Προς το περιεχόμενο

Κινητά και μέσα μαζικής μεταφοράς

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

The pot calling the kettle black.

Νομίζω πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανόνες στα παιχνίδια ρόλων, εγώ είμαι ο περίεργος με την έννοια πάντα αυτουνού που θέλει να μάθει πληροφορίες. Αλέ.

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αφού η έρευνα είναι σε εξέλιξη υποτίθεται και υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα να αποδειχθούν επιβλαβή τα κινητά,

μου φαίνεται χαζό να μην προσέχεις καθόλου και να περιμένεις 50 χρόνια να επιβεβαιωθεί επιστημονικά για να αρχίσεις να προσέχεις.

Μα γαμώ το θεό μου, ποια έρευνα είναι σε εξέλιξη? Από όλο το ποστ μου τις τελευταίες 2 γραμμές κατάλαβες? Αν συμφωνείς με αυτά που έγραψα, σημαίνει ότι κινδυνεύεις πολύ περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους, κλαμπ/καφετέριες/θέατρα/συναυλίες κτλ που κάθεσαι και πολύ παραπάνω από τα 10 λεπτά του λεωφορείου, ακόμα και αν οι ακτινοβολίες βλάπτουν. Εκτός αν δεν βγαίνεις από το σπίτι.

Αν διαφωνείς θα είχε πολύ πλάκα να ακούσω το σκεπτικό σου. Εκτός κι αν παραδεκτείς (ακόμα μια φορά:P) ότι "ναι ρε, έχω κόμπλεξ και μου τη σπάνε αυτοί γιατί έτσι". Τότε δεν θα έπαιρνες ούτε ένα reply από μένα, θα έδειχνα κατανόηση.

Δημοσ.

όπως είπε και ο slipknot, καμιά δυο σελίδες πριν, ακόμη κι αν αποδειχτεί ότι είναι τόσο βλαβερή η ακτινοβολία (σε 40-50 έτη π.χ., γιατί ήδη με δεκαετείς έρευνες δεν έβγαλαν αρνητικό συμπέρασμα), θα έιμαστε κάπου μεταξύ 70-80.

Ακόμη κι αν υποτιθέμενα προβλήματα υγείας, που ΘΑ αντιμετωπίσουμε τότε, οφείλονται στη χρήση κινητών τηλεφώνων, θα μπορέσουμε να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και να σταματήσουμε το νεαρό εαυτό μας από το να τα χρησιμοποιεί.

Βέβαια εδώ μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. Γιατί όταν ο γερασμένος εαυτός μας πάει στο νεαρό εαυτό μας να τον συμβουλέψει, ο νεαρός μπορεί να του απαντήσει "τι λες ρε μπάρμπα/θείτσα" και να τον γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Και τότε πραγματικά θα έχει νόημα να σκεφτούμε"πόσο μαλάκας ήμουν, όταν ήμουν νέος..."

You have been warned.

Δημοσ.

Ναι, βέβαια κανείς δεν είπε να κοιμάσαι με το κινητό κάτω απ' το μαξιλάρι ή να έχεις 24/7 το κινητό στην τσέπη του πολύ στενού παντελονιού σου σε απόσταση αναπνοής απ' τα ευαίσθητα σημεία, αλίμονο. Αλλά τι να κλάσει ο διπλανός που μιλάει στο κινητό σε σχέση με άλλα πράγματα; Δηλαδή αν η ακτινοβολία είναι τόσο επικίνδυνη, έχεις ξοφλήσει κατερίνα. Υπολόγισε μόνο πόσους διπλανούς με κινητό (στο χέρι ή κάπου χωμένο) συναντάς κάθε μέρα, από τα σχολικά σου χρόνια μέχρι όταν βγαίνεις για καφέ.

Δημοσ.
Μα γαμώ το θεό μου, ποια έρευνα είναι σε εξέλιξη? Από όλο το ποστ μου τις τελευταίες 2 γραμμές κατάλαβες? Αν συμφωνείς με αυτά που έγραψα, σημαίνει ότι κινδυνεύεις πολύ περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους, κλαμπ/καφετέριες/θέατρα/συναυλίες κτλ που κάθεσαι και πολύ παραπάνω από τα 10 λεπτά του λεωφορείου, ακόμα και αν οι ακτινοβολίες βλάπτουν. Εκτός αν δεν βγαίνεις από το σπίτι.

Η επιστημονική έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Φυσικα και δεν διαφωνώ ότι κινδυνεύεις περισσότερο στους χώρους που λες.

Αν διαφωνείς θα είχε πολύ πλάκα να ακούσω το σκεπτικό σου. Εκτός κι αν παραδεκτείς (ακόμα μια φορά:P) ότι "ναι ρε, έχω κόμπλεξ και μου τη σπάνε αυτοί γιατί έτσι". Τότε δεν θα έπαιρνες ούτε ένα reply από μένα, θα έδειχνα κατανόηση.

Το να δέχομαι όμως την ακτινοβολία της θείας που κάθετε δίπλα μου και μιλάει για 30 min στο αστικό και του άλλου για 6 ώρες στο κτελ

(+ και ότι ακούω τις βλακείες τους, για τάκη, μαίρη και λέλο)

δεν ξέρω πόσο επιβλαβές είναι. Εγώ 6 ώρες μιλάω σε 6 μήνες κι αυτός μου παρέχει την ίδια ακτινοβολία σε μια διαδρομή αθήνα - θεσσαλονίκη (δεν υπερβάλλω, μιλούσε σε όλο το ταξίδι). Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει, δεν είναι ανάγκη να μιλήσεις τόση ώρα από την στιγμή που κάθετε κάποιος δίπλα σου.

Εννοείται ότι μου την σπάνε όλοι αυτοί οι τύποι και δεν ξέρω αν έκρυψα το κόμπλεξ.

Το δήλωσα ανοιχτά εξ αρχής και μάλιστα έφαγα πολύ κράξιμο γι αυτό.

όπως είπε και ο slipknot, καμιά δυο σελίδες πριν, ακόμη κι αν αποδειχτεί ότι είναι τόσο βλαβερή η ακτινοβολία (σε 40-50 έτη π.χ., γιατί ήδη με δεκαετείς έρευνες δεν έβγαλαν αρνητικό συμπέρασμα), θα έιμαστε κάπου μεταξύ 70-80.

δεν θα προλάβουμε να γίνουμε 80 ενδεχομένως.

Ναι, βέβαια κανείς δεν είπε να κοιμάσαι με το κινητό κάτω απ' το μαξιλάρι ή να έχεις 24/7 το κινητό στην τσέπη του πολύ στενού παντελονιού σου σε απόσταση αναπνοής απ' τα ευαίσθητα σημεία, αλίμονο. Αλλά τι να κλάσει ο διπλανός που μιλάει στο κινητό σε σχέση με άλλα πράγματα; Δηλαδή αν η ακτινοβολία είναι τόσο επικίνδυνη, έχεις ξοφλήσει κατερίνα. Υπολόγισε μόνο πόσους διπλανούς με κινητό (στο χέρι ή κάπου χωμένο) συναντάς κάθε μέρα, από τα σχολικά σου χρόνια μέχρι όταν βγαίνεις για καφέ.

Α ναι? Γιατί να μην κοιμηθείς με το κινητό στο μαξιλάρι? Αφού δεν έχουμε αποδείξεις ότι τα κινητα βλάπτουν?....

Αν μιλάει πολύ ώρα ο διπλανός είναι μια επιβάρυνση κι αυτή στην ήδη βεβαρημένη κατάσταση.

Κυρίως το πρόβλημά μου είναι η έλλειψη σεβασμού. Κλείστο και μίλα μετά, ή μίλα για λίγο,

σεβάσου τον άλλον που κάθετε δίπλα σου και από πλευράς ηχορύπανσης και ακτινοβολίας

Δημοσ.
ΠΗΓΗ: http://www.medlook.net/emf/emf-mob.asp

Η συχνότητα των κινητών τηλεφώνων και των σταθμών βάσης κυμαίνεται από 800 MHz έως 2.000 MHz. Πρόκειται για μη ιονίζουσα ακτινοβολία που χαρακτηρίζεται από χαμηλή ενέργεια. Δεν μπορεί να προκαλέσει ιονισμό ούτε μεταλλάξεις του DNA που οδηγούν σε καρκίνο ή άλλες σοβαρές ασθένειες.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η ιονίζουσα ακτινοβολία του ήλιου στην οποία υποβαλλόμαστε, έχει πολύ ψηλότερη συχνότητα, μεγαλύτερη ενέργεια και έχει τη δυνατότητα να προκαλεί βλάβες στους ανθρώπινους ιστούς. Είναι για αυτό που οι γιατροί συστήνουν αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

Πολλές έρευνες έχουν γίνει μέχρι σήμερα, με στόχο να φανεί ποιες είναι οι επιδράσεις των ΗΜΠ που δημιουργούνται από το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας (κινητά τηλέφωνα και κεραίες σταθμών βάσης). Καμία έρευνα μέχρι σήμερα απέδειξε ότι τα πεδία αυτά είναι αιτία καρκίνου ή άλλης αξιοσημείωτης βλαβερής επίπτωσης στην ανθρώπινη υγεία.

Από παλαιότερο post.

• Super Moderators
Δημοσ.

έλεος ρε Κατερίνα, δεν είναι και βιβλιοθήκη για να "σεβαστείς" έτσι όπως το εννοείς...

με την ίδια λογική κάποιος μπορεί να ενοχλείται από την ύπαρξη τέτοιων topics & posts, σεβάσου το και εσύ...

Δημοσ.
Από παλαιότερο post.

αν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις πως δεν βλάπτει ΟΚ , αλλά δεν παύουν να μου την σπάνε αυτά τα άτομα.

έλεος ρε Κατερίνα, δεν είναι και βιβλιοθήκη για να "σεβαστείς" έτσι όπως το εννοείς...

με την ίδια λογική κάποιος μπορεί να ενοχλείται από την ύπαρξη τέτοιων topics & posts, σεβάσου το και εσύ...

Ναι δεν είναι βιβλιοθήκη και δεν είπα να μην μιλήσει ο άλλος στο τηλέφωνο, την κατάχρηση έθιξα και την έλλειψη σεβασμού. Μου την σπάει που ενω εγώ σέβομαι τον διπλανό, ο άλλος είναι αναίσθητος.

Τα τόπικ ας μην τα διαβάσει αν τον ενοχλούν. Εγώ να το αποφύγω δεν γίνεται πάντα όπως προείπαμε.

• Super Moderators
Δημοσ.

ποια είσαι εσύ που θα ορίσεις τι είναι κατάχρηση ή σεβασμός και τι όχι?

μπορεί κάτι που εγώ να το θεωρώ ασέβεια ο άλλος να μην το θεωρεί, δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό?

και στο κάτω κάτω ο σεβασμός κερδίζεται, δεν χαρίζεται...πέστο ευγένεια καλύτερα

Δημοσ.
ποια είσαι εσύ που θα ορίσεις τι είναι κατάχρηση ή σεβασμός και τι όχι?

μπορεί κάτι που εγώ να το θεωρώ ασέβεια ο άλλος να μην το θεωρεί, δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό?

και στο κάτω κάτω ο σεβασμός κερδίζεται, δεν χαρίζεται...πέστο ευγένεια καλύτερα

Ψιλοαστείο αυτό.

Υπο την ίδια λογική δεν μπορούμε να ορίσουμε τίποτα. ούτε το καλό και το κακό κτλ...

δεν είπα ότι είναι ασέβεια να μιλάς στο κινητό, αλλά όταν μοιράζεσαι το ίδιο κάθισμα στο κτελ για κάποιον με 6 ώρες πρέπει να είσαι αναίσθητος για να μιλάς στο κινητό και τις 6 ώρες και πρέπει να είσαι και βλάκας αν λες και τα προσωπικά σου και σε ακούνε 20 άτομα τριγύρω.

Ακόμη κι αν το δεχτώ έχω το δικαίωμα να εκφράσω την υποκειμενική άποψη μου για τον σεβασμό και να μην μου αρέσει αυτή η συμπεριφορά ούτε τα άτομα αυτά.

Κερδίζεται ο σεβασμός σε κάποιον άγνωστο? Με ξέρει κι απο χθες?

Ως προς το να του το πω, τα είπαμε αυτά, αν δω ότι με παίρνει μπορεί να το πω με ευγένεια. Αλλά να διακινδυνεύσω δημόσιο καβγά δεν πρόκειται αν το άτομο δεν φαίνεται συνεννοήσιμο.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν είπες ασέβεια το να μιλάει κάποιος στο κινητό, αλλά είπες ότι θεωρείς έλλειψη σεβασμού το να μιλάει πολύ και ξαναλέω ποια είσαι εσύ που θα του πει να κάνει οτιδήποτε, πόσο να μιλάει ή τι να λέει? Δεν έχεις κανένα δικαίωμα και από την στιγμή που δεν απαγορεύεται...

Δημοσ.
δεν είπες ασέβεια το να μιλάει κάποιος στο κινητό, αλλά είπες ότι θεωρείς έλλειψη σεβασμού το να μιλάει πολύ και ξαναλέω ποια είσαι εσύ που θα του πει να κάνει οτιδήποτε, πόσο να μιλάει ή τι να λέει? Δεν έχεις κανένα δικαίωμα και από την στιγμή που δεν απαγορεύεται...

(έλλειψη σεβασμού θεωρώ όταν μιλάει πολύ όταν δίπλα του κάθεται κάποιος άλλος)

Δικαίωμα έχω να λέω και να δυσανασχετώ με ότι θέλω.

Το ότι δεν μπορώ να το επιβάλλω είναι προφανές, δεν περίμενα 14 σελίδες για να το μάθω. Ο σκοπός του thread ήταν εκφράσω την δυσαρέσκεια μου για μία κατάσταση, όχι για να την απαγορεύσω.

Δημοσ.
Δικαίωμα έχω να λέω και να δυσανασχετώ με ότι θέλω.

Το ότι δεν μπορώ να το επιβάλλω είναι προφανές, δεν περίμενα 14 σελίδες για να το μάθω. Ο σκοπός του thread ήταν εκφράσω την δυσαρέσκεια μου για μία κατάσταση, όχι για να την απαγορεύσω.

Πρέπει να σου έχει τύχει υπερβολικά πολλές φορές όμως, έτσι; (τέτοιο σκηνικό στα λεωφορεία)

Αν ναι, είναι λίγο γκαντεμανθρωπιά.

Δημοσ.
Πρέπει να σου έχει τύχει υπερβολικά πολλές φορές όμως, έτσι; (τέτοιο σκηνικό στα λεωφορεία)

Αν ναι, είναι λίγο γκαντεμανθρωπιά.

τις τελευταίες 2 εβδομάδες το 6ωρο στο κτελ και 3 μισάωρα στο αστικό.

και ήταν όλοι περιπτώσεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...