασου?
freedubus Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Ασφαλώς και δεν ισχύει αυτό που σου είπαν. Δικαιούσαι κανονικά πάσο. Οι παρακάτω κατηγορίες επιβατών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δικαιούνται να εκδίδουν εισιτήρια και κάρτες μειωμένης τιμής με την υποχρεωτική επίδειξη του κατά περίπτωση δικαιολογητικού (φοιτητικό πάσο, μαθητικό πάσο, κάρτα πολυτέκνων, Αστυνομική Ταυτότητα κτλ). ¨ Φοιτητές – Σπουδαστές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Οι φοιτητές - σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου για όλα τα Μ.Μ.Μ. αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. καθ’ όλο το ακαδημαϊκό έτος, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 265/85, Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου - Φοιτητικό Πάσο δικαιούνται τόσο οι προπτυχιακοί όσο και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Στις κατηγορίες των δικαιούχων φοιτητών και σπουδαστών δεν περιλαμβάνονται οι φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα, δεν δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο οι φοιτητές - σπουδαστές που φοιτούν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια - κολέγια. Τα Δελτία Ειδικού Εισιτηρίου (πάσο) χορηγούνται στους φοιτητές/σπουδαστές από τις γραμματείες της σχολής τους. Στην περίπτωση που η Γραμματεία της Σχολής δεν έχει διαθέσιμα δελτία, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος φοιτητής/σπουδαστής να προμηθευτεί προσωπικά Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου από τον Ο.Α.Σ.Α. απαιτείται να προσκομίσει Αίτηση από τη Γραμματεία της Σχολής προς τον ΟΑΣΑ που θα ζητά τη χορήγηση Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου – Φοιτητικό Πάσο και θα αναφέρει το Α.Φ.Μ. και τη Δ.Ο.Υ. της Σχολής. Ο ΟΑΣΑ θα χορηγήσει το Δελτίο μετά την καταβολή δύο (2) ευρώ (τιμή πώλησής του). Στη συνέχεια το Δελτίο θα πρέπει να συμπληρωθεί και σφραγισθεί από τη Γραμματεία της Σχολής. Πηγή: ΟΑΣΑ
therock Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Αν το να βγαζεις μηνιαια καρτα με 18 αντι 35 (που παλιοτερα 18 εκανε το ολοκληρο και 8 το φοιτητικο) τοτε ναι βασιλιας των τζαμπατζηδων σε αυτην την χωρα της φθήνιας. Εν τελει το αποσπασμα απο τον ΟΑΣΑ ειναι λιγο γενικο, καθως δεν μπορω να καταλαβω αν ισχυει για καθε περιπτωση προπτυχιακωνσπουδων. ΚΑθως το παιδι που μου το πε (πρωην συμφοιτητης) περασε με κατακτηριες Πολυτεχνιο και μου ειπε πως δεν πηρε ΠΑΣΟ. ΠΑρ'ολα αυτα του δωσαν στο προγραμμα του μεταπτυχιακου που παρακολουθει, αλλα εγω προσωπικα δεν κανω σχεδια για μεταπτυχιακο.
black_widow Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 H αλήθεια είναι ότι η μηνιαία κάρτα η μειωμένη συμφέρει πολύ οικονομικά, στο ΤΕΙ πριν μας ανανεώσουν το πάσο μας παίρνουν το παλιό και αναγκαστικά δεν έχω βγάλει αυτόν τον μήνα κάρτα ( κάνουν πάνω από δύο βδομάδες να ετοιμάσουν το πάσο...). Αυτό που ξέρω εγώ χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω ( έχω την ίδια απορία και εγώ) είναι ότι όταν περάσεις με κατατακτήριες( όχι πανελλαδικές ) σε δεύτερη σχολή πτυχιακού επιπέδου δεν παίρνεις πάσο, ξέρω παιδιά στο τμήμα μου που έχουν μπει με κατατακτήριες και δεν δικαιούνται πάσο.
therock Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 H αλήθεια είναι ότι η μηνιαία κάρτα η μειωμένη συμφέρει πολύ οικονομικά, στο ΤΕΙ πριν μας ανανεώσουν το πάσο μας παίρνουν το παλιό και αναγκαστικά δεν έχω βγάλει αυτόν τον μήνα κάρτα ( κάνουν πάνω από δύο βδομάδες να ετοιμάσουν το πάσο...). Αυτό που ξέρω εγώ χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω ( έχω την ίδια απορία και εγώ) είναι ότι όταν περάσεις με κατατακτήριες( όχι πανελλαδικές ) σε δεύτερη σχολή πτυχιακού επιπέδου δεν παίρνεις πάσο, ξέρω παιδιά στο τμήμα μου που έχουν μπει με κατατακτήριες και δεν δικαιούνται πάσο. Αυτο λεω και εγω στα προηγουμενα ποστ. Αρα τι κανεις? Ξαναδινεις πανελληνιες?
moldovan20 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Τι πασο ειναι αυτο που κανει 2 εβδομαδες? Σε εμας γιατι το βγαζουν σε 1 λεπτο? ><
freedubus Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Αυτο λεω και εγω στα προηγουμενα ποστ. Αρα τι κανεις? Ξαναδινεις πανελληνιες? Βρίσκεις ένα πάσο και μια σφραγίδα οποιουδήποτε πανεπιστημίου και φτιάχνεις ένα. Δεν είναι δύσκολο να βρεθούν, ψάξου λίγο με φίλους, φίλους φίλων, άπλωσε τις κεραίες σου κλπ.
black_widow Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Τι πασο ειναι αυτο που κανει 2 εβδομαδες? Σε εμας γιατι το βγαζουν σε 1 λεπτο? >< Εμάς πνίγονται στην δουλειά στην γραμματεία ... Για μία αίτηση που έχω κάνει για πτυχιακή επειδή δεν είχε υπογράψει η καθηγήτρια ( δεν πρόλαβα να την βρω στο διάστημα μερικών μερών προθεσμίας που είχανε βάλει ) μου είπανε ότι δε γίνεται να υπογράψει αργότερα γιατί είναι πολλές οι αιτήσεις, που να ψάχνουνε μία αίτηση:mad: Θα την δώσουν λέει ανυπόγραφη και θα κρίνει ο καθηγητής που εγκρίνει τα θέματα...Ποιόν θα πρωτοπλακώσω εκεί μέσα δεν ξέρω... Εννοείται ότι είναι ανοιχτά μόνο 6 ώρες την βδομάδα και μόνο πρωί, έτσι, μην ξεχνιόμαστε... Έχω ακούσει και εγώ ότι στα πανεπιστήμια κυκλοφορούν πάσο προς πώληση, δεν ξέρω αν ισχύει
therock Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Το ΠΑΣΟ για την περιοδο 2009-2010 τι χρωμα εχει ξερει κανεις? Σιελ ή Φουξια? Για να δωσω ξανα πανελληνιες με το 10% να περασω σε αλλη σχολη ξερει κανεις την διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω?
Physics_Rulez Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Το ΠΑΣΟ για την περιοδο 2009-2010 τι χρωμα εχει ξερει κανεις? Σιελ ή Φουξια? Είναι περίπου σαν την ανοιχτή απόχρωση του κουμπιού "Παράθεση/Επεξεργασία" Για να δωσω ξανα πανελληνιες με το 10% να περασω σε αλλη σχολη ξερει κανεις την διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω? Δεν δίνεις ξανά πανελλήνιες, καταθέτεις απλά το βιογραφικό σου. Το ερχόμενο καλοκαίρι ξανά!
therock Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Βιογραφικό τι εννοείς? Το απολυτήριο Λυκείου? Δεν γινεται να ξαναεξεταστεις? Για τις μεγαλυτερες σχολες δλδ αναγκαστικα κατατακτηριες?
Physics_Rulez Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Ωχ sorry, μηχανογραφικό εννοώ. Ώρα δύσκολη
therock Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Είναι περίπου σαν την ανοιχτή απόχρωση του κουμπιού "Παράθεση/Επεξεργασία" Ποσο ανοιχτο το αριστερα η δεξια? Σορρυ αλλα προσπαθω να διαπιστωσω κατι.. Ωχ sorry, μηχανογραφικό εννοώ. Ώρα δύσκολη Α οκ, τωρα βγαινει νοημα!
Physics_Rulez Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 είναι πιο πολύ σκούρο και ματ, όχι φωσφορίζον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.