@topos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Βασικά έχω την ati radeon 1600 pro και όπως λέει εδώ χρησιμοποιεί περίπου 40 watt παίζει να μπορέσω να την αντικαταστήσω με την παραπάνω χωρίς αλλαγή τροφοδοτικού? (400 watt είναι το τροφοδοτικό μου) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:33 ---------- Έτσι μπράβο να τα ακούω αυτά και να χαίρομαι... , προφανώς αξίζει η αλλαγή ε? Θα ελεγα οτι η gt210 θα ειναι πανω κατω λιγο καλυτερη απο την 1600pro που ηδη εχεις. Οποτε εαν ψαχνεις καρτουλα για hd ταινιες μια χαρα θα σου κατσει,αλλα για gaming κοιτας αλλου(4670 θα ελεγα λογο τροφοδοτικου)...
Technology fan Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 λίγο καλύτερη? έχει περίπου 3 χρόνια που την έχω και η καινούργια είναι λίγο καλύτερη? άμα είναι έτσι δε την παίρνω Θα μπορώ να παίζω blue ray χωρίς να κολλάει? βασικά η αγορά της εξαρτάται απο το αν θα κάτσει καλά το ubuntu 9.10 σε καμιά βδομάδα
@topos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 1)λίγο καλύτερη? έχει περίπου 3 χρόνια που την έχω και η καινούργια είναι λίγο καλύτερη? άμα είναι έτσι δε την παίρνω 2)Θα μπορώ να παίζω blue ray χωρίς να κολλάει? 3)βασικά η αγορά της εξαρτάται απο το αν θα κάτσει καλά το ubuntu 9.10 σε καμιά βδομάδα 1)Η χ1600 ηταν mid-range καρτα οταν ειχε πρωτοβγει,η gt210 ειναι απολυτως low end... 2)Ναι, λογικα θα μπορεις να εκμεταλευτεις το cuda/dxva για αυτη την δουλεια. 3)Δεν πιστευω να εχεις καποιο ιδιαιτερο προβλημα..
phanispal Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 +1 @ @topos (:Ρ) Για τη δουλειά που τη θες είναι μια χαρά. Οι απόδοση σε 3D είναι άλλο καπέλο.
vassilis_pap Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Να πω απλώς, πως παρήγγειλα τη 4670 που μου πρότεινε ο pcos στο πρώτο ποστ του από το πλαίσιο. Μιας και όπως είδα το θέμα ενδιαφέρει θα ποστάρω εντυπώσεις μόλις τη πάρω και τη βάλω...
vassilis_pap Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Λοιπόν η καρτούλα μου ήρθε και τη τοποθέτησα χθες. Η κάρτα είναι με παθητική ψύξη, άρα 100% αθόρυβη (πράγμα που το ήθελα πάρα πολύ) δε διαθέτει καμιά επιπλεόν υποδοχή για ρεύμα απο το τροφοδοτικό, είναι σχετικά μικρή (αν και η ψύκτρα σηκώνεται λίγο στο ύψος) και λογικά δεν επηρεάζει άλλες PCI κάρτες. Στα windows είναι συνήθως απλά χλιαρή ενώ μετα από μισή με μια ώρα gaming ζεσταίνεται μεν αλλά όχι αρκετά, μπορείς να τη πιάσεις άνετα. Πρώτη εντύπωση στα windows η αλλαγή χρωμμάτων. Θυμίζω παλιά ήμουν με την ενσωματωμένη στο motherboard HD 3200 πάλι της ΑΤΙ. Τα χρώμματα πια είναι κάπως λιγότερα έντονα αλλά μου φαίνονται πιο φυσικά και πιο "αληθοφανή". Μου φαίνεται πως είναι σαφώς καλύτερα έτσι. Ακούω συχνά πως οι κάρτες δεν επηρεάζουν πια τα χρώμματα πως όλο αυτό είναι μύθος ή απλά ίσχυε παλιότερα κλπ. Δε μπορώ να είμαι απόλυτος αλλά είναι η δεύτερη φορά που αντιμετωπίζω κάτι τέτοιο (η πρώτη ήταν μετά από αλλαγή της GeForce 2 MX σε ΑΤΙ 9500 πριν χρόνια), και στα δικά μου μάτια η διαφορά είναι τόσο έντονη ώστε να μην αμφισβητείται. Δεν είμαι φυσικά ειδικός απλά το αντιμετώπισα και το μεταφέρω. Σημειώνω πως ούτε στο παλιό setup ούτε τώρα έχω πειράξει ρυθμίσεις στους drivers για τα χρώμματα και πως η τηλεόραση προφανώς παραμένει η ίδια και με ίδιες ρυθμίσεις. Από games δεν είχα πολλά ακόμα. Δοκιμές έκανα μόνο στο Need for speed: Shift το οποίο είναι φρέσκο και από όσο διαβάζω στα reviews έχει καλά γραφικά για την εποχή. Στη 3200 το παιχνίδι δεν έτρεχε καν σε καμία ρύθμιση. Έπαιζε τα αρχικά βίντεο και μόλις έμπαινες στο κυριώς παιχνίδι έπαιζε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά έπαιρνες ένα ωραίο desktop! Με τη 4670 δοκίμασα σε 1360χ768x60Hz, με 4χΑΑ, 16xAF, και όλα τα υπόλοιπα στο high και το παιχνίδι έπαιζε κανονικά χωρίς ορατά σπασίματα τουλαχιστον όσο έπαιξα εγώ γιατί είναι αλήθεια δε έχω παίξει ακόμα και πάρα πολύ. Θεωρώ αυτές τις επιδόσεις εντυπωσιακές ειδικά για το μικρό μου AMD 5050e. Είχα ακούσει καλά λόγια για τη 4670 αλλά ομολογώ πως δε περίμενα αυτή την απόδοση. Είναι εντυπωσιακό πόσα παίρνεις σήμερα με μια κάρτα των 60€. Πάω φουλ τώρα για pro10, nba 2K10 κλπ, ευχαριστώ όσους βοήθησαν.
pcos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Eυχαριστουμε για την ενημερωση, σε χαμηλη αναλυση τα βαζεις ολα full εκτος απ' το crysis ειδες και με το τελευταιο MPC HOMECINEMA πως τα παει με το DXVA σε HD ?
vassilis_pap Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Eυχαριστουμε για την ενημερωση, σε χαμηλη αναλυση τα βαζεις ολα full εκτος απ' το crysis ειδες και με το τελευταιο MPC HOMECINEMA πως τα παει με το DXVA σε HD ? Δε το έχω δει ακόμα αλλα δεν αγωνιώ και ιδιαίτερα μιας και 5050e έχει αποδειχθεί ικανός να ανταπεξέρθει σε τέτοια καθήκοντα ακόμα και χωρίς το DXVA. Από όσο θυμάμαι από τη 3200 παίζει blu ray AVC 1080p γύρω στα 60% χωρίς βοήθειες ενώ όταν μπαίνει και το DXVA σπάνια πέρναγε το 20%. Επίσης δε ξέρω πόσο ενδιαφέρει αλλά μου αρέσει και το post proccessing με το ffdshow και το φίλτρο του lanczos σε DVD και SD αρχεία όπου πάλι ο 5050e με έχει βγάλει παλικάρι και μπορώ και χτυπάω πολύ υψηλές τιμές χωρίς πάλι να έχω προβλήματα. Ειδικά το ffdshow/lanczos το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους όσους παίζουν DivX/Xvid/DVD κλπ σε HD τηλεοράσεις μιας και η αναβάθμιση που προσφέρει στην εικόνα είναι πολύ μεγάλη και πολλές φορές ανώτερη και από εξειδικευμένο και πανάκριβο hardware (σε A/V ενισχυτές για παράδειγμα). Θα τη δοκιμάσω τη 4670 και σε αυτά τις επόμενες ημέρες και αν σε ενδιαφέρει θα σου ποστάρω εντυπώσεις...
kingnick 999 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2009 φιλε και μενα με ενδιαφερει για την 4670 με την παθητικη ψηξη εχει προβλημα μετα απο καποια ωρα?(με θερμοκρασιες) πως τα πηγε στα αλλα παιχνιδια προ και νβα π.χ οποτε μπορεις προσφερε λιγη γνωση!!!
vassilis_pap Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 φιλε και μενα με ενδιαφερει για την 4670 με την παθητικη ψηξη εχει προβλημα μετα απο καποια ωρα?(με θερμοκρασιες) πως τα πηγε στα αλλα παιχνιδια προ και νβα π.χ οποτε μπορεις προσφερε λιγη γνωση!!! Έπαιξα σήμερα περίπου 1-1,5 ώρα pro 2010. Σε ανάλυση 1366χ768 μου έκανε σπάνια κάποια σπασιματάκια (απολύτως playable πάντως). Το κατέβασα σε 1280χ720 σε high ρυθμίσεις γραφικών και δουλεύει ρολόι. Όλοι λένε ότι είναι μέτριο εμένα μου άρεσε αρκετά εως πολύ. Ειδικά στο τομέα των γραφικών είναι πολύ καλό με απίστευτη λεπτομέρεια και καλά animations. Να μη ξεφεύγω σε review όμως . Από θερμοκρασίες η καρτούλα είναι αστέρι δεν είδα σήμερα πάνω από 57 βαθμούς. Χθες στο NFS:Shift νομίζω είχα δει και ένα 60άρι αλλά έχω την εντύπωση πως οι θερμοκρασίες αυτές είναι απολύτως αποδεκτές. Το σύστημα δε μου το έχει επιβαρήνει από θερμοκρασίες. Σήμερα μετά το Pro είχα 36 C & 42 C για σύστημα και επεξεργαστή. Σε idle οι θερμοκρασίες είναι σαφώς χαμηλότερες της κάρτας αν θυμάμαι καλά γύρω στους 40-45 C. Με το τροφοδοτικό μέχρι τώρα δεν έχω κάποιο πρόβλημα (φτου φτου!). DXVA και λοιπά δαιμόνια δε δοκίμασα ακόμα μόλις το κάνω θα ενημερώσω. Α! και τελικά στο NFS με ΑΑ 4χ είδα σπασιματάκια οπότε μάλλον θα το γυρίσω σε 2χ. Συνολικά είμαι πολύ ευχαριστημένος και τη συστήνω χωρίς επιφυλάξεις αν ψάχνεις κάτι σε παθητική ψύξη. Αν σε παίρνει από τροφοδοτικό ίσως είναι καλύτερα να περιμένεις τις 5770/5750 οι οποίες έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις (αλλά καίνε και περισσότερο και είναι ακριβότερες). Πιστεύω θα βγουν και αυτές σε παθητικές κάποια στιγμή. Πάντως η 4670 είναι πολύ τίμια ειδικά στα χρήματα της και δε νομίζω πως παίζει να μετανιώσεις την αγορά της. Κοίταξε μόνο το θέμα της ψύκτρας γιατί μου φάνηκε πιο ψιλή από τις συνηθισμένες και ίσως αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε χαμηλά κουτιά.
pcos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 μαλλον εχεις καλη ροή αερα στο κουτακι σου. αν δεν ειχες... οι 57χχ δεν νομιζω να βγουν με παθητικη, δεν τους παιρνει. παθητικη ψυξη εχουν αυτες με χαμηλο TDP τουλαχιστον αυτες που δεν εχουν extra τροφοδοσια, ισως οι επερχομενες 56χχ (που 8α αντικαταστησουν τις 46χχ). σε βλεπω του χρονου παλι για έξοδα
kingnick 999 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 να σαι καλα φιλε!!ευχαριστω για τις πληροφοριες.
vassilis_pap Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 @ pcos Για την ακρίβεια δεν είναι ακριβώς "κουτάκι" είναι αυτό εδώ: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650723 Χάνει βέβαια λίγο σε κομψότητα (έμενα βέβαια μου αρέσει!) αλλά όντας παλιός κομπιουτεράς δε μπορούσα να συμβιβάσω την ανασφάλεια μου με κάτι μικρότερο και τελικά μάλλον καλά έκανα. Εγώ το πήρα βέβαια φθηνότερα όπως και το τροφοδοτικό. Χρηματιστήριο έχουμε γίνει πια στο χώρο μας με τις τιμές, άλλες ανεβαίνουν άλλες πέφτουν. Μήπως να πουλήσω τώρα που είμαι ψηλά;;; Πέρα από τη πλάκα τώρα, πάντως φίλε με ψιλοανησύχησες. Γιατί λες θα μπορούσα να είχα πρόβλημα αφού όλα τα κομμάτια είναι χαμηλής (σχετικά) κατανάλωσης; Οι θερμοκρασίες μου που έδωσα στο προηγούμενο πόστ μου και ειδικά το 60αρι της κάρτας είναι λες ανησυχητικό; Σέρνονται και καύσωνες στη χώρα μας (όχι αυτή την εποχή ελπίζω) και σίγουρα θα δω και μεγαλύτερα νούμερα. Α! Ξέχασα να πω πως το κουτί το έχω με 12αρια εμπρός και πίσω τα οποία είναι "silent" και χαμηλών στροφών και το μαμάτο του επεξεργαστή για τον οποίο όμως έχω αγοράσει ήδη μια Scythe Ninja 2 rev. B την οποία όμως δεν έχω βάλει ακόμα και για την οποία κάνω όνειρα ότι μπορεί να παίξει και παθητικά... Πάντως το κουτί είναι ψιλοάδειο και τακτοποιημένο και λογικά δεν είναι δύσκολο να βγει σωστή ροή @kingnick 999 τη σκέφτεσαι ακόμα να τη κτυπήσεις ή περίμενες κάτι καλύτερο από επιδόσεις;
pcos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 ωραιο κουτι! κοιτα, ροή εστω και ελαχιστη πρεπει παντα να υπαρχει οσο μεγαλο και να ειναι το κουτι. μη "βλέπεις" που εγω το εχω μονιμα ανοικτο αλλιως ειδικα το καλοκαιρι τρεχεις και δεν φτάνεις, το 60 ειναι αριστο αλλα και 80 να ηταν παλι μεσα στα ορθα πλαισια θα ηταν. κανόνας μου σε οτιδηποτα αγγιζω και δεν πιανεται να κοτσάρω ανεμιστιρι έστω να φυσαει λιγουλακι, ετσι απο παλια μου εμεινε η συνηθεια
vassilis_pap Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 ωραιο κουτι! κοιτα, ροή εστω και ελαχιστη πρεπει παντα να υπαρχει οσο μεγαλο και να ειναι το κουτι. μη "βλέπεις" που εγω το εχω μονιμα ανοικτο αλλιως ειδικα το καλοκαιρι τρεχεις και δεν φτάνεις, το 60 ειναι αριστο αλλα και 80 να ηταν παλι μεσα στα ορθα πλαισια θα ηταν. κανόνας μου σε οτιδηποτα αγγιζω και δεν πιανεται να κοτσάρω ανεμιστιρι έστω να φυσαει λιγουλακι, ετσι απο παλια μου εμεινε η συνηθεια Ωραία ηρέμησα κάπως για το 60! Δεν έχεις άδικο με το φύσημα, από τα δικά μου πειράματα προ 4670, εξάλλου στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξα και εγώ. Ο 5050e έπαιζε χωρίς ανεμιστήρι ακόμα και με τη μαμάτη αλλά ήταν κάπως οριακός για αυτό και δε τον άφησα. Για αυτό και πήρα τη Scythe γιατί πιστεύω με αυτή έχω καλές ελπίδες να παίζει καλά παθητικά. Χωρίς όμως ανεμιστήρες κουτιού τα πράγματα ήταν σαφώς χειρότερα και τα νούμερα έπαιρναν την ανηφόρα ανάλογα με τη χρήση. Πολύ δύσκολο νομίζω να παίξει οτιδήποτε χωρίς καθόλου φύσημα ειδικά τώρα με τη 4670 μέσα να ζεσταίνει και αυτή το κατιτίς της. Thanks για το κουτί είμαι πράγματι ευχαριστημένος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.